Συγγραφη & εκδοση παραμυθιου

Ημ/νία

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

ΩΡΕΣ

24 ΩΡΕΣ

certificate

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΟΠΠΕΠ

 • Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθεις πώς γράφεις ένα παραμύθι για νηπιακή ηλικία, μέχρι σκοτεινό παραμύθι ενηλίκων. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου συγγραφής, θα γράφεις βήμα-βήμα το δικό σου παραμύθι με την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή. Στο τέλος, το παραμύθι σου θα εκδοθεί μαζί με τα υπόλοιπα παραμύθια του εργαστηρίου σε μια επαγγελματική έκδοση που θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία και διαδικτυακά από τις εκδόσεις iWrite!

  Ένα δημιουργικό σεμινάριο για τη δημιουργία ιστοριών και τον αποσυμβολισμό τους. Θα γνωρίσεις τα μυστικά όλων των κρυμμένων συμβόλων μέσα σε αυτά αλλά και πώς να τα χρησιμοποιείς εσύ στις δικές σου φανταστικές ιστορίες.

  Πού απευθύνεται:

  Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, δημοσιογράφους, συγγραφείς, καλλιτέχνες ή λάτρεις των παραμυθιών που πάντα ονειρεύονταν να εκδώσουν το δικό τους παραμύθι!

 • Σκοπός του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι η διαρκής επιμόρφωση και κατάρτιση των ενηλίκων, ανεξαρτήτως επαγγελματικής κατάστασης και επιπέδου μόρφωσης. Απώτερος στόχος τους είναι η υποστήριξη ικανών επαγγελματιών σε ένα σύγχρονο και ραγδαία μεταβαλλόμενο επαγγελματικό περιβάλλον, τόσο ως προς τις νέες ανάγκες της αγοράς όσο και ως προς τη βελτίωση υπαρχόντων υπηρεσιών, με την παρακολούθηση της τεχνολογίας και των εξελίξεων.

  Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ μετά από πολυετή πείρα στην εκπαίδευση ενηλίκων και επαγγελματική κατάρτιση, έχει πιστοποιηθεί για το εκπαιδευτικό κέντρο του και ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΔΒΜ2) από τον ΕΟΠΠΕΠ, με κωδικό αδείας 2000099.

  Γιατί να επιλέξεις τα ΔΕΛΤΑ Professional Courses:

  • Γίνεσαι μέλος των Σχολών ΔΕΛΤΑ, του μεγαλύτερου Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού Ομίλου στην Ελλάδα.
  • Έχεις επιλογή ανάμεσα στις πλέον σύγχρονες ειδικότητες, συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας.
  • Αποκτάς πρόσβαση σε ένα τεράστιο δίκτυο στρατηγικών συνεργασιών.
  • Αποκτάς τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές πιστοποιήσεις.
  • Τα ΔΕΛΤΑ Professional Courses παρέχουν την εξατομικευμένη εκπαίδευση (Tailor Made Μαθήματα), προσαρμοσμένη στον ελεύθερο χρόνο των σπουδαστών.
  • Τα μαθήματα διεξάγονται στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια.
  • Συνεργάζεσαι με ένα σύγχρονο Γραφείο Σταδιοδρομίας και με ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.
  • Διδάσκεσαι από επιλεγμένους & εξειδικευμένους καθηγητές, επαγγελματίες στο χώρο τους.
  • Αποκτάς τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης διαλέξεων & ομιλιών.
  • Μέσα από το Γραφείο Startup δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης για το πώς να κάνεις πράξη την δική σου επιχειρηματική ιδέα.
 • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω διδακτικές ενότητες:

  Εν αρχή ην η ιδέα

  Πώς βρίσκουμε την ιδέα; Τι είναι το brainstorming γραφής;

  Σκελετός

  Πώς φτιάχνουμε έναν σωστό σκελετό; Σχεδιάγραμμα. Σκηνές. Ήρωες. Συνδέσεις.Storyboard.

  Διάλογος

  Γιατί είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε ένα παραμύθι; Ποιοι είναι οι κανόνες του; Τι κάνει τον διάλογο να ρέει ανεμπόδιστος;

  Ήρωες

  Πώς φτιάχνουμε ενδιαφέροντες χαρακτήρες; Τι ρόλο παίζουν τα στοιχεία ταυτότητάς-εξωτερικής εμφάνισης; Πώς εμβαθύνουμε στην ψυχολογία τους; Πώς βρίσκουμε το σκοτεινό τους σημείο;

  Κατευθυντήριες ερωτήσεις

  Ποια είναι τα «4 Π» του παραμυθιού; Πώς κατευθύνουν την ιστορία μας;

  Στόχοι 

  Λεκτικός. Συναισθηματικός. Νοητικός. Γιατί πρέπει να υπάρχουν και οι τρεις;

  Τίτλος

  Πώς επιλέγουμε τον σωστό τίτλο;

  Κωμωδία-Δράμα

  Ποιες οι διαφορές τους στο παραμύθι; Τέλος καλό ή λυπητερό;

  Σύμβολα

  Ανάλυση και κρυμμένα σύμβολα (θρησκευτικά, σεξουαλικά, ψυχολογικά) των 7 διασημότερων παραμυθιών παγκοσμίως.

  Ανάλυση και κρυμμένα σύμβολα των ιστοριών των αδερφών Γκριμ, των επών του Τόλκιν και του παραμυθιού του Μικρού Πρίγκιπα.

  Διαφορά target group παραμυθιών.

  Από εικονογραφημένο προ-νηπιακής ηλικίας έως σκοτεινό παραμύθι ενηλίκων. Πώς αντιμετωπίζουμε κάθε είδος;

  Ανάλυση των 3 μοτίβων τα οποία χρησιμοποιούνται σε κάθε παραμύθι που γράφτηκε ποτέ.

   

 • Σταυριανός Κιναλόπουλος
  Ο Σταυριανός Κιναλόπουλος κατέχει Bachelor of Arts του Empire State University της Νέας Υόρκης και δίπλωμα Δραματικής Σχολής του Νέου Ελληνικού Θεάτρου (κατηγορία «εξαίρετο ταλέντο Καρόλου Κουν»). Παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στην ιστορία τέχνης, ψυχολογία, εγκληματολογία, φυσιογνωμική, συγγραφή και devised theater.
  Έχει εργαστεί ως συγγραφέας, παραγωγός, σκηνοθέτης και ηθοποιός σε παραστάσεις του ιδίου και άλλων. Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος τον βάφτισε ως τον πρώτο Έλληνα συγγραφέα του Θεάτρου Καταγραφής. Ανέβασε και εξέδωσε 6 έργα εκ των οποίων το ‘’Ασανσέρ’’ βραβεύτηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο της UNESCO. Το πρώτο του μυθιστόρημά με τίτλο ‘’Κιχ’’, χαρακτηρίστηκε ως παγκόσμια καινοτομία. Διδάσκει συγγραφή, παραμύθι, υποκριτική.
 • Μετά τη λήξη του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο είναι Πιστοποιημένο από τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΕΟΠΠΕΠ*) με Κωδικό Αδείας: 2000099.

  *Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί το διάδοχο φορέα της συγχώνευσης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.), του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Διά Βίου Μάθησης (Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ.) και του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.).

 • *Για τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ισχύει έκπτωση στα δίδακτρα. Ειδικές τιμές ισχύουν επίσης για ανέργους, φοιτητές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού.

  Ημέρες & Ώρες υλοποίησης: Σάββατο 11:00 – 15:00

  Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ένας Σύμβουλος Εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου. Μπορείς να εξασφαλίσεις τη θέση συμμετοχής σου με προκαταβολή των 50€.

  Λογαριασμοί Καταθέσεων:

  • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
   080/471128 94
   Swift Code: ETHN GRAA
   IBAN: GR 5001100800000008047112894
  • EUROBANK
   00260052210200520470
   EFG EUROBANK ERGASIAS
   IBAN: GR 3602600520000210200520470
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ
   6884-124659-709
   IBAN: GR 80 0171 8840 0068 8412 4659 709

  Δικαιούχος: ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΛΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ιπποκράτους 22 Αθήνα
  Αιτιολογία: Δίδακτρα του/της (Ονοματεπώνυμο)

 • 10 / 10
  "Έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια, παρόλα αυτά αυτό το ξεχώρισα. Τόσο ο κ. Κιναλόπουλος όσο και οι εργαζόμενοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ήταν ΑΨΟΓΟΙ. Εύχομαι να πραγματοποιήσουν κι άλλα ενδιαφέροντα σεμινάρια στο μέλλον."
  Χαράλαμπος Ρ.
  9 / 10
  "Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες. πηγή έμπνευσης το σεμινάριο αυτό."
  Χρυσάνθη Φ.
  10 / 10
  "Άψογο!"
  Γιώργος Π.

  ×

  ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ


  Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!
  Συμπλήρωσε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει.

  Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαθέτει  50 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης προσφέροντας σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου 5.

  Έχοντας πάντα ως μέγιστο κριτήριο την ασφάλεια των σπουδαστών, την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, δημιουργήσαμε τον πιο σύγχρονο όμιλο εκπαιδευτηρίων στην Αττική.

  Η ναυαρχίδα του ομίλου μας με υποδομές 4500m2 που εκτείνονται σε έξι ορόφους και πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για παροχή σπουδών υψηλού επιπέδου βρίσκεται επί των οδών Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, στο κέντρο της Αθήνας.

  Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, αναπτύσσουμε ένα μοναδικό περιβάλλον εκπαίδευσης στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας. Οι εγκαταστάσεις μας απέχουν μόλις 5 λεπτά από τη στάση Μετρό Πανεπιστήμιο και από το τέρμα των Λεωφορείων της οδού Ακαδημίας.

  Από τον Ιούνιο του 2018, μπορείτε να μας βρείτε και με υπερσύγχρονο campus στη Δυτική Αττική, επί της Λεωφόρου Θηβών 197 στο Περιστέρι, μόλις 2 λεπτά από τη στάση Μετρό Ανθούπολη, ενώ από τον Ιούλιο του 2020 εξυπηρετούμε και τα Βόρεια & Ανατολικά προάστια της Αττικής με ολοκαίνουργιο campus επί της Μεσογείων 465, στην Αγία Παρασκευή, έναντι των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.

  Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, δεν επαναπαυόμαστε ποτέ! Πιστοί πάντα στο όραμά μας και ακολουθώντας τις αξίες που καθορίζουν τα βήματα μας όπως η Διαφάνεια, η Ηθική, η Υπευθυνότητα και η Αξιοπιστία, ενισχύουμε συνεχώς την Ειλικρινή σχέση μαζί σας. Αυτά που ο καθένας φαντάζεται να μπορούσε, τώρα γίνονται πράξη…

  Κοιτάμε το μέλλον με όραμα και θέτουμε συνεχώς υψηλότερους στόχους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την παροχή της πιο ολοκληρωμένης σπουδαστικής εμπειρίας!

  Go to Top