Αγαπητοί Σπουδαστές,

Με την έλευση των άγιων ημερών του Πάσχα ευχόμαστε σε εσάς και τις οικογένειές σας να είστε υγιείς.

Εδώ και σχεδόν ένα μήνα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που κανένας μας δε θα μπορούσε να φανταστεί. Όλοι έχουμε αναγκαστεί να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και να μείνουμε σπίτι. Το γεγονός όμως ότι μένουμε σπίτι δε σημαίνει ότι είμαστε μόνοι.

Η ΔΕΛΤΑ από την πρώτη στιγμή που αναγκάστηκε με Υπουργική Απόφαση να αναστείλει το εκπαιδευτικό της έργο προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα σε όλους τους συνεργάτες της και κυρίως στους σπουδαστές μας και τις οικογένειές τους.

Από τις πρώτες ημέρες θέσαμε σε λειτουργία την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-classroom στην οποία έχουμε ζητήσει από όλους τους σπουδαστές να συμμετάσχουν. Εκεί υπάρχουν και ανανεώνονται συνεχώς σημειώσεις καθηγητών, ανατίθενται εργασίες, λύνονται απορίες, οργανώνονται τηλεδιασκέψεις και διατηρούμε έτσι την επαφή μας.

Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο για όλους να συμμετάσχουν. Και ξέρουμε ότι δεν μπορεί έτσι να καλυφθεί το μάθημα που γίνεται στην αίθουσα με τον καθηγητή. Όλα αυτά θα γίνουν όταν με το καλό γυρίσουμε στις αίθουσες. Κάνουμε όμως ό,τι καλύτερο μπορούμε στις δεδομένες συνθήκες.

Ως τομέας έχουμε να κάνουμε με την όραση, την αφή, την όσφρηση και βέβαια τη γεύση. Καταλαβαίνω λοιπόν ότι είναι δύσκολο με το e-mail και το e-classroom να μυρίσετε και να γευτείτε. Θα ήθελα λοιπόν να σας ζητήσω να συνεχίσετε να προσπαθείτε μόνες και μόνοι σας, δημιουργώντας γευστικές αναμνήσεις σε οικογένεια και φίλους. Παρέα με το μαχαίρι σας και με τη φωνή του σεφ στο μυαλό σας! Μη διστάσετε να με ρωτάτε ο,τιδήποτε. Πολλοί από εσάς θα ετοιμαζόσασταν για την καλοκαιρινή σεζόν τώρα το Πάσχα και οι υπόλοιποι αμέσως μετά. Δουλεύοντας όλα αυτά τα χρόνια και έχοντας να κάνω Πάσχα 24 χρόνια με τους δικούς μου, δεν σας κρύβω πως ναι μεν με στεναχωρούσε, αισθανόμουν όμως ελεύθερος και υγιής. Εύχομαι λοιπόν σε όλους υγεία & σύντομα ξανά στην κουζίνα της ΔΕΛΤΑ .

Ας εκμεταλλευτούμε όλο αυτό που γίνεται και δε μπορούμε να το αποφύγουμε και η παραμονή μας στο σπίτι ας είναι αφορμή να αναπτύξουμε νέες δεξιότητες, να δημιουργήσουμε νέα ενδιαφέροντα, να ασχοληθούμε δημιουργικά στο σπίτι, να εξερευνήσουμε το διαδίκτυο, να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να δούμε μία ωραία ταινία, να ακούσουμε μουσική, να μιλήσουμε με φίλους.

Πάνω από όλα όμως να προσέχουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους και να εξασφαλίσουμε ότι στο τέλος θα βγούμε νικητές.

Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους (έστω και χωρίς σούβλισμα!)

Γιώργος Καζαντζής
Executive Chef
Διευθυντής  Τομέα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής