Αθλητικη Μαλαξη

Ημ/νία

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

ΩΡΕΣ

20 ΩΡΕΣ

certificate

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΟΠΠΕΠ

 • Η αθλητική μάλαξη ειναι το αναγκαίο «φάρμακο» τόσο για την πρόληψη όσο και για την αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων. Στόχος του σεμιναρίου είναι η παροχή  θεωρητικής και πρακτικής γνώσης προκειμένου ο θεραπευτής να είναι ικανός να αντιμετωπίζει ουσιαστικά και αποτελεσματικά αθλητικούς τραυματισμούς.

  Στόχος του σεμιναρίου είναι:

  • Πλήρης επίγνωση του διαχωρισμού ενός αθλητικού τραυματισμού από μία μη αθλητική κάκωση.
  • Αξιολόγηση βαθμού βλάβης ενός ιστού σε άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό.
  • Ουσιαστική επιμόρφωση για την αξία της αθλητικής μάλαξης.
  • Απόκτηση ειδικών γνώσεων για τις ενδείξεις και αντενδείξεις της αθλητικής μάλαξης.
  • Εκπαίδευση στην εφαρμογή τεχνικών αθλητικής μάλαξης με στόχο την αντιμετώπιση του συμπτώματος του πόνου, της αιτίας του άλγους, την πρόληψη και την αποκατάσταση ενός αθλητικού τραυματισμού.
  • Πλήρης ανάλυση των ανατομικών σημείων που θα πρέπει να εφαρμόζεται αλλά και να αποφεύγεται, όταν απαιτείται.

  Περιλαμβάνεται αναλυτική εκπαίδευση στην μυοσκελετική ανατομία, την ψηλάφηση μυοσκελετικών στοιχείων, την αξιολόγηση του βαθμού βλάβης αλλά και την εντόπιση της αιτίας του πόνου. Επίσης οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν ειδικές τεχνικές αναλγητικής μάλαξης, ώστε ο τραυματίας να επανενταχθεί στην δραστηριότητα του όσο γίνεται πιο σύντομα.

  Απευθύνεται σε:

  Φυσικοθεραπευτές, βοηθούς φυσικοθεραπευτών, καθηγητές φυσικής αγωγής, προπονητές, εκπαιδευτές αθλημάτων και μαχητικών δραστηριοτήτων π.χ Krav Maga, Kapap κτλ., εναλλακτικούς θεραπευτές και χοροδιδασκάλους.

 • Σκοπός του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι η διαρκής επιμόρφωση και κατάρτιση των ενηλίκων, ανεξαρτήτως επαγγελματικής κατάστασης και επιπέδου μόρφωσης. Απώτερος στόχος τους είναι η υποστήριξη ικανών επαγγελματιών σε ένα σύγχρονο και ραγδαία μεταβαλλόμενο επαγγελματικό περιβάλλον, τόσο ως προς τις νέες ανάγκες της αγοράς όσο και ως προς τη βελτίωση υπαρχόντων υπηρεσιών, με την παρακολούθηση της τεχνολογίας και των εξελίξεων.

  Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ μετά από πολυετή πείρα στην εκπαίδευση ενηλίκων και επαγγελματική κατάρτιση, έχει πιστοποιηθεί για το εκπαιδευτικό κέντρο του και ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΔΒΜ2) από τον ΕΟΠΠΕΠ, με κωδικό αδείας 2000099.

  Γιατί να επιλέξεις τα ΔΕΛΤΑ Professional Courses:

  • Γίνεσαι μέλος των Σχολών ΔΕΛΤΑ, του μεγαλύτερου Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού Ομίλου στην Ελλάδα.
  • Έχεις επιλογή ανάμεσα στις πλέον σύγχρονες ειδικότητες, συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας.
  • Αποκτάς πρόσβαση σε ένα τεράστιο δίκτυο στρατηγικών συνεργασιών.
  • Αποκτάς τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές πιστοποιήσεις.
  • Τα ΔΕΛΤΑ Professional Courses παρέχουν την εξατομικευμένη εκπαίδευση (Tailor Made Μαθήματα), προσαρμοσμένη στον ελεύθερο χρόνο των σπουδαστών.
  • Τα μαθήματα διεξάγονται στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια.
  • Συνεργάζεσαι με ένα σύγχρονο Γραφείο Σταδιοδρομίας και με ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.
  • Διδάσκεσαι από επιλεγμένους & εξειδικευμένους καθηγητές, επαγγελματίες στο χώρο τους.
  • Αποκτάς τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης διαλέξεων & ομιλιών.
  • Μέσα από το Γραφείο Startup δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης για το πώς να κάνεις πράξη την δική σου επιχειρηματική ιδέα.
 • Οι διδακτικές ενότητες του σεμιναρίου είναι:

  • Σπονδυλική Στήλη.
  • Άνω Άκρο Πύελος.
  • Κάτω Άκρο.

  Σκοπός του σεμιναρίου είναι ο εκπαιδευόμενος να  είναι σε θέση:

  • Να αξιολογεί την αιτία του πόνου σε άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό.
  • Να γνωρίζει αν ο βαθμός του τραυματισμού ή του πόνου επιτρέπει την εφαρμογή ή όχι των  τεχνικών αθλητικής μάλαξης.
  • Να εκτελεί τις κατάλληλες τεχνικές  αθλητικής μάλαξης, όταν απαιτείται.
  • Να γνωρίζει σε ποια ανατομικά σημεία πρέπει να εφαρμόζει την αθλητική μάλαξη, ανάλογα με την περίπτωση και σε ποια όχι.
  • Να διακρίνει πότε η αθλητική μάλαξη επιδρά ως θεραπεία και πότε ως  πρόληψη σε έναν αθλητικό τραυματισμό.

