Αγαπητοί Σπουδαστές,

Με την έλευση των άγιων ημερών του Πάσχα ευχόμαστε σε εσάς και τις οικογένειές σας να είστε υγιείς.

Εδώ και σχεδόν ένα μήνα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που κανένας μας δε θα μπορούσε να φανταστεί. Όλοι έχουμε αναγκαστεί να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και να μείνουμε σπίτι. Το γεγονός όμως ότι μένουμε σπίτι δε σημαίνει ότι είμαστε μόνοι.

Η ΔΕΛΤΑ από την πρώτη στιγμή που αναγκάστηκε με Υπουργική Απόφαση να αναστείλει το εκπαιδευτικό της έργο προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα σε όλους τους συνεργάτες της και κυρίως στους σπουδαστές μας και τις οικογένειές τους.

Από τις πρώτες ημέρες θέσαμε σε λειτουργία την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-classroom στην οποία έχουμε ζητήσει από όλους τους σπουδαστές να συμμετάσχουν. Εκεί υπάρχουν και ανανεώνονται συνεχώς σημειώσεις καθηγητών, ανατίθενται εργασίες, λύνονται απορίες, οργανώνονται τηλεδιασκέψεις και διατηρούμε έτσι την επαφή μας.

Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο για όλους να συμμετάσχουν. Και ξέρουμε ότι δεν μπορεί έτσι να καλυφθεί το μάθημα που γίνεται στην αίθουσα με τον καθηγητή. Όλα αυτά θα γίνουν όταν με το καλό γυρίσουμε στις αίθουσες. Κάνουμε όμως ότι καλύτερο μπορούμε στις δεδομένες συνθήκες.

Χαίρομαι που διαπιστώνω ότι καθημερινά όλο και περισσότεροι κάνετε χρήση των e-classrooms μελετώντας το διαθέσιμο υλικό, στέλνοντας τις απορίες σας ή προσθέτοντας απλά τα σχόλιά σας. Διατηρούμε έτσι την επαφή μας και η επικοινωνία αυτή μας φέρνει πιο κοντά!

Μην έχετε καμία ανασφάλεια ή αμφιβολία για τον τρόπο που θα καλύψουμε τα εκπαιδευτικά κενά επιστρέφοντας. Έχουμε τη δυναμική ως ομάδα να βρούμε τα κατάλληλα μέσα ώστε να επανέλθουμε ολοκληρώνοντας το εξάμηνο μας και επιστρέφοντας στην εργασία μας ή την πρακτική μας άσκηση. Μην ξεχνάμε ότι η τουριστική περίοδος με τις όποιες δυσκολίες και καθυστερήσεις αντιμετωπίζει, είναι μπροστά μας, και ως μέρος της Τουριστικής Βιομηχανίας είμαστε πάντα προετοιμασμένοι απέναντι στις προκλήσεις!

Αγαπητοί Σπουδαστές,

Ας εκμεταλλευτούμε όλο αυτό που γίνεται και δε μπορούμε να το αποφύγουμε και η παραμονή μας στο σπίτι ας είναι αφορμή να αναπτύξουμε νέες δεξιότητες, να δημιουργήσουμε νέα ενδιαφέροντα, να ασχοληθούμε δημιουργικά στο σπίτι, να εξερευνήσουμε το διαδίκτυο, να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να δούμε μία ωραία ταινία, να ακούσουμε μουσική, να μιλήσουμε με φίλους.

Πάνω από όλα όμως να προσέχουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους και να εξασφαλίσουμε ότι στο τέλος θα βγούμε νικητές.

Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους (έστω και χωρίς σούβλισμα!)

Μαντώ Ντέρου
Διευθύντρια Τομέα Τουρισμού & Επισιτισμού