Πολιτική απορρήτου – Δήλωση περί απορρήτου – Ειδοποίηση Ιδιωτικότητας για την προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

1. Ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι για τις «ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΛΤΑ ΑΘΗΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «η Εταιρεία»), η προστασία των προσωπικών δεδομένων των σπουδαστών και συνεργατών μας έχει πρωταρχική σημασία. Για το λόγο αυτό λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε και να διασφαλίσουμε, ότι η επεξεργασία των πραγματοποιείται πάντοτε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που τίθενται από το νομικό πλαίσιο, τόσο από την ίδια την εταιρεία, όσο και από τρίτους που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό της.

Θα θέλαμε επίσης να σας διαβεβαιώσουμε ότι στην Εταιρεία δεν συλλέγουμε δεδομένα σχετικά με ανηλίκους κάτω των 16 ετών.

2. Τι είναι το GDPR

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (General Data Protection Regulation – GDPR) αποτελεί το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στον εξεταζόμενο τομέα. Αντικείμενο του νόμου είναι η θέσπιση των προϋποθέσεων για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, για την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των φυσικών προσώπων και ιδίως του δικαιώματος προστασίας προσωπικών δεδομένων.

3. Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα

Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα είναι κάθε πληροφορία που αφορά και προσδιορίζει ένα υποκείμενο (φυσικό πρόσωπο), με βάση την οποία ταυτοποιείται /αναγνωρίζεται όπως, ονοματεπώνυμο, ηλικία, κατοικία, επάγγελμα, οικογενειακή κατάσταση, φυσικά χαρακτηριστικά, εκπαίδευση, εργασία, οικονομική κατάσταση, ενδιαφέροντα, δραστηριότητες, συνήθειες.

4. Ποιοι είναι οι νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων

Νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων συνιστούν:
(α) η παροχή των υπηρεσιών που μας αναθέτετε και επιθυμείτε να λάβετε εμάς όπως για παράδειγμα η ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητές μας και κατά συνέπεια η εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων στο πλαίσιο αυτό και συγκεκριμένα:

– η ενημέρωση οικονομικής προσφοράς – έκπτωσης για άμεση αποπληρωμή συμβολαίου.
– η ενημέρωση οικονομικής προσφοράς για φοίτηση σε δεύτερη ειδικότητα.
– η ενημέρωση οικονομικής προσφοράς για παρακολούθηση σεμιναρίων εξειδίκευσης μέσω του ΚΔΒΜ2.
– η ενημέρωση προς σπουδαστές και κηδεμόνες για λειτουργία Σχολής (π.χ. νέο κτήριο, νέο παράρτημα, λειτουργία νέων ειδικοτήτων, νέες συνεργασίες με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς κλπ).
– η ενημέρωση για επανεγγραφή στο επόμενο έτος.
– η ενημέρωση για αλλαγή στο πρόγραμμα σπουδών.
– η ενημέρωση για μη προσέλευση καθηγητή – ακύρωση μαθήματος.
– η ενημέρωση όταν η σχολή είναι κλειστή.
– η ενημέρωση για εκπαιδευτικές επισκέψεις.
– η ενημέρωση για σεμινάρια άνευ κόστους στο πλαίσιο των μαθημάτων.
– η ενημέρωση για παραλαβή εκπαιδευτικού υλικού.
– η ενημέρωση για απουσίες, εξετάσεις, βαθμούς.
– η ενημέρωση για την Πρακτική Άσκηση.
– η ενημέρωση για εκδηλώσεις και διαγωνισμούς της σχολής.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται και επεξεργάζονται για τον ανωτέρω λόγο είναι οι κάτωθι:

