Αγαπητοί Σπουδαστές,

Με την έλευση των άγιων ημερών του Πάσχα ευχόμαστε σε εσάς και τις οικογένειές σας να είστε υγιείς.

Εδώ και σχεδόν ένα μήνα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που κανένας μας δε θα μπορούσε να φανταστεί. Όλοι έχουμε αναγκαστεί να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και να μείνουμε σπίτι. Το γεγονός όμως ότι μένουμε σπίτι δε σημαίνει ότι είμαστε μόνοι.

Η ΔΕΛΤΑ από την πρώτη στιγμή που αναγκάστηκε με Υπουργική Απόφαση να αναστείλει το εκπαιδευτικό της έργο προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα σε όλους τους συνεργάτες της και κυρίως στους σπουδαστές μας και τις οικογένειές τους.

Από τις πρώτες ημέρες θέσαμε σε λειτουργία την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-classroom στην οποία έχουμε ζητήσει από όλους τους σπουδαστές να συμμετάσχουν. Εκεί υπάρχουν και ανανεώνονται συνεχώς σημειώσεις καθηγητών, ανατίθενται εργασίες, λύνονται απορίες, οργανώνονται τηλεδιασκέψεις και διατηρούμε έτσι την επαφή μας.

Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο για όλους να συμμετάσχουν. Και ξέρουμε ότι δεν μπορεί έτσι να καλυφθεί το μάθημα που γίνεται στην αίθουσα με τον καθηγητή. Όλα αυτά θα γίνουν όταν με το καλό γυρίσουμε στις αίθουσες. Κάνουμε όμως ότι καλύτερο μπορούμε στις δεδομένες συνθήκες.

Οι Τέχνες, τις οποίες όλοι μας έχουμε επιλέξει να υπηρετήσουμε στο μέλλον και επαγγελματικά, έχουν ανάγκη από νέες ιδέες και διευρυμένους ορίζοντες. Ας εκμεταλλευτούμε δημιουργικά αυτή την περίοδο «υποχρεωτικού» εγκλεισμού στο σπίτι, είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή να αφιερώσουμε χρόνο πάνω σε αυτό που αγαπάμε. Ακολουθήστε και δείτε την δουλειά επιτυχημένων επαγγελματιών-καλλιτεχνών πάνω στο χώρο, αναζητήστε βίντεο στο διαδίκτυο, κάντε πρακτική σε προγράμματα και διάφορες τεχνικές. Αφιερώστε λίγο χρόνο να αρχειοθετήσετε τις παλιές σας δουλειές και εργασίες, κάποιες από αυτές σίγουρα θα χρήζουν ανάγκης διορθώσεων, θα σας βοηθήσει να δείτε το επίπεδο εξέλιξής σας από την αρχή των σπουδών σας μέχρι και σήμερα. Η αυτοκριτική και αυτοαξιολόγηση θα σας κάνει καλύτερους. Μπείτε στη διαδικασία να στήσετε σε ηλεκτρονική μορφή το προσωπικό σας portfolio με τις καλύτερές σας δουλειές, οραματιστείτε ιδανικά τον εαυτό σας μετά από λίγα χρόνια, οριοθετήστε στόχους και σε λίγο καιρό που θα είμαστε πάλι κοντά, μαζί με τους καθηγητές σας, να κάνουμε το όραμα πράξη.

Αγαπητοί Σπουδαστές,

Ας εκμεταλλευτούμε όλο αυτό που γίνεται και δε μπορούμε να το αποφύγουμε και η παραμονή μας στο σπίτι ας είναι αφορμή να αναπτύξουμε νέες δεξιότητες, να δημιουργήσουμε νέα ενδιαφέροντα, να ασχοληθούμε δημιουργικά στο σπίτι, να εξερευνήσουμε το διαδίκτυο, να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να δούμε μία ωραία ταινία, να ακούσουμε μουσική, να μιλήσουμε με φίλους.

Πάνω από όλα όμως να προσέχουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους και να εξασφαλίσουμε ότι στο τέλος θα βγούμε νικητές. Υπομονή κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, μπόρα είναι θα περάσει.

Τέλος, μην ξεχνάτε να αφιερώνετε χρόνο πάνω στην αγαπημένη σας Τέχνη, καθώς οι Τέχνες είναι αυτές που κάνουν τις ζωές μας λίγο πιο όμορφες.

Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους με υγεία.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Βαρούτης
Διευθυντής  Τομέα Τεχνών & Εικόνας