Είσαι νέος και θέλεις να δώσεις ζωή στην επιχειρηματική σου ιδέα; Σύμφωνα με έρευνες, περισσότεροι από τους μισούς νέους στην Ελλάδα δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα. Τι χρειάζεται, όμως, για να γίνει αυτή η ιδέα πραγματικότητα; Μελέτη, έρευνα, συμβουλευτική, χρήματα και πάνω απ΄όλα, υποστήριξη.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ δίνει την ευκαιρία στους κατόχους της Διεθνούς Πιστοποίησης LRN, να συμμετέχουν στο Prince’s Trust International Enterprise Programme, δίνοντάς τους ακόμα περισσότερα εφόδια για να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και τη δυνατότητα να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην επιχειρηματική τους καριέρα!

Μάθε τα πάντα για τη Διεθνή Πιστοποίηση LRN.

To Prince’s Trust International είναι ο φιλανθρωπικός οργανισμός του Πρίγκιπα της Ουαλίας. Παρέχει συμβουλές, τεχνογνωσία και υποστήριξη για την πραγματοποίηση έργων σε κυβερνήσεις, ΜΚΟ και επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο που επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό των νέων. Μέσω της υιοθέτησης των βέλτιστων πρακτικών και του αποδεδειγμένου ιστορικού του Prince’s Trust στο Ηνωμένο Βασίλειο, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε νέους να μεταμορφώσουν τη ζωή τους. Το Enterprise Programme στην Ελλάδα είναι το πρώτο εγχείρημα υλοποίησης του Enterprise Programme εκτός των συνόρων τoυ Ηνωμένου Βασιλείου. Με κατάρτιση, συμβουλευτική καθοδήγηση και χρηματοδότηση, το Enterprise Programme θα είναι κοντά στους νέους που θέλουν να επιχειρήσουν στην Ελλάδα σε κάθε τους βήμα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα παρακολουθήσουν ένα Κύκλο Μαθημάτων Διερεύνησης της Επιχειρηματικότητας (Explore Enterprise Course) και θα λάβουν εξατομικευμένη Συμβουλευτική Καθοδήγηση από έναν μέντορα έως και ένα χρόνο, ώστε να αναπτύξουν, να σχεδιάσουν και να δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε πραγματικές συνθήκες και να καταρτίσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Οι συμμετέχοντες που είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων (Business Launch Group), η οποία έχει ως αποστολή να διασφαλίσει ότι τα επιχειρηματικά σχέδια είναι βιώσιμα. Τελικά, όσοι συμμετέχοντες φτάσουν σε αυτό το στάδιο έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν δάνειο εκκίνησης από την AFI και να λάβουν επιπρόσθετη Επιχειρηματική Καθοδήγηση.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Prince’s Trust διαπίστωσε ότι το 20% των νέων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα το 2017 ίδρυσαν επιχείρηση και το 85% των νέων πέτυχαν θετικά αποτελέσματα (ξεκίνησαν μια επιχείρηση ή μπήκαν στην αγορά εργασίας, σε κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ή σε κάποια εθελοντική δράση).

Αν θέλεις να δηλώσεις συμμετοχή για τη Διεθνή Πιστοποίηση LRN ή να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, μπορείς να επικοινωνήσεις με ένα Σύμβουλο Εκπαίδευσης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.