{"@context": "http://schema.org", "@type": "Organization", "name": "ΣΑΕΚ ΔΕΛΤΑ 360", "alternateName": "SAEK DELTA 360", "url":"https://iekdelta.gr", "logo":"https://iekdelta.gr/wp-content/uploads/2018/06/iekdelta-logo-1.png", "sameAs":["https://twitter.com/IekDeltaAthens", "https://plus.google.com/+ΙΕΚΔΕΛΤΑΑΘΗΝΑΣΑθήνα", "https://gr.pinterest.com/iekdeltaAthens/", "https://www.facebook.com/IEKdeltaAthens/", "https://www.instagram.com/iekdeltaathens/", "https://www.youtube.com/channel/UCGVGFbnbiDf8Ecxhb_Fm0gA", "https://www.linkedin.com/company/iek-delta-athina-peristeri/" ], "address": {"@type": "PostalAddress", "streetAddress": "Ιπποκράτους 22", "addressRegion": "Αθήνα", "postalCode": "10680", "addressCountry": "GR", "telephone":"+302108225983", "availableLanguage":["Greek","English"] } }

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Γίνε Τεχνικός Αυτοματισμών στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ!

Ο Τεχνικός Αυτοματισμών είναι ένα επάγγελμα με τεράστια πελατειακή βάση, λόγω της πληθώρας εφαρμογών στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Πρόκειται για μια καριέρα η οποία χαρακτηρίζεται από σταθερά αυξανόμενη ζήτηση και υψηλές απολαβές.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών σου, εισάγεσαι επαγγελματικά σε μια αγορά για την οποία υπολογίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης πάνω από 7% και ένα συνολικό μέγεθος αγοράς στα 283 δις δολάρια.

Ο ΣΕΒ, μέσω του Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών των Επιχειρήσεων σε Επαγγέλματα και Δεξιότητες, αποφαίνεται ότι τα επαγγέλματα που θα έχουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια είναι: Τεχνικός Αυτοματισμών, Τεχνικός Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, Εξειδικευμένο Στέλεχος σε θέματα Αυτοματισμών και Εξειδικευμένο Στέλεχος σε θέματα Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Οι νέες απαιτήσεις των αυτοματοποιημένων συστημάτων της παραγωγικής διαδικασίας, διεργασίας, εποπτείας και ανάπτυξης δίνουν κυρίαρχο ρόλο στον Τεχνικό Αυτοματισμών. Οι επαφές με ειδικούς τεχνικούς, εκπροσώπους εταιρειών του τομέα αυτοματισμών, που εξασφαλίζει το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, δίνουν την επιθυμητή πρόσθετη εμπειρία στο σπουδαστή, ώστε να αυξήσει την αυτοπεποίθησή του ως επαγγελματίας.

Φοιτώντας στη Σχολή Τεχνικών Αυτοματισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια και ευκαιρίες:

  • Εκπαιδεύεσαι από καθηγητές βιομηχανικού αυτοματισμού οι οποίοι είναι ταυτόχρονα ενεργοί επαγγελματίες στη βιομηχανική αγορά.
  • Διδάσκεσαι στην 1η Σχολή Μηχανολογίας & Ηλεκτρολογίας στην Ελλάδα και στις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις.
  • Μέσω του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, καταρτίζεσαι στον επαγγελματικό χώρο των αυτοματισμών, αποκτώντας παράλληλα δωρεάν πρόσβαση σε ένα πλήρες ενισχυτικό σεμιναριακό κομμάτι τεχνολογιών αιχμής (Instabus – Κτιριακοί Αυτοματισμοί και Βιομηχανικοί Αυτοματισμοί με PLC, Βελτίωση Ηλεκτρικού Ρεύματος Sprintronics, Αυτοματισμοί Συστημάτων Πεπιεσμένου Αέρα κλπ.).
  • Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ η εκπαίδευση στον προγραμματισμό των τεχνολογιών αιχμής PLC γίνεται αποκλειστικά στα ελληνικά (ελληνικό μενού).
  • Διδάσκεσαι Αυτοματισμούς στις πλέον σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.
  • Ξεκινάς μια επιτυχημένη καριέρα με την υποστήριξη του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο σου εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και σε βοηθάει να χτίσεις το επαγγελματικό σου προφίλ.
  • Παράλληλα με τις σπουδές σου, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τη Διεθνή Πιστοποίηση Gatehouse Awards, που μεγιστοποιεί την αξία των σπουδών σου και σου δίνει τα εφόδια να ανταποκριθείς σε ανώτερες και ανώτατες θέσεις του επαγγέλματος σου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  • Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & σπουδαστών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.

