Αγαπητοί Σπουδαστές και Συνεργάτες,

Με Υπουργική Απόφαση αναστέλλονται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020 οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές διαδικασίες που πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία συμπεριλαμβανομένης της Πρακτικής Άσκησης (Εγκύκλιος :Κ1/152450/09-11-20).

• Στο Βιβλίο Πρακτικής, για το διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή θα γράψετε “Απαγόρευση λειτουργίας”.
• Οι ώρες που έχετε πραγματοποιήσει μέχρι την αναστολή προσμετρούνται κανονικά. Με την επανέναρξη της Πρακτικής θα πρέπει να συμπληρώσετε τις ώρες που θα υπολείπονται μέχρι τη συμπλήρωση των 960 ωρών.
• Οι Πρακτικές Ασκήσεις μπαίνουν αυτόματα σε παύση από το Υπουργείο Παιδείας στην ηλεκτρονική του πλατφόρμα και καμία επιπλέον ώρα πρακτικής δεν θα μπορεί να προσμετρηθεί για το διάστημα της αναστολής.
• Για τις πρακτικές όπου η ασφάλιση γίνεται από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ο εργοδότης δεν πρέπει να προβεί σε διακοπή στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.
• Τονίζουμε ότι η αναστολή έχει οριστεί μεν οριστεί αυτή τη στιγμή για τις 30/11 χωρίς όμως να αποκλείεται να παραταθεί. Η επανέναρξη θα γίνει όταν δοθεί η σχετική εντολή από το Υπουργείο Παιδείας.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Ανεξαρτήτως της φύσης των εργασιών της επιχείρησης, ακόμη και αν ο Φορέας Απασχόλησης λειτουργεί και ο Πρακτικά Ασκούμενος με τον Εργοδότη επιθυμούν να συνεχίσουν την πρακτική δεν επιτρέπεται η συνέχισή της (ούτε εξ αποστάσεως) και δεν δικαιολογείται μετακίνηση από και προς τον χώρο πρακτικής. Η Πρακτική Άσκηση είναι 5ο Εξάμηνο Σπουδών, δεν αποτελεί εξαρτημένη εργασία αλλά εκπαίδευση και έχετε την ιδιότητα του μαθητή.
Η αναστολή των εκπαιδευτικών διαδικασιών αποτελεί Εντολή του Υπουργείου Υγείας και όχι σύσταση. Είναι Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το οποίο σημαίνει ότι έχει την ισχύ Νόμου. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ δεν φέρει καμία ευθύνη για όποιον κατά παράβαση αγνοήσει τη σχετική οδηγία.

Θερμή παράκληση να ακολουθήσουμε όλοι αυτά που προβλέπονται από τον σχετικό νόμο.

Κατανοούμε απόλυτα τους προβληματισμούς σας, είναι όμως καλό να θυμόμαστε ότι αυτή η αναστολή και η αναστάτωση που δημιουργεί για τον καθέναν από εμάς, γίνεται πρωτίστως για να μειωθεί η διασπορά του ιού COVID-19 και για να προστατευτεί η υγεία όλων μας και κυρίως των ευπαθών ομάδων που όλοι έχουμε στις οικογένειες μας και στο φιλικό μας περιβάλλον.

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, είμαστε σε επαφή μαζί σας και σας διαβεβαιώνουμε πως το Γραφείο Σταδιοδρομίας θα σας ενημερώνει για οτιδήποτε νεότερο άμεσα.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας.

#WeStaySafe

 

Με εκτίμηση,

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