Μοντάζ & Επεξεργασία Εικόνας

Ημ/νία

20.10.2022

ΩΡΕΣ

30 ΩΡΕΣ

certificate

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

 • Σεμινάριο Μοντάζ & Επεξεργασία Εικόνας (Adobe Premiere & Adobe After effects)

  Στόχος/Σκοπός:

  Τα προγράμματα της Adobe, Adobe Premiere και Adobe After effects αποτελούν, σήμερα, δύο από τις βασικότερες επιλογές των επαγγελματιών σε ότι αφορά το μοντάζ, τα κινούμενα γραφικά, τα εφέ, την  επεξεργασία της εικόνας. Ηγούνται στον χώρο αφού προσφέρουν πάμπολλες δυνατότητες βελτιστοποίησης και παραμετροποίησης της ψηφιακής εικόνας.

  Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν οι τεχνικές του μοντάζ, της χρωματικής επιδιόρθωσης, της εμψύχωσης τίτλων και γραφιστικών, της προσθήκης ειδικών οπτικών εφέ σε βίντεο και πολλές άλλες, οι οποίες θα διδαχθούν μέσα από πρακτικά παραδείγματα και ασκήσεις.

  Πού απευθύνεται:

  Το σεμινάριο Μοντάζ & Επεξεργασίας Εικόνας απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου της εικόνας που επιθυμούν να γνωρίσουν και να μάθουν κάποιες εκ των βασικότερων τεχνικών οπτικής συρραφής, βίντεο επεξεργασίας και κινούμενης γραφιστικής, motion graphics animation, που χρησιμοποιούνται σήμερα στην αγορά εργασίας και στο διαδίκτυο. Προγενέστερες γνώσεις επί των εν λόγω προγραμμάτων δεν είναι απαραίτητες, καθώς γίνεται εξ αρχής πρακτική παρουσίαση και άσκηση επί των λογισμικών και των εργαλείων τους.

 • Σκοπός του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι η διαρκής επιμόρφωση και κατάρτιση των ενηλίκων, ανεξαρτήτως επαγγελματικής κατάστασης και επιπέδου μόρφωσης.

  Απώτερος στόχος είναι η υποστήριξη ικανών επαγγελματιών σε ένα σύγχρονο και ταχύτατα μεταβαλλόμενο επαγγελματικό περιβάλλον, τόσο ως προς τις νέες ανάγκες της αγοράς όσο και ως προς τη βελτίωση υπαρχόντων υπηρεσιών, με την παρακολούθηση της τεχνολογίας και των εξελίξεων.

  Γιατί να επιλέξεις τα ΔΕΛΤΑ Professional Courses:

  • Γίνεσαι μέλος των Σχολών ΔΕΛΤΑ, του μεγαλύτερου Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού Ομίλου στην Ελλάδα.
  • Έχεις επιλογή ανάμεσα στις πλέον σύγχρονες ειδικότητες, συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας.
  • Αποκτάς πρόσβαση σε ένα τεράστιο δίκτυο στρατηγικών συνεργασιών.
  • Αποκτάς τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές πιστοποιήσεις.
  • Τα ΔΕΛΤΑ Professional Courses παρέχουν την εξατομικευμένη εκπαίδευση (Tailor Made Μαθήματα), προσαρμοσμένη στον ελεύθερο χρόνο των σπουδαστών.
  • Τα μαθήματα διεξάγονται στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια.
  • Συνεργάζεσαι με ένα σύγχρονο Γραφείο Σταδιοδρομίας και με ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.
  • Διδάσκεσαι από επιλεγμένους & εξειδικευμένους καθηγητές, επαγγελματίες στο χώρο τους.
  • Αποκτάς τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης διαλέξεων & ομιλιών.
  • Μέσα από το Γραφείο Startup δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης για το πώς να κάνεις πράξη την δική σου επιχειρηματική ιδέα.
 • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής διδακτικές ενότητες:

  Adobe Premiere

  • Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του προγράμματος, workspace, εισαγωγή οπτικού υλικού, import και οργάνωση του στον χώρο, βασικά εργαλεία κατάτμησης και συρραφής εικόνων,  toolbar & montage tools, δημιουργία σεκάνς, sequence, παρουσίαση και κατανόηση της γραμμής χρόνου εργασίας, timeline. Πρακτική παρουσίαση, παραδείγματα, άσκηση.
  • Εισαγωγή και ρύθμιση μεταβάσεων, transitions, πρόσθεση τίτλων σε βίντεο, εισαγωγή στη λογική της κίνησης στο Premiere, παραδείγματα με γραφιστικό κείμενο και μεταβλητές βίντεο. Πρακτική παρουσίαση, παραδείγματα, άσκηση.
  • Εξειδίκευση στη μέθοδο κίνησης των κλειδιών μέσα στο χρόνο, keyframe animation, χρωματική επιδιόρθωση, color correction, εξαγωγή του υλικού, κατάλληλες ρυθμίσεις και υπάρχουσες επιλογές, export & export settings. Πρακτική παρουσίαση, παραδείγματα, άσκηση.

