Wine Seminar-Sommelier

Έναρξη: 18/2/2019

Περιγραφή:

Ένα πλήρες, διαδραστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης σχετικά με το κρασί που βασίζεται σε 3 βασικούς άξονες: Τις βασικές τεχνικές γνώσεις αμπελουργίας και οινοποίησης, την πλήρη εκπαίδευση ενός sommelier (οινοχόου) και τη διαχείριση και προώθηση του κρασιού ως μέσο μεγιστοποίησης των κερδών μιας επιχείρησης.

Πού απευθύνεται:

Σε σπουδαστές και απόφοιτους του Τομέα Τουρισμού και Γαστρονομίας, αλλά και σε επαγγελματίες του χώρου που θα ήθελαν να εργαστούν ως sommelier.

Επίσης απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις του κρασιού που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μυηθούν στον κόσμο του κρασιού!

Στόχος/σκοπός:

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και πλήρη εκπαίδευση σε ό,τι αφορά την οινογνωσία, τις τεχνικές σερβιρίσματος όλων των τύπων κρασιού, την οργάνωση κάβας, αλλά και την προώθηση του κρασιού ως μέσο αύξησης των κερδών μιας επιχείρησης.

Εισηγητές: 

Φανή Κολάκη, Δημήτρης Γρουμπός, Δημήτρης Τζάκος, Δήμος Βασιλειάδης και Μανώλης Γιαμνιαδάκης

Διδακτικές Ενότητες

  1. Basic Core: Αμπελουργία, Οινοποίηση, Τύποι κρασιού, Οινοπαραγωγικές ζώνες και χαρακτηριστικά, Food Pairing και Γευσιγνωσία σε βασικές γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες.
  2. Sommelierie: Service και τεχνικές σερβιρίσματος, Μεταγγίσεις κρασιού & χρήση coravin, Masterclass σε βασικές γηγενείς ποικιλίες, Food & Wine Pairing με ιδιαίτερους συνδυασμούς (σούπες, ζεστά και κρύα ορεκτικά, κρέας, ψάρι, διεθνείς κουζίνες).
  3. Sales & Marketing: Κύκλος εργασιών οινοποιείου, Εμφιάλωση-Ετικέτα-Τυποποίηση, Κοστολόγηση & Τιμολόγηση, Ho.Re.Ca και χονδρεμπόριο οίνου, Διαπραγματεύσεις στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 Καθ’όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης προβλέπονται επισκέψεις σε οινοποιείο, κάβα, wine bar και σχετική έκθεση οίνου.

Διάρκεια:  80 ώρες

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2  ΔΕΛΤΑ   (ΚΔΒΜ 2 ΔΕΛΤΑ)