Ο κλάδος της φιλοξενίας αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ, προσφέροντας πολλαπλές ευκαιρίες απασχόλησης.
Το Πρόγραμμα Βοηθός Μάγειρα του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που οδηγεί σε πιστοποιημένο, αναγνωρισμένο δίπλωμα σε αυτό τον κρίσιμο κλάδο της βιομηχανίας του επισιτισμού και του τουρισμού.
Πού απευθύνεται:
Απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται ήδη ή επιθυμούν να απασχοληθούν σοβαρά στο χώρο της κουζίνας, του catering, του εστιατορίου και του ξενοδοχειακού εστιατορίου, αλλά και τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να έχουν εικόνα του συγκεκριμένου τμήματος της επιχείρησής τους, και δε γνωρίζουν τις τεχνικές προδιαγραφές, τη συνολική εικόνα του τμήματος και δε διαθέτουν το απαραίτητο πρακτικό υπόβαθρο.
Μέσω του Σεμιναρίου του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, παρέχεται η δυνατότητα πιστοποίησης της συγκεκριμένης επαγγελματικής γνώσης του Βοηθού Μάγειρα (Commis Chef), ύστερα από εξετάσεις που οδηγούν στην πιστοποίηση της ACTA – Τεχνβολαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι Πιστοποιήσεις είναι δίγλωσσες, για όσους επιθυμούν να εργαστούν στο εξωτερικό.
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε:
- Αποφοίτους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ.
- Φοιτητές / Σπουδαστές ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, αντίστοιχων κλάδων για ενίσχυση του βιογραφικού τους.
- Επαγγελματίες που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις και το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.
- Επαγγελματίες που θέλουν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις πιστοποίησης βοηθού μάγειρα της ACTA.
- Εργαζόμενους που επιθυμούν να αλλάξουν εργασία ή να ακολουθήσουν ένα 2ο επάγγελμα
- Επιχειρηματίες του επισιτιστικού κλάδου που επιθυμούν να έχουν εικόνα του συγκεκριμένου τμήματος της επιχείρησής τους, και δε γνωρίζουν τις τεχνικές προδιαγραφές, τη συνολική εικόνα του τμήματος και δε διαθέτουν το απαραίτητο πρακτικό υπόβαθρο.
- Άνεργους, για άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας
- Ενήλικες, για επιμόρφωση και προσωπική ανάπτυξη.
Σκοπός του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι η διαρκής επιμόρφωση και κατάρτιση των ενηλίκων, ανεξαρτήτως επαγγελματικής κατάστασης και επιπέδου μόρφωσης.
Απώτερος στόχος είναι η υποστήριξη ικανών επαγγελματιών σε ένα σύγχρονο και ταχύτατα μεταβαλλόμενο επαγγελματικό περιβάλλον, τόσο ως προς τις νέες ανάγκες της αγοράς όσο και ως προς τη βελτίωση υπαρχόντων υπηρεσιών, με την παρακολούθηση της τεχνολογίας και των εξελίξεων.
Γιατί να επιλέξεις τα ΔΕΛΤΑ Professional Courses:
- Γίνεσαι μέλος των Σχολών ΔΕΛΤΑ, του μεγαλύτερου Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού Ομίλου στην Ελλάδα.
- Έχεις επιλογή ανάμεσα στις πλέον σύγχρονες ειδικότητες, συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας.
- Αποκτάς πρόσβαση σε ένα τεράστιο δίκτυο στρατηγικών συνεργασιών.
- Αποκτάς τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές πιστοποιήσεις.
- Τα ΔΕΛΤΑ Professional Courses παρέχουν την εξατομικευμένη εκπαίδευση (Tailor Made Μαθήματα), προσαρμοσμένη στον ελεύθερο χρόνο των σπουδαστών.
- Τα μαθήματα διεξάγονται στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια.
- Συνεργάζεσαι με ένα σύγχρονο Γραφείο Σταδιοδρομίας και με ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.
- Διδάσκεσαι από επιλεγμένους & εξειδικευμένους καθηγητές, επαγγελματίες στο χώρο τους.
- Αποκτάς τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης διαλέξεων & ομιλιών.
- Μέσα από το Γραφείο Startup δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης για το πώς να κάνεις πράξη την δική σου επιχειρηματική ιδέα.
- Εισαγωγή: Ορολογίες, Οργανόγραμμα, Ανάλυση εργαλείων και συσκευών.
Είδη εστιατορίων και κουζινών.
Τρόποι λειτουργίας της μπριγάδας από την ανάλυση χώρων κουζίνας αποθήκης και ρόλων έως την οργάνωση καθαριότητας.
Τρόποι κοπής και ζωμοί.
- Σούπες & Σάλτσες: Ευρωπαϊκές σούπες
Ελληνικές σούπες
Ζεστές σάλτσες
- Σάλτσες & Σαλάτες: Κρύες σάλτσες, σαλάτες, αλοιφές
Σύνθετες σάλτσες, αλοιφές
- Αυγά: Τρόποι μαγειρέματος αυγών. Παράγωγα. Ολανδέζ.
- Ζυμαρικά & Ρύζι: Παρασκευή και μαγείρεμα φρέσκων και ξερών ζυμαρικών
Ογκρατέν, Κρέπες, Παστίτσιο
Ρύζια, Ριζότο
- Ζύμες
Τάρτα, Πίτες
Πίτσα, Σουφλέ
- Πατάτες
- Λαδερά
- Ορεκτικά
Ορεκτικά Κρύα
Ορεκτικά Ζεστά
- Θαλασσινά
Ψάρια, Μαλάκια, Όστρακα
- Κοτόπουλο
- Χοιρινό
- Μοσχάρι
- Κιμάς
- Αρνί/Κατσίκι, Μαγειρίτσα
- Εισαγωγή: Ορολογίες, Οργανόγραμμα, Ανάλυση εργαλείων και συσκευών.
Μετά τη λήξη του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης από τις Σχολές Δέλτα Αθήνας Εκπαιδευτική Α.Ε.
Ο Πιστοποιημένος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΕΛΤΑ διαθέτει εξειδικευμένη γνώση και πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση ενηλίκων, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα πιστοποίησης της συγκεκριμένης επαγγελματικής γνώσης του Βοηθού Μάγειρα (Commis Chef), ύστερα από εξέταση στην ACTA, τον Τεχνοβλαστό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και διαπιστευμένη από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης.
Οι Πιστοποιήσεις είναι δίγλωσσες, για όσους επιθυμούν να εργαστούν στο εξωτερικό.
Για τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ισχύει έκπτωση στα δίδακτρα. Ειδικές τιμές ισχύουν επίσης για ανέργους, φοιτητές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες,με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού.
Ημέρες & Ώρες υλοποίησης: Πέμπτη & Παρασκευή 17:00 – 21:00
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ένας Σύμβουλος Εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου. Μπορείς να εξασφαλίσεις τη θέση συμμετοχής σου με προκαταβολή των 200€.
Λογαριασμοί Καταθέσεων:
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
080/471128 94
Swift Code: ETHN GRAA
IBAN: GR 5001100800000008047112894 - EUROBANK
00260052210200520470
EFG EUROBANK ERGASIAS
IBAN: GR 3602600520000210200520470 - ΠΕΙΡΑΙΩΣ
6884-124659-709
IBAN: GR 80 0171 8840 0068 8412 4659 709
Δικαιούχος: ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΛΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ιπποκράτους 22 Αθήνα
Αιτιολογία: Δίδακτρα του/της (Ονοματεπώνυμο)Χορηγοί Προγράμματος:
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΓΕΙΡΑ
ΠΡΟΣΕΧΩΣ
130 ΩΡΕΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ACTA