Wine Seminar – Sommelier

Ημ/νία

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

ΩΡΕΣ

90 ΩΡΕΣ

certificate

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΟΠΠΕΠ

 • Ένα πλήρες, διαδραστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης σχετικά με το κρασί που βασίζεται στους κάτωθι βασικούς άξονες:

  • 20 ώρες Food & Wine pairing
   Τυριά, Αλλαντικά, Ψάρι, Κρέας, Ζυμαρικά & Pizza, Ριζότo, Σούπες & Wine Killers!
  • Τεχνικές οινοποίησης
  • Γευσιγνωσία σε πάνω από εκατό ετικέτες
  • Ποιες είναι οι γεωγραφικές ζώνες της Ελλάδας στο κρασί; Τι ισχύει για τις τοποποικιλίες τους;
  • Masterclasses ελληνικών και ξένων ποικιλιών
  • Σερβίρισμα κρασιού
  • Χρήση Coravin
  • Marketing κρασιού

  Που απευθύνεται:

  Σε σπουδαστές και απόφοιτους του Τομέα Τουρισμού και Γαστρονομίας, αλλά και σε επαγγελματίες του χώρου που θα ήθελαν να εργαστούν ως sommelier. Επίσης, απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις του κρασιού που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μυηθούν στον κόσμο του κρασιού!

  Στόχος/σκοπός:

  Σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να εντρυφήσουν σε βασικές και ξένες ποικιλίες. Να κατανοούν τις διαφορές ανάμεσα στις εληνικές ποικιλίες των διαφορετικών γεωγραφικών ζωνών, π.χ. Ασύρτικο Σαντορίνης και Ασύρτικο Βορείου Ελλάδος και στις ξένες ποικιλίες των διαφορετικών χωρών, όπως π.χ. Μerlot Γαλλίας και Μerlot Καλιφόρνιας.

  Με το πέρας του προγράμματος να γνωρίζουν όλοι οι συμμετέχοντες το άνοιγμα μπουκαλιού και το σωστό σερβίρισμα, καθώς και τις βασικές αρχές Marketing.

  Και τέλος, το πιο βασικό απ΄όλα στο χώρο του κρασιού να είναι σε θέση να κάνουν food & wine pairing.

  Με τη συμμετοχή σου πιστοποιείσαι από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Ε.ΣΥ.Δ. και το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων ΕΛ.ΙΝ.Π.

 • Σκοπός του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι η διαρκής επιμόρφωση και κατάρτιση των ενηλίκων, ανεξαρτήτως επαγγελματικής κατάστασης και επιπέδου μόρφωσης. Απώτερος στόχος τους είναι η υποστήριξη ικανών επαγγελματιών σε ένα σύγχρονο και ραγδαία μεταβαλλόμενο επαγγελματικό περιβάλλον, τόσο ως προς τις νέες ανάγκες της αγοράς όσο και ως προς τη βελτίωση υπαρχόντων υπηρεσιών, με την παρακολούθηση της τεχνολογίας και των εξελίξεων.

  Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ μετά από πολυετή πείρα στην εκπαίδευση ενηλίκων και επαγγελματική κατάρτιση, έχει πιστοποιηθεί για το εκπαιδευτικό κέντρο του και ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΔΒΜ2) από τον ΕΟΠΠΕΠ, με κωδικό αδείας 2000099.

  Γιατί να επιλέξεις τα ΔΕΛΤΑ Professional Courses:

  • Γίνεσαι μέλος των Σχολών ΔΕΛΤΑ, του μεγαλύτερου Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού Ομίλου στην Ελλάδα.
  • Έχεις επιλογή ανάμεσα στις πλέον σύγχρονες ειδικότητες, συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας.
  • Αποκτάς πρόσβαση σε ένα τεράστιο δίκτυο στρατηγικών συνεργασιών.
  • Αποκτάς τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές πιστοποιήσεις.
  • Τα ΔΕΛΤΑ Professional Courses παρέχουν την εξατομικευμένη εκπαίδευση (Tailor Made Μαθήματα), προσαρμοσμένη στον ελεύθερο χρόνο των σπουδαστών.
  • Τα μαθήματα διεξάγονται στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια.
  • Συνεργάζεσαι με ένα σύγχρονο Γραφείο Σταδιοδρομίας και με ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.
  • Διδάσκεσαι από επιλεγμένους & εξειδικευμένους καθηγητές, επαγγελματίες στο χώρο τους.
  • Αποκτάς τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης διαλέξεων & ομιλιών.
  • Μέσα από το Γραφείο Startup δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης για το πώς να κάνεις πράξη την δική σου επιχειρηματική ιδέα.
 • Το σεμινάριο αποτελείται από τις παρακάτω διδακτικές ενότητες:

  • Basic CoreΑμπελουργία, Οινοποίηση, Τύποι κρασιού, Οινοπαραγωγικές ζώνες και χαρακτηριστικά, Food Pairing και Γευσιγνωσία σε βασικές γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες.
  • SommelierieService και τεχνικές σερβιρίσματος, Μεταγγίσεις κρασιού & χρήση coravin, Masterclass σε βασικές γηγενείς ποικιλίες, Food & Wine Pairing με ιδιαίτερους συνδυασμούς (σούπες, ζεστά και κρύα ορεκτικά, κρέας, ψάρι, διεθνείς κουζίνες).
  • Sales & MarketingΚύκλος εργασιών οινοποιείου, Εμφιάλωση – Ετικέτα – Τυποποίηση, Κοστολόγηση & Τιμολόγηση, Ho.Re.Ca και χονδρεμπόριο οίνου, Διαπραγματεύσεις στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

  Καθ’ όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης προβλέπονται επισκέψεις σε οινοποιείο, κάβα, wine bar και σχετική έκθεση οίνου.

 • Φωτεινή Κολάκη

  Η Φωτεινή Κολάκη είναι καθηγήτρια οινολογίας και τροφογνωσίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ τα τελευταία δύο χρόνια. Παράλληλα, είναι υπεύθυνη οινοχόος στο Baratin Drink & Dine Home Bar, όπου τρέχει την επιτυχημένη οινική λίστα από την έναρξή του και Υπεύθυνη εξαγωγών ελληνικού οίνου στην Αμερική και τον Καναδά για 2 μεγάλες ελληνικές Οινοποιείες (Ζοίνος και Οινοποιητική Μονεμβασιάς).
  Έχει σπουδές χημείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σπουδές μετεκπαίδευσης στη Γαλλία όπου πήρε τον τίτλο του οινολόγου – DNO στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux, παράλληλα με τον τίτλο του Master στην οινολογία και την αμπελουργία. Μετά και παράλληλα των σπουδών της πραγματοποίησε 7 οινοποιήσεις σε Γαλλία, Αμερική, Νέα Ζηλανδία και Ελλάδα για να αποκτήσει την απαραίτητη πρακτική εμπειρία στον τομέα της οινοποίησης. Πραγματοποιεί κάθε χρόνο ταξίδια στην Αμερική και τον Καναδά για να στήσει τα οινοποιεία της στις συγκεκριμένες αγορές.

  Δήμος Βασιλειάδης

  Ο Δήμος Βασιλειάδης είναι επαγγελματίας του Τουρισμού με πολυετή εμπειρία στον Ξενοδοχειακό κλάδο και με εξειδίκευση στους τομείς του Food & Beverage, Hospitality Management, Οινοχοϊας, καθώς και Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) και  ISO 22000:2005. Είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος σπουδών στο Σχεδιασμό, τη Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει 19 έτη επαγγελματικής εμπειρίας στον επισιτιστικό κλάδο και έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια από σημαντικούς φορείς υλοποίησης.

