Αγαπητοί Γονείς και Σπουδαστές,

Καταρχάς ευχόμαστε υγεία και δύναμη σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Η Διεύθυνση Σπουδών και εγώ προσωπικά, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή σας στα Delta eClassrooms.

Όπως όλοι θα γνωρίζετε, μέχρι να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας, αναπτύξαμε και προσφέρουμε αυτή τη δυνατότητα ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Σε αυτή την πρωτόγνωρη για όλους μας διαδικασία, ομολογούμε πως υπήρξαν εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσουμε: Τεχνικά προβλήματα ποιότητας και ταχύτητας δικτύων, σημαντικές δυσκολίες ως προς τον διαθέσιμο εξοπλισμό, ενώ παράλληλα είχαμε ελάχιστο χρόνο οργάνωσης και προετοιμασίας.

Όμως ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως άνθρωποι, θεωρήσαμε εξ’ αρχής υποχρέωσή μας να είμαστε δίπλα σας και να είστε βέβαιοι ότι φροντίζουμε και θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε για το καλύτερο!

Θέλουμε να τονίσουμε ότι η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση είναι κατά κύριο λόγο πρακτικής φύσεως και με έμφαση στα εργαστηριακά μαθήματα και όχι στην θεωρία. Ως εκ τούτου, τα Delta e-Classrooms δεν αποτελούν εργαλείο κάλυψης διδακτέας ύλης ή εργαστηριακών μαθημάτων. Είναι μία διαδικασία για να διατηρηθεί η επαφή σας με το αντικείμενο της ειδικότητάς σας και τους καθηγητές σας, με απλούς και εύκολους τρόπους που αυτοί θα ανταποκρίνονται σε όσο το δυνατόν περισσότερους σπουδαστές. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε στο μέτρο του δυνατού το εκπαιδευτικό μας έργο και την επαφή μας με εσάς, χωρίς όμως να δημιουργηθεί χάσμα ανάμεσα στους σπουδαστές που μειονεκτούν σε εξοπλισμό και καθώς ο εξοπλισμός της Σχολής δεν είναι προσβάσιμος ούτε σε καθηγητές ούτε σε σπουδαστές.
Προσθέτουμε ότι, η συμμετοχή είναι προαιρετική και δεν βαθμολογείται. Το ίδιο ισχύει και για τις τηλεδιασκέψεις. Η δυνατότητα αυτή – παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται από το Υπουργείο – είναι μία διαδικασία που δεν γίνεται για να προχωρήσει η ύλη ή να καλυφθεί κάποιο μάθημα. Η συμμετοχή είναι απόλυτα εθελοντική και γίνεται εφόσον εντάσσεται στη μεθοδολογία του υπεύθυνου Τομεάρχη ώστε να διατηρείται η επαφή, να συζητούνται απορίες και να δίνονται εξηγήσεις για τις εργασίες, εφόσον χρειάζεται.

Με την επανέναρξη των μαθημάτων, θα γίνει αναπλήρωση των ωρών που χάθηκαν και πιθανότατα και επέκταση της διάρκειας του εξαμήνου, όπως θα ορίσει το Υπουργείο Παιδείας. Όλοι θα λάβετε πλήρως τις δεξιότητες που απαιτούνται και θα καλυφθεί δια ζώσης η διδακτέα ύλη. Οι λεπτομέρειες για την αναπλήρωση των μαθημάτων θα δημοσιευθούν σε νέα Απόφαση της Υπουργού. Ως εκ τούτου, τονίζουμε για ακόμη μία φορά ότι το εξάμηνο θα ολοκληρωθεί κανονικά και τα μαθήματα θα αναπληρωθούν.

Είμαστε δίπλα σας και ελπίζουμε να επιστρέψουμε γρήγορα στα θρανία μας! Μέχρι τότε #MένουμεΣπίτι, Είμαστε Υπεύθυνοι, Προστατεύουμε τους Γύρω μας!

Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση είμαστε πάντα στη διάθεσή σας στο info@iekdelta.gr.

 

Με εκτίμηση,

Δρ. Κωνσταντίνος Ν. Κιούσης
Γενικός Διευθυντής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