  Περιλαμβάνεται αναλυτική εκπαίδευση στην  μυοσκελετική ανατομία, την ψηλάφηση μυοσκελετικών στοιχείων, την αξιολόγηση του βαθμού βλάβης αλλά και την εντόπιση της αιτίας του πόνου. Επίσης οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν ειδικές τεχνικές αναλγητικής μάλαξης, ώστε ο τραυματίας να επανενταχθεί στην δραστηριότητα του όσο γίνεται πιο σύντομα.

 • Νικόλαος Κανελλόπουλος

  Ο Νικόλαος Κανελλόπουλος, Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας, Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας και με Master of Physiotherapy από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, είναι Instructor στο School of Beauty & Health στον Τομέα Φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, από το 2007. Διδάσκει Τεχνικές Μάλαξης, Κινησιολογία, Άσκηση – ασφάλεια & εφαρμογή, Στοιχεία ορθοπεδικής, Στατικές διαταραχές και Εφαρμοσμένη φυσικοθεραπεία.

  Ασχολείται με την χειροθεραπευτική αντιμετώπιση του μυοσκελετικού πόνου με εφαρμογή ειδικών χειρισμών Θεραπευτικής μάλαξης και κινητοποίησης.  Έχει εκπαιδευτεί σε τεχνικές οστεοπαθητικής λόγω της μακροχρόνιας συνεργασίας του με Οστεοπαθητικό Κέντρο. Το 2005 ασχολήθηκε με την επίδραση της φυσικής άσκησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβητικού ποδιού.

  Είναι μέλος του Π.Σ.Φ (Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Απο το 2009 μέχρι σήμερα διατηρεί ιδιωτικό φυσικοθεραπευτήριο όπου αντιμετωπίζονται κυρίως μυοσκελετικά και νευρολογικά περιστατικά μέσω της χειροθεραπείας και της επανορθωτικής άσκησης.

 • Μετά τη λήξη του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο είναι Πιστοποιημένο από τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΕΟΠΠΕΠ*) με Κωδικό Αδείας: 2000099.

  *Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί το διάδοχο φορέα της συγχώνευσης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.), του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Διά Βίου Μάθησης (Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ.) και του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.).

 • *Για τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ισχύει έκπτωση στα δίδακτρα. Ειδικές τιμές ισχύουν επίσης για ανέργους, φοιτητές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού.

  Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ένας Σύμβουλος Εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου. Μπορείς να εξασφαλίσεις τη θέση συμμετοχής σου με προκαταβολή των 50€.

  Λογαριασμοί Καταθέσεων:

  • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
   080/471128 94
   Swift Code: ETHN GRAA
   IBAN: GR 5001100800000008047112894
  • EUROBANK
   00260052210200520470
   EFG EUROBANK ERGASIAS
   IBAN: GR 3602600520000210200520470
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ
   6884-124659-709
   IBAN: GR 80 0171 8840 0068 8412 4659 709

  Δικαιούχος: ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΛΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ιπποκράτους 22 Αθήνα
  Αιτιολογία: Δίδακτρα του/της (Ονοματεπώνυμο)

  ×

  ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ


  Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!
  Συμπλήρωσε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει.

  Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαθέτει  50 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης προσφέροντας σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου 5.

  Έχοντας πάντα ως μέγιστο κριτήριο την ασφάλεια των σπουδαστών, την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, δημιουργήσαμε τον πιο σύγχρονο όμιλο εκπαιδευτηρίων στην Αττική.

  Η ναυαρχίδα του ομίλου μας με υποδομές 4500m2 που εκτείνονται σε έξι ορόφους και πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για παροχή σπουδών υψηλού επιπέδου βρίσκεται επί των οδών Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, στο κέντρο της Αθήνας.

  Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, αναπτύσσουμε ένα μοναδικό περιβάλλον εκπαίδευσης στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας. Οι εγκαταστάσεις μας απέχουν μόλις 5 λεπτά από τη στάση Μετρό Πανεπιστήμιο και από το τέρμα των Λεωφορείων της οδού Ακαδημίας.

  Από τον Ιούνιο του 2018, μπορείτε να μας βρείτε και με υπερσύγχρονο campus στη Δυτική Αττική, επί της Λεωφόρου Θηβών 197 στο Περιστέρι, μόλις 2 λεπτά από τη στάση Μετρό Ανθούπολη, ενώ από τον Ιούλιο του 2020 εξυπηρετούμε και τα Βόρεια & Ανατολικά προάστια της Αττικής με ολοκαίνουργιο campus επί της Μεσογείων 465, στην Αγία Παρασκευή, έναντι των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.

  Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, δεν επαναπαυόμαστε ποτέ! Πιστοί πάντα στο όραμά μας και ακολουθώντας τις αξίες που καθορίζουν τα βήματα μας όπως η Διαφάνεια, η Ηθική, η Υπευθυνότητα και η Αξιοπιστία, ενισχύουμε συνεχώς την Ειλικρινή σχέση μαζί σας. Αυτά που ο καθένας φαντάζεται να μπορούσε, τώρα γίνονται πράξη…

  Κοιτάμε το μέλλον με όραμα και θέτουμε συνεχώς υψηλότερους στόχους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την παροχή της πιο ολοκληρωμένης σπουδαστικής εμπειρίας!

  Go to Top