  Δημήτρης Γρουμπόςgroumpos

  O Δημήτρης Γρουμπός είναι υπεύθυνος Sommelier στο Βaratin Drink & Dine Home Bar κι είναι υπεύθυνος πωλήσεων σε 3 οινοποιεία σε όλη την Ελλάδα από το Σεπτέμβρη του 2017. Παράλληλα, από τον Φεβρουάριο του 2019 είναι καθηγητής οινολογίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Εχει σπουδάσει Οινοχοΐα και Οινολογία κι έχει παρακολουθήσει με επιτυχία τους τρεις κύκλους σεμιναρίων WSPC 1.2.3. αγάπη του και η ενασχόλησή του με το κρασί ξεκίνησε πριν 20 χρόνια κι έκτοτε έχει ενισχύσει –τελειοποιήσει τις τεχνικές food & wine pairing, προσόν απαραίτητο ενός σωστού Sommelier.

  Μανώλης Γιαμνιαδάκηςgiamniadakis

  Ο Μανώλης Γιαμνιαδάκης γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1967, μαζί με τον δίδυμο αδελφό του, στην Αθήνα. Οι γονείς του, Σοφοκλής και Μαρία, με καταγωγή από την Κρήτη του μετέφεραν τις δικές τους αξίες για το σεβασμό  στο συνάνθρωπο και την κοινωνικότητα. Περνώντας την εφηβεία του στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, σε ένα πολυ-πολιτισμικό περιβάλλον έμαθε να σέβεται τη διαφορετικότητα και να συνδυάζει διαφορετικά είδη για να συμπληρώσει το σύνολο. Οι σπουδές στην Φαρμακευτική σχολή Αθηνών και η θητεία του στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας,  ανέπτυξαν την ανθρωπιστική πλευρά του.
  Η πρωτοβουλία για το άνοιγμα ενός από τα πρώτα wine tasting club της Ελλάδος, καθώς και η γευσιγνωσία και ο συγχρωτισμός με σχεδόν όλους τους δημοσιογράφους γεύσης της Ελλάδος, συνέβαλαν στην ανάπτυξη της αναλυτικής προσέγγισης των γεύσεων. Οι μεταπτυχιακές σπουδές του στο marketing στο πανεπιστήμιο του Leicester, διεύρυναν τον τρόπο του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, εστιάζοντας στη μεθοδολογία αλλά και στα τεκμηριωμένα επιχειρήματα.
  Τέλος η, από το 1989, ενασχόληση με το κρασί, και με τη γεύση γενικότερα,  προσέφεραν στην προσωπικότητα του μια ήρεμη δύναμη, προερχόμενη από έναν μεγάλο αριθμό εμπειριών με διαφορετικούς ανθρώπους σε διαφορετικές χώρες.
  Συνιδρυτής του Wine tasting club «Εμείς» στο εστιατόριο BAJAZZO, έχει επίσης διετελέσει Διευθυντής πωλήσεων στο δίκτυο διανομής INTERVINO, Εμπορικός διευθυντής οινοποιίας ΣΕΜΕΛΗ και μέχρι σήμερα είναι Ιδρυτής και Διευθυντής του MANOLIS FOOD PROJECT, Γενικός Διευθυντής της ΕΝΟΑΠ (Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου), ενώ ασχολείται ενεργά με την εκπαίδευση πωλητών σε εταιρείες τροφίμων, ποτών και με ομιλίες στη Γεωπονική Σχολή (τμήμα marketing), στο TEI ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ, Οίνος ο Αγαπητός, ECONOMIST  κλπ.

   

  Δημήτρης Δεληγεώργηςdeligiorgis

  Ο Δημήτρης Δεληγεώργης ειναι απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Οινολογίας  και έχει 10ετή εργασιακή εμπειρία ως Διευθυντής Παραγωγής οινοποιείων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  Είναι Ιδιοκτήτης οινολογικού εργαστηρίου και σύμβουλος οινοποιείων τα τελευταία 2 έτη. Επίσης είναι Ιδιοκτήτης κάβας και υπεύθυνος σεμιναρίων γευσιγνωσίας τα τελευταία 3 έτη.

 • Μετά τη λήξη του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο είναι Πιστοποιημένο από τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΕΟΠΠΕΠ*) με Κωδικό Αδείας: 2000099.

  *Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί το διάδοχο φορέα της συγχώνευσης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.), του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Διά Βίου Μάθησης (Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ.) και του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.).