• Ονοματεπώνυμο
• Ημερομηνία γέννησης
• Αριθμός τηλέφωνου (σταθερή και κινητή σύνδεση)
• Ηλεκτρονική διεύθυνση (email)
• Διεύθυνση κατοικίας (πόλη – περιοχή διαμονής και τ.κ)
• Α.Φ.Μ.
• Δ.Ο.Υ.
• Α.Μ.Α.
• Α.Μ.Κ.Α.
• Ιδιότητα (φοιτητής, εργαζόμενος, γονέας – κηδεμόνας)
• Επίπεδο σπουδών
• Διαβατήριο – άδεια παραμονής (σε περίπτωση αλλοδαπών)

(β) η διαφύλαξη και προστασία των εννόμων συμφερόντων, τόσο των δικών σας όσο και των δικών μας. Έτσι, χρησιμοποιούμε κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV) και κάμερες ασφαλείας προκειμένου να είμαστε σε θέση να προστατεύουμε την ασφάλεια φυσικών προσώπων, υλικών, εγκαταστάσεων καθώς επίσης και ειδικά λογισμικά ασφαλείας που στόχο έχουν τον εντοπισμό και αποτροπή κακόβουλων ενεργειών: συγκεκριμένα κατά την επίσκεψη σας στους φυσικούς χώρους της εταιρείας μας αλλά και στις ηλεκτρονικές μας σελίδες χρησιμοποιούμε πληροφορίες, όπως για παράδειγμα η διεύθυνση IP, οι πληροφορίες θέσης, οι συσκευές των χρηστών κοκ ώστε να εντοπίσουμε ή να αποτρέψουμε απάτες ή καταχρήσεις της ιστοσελίδας μας.

(γ) η συμμόρφωση με υποχρέωση που επιβάλλεται από το νόμο, όπως κανονιστική συμμόρφωση για φορολογικούς σκοπούς

(δ) η συγκατάθεση που παρέχετε υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το νομικό πλαίσιο, προκειμένου να λαμβάνετε ενημερώσεις για τη δραστηριότητα, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή και τρίτων συνεργαζόμενων εταιρειών, οι οποίες επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με το ισχύον κάθε φορά πλαίσιο

• Οι ανωτέρω ενημερωτικές ενέργειες λαμβάνουν χώρα μέσω email, sms, τυπικής αλληλογραφίας, φυλλαδίων newsletter, τηλεφώνου και άλλων μέσων (π.χ. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης εφόσον υπάρχουν).

5. Αρχές που διέπουν την επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα: Υποβάλλονται σε σύννομη και θεμιτή επεξεργασία με διαφανή τρόπο σε σχέση με το υποκείμενο των δεδομένων. Η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα θα είναι μη αυτοματοποιημένη με τη διατήρηση φυσικού αρχείου, καθώς και ηλεκτρονική. Συλλέγονται για καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς και δεν υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία κατά τρόπο ασύμβατο προς τους σκοπούς αυτούς. Είναι κατάλληλα, συναφή και περιορίζονται στο αναγκαίο για τους σκοπούς για τους οποίους υποβάλλονται σε επεξεργασία. Είναι ακριβή και, όταν είναι αναγκαίο, επικαιροποιούνται. Πρέπει να λαμβάνονται όλα τα εύλογα μέτρα για την άμεση διαγραφή ή διόρθωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία είναι ανακριβή, σε σχέση με τους σκοπούς της επεξεργασίας. Διατηρούνται υπό μορφή που επιτρέπει την ταυτοποίηση των υποκειμένων των δεδομένων για το διάστημα που απαιτείται για τους σκοπούς της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Υποβάλλονται σε επεξεργασία κατά τρόπο που εγγυάται την ενδεδειγμένη ασφάλεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μεταξύ άλλων την προστασία τους από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και τυχαία απώλεια, καταστροφή ή φθορά, με τη χρησιμοποίηση κατάλληλων τεχνικών ή οργανωτικών μέτρων.

6. Ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων

Η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων είναι μια υψηλή προτεραιότητα για την Εταιρεία. Ως εκ τούτου, προστατεύουμε τα δεδομένα σας, που αποθηκεύονται σε εμάς, μέσω τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την αποτελεσματική πρόληψη απώλειας ή κακής χρήσης αυτών από τρίτους. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι, οι οποίοι επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεσμεύονται για την τήρηση του απορρήτου. Για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, τα δεδομένα μεταδίδονται σε κρυπτογραφημένη μορφή. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη προστασία των δεδομένων σας, τα τεχνικά μέτρα ασφαλείας παρακολουθούνται τακτικά και, εάν είναι απαραίτητο, προσαρμόζονται στα αντίστοιχα επικρατούντα πρότυπα της τεχνολογίας.

7. Αποδέκτες των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τα στοιχεία σας θα υποβληθούν σε επεξεργασία από το ειδικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Εταιρείας. Τα δεδομένα σας θα διαβιβαστούν βάσει του υπ’ αριθμόν 5954/2014 Κανονισμού Λειτουργίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. με τα οποία η Εταιρεία συνεργάζεται και στα οποία οι σπουδαστές – μαθητές πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση – μαθητεία. Επιπλέον, δε, τα δεδομένα σας θα διαβιβαστούν, και σε τρίτες εταιρείες παροχής υπηρεσιών που ενεργούν αντί και για λογαριασμό της Εταιρείας, ως Εκτελούντες την Επεξεργασία, στο πλαίσιο ειδικής προς τούτο έγγραφης συμβατικής σχέσης με σκοπό την περαιτέρω επεξεργασία σύμφωνα με τον σκοπό/ούς για τους οποίους αρχικά συλλέχθηκαν ή για την εκπλήρωση έννομης υποχρέωσης. Τα ως άνω τρίτα μέρη έχουν συμφωνήσει και δεσμευτεί συμβατικά μαζί με την Εταιρεία, ώστε να επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα για τον συμφωνηθέντα σκοπό και απαγορεύεται οποιαδήποτε περαιτέρω επεξεργασία ή γνωστοποίηση των προσωπικών σας πληροφοριών σε τρίτους, εκτός εάν αυτό απαιτείται από το νόμο, ή επιτρέπεται από την Εταιρεία ή αναφέρεται στην παρούσα Πολιτική.

Επίσης, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δύνανται να τύχουν επεξεργασίας από φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα, εγκατεστημένα εντός ή/και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει συγκεκριμένων συμβατικών υποχρεώσεων.

Η διαβίβαση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα θα γίνεται μόνο στο πλαίσιο συμμόρφωσης με νομικές υποχρεώσεις, στο πλαίσιο εκτέλεσης διαταγής δημοσίων αρχών και στο πλαίσιο άσκησης από την εταιρεία μας δικαιωμάτων της ενώπιον δικαστικών αρχών.

8. Χρονικό διάστημα αποθήκευσης

Τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα, τα οποία υποβάλλονται στους ανωτέρω σκοπούς επεξεργασίας θα τηρούνται από την εταιρεία μας για την περίοδο που κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την εκπλήρωση αυτών των σκοπών και σύμφωνα με τις νομοθετικές προβλέψεις. Όσον αφορά τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που υποβάλλονται σε επεξεργασία για την παροχή της συμβατικής υπηρεσίας, η εταιρεία μας δύναται να συνεχίσει να αποθηκεύει αυτά τα Δεδομένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως μπορεί να είναι απαραίτητο για την προστασία των εννόμων συμφερόντων της εταιρείας μας σε σχέση με πιθανή ευθύνη που σχετίζεται με την παροχή της Υπηρεσίας.

9. Ποια είναι τα δικαιώματά σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα

Κάθε φυσικό πρόσωπο τα δεδομένα του οποίου είναι αντικείμενο επεξεργασίας από την Εταιρεία απολαμβάνει τα ακόλουθα δικαιώματα:

Δικαίωμα πρόσβασης: Έχετε δικαίωμα να έχετε επίγνωση και να επαληθεύετε τη νομιμότητα της επεξεργασίας. Έτσι λοιπόν, έχετε δικαίωμα να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα και να λάβετε συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία τους.

Δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε δικαίωμα να μελετήσετε, να διορθώσετε, να επικαιροποιήσετε ή να τροποποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα

Δικαίωμα διαγραφής: Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτημα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων, όταν τα επεξεργαζόμαστε με βάση την συγκατάθεσή σας ή προκειμένου να προστατεύσουμε τα έννομα συμφέροντα μας. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (όπως ενδεικτικά όταν υπάρχει σύμβαση, υποχρέωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που επιβάλλεται από το νόμο, δημόσιο συμφέρον), το εν λόγω δικαίωμα υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς ή δεν υφίσταται ανάλογα με την περίπτωση.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε την αναστολή της επεξεργασίας όταν έχετε έννομο συμφέρον.

Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία: Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στις περιπτώσεις που, όπως περιγράφεται παραπάνω, αυτή είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνοι επεξεργασίας, καθώς επίσης και στην επεξεργασία για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης.

Δικαίωμα στη φορητότητα: Έχετε δικαίωμα να λάβετε χωρίς χρέωση τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή που θα σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά, να τα χρησιμοποιήσετε και να τα επεξεργαστείτε με τις κοινώς διαδεδομένες μεθόδους επεξεργασίας. Επίσης, έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, να διαβιβάσουμε τα δεδομένα και απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Το δικαίωμα σας αυτό υπάρχει για τα δεδομένα που μας έχετε παράσχει εσείς και η επεξεργασία τους διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα με βάση της συγκατάθεσή σας ή σε εκτέλεση σχετικής σύμβασης.

Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης: Η εταιρεία σας ενημερώνει, ότι όπου η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεσή σας, έχετε δικαίωμα να την ανακαλέσετε ελεύθερα, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση σας, προτού την ανακαλέσετε. Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ηλεκτρονική διεύθυνση dataprotection@iekdelta.gr καθώς και να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο DPO.

Δικαίωμα καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ: Έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr): Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600, Fax: +30 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr.

Η Εταιρεία διαχειρίζεται τα αιτήματά σας με τη δέουσα προσοχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των δεδομένων σας και η προστασία των δικαιωμάτων σας. Για το λόγο αυτό, σε περίπτωση που υπάρχουν αμφιβολίες ως προς το πρόσωπο που αιτείται την γνωστοποίηση των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ενδέχεται να σας ζητήσουμε πρόσθετες πληροφορίες, αναγκαίες για την επιβεβαίωση της ταυτότητας σας.

Σε περίπτωση παραβίασης των δεδομένων σας και εφόσον η παραβίαση αυτή ενδέχεται να θέσει σε υψηλό κίνδυνο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σας και υπό την προϋπόθεση, ότι αυτή δεν εμπίπτει σε μία από τις εξαιρέσεις που προβλέπει ρητά ο νόμος, η Εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να σας ενημερώσουν σχετικώς χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Κατ’ αρχήν η Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να ανταποκρίνεται στο αίτημά σας άμεσα και το αργότερο εντός ενός μηνός. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων, η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες. Σε κάθε περίπτωση, η Εταιρεία θα σας ενημερώσει το συντομότερο και, σε κάθε περίπτωση εντός ενός μηνός από την υποβολή του αιτήματός σας, για την εξέλιξη αυτού και για το λόγο της ενδεχόμενης καθυστέρησης ικανοποίησής του.

Σε περίπτωση που τα αιτήματά σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά, ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η Εταιρεία μπορεί είτε να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την ανακοίνωση ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας, είτε να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημά σας.

