Αγαπητοί Σπουδαστές,

Με την έλευση των άγιων ημερών του Πάσχα ευχόμαστε σε εσάς και τις οικογένειές σας να είστε υγιείς.

Εδώ και σχεδόν ένα μήνα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που κανένας μας δε θα μπορούσε να φανταστεί. Όλοι έχουμε αναγκαστεί να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και να μείνουμε σπίτι. Το γεγονός όμως ότι μένουμε σπίτι δε σημαίνει ότι είμαστε μόνοι.

Η ΔΕΛΤΑ από την πρώτη στιγμή που αναγκάστηκε με Υπουργική Απόφαση να αναστείλει το εκπαιδευτικό της έργο προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα σε όλους τους συνεργάτες της και κυρίως στους σπουδαστές μας και στις οικογένειές τους.

Από τις πρώτες ημέρες θέσαμε σε λειτουργία την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-classroom στην οποία έχουμε ζητήσει από όλους τους σπουδαστές να συμμετάσχουν. Εκεί υπάρχουν και ανανεώνονται συνεχώς σημειώσεις καθηγητών, ανατίθενται εργασίες, λύνονται απορίες, οργανώνονται τηλεδιασκέψεις και διατηρούμε έτσι την επαφή μας.

Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο για όλους να συμμετάσχουν. Και ξέρουμε ότι δεν μπορεί έτσι να καλυφθεί το μάθημα που γίνεται στην αίθουσα με τον καθηγητή. Όλα αυτά θα γίνουν όταν με το καλό γυρίσουμε στις αίθουσες. Κάνουμε όμως ότι καλύτερο μπορούμε στις δεδομένες συνθήκες.

Ο Τομέα μας, που αυτό το χρονικό διάστημα με την ευρεία έννοια του όρου έχει την τιμητική του, ως Υγεία, λόγω του Covid-19, έχει καταφέρει να κρατήσει ένα σεβαστό και ευυπόληπτο επίπεδο εκπαίδευσης. Αυτό οφείλεται τόσο στους καθηγητές που συμμετέχουν στην πλατφόρμα εκπαίδευσης αλλά και σε εσάς τους ίδιους περισσότερο. Σας ενημερώνω, ότι όλες οι ειδικότητες της Υγείας είναι ενεργές και υπάρχει ενδιαφέρον από όλους. Αυτό είναι τόσο ένδειξη αλλά και επιβεβαιωμένη θετική δραστηριότητα του τομέα μας, να είναι ενεργός και εντός των δράσεων της ΔΕΛΤΑ, σε αυτή τη δύσκολη και αναπάντεχη κατάσταση. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και επίσημα για τη βοήθειά σας και να σας ζητήσω να συνεχίσετε με τον ίδιο ρυθμό (ίσως και περισσότερο δεν θα έλεγα όχι) μέχρι με το καλό να ξαναβρεθούμε από κοντά στην Σχολή. Από την προσωπική μου εμπειρία στο χώρο θα είμαστε σύντομα πάλι στις αίθουσες.

Ως Διευθυντής του Τομέα Υγείας βρίσκομαι στη διάθεσή σας σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία. Ήδη από τον μήνα Μάρτιο υπάρχει διαδικτυακή επικοινωνία μεταξύ καθηγητών και σπουδαστών και είμαι βέβαιος ότι όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση θα μας κάνει όλους να δούμε, τόσο την εκπαίδευση αλλά και την ποιότητα ζωής μας, με διαφορετική ματιά και πιο θετικά.

Αγαπητοί Σπουδαστές,

Ας εκμεταλλευτούμε όλο αυτό που γίνεται και δε μπορούμε να το αποφύγουμε και η παραμονή μας στο σπίτι ας είναι αφορμή να αναπτύξουμε νέες δεξιότητες, να δημιουργήσουμε νέα ενδιαφέροντα, να ασχοληθούμε δημιουργικά στο σπίτι, να εξερευνήσουμε το διαδίκτυο, να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να δούμε μία ωραία ταινία, να ακούσουμε μουσική, να μιλήσουμε με φίλους.

Πάνω από όλα όμως να προσέχουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους και να εξασφαλίσουμε ότι στο τέλος θα βγούμε νικητές.

Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους (έστω και χωρίς σούβλισμα!)

Με εκτίμηση,

Δρ. Εμμανουήλ Μαθιουλάκης
Εργαστηριακός Ερευνητής Καρδιαγγειακών Νοσημάτων
Ειδικός Αθλητίατρος
Διευθυντής Τομέα Υγείας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθηνών-Περιστερίου