 • Με τη συμμετοχή σου πιστοποιείσαι από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Ε.ΣΥ.Δ. και το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων ΕΛ.ΙΝ.Π.

  *Για τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ισχύει έκπτωση στα δίδακτρα. Ειδικές τιμές ισχύουν επίσης για ανέργους, φοιτητές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού.

  Ημέρες & Ώρες υλοποίησης: Δευτέρα & Τετάρτη 15:30 – 18:30, Σάββατο 11:00 – 15:00

  Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ένας Σύμβουλος Εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου. Μπορείς να εξασφαλίσεις τη θέση συμμετοχής σου με προκαταβολή των 100€.

  Λογαριασμοί Καταθέσεων:

  • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
   080/471128 94
   Swift Code: ETHN GRAA
   IBAN: GR 5001100800000008047112894
  • EUROBANK
   00260052210200520470
   EFG EUROBANK ERGASIAS
   IBAN: GR 3602600520000210200520470
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ
   6884-124659-709
   IBAN: GR 80 0171 8840 0068 8412 4659 709

  Δικαιούχος: ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΛΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ιπποκράτους 22 Αθήνα
  Αιτιολογία: Δίδακτρα του/της (Ονοματεπώνυμο)

 • 10 / 10
  "Δεν έχω λόγια γι αυτό το σεμινάριο! Εξαιρετικοί ομιλητές, πραγματική πρακτική γνώση, γευσιγνωσίες, επισκέψεις. Πολλά περισσότερα από αυτά που πίστευα ότι θα μάθω! Μπράβο!"
  Νίκος Κ.
  9 / 10
  "Value for money, θα το συνιστούσα."
  Βασιλική Τ.
  9 / 10
  "Εξαιρετική οργάνωση, επίπεδο γνώσεων και πρακτική εξάσκηση."
  Μάρα Γ.

  ×

  ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ


  Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!
  Συμπλήρωσε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει.

  Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαθέτει  50 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης προσφέροντας σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου 5.

  Έχοντας πάντα ως μέγιστο κριτήριο την ασφάλεια των σπουδαστών, την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, δημιουργήσαμε τον πιο σύγχρονο όμιλο εκπαιδευτηρίων στην Αττική.

  Η ναυαρχίδα του ομίλου μας με υποδομές 4500m2 που εκτείνονται σε έξι ορόφους και πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για παροχή σπουδών υψηλού επιπέδου βρίσκεται επί των οδών Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, στο κέντρο της Αθήνας.

  Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, αναπτύσσουμε ένα μοναδικό περιβάλλον εκπαίδευσης στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας. Οι εγκαταστάσεις μας απέχουν μόλις 5 λεπτά από τη στάση Μετρό Πανεπιστήμιο και από το τέρμα των Λεωφορείων της οδού Ακαδημίας.

  Από τον Ιούνιο του 2018, μπορείτε να μας βρείτε και με υπερσύγχρονο campus στη Δυτική Αττική, επί της Λεωφόρου Θηβών 197 στο Περιστέρι, μόλις 2 λεπτά από τη στάση Μετρό Ανθούπολη, ενώ από τον Ιούλιο του 2020 εξυπηρετούμε και τα Βόρεια & Ανατολικά προάστια της Αττικής με ολοκαίνουργιο campus επί της Μεσογείων 465, στην Αγία Παρασκευή, έναντι των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.

  Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, δεν επαναπαυόμαστε ποτέ! Πιστοί πάντα στο όραμά μας και ακολουθώντας τις αξίες που καθορίζουν τα βήματα μας όπως η Διαφάνεια, η Ηθική, η Υπευθυνότητα και η Αξιοπιστία, ενισχύουμε συνεχώς την Ειλικρινή σχέση μαζί σας. Αυτά που ο καθένας φαντάζεται να μπορούσε, τώρα γίνονται πράξη…

  Κοιτάμε το μέλλον με όραμα και θέτουμε συνεχώς υψηλότερους στόχους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την παροχή της πιο ολοκληρωμένης σπουδαστικής εμπειρίας!

  Go to Top