  Adobe After effects

  • Περιβάλλον εργασίας του Ae, δημιουργία νέας σύνθεσης, composition, εισαγωγή υλικού, βασικά εργαλεία διαχείρισης της εικόνας, import & tools, δημιουργώντας σχηματικά γραφήματα, η γραμμή του χρόνου, timeline στο Ae, επιστρώσεις καναλιών και υλικού, layers, εισαγωγή στο εξειδικευμένο animation του προγράμματος μέσω της δικής του μεθόδου προσθήκης και διαχείρισης keyframes, εμψύχωση κίνησης σε θέση, μεγέθη, περιστροφή και αδιαφάνεια, position, size, rotation, opacity animation. Πρακτική παρουσίαση, παραδείγματα, άσκηση.
  • Τεχνοτροπίες και εκφραστικά χαρακτηριστικά των οπτικών στρωμάτων, layer styles, οι τεχνικές του easy ease και του motion blur στην απόδοση ομαλότερης και ρεαλιστικότερης κίνησης σε κινούμενες γραφιστικές συνθέσεις, motion graphics, εξειδικευμένα motion graphics με την πρόσθετη μέθοδο animation του graph editor, δυνατότητες των solid και shape layers. Πρακτική παρουσίαση, παραδείγματα, άσκηση.
  • Μέθοδος εμφάνισης και εξαφάνισης κειμένων και οπτικών πηγών πίσω και «μέσα» από επίπεδα, track matte, η τεχνική του pre – composition, οι ευκολίες που προσφέρει στη σύνθεση, μέθοδοι ακινητοποίησης της εικόνας και διαχείρισης χρόνου του βίντεο, freeze frames, reversing time, λειτουργία ανάμιξης οπτικών στρώσεων, blending modes. Πρακτική παρουσίαση, παραδείγματα, άσκηση.
  • Άσκηση κινούμενης εταιρικής κάρτας γραφικών, μάσκες, «μασκαρισμένο» κείμενο και κίνηση στον χρόνο, masks, άσκηση εμφάνισης κινούμενης γραφιστικής σύνθεσης εταιρικού ή όποιου άλλου λογοτύπου, logo composite & reveal animation, σταθεροποίηση «κουνημένων» πλάνων και βελτιστοποίηση ελαττωματικών βίντεο παραδειγμάτων, stabilizing footage. Πρακτική παρουσίαση, παραδείγματα, άσκηση.
  • Μέθοδοι οπτικής ψευδαίσθησης, effects, δημιουργία βροχής, χιονιού, particles κ.α. στο Ae, effects & presets, τεχνική σύνθεσης διαφορετικών εικόνων σε εμπρός και πίσω επίπεδα, foreground & background με τη μέθοδο της πράσινης οθόνης, green screen effects. Πρακτική παρουσίαση, παραδείγματα, άσκηση.
  • Εισαγωγή στην οπτική ψευδαίσθηση τρισδιάστατου χώρου μέσω δισδιάστατων χρηστικών εργαλείων, 3d κάμερες, δημιουργία 3d διαστήματος από εικόνες δύο διαστάσεων, εφέ αστεριών, πλανητών και άλλα παραδείγματα, εφέ γραπτού κειμένου, τεχνική εντοπισμού της κίνησης, motion tracking, μέθοδος animation μέσω της τεχνικής των expressions. Πρακτική παρουσίαση, παραδείγματα, άσκηση.
  • Εξειδικευμένη χρωματική επιδιόρθωση στο Ae, εργαλείο «μαριονέτας», puppet tool animation, pins, δημιουργία κίνησης μέσω χειρισμού ψηφιακών νημάτων, προσθήκη προοπτικής μέσω ορθής διαχείρισης των layers στην timeline, δημιουργία σχημάτων με τρισδιάστατη υφή, εξαγωγή υλικού, export, ορθή διαχείριση των πολλαπλών επιλογών. Πρακτική παρουσίαση, παραδείγματα, άσκηση.

   

 • Αλέξανδρος Μιλκίδης

  Ο Αλέξανδρος Μιλκίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (Θεσσαλονίκη) (BA), του ΜΠΣ «Τέχνη, Εικονική Πραγματικότητα και Πολυχρηστικά Συστήματα Καλλιτεχνικής Έκφρασης – Arts et Technologies del’ Image» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών – ΑΣΚΤ (Αθήνα) και του Paris 8 (Παρίσι), (ΜΑ) και Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας της Σχολής Πολιτισμού και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η μακροχρόνια ενασχόληση του με την εικόνα τον οδήγησε στη διδασκαλία των προγραμμάτων, στα οποία εξειδικεύεται και διδάσκει σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, Δημόσια και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπως το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με το οποίο συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια.

 • Μετά τη λήξη του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης από τις Σχολές Δέλτα Αθήνας Εκπαιδευτική Α.Ε.

  Ο Πιστοποιημένος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΕΛΤΑ διαθέτει εξειδικευμένη γνώση και πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση ενηλίκων, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

 • Ειδικές τιμές ισχύουν για σπουδαστές και απόφοιτους του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ανέργους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. πολύτεκνοι, ΑμεΑ).

  Κάλεσέ μας στο 210 700 2496 ή συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ένας Σύμβουλος Εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου.

  Μπορείς να εξασφαλίσεις τη θέση συμμετοχής σου με προκαταβολή των 50€.

  Λογαριασμοί Καταθέσεων:

  • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
   080/471128 94
   Swift Code: ETHN GRAA
   IBAN: GR 5001100800000008047112894
  • EUROBANK
   00260052210200520470
   EFG EUROBANK ERGASIAS
   IBAN: GR 3602600520000210200520470
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ
   6884-124659-709
   IBAN: GR 80 0171 8840 0068 8412 4659 709

  Δικαιούχος: ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΛΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ιπποκράτους 22 Αθήνα
  Αιτιολογία: Δίδακτρα του/της (Ονοματεπώνυμο)

 • Σεμινάριο “Μοντάζ & Επεξεργασία Εικόνας” (Adobe Premiere & Adobe After effects) – Ημέρες και Ώρες Διεξαγωγής:

  • Ημέρα διεξαγωγής μαθημάτων: προσεχώς…
  • Έναρξη μαθημάτων: προσεχώς…

  Campus Διεξαγωγής: ΔΕΛΤΑ Αθήνας, Ιπποκράτους 22

  ×

  ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ


  Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!
  Συμπλήρωσε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει.

  Go to Top