10. Υπερσυνδέσεις (Hyperlinks) σε ιστοσελίδες τρίτων μερών

Με τη βοήθεια κατάλληλων υπερσυνδέσμων εντός της Ιστοσελίδας μας παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ιστοσελίδες τρίτων μερών. Η τοποθέτηση των συνδέσμων αυτών έχει γίνει με μοναδικό σκοπό τη διευκόλυνσή των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στο διαδίκτυο. Δεν αποτελεί επ’ ουδενί ένδειξη αποδοχής ή έγκρισης του περιεχομένου των ιστοσελίδων που παρατίθενται με σύνδεσμο (link) από την Εταιρεία μας.

Η πρόσβαση με τη χρήση των παρεχόμενων συνδέσμων στον εκάστοτε διαδικτυακό τόπο λαμβάνει χώρα αποκλειστικά με δική σας ευθύνη και σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε προσεκτικά την πολιτική προστασίας δεδομένων της κάθε ιστοσελίδας που επισκέπτεστε.

11. Μετατροπές

Η παρούσα Ειδοποίηση Ιδιωτικότητας δύναται ενίοτε να τροποποιηθεί. Διατηρούμε το δικαίωμα να μεταβάλουμε ή τροποποιήσουμε την παρούσα Ειδοποίηση Ιδιωτικότητας ανά πάσα στιγμή. Η ημερομηνία ισχύος της παρούσας Ειδοποίησης Ιδιωτικότητας αναγράφεται στην αρχή του κειμένου. Παρακαλούμε να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ειδικά προτού προβείτε σε παροχή τυχόν νέων προσωπικών δεδομένων.

12. Πρόγραμμα Επιβράβευσης “Suggest” by IEK DELTA

Μέσω του Προγράμματος Suggest του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, κάθε νέος σπουδαστής λαμβάνει με την εγγραφή του μία ατομική μοναδική κάρτα πάνω στην οποία (στη θέση UNIQUE CODE) θα αναγράφεται ένας μοναδικός κωδικός σπουδαστή. Κάθε επόμενος υποψήφιος για εγγραφή σπουδαστής που θα έρχεται ως σύσταση, θα πρέπει να αναφέρει εκ μέρους του ατόμου που έρχεται, με αναφορά ονομετεπωνύμου και τον μοναδικό κωδικό της κάρτας. Αν τα ανωτέρω δεν αναφερθούν κατά τη διάρκεια της εγγραφής, δε θα μπορούν επικαλεστούν στη συνέχεια.
Ο σπουδαστής που έδωσε τη σύσταση, δικαιούται για κάθε νέα σύσταση, μία δωροεπιταγή από τα Public αξίας 100 ευρώ. Ο σπουδαστής που έρχεται από σύσταση δικαιούται έκπτωση στο συμβόλαιό του, 100 ευρώ ανά έτος. Για να ισχύσει η δωροεπιταγή θα πρέπει η εγγραφή που έρχεται σαν σύσταση να καθίσταται ενεργή (δηλ. ο συστημένος εγγραφόμενος να έχει καταβάλει τουλάχιστον το ποσό των 300 ευρώ). Η παραλαβή των δωροεπιταγών γίνεται μετά τις 15/10/2019. Τα δικαιώματα δε μεταβιβάζονται.

13. Πρόγραμμα Δωρεάν Εκπαίδευσης και Εξασφάλισης Εργασίας 30 θέσεων από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στον Επισιτιστικό Τομέα Ξενοδοχειακών Επιχ/σεων

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, υλοποιεί σε συνεργασία με την Atlantica Hotels & Resorts, πρόγραμμα Δωρεάν F&B Εκπαίδευσης στον Ξενοδοχειακό Κλάδο και ένταξης του καταρτισμένου πλέον προσωπικού σε Εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας.
Ο ταχύρυθμος κύκλος μαθημάτων 40 ωρών είναι διάρκειας ενός μήνα, με έναρξη την 3η Μαρτίου 2020 και η εργασία αφορά την τουριστική σεζόν Απρίλιος – Νοέμβριος 2020 στα 4 & 5 αστέρων ξενοδοχεία του Ομίλου της Atlantica Hotels & Resorts σε Ρόδο και Κω, και συγκεκριμένα σε θέσεις Customer Service του τμήματος F&B.