Η πρόοδος της τεχνολογίας προσθέτει συνεχώς νέες δυνατότητες στις επιχειρήσεις, να οργανώσουν τις δραστηριότητές τους για καλύτερα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα. Τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, τα σύγχρονα προϊόντα εξοπλισμού και αυτοματισμών εξαπλώνονται στους οργανισμούς και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση τεχνικών παρουσιάζεται για κάλυψη θέσεων στα τμήματα συντήρησης ή νέων έργων αυτοματοποιημένων εγκαταστάσεων και συστημάτων.

Ως Τεχνικός Αυτοματισμών αποκτάς άδεια άσκησης επαγγέλματος και  έχει επιλογές απασχόλησης σε πολλούς τομείς, όπως:

  • Βιομηχανίες / βιοτεχνίες με αυτοματοποιημένη παραγωγή
  • Κατασκευαστικές ή εργοληπτικές εταιρείες
  • Ξενοδοχειακές μονάδες και γενικά κτιριακά συγκροτήματα που απαιτούν την ύπαρξη μόνιμου τεχνικού προσωπικού συντήρησης των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων
  • Ως τεχνίτης συντηρητής σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις
  • Ως ελεύθερος επαγγελματίας

Το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Τεχνικών Αυτοματισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαμορφώνει τις άριστες προϋποθέσεις με επιλεγμένους επαγγελματίες – καθηγητές, αυτόνομα εργαστήρια, σύγχρονο εξοπλισμό και συνθήκες κοινωνικής καλλιέργειας για ανάπτυξη του επαγγελματικού profile του σπουδαστή.

Τον  εφοδιάζει με τις κατάλληλες δεξιότητες για τις εργασίες του τεχνικού σε αυτοματοποιημένα συστήματα μιας επιχείρησης – τοποθέτηση και εγκατάσταση, ρύθμιση, έλεγχο, βαθμονόμηση, σύνδεση και αποσύνδεση συσκευών, χρήση οργάνων ή εργαλείων, καθώς και εποπτεία, συντήρηση, επισκευή και μετατροπή των οργάνων που υπάρχουν.

Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

  • Αυτοματοποιημένες Εγκαταστάσεις
  • Βιομηχανικά Ηλεκτρονικά
  • Βιομηχανική Πληροφορική
  • Μηχανολογία
  • Ηλεκτρολογία
  • Μετρήσεις – Αισθητήρια
  • Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου
  • Επάγγελμα Τεχνικού Αυτοματισμών
  • Τεχνική Επικοινωνίας – Επιχειρηματικότητα
  • Χρήση  Η/Υ
  • Αγγλική Ορολογία

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρέχει online υποστήριξη της εκπαίδευσης των σπουδαστών. Για το σκοπό αυτό, όλη η επικοινωνία και η εκπαιδευτική ύλη είναι οργανωμένα online  μέσω της πλατφόρμας της Google (Google Class), ώστε ανά πάσα στιγμή οι σπουδαστές να είναι σε επαφή και επικοινωνία με τους καθηγητές τους και να έχουν πρόσβαση στην διδακτική ύλη. Μέσα από την πλατφόρμα είναι δυνατή η εξ αποστάσεως εκπαίδευση οποιαδήποτε στιγμή παραστεί ανάγκη.

Επιπλέον, για την υποστήριξη των σπουδαστών στις Εξετάσεις Πιστοποίησης, το ΙΕΚ Δέλτα έχει δημιουργήσει Βιβλία Πιστοποίησης για όλες τις ειδικότητες. Τα Βιβλία Πιστοποίησης διατίθενται αποκλειστικά στους σπουδαστές ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και περιέχουν όλες τις πιθανές ερωτήσεις / απαντήσεις των εξετάσεων με εύκολο και κατανοητό τρόπο, για σίγουρη επιτυχία.

Η Σχολή Τεχνικών Αυτοματισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του.

Οι ειδικές γνώσεις αποκτώνται με τις προγραμματισμένες ασκήσεις εφαρμογών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Εγκαταστάσεις αυτοματοποιημένων συστημάτων, πάγκοι εργασίας, εργαλεία, όργανα μέτρησης και ελέγχου υποστηρίζουν την εργαστηριακή πρακτική στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αυτοματοποιημένων εγκαταστάσεων.

Τα εργαστήρια της ειδικότητας περιλαμβάνουν:

  • Εφαρμογές του κλασικού αυτοματισμού σε ηλεκτρολογικά, υδραυλικά και πνευματικά συστήματα
  • Ψηφιακό έλεγχο αναλογικών συστημάτων
  • Ψηφιακό αυτοματισμό, με χρήση καρτών και λογισμικού για A/D (Analog to Digital) και  D/A (Digital to Analog) έλεγχο, PID Control και SCADA Control
  • Σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτρικής εγκατάστασης με τεχνικές ΕΙΒ – Instabus

We are

    ×

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


    Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!
    Συμπλήρωσε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει.

    Go to Top