Η Φανή Κολάκη, Sommelier και εισηγήτρια του Wine Seminar-Sommelier του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του κρασιού και μας προτείνει τις καλύτερες ετικέτες για να γιορτάσουμε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είτε είμαστε ερωτευμένοι είτε όχι!

“To κρασί είναι ένα απόσταγμα με προσωπικότητα. Φέρνει τον κόσμο κοντά και ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένο με γιορτές και ιδιαίτερες περιστάσεις”. Στο Wine Seminar-Sommelier του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, που ξεκινάει τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, θα αναλύσει τις βασικές γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, τις οινοπαραγωγικές ζώνες και τα χαρακτηριστικά τους, τους τύπους κρασιού και πολλά άλλα!

Δήλωσε Συμμετοχή στο Wine Seminar-Sommelier

Αν, λοιπόν, δεν έχεις ακόμα σχέδια για απόψε, έχουμε 4 ιδανικές προτάσεις:

  1. Aurelia Pink Sparkling, Zoinos Winery

Ένα φυσικά αφρώδες ροζέ κρασί που προέρχεται από το πάντρεμα των τριών γηγενών ποικιλιών της περιοχής της Ζίτσας. Ζωηρό και φινετσάτο με πλούσιες φυσαλλίδες στο στόμα,  κέρδισε απο την αρχή και τους πιo απαιτητικούς γευσιγνώστες. Ταιριάζει ιδανικά με λευκά και κόκκινα κρέατα, ζυμαρικά, ριζότο, ψάρια, θαλασσινά. Ιδανικός συνδυασμός για τη σημερινή μέρα τα οστρακοειδή!

  1. Κυδωνίτσα, Οινοποιητική Μονεμβασιάς

Μια σπάνια ποικιλία με πολλές διακρίσεις σε Ευρώπη, Βαλκάνια και Νέα Υόρκη.

Αμπελώνες από την περιοχή της Λακωνίας. Χρυσοκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες, φινετσάτο άρωμα κυδωνιού. Διακριτικό φρουτώδες άρωμα, φρεσκάδα, ευχάριστη οξύτητα και υπέροχη επίγευση.

Συνόδευσέ το με θαλασσινά και πιάτα με λευκές σάλτσες. Εναλλακτικά, εντυπωσίασε το άλλο σου μισό με ένα πλατώ τυριών!

  1. Μαλαγουζιά, Αμπελώνες Καμκούτη

Είσαι single και θα γιορτάσεις σαν ελεύθερο πουλί με την παρέα σου; Η δροσερή και αγαπημένη των περισσοτέρων Μαλαγουζιά θα σε σώσει! Μια γνωστή και αγαπημένη μονοποικιλιακή ετικέτα. Ξεχωρίζει για το φωτεινό κίτρινο χρώμα με πράσινες αποχρώσεις, τα έντονα αρώματα λουλουδιών και τα λευκά πλαίσια φρούτων με τραγανή οξύτητα και ισορροπημένο σώμα.

  1. Άρμαθος Barrel Aged, Κτήμα Λούλη

Τέλος, αν η σημερινή μέρα σε βρίσκει μόνο, πληγωμένο και έχεις ανάγκη να ξεχαστείς, έχουμε την κατάλληλη επιλογή. Ένα ρωμαλέο Merlot που δεν θα μπορείς να αποχωριστείς απόψε! Η παραμονή στο βαρέλι συμπλήρωσε τον φρουτώδη χαρακτήρα του, τονίζοντας τις τανίνες και τη βανιλάτη του επίγευση.

 

Ο μαγικός κόσμος του κρασιού θα ξεδιπλωθεί από τις 18/02/2019 στο Wine Seminar-Sommelier του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Ένα ολοκληρωμένο, διαδραστικό σεμινάριο που απευθύνεται τόσο σε σπουδαστές και επαγγελματίες του Τομέα Τουρισμού και Γαστρονομίας που θα ήθελαν να εργαστούν ως Sommelier, όσο και σε όλους τους λάτρεις του κρασιού που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από το κρασί.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και πλήρη εκπαίδευση σε ό,τι αφορά την οινογνωσία, τις τεχνικές σερβιρίσματος όλων των τύπων κρασιού, την οργάνωση κάβας, αλλά και την προώθηση του κρασιού ως μέσο αύξησης των κερδών μιας επιχείρησης. Στις 80 ώρες συνολικής εκπαίδευσης, προβλέπονται και επισκέψεις σε οινοποιείο, κάβα, wine bar και σχετική έκθεση οίνου, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2  ΔΕΛΤΑ.

 

Δήλωσε Συμμετοχή στο Wine Seminar-Sommelier