Online αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να πραγματοποιηθούν στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://bit.ly/2NjYJDB

Τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 15/2/2020.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: ηλικία 25-55 ετών, Έλληνες υπήκοοι ή νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα αλλοδαποί, καλή γνώση ελληνικών ή αγγλικών.
Θα μοριοδοτηθούν άνεργοι, μέλη τρίτεκνης οικογένειας & μέλη πολύτεκνης οικογένειας.

Διευκρινίζεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην προκήρυξη εν ενεργεία σπουδαστές. Για όσους από τους ενδιαφερόμενους δεν επιλεγούν θα υπάρξει σημαντική έκπτωση για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Σχολής. Σε περίπτωση μη αποδοχής της θέσης από επιλεχθέντα, η κενή θέση συμπληρώνεται κατά σειρά από τους αναπληρωματικούς. Τα άτομα που θα επιλεγούν τελικά δεσμεύονται πριν την έναρξη του προγράμματος να προσκομίσουν αντίγραφο Ποινικού Μητρώου.

14. Επικοινωνία

Τέλος, μπορείτε να επικοινωνείτε ανά πάσα στιγμή με την Εταιρεία για θέματα Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, την υποβολή ερωτήματος ή καταγγελίας στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: dataprotection@iekdelta.gr

15. Ενημέρωση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μέσω συστήματος βιντεοεπιτήρησης

  1. Υπεύθυνος επεξεργασίας

ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΛΤΑ ΑΘΗΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε, Ιπποκράτους 22, 10680, Αθήνα, τηλ. 2108225983

  1. Σκοπός επεξεργασίας και νομική βάση

Χρησιμοποιούμε σύστημα επιτήρησης για τον σκοπό της προστασίας προσώπων και αγαθών. Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνος επεξεργασίας (άρθρο 6 παρ. 1. στ ΓΚΠΔ).

  1. Ανάλυση εννόμων συμφερόντων

Το έννομο συμφέρον μας συνίσταται στην ανάγκη να προστατεύσουμε τον χώρο μας και τα αγαθά που ευρίσκονται σε αυτόν από παράνομες πράξεις, όπως ενδεικτικά από κλοπές. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της υγείας καθώς και της περιουσίας του προσωπικού μας και τρίτων που νομίμως ευρίσκονται στον επιτηρούμενο χώρο. Συλλέγουμε μόνο δεδομένα εικόνας και περιορίζουμε τη λήψη σε χώρους που αξιολογήσαμε ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα τέλεσης παράνομων πράξεων π.χ. κλοπής, όπως στα ταμεία μας και στην είσοδο, χωρίς να εστιάζουμε σε χώρους όπου ενδέχεται να περιορίζεται υπέρμετρα η ιδιωτική ζωή των προσώπων των οποίων λαμβάνεται η εικόνα, περιλαμβανομένου του δικαιώματός τους στον σεβασμό των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

  1. Αποδέκτες

Το τηρούμενο υλικό είναι προσβάσιμο μόνο από το αρμόδιο / εξουσιοδοτημένο προσωπικό μας που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια του χώρου. Το υλικό αυτό δεν διαβιβάζεται σε τρίτους, με εξαίρεση τις ακόλουθες περιπτώσεις: α) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν περιλαμβάνει στοιχεία απαραίτητα για τη διερεύνηση μιας αξιόποινης πράξης, η οποία αφορά πρόσωπα ή αγαθά του υπευθύνου επεξεργασίας, β) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν ζητούν δεδομένα, νομίμως, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, και γ) προς το θύμα ή τον δράστη μιας αξιόποινης πράξης, όταν πρόκειται για δεδομένα τα οποία ενδέχεται να αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία της πράξης.

  1. Χρόνος τήρησης

Τηρούμε τα δεδομένα για επτά (7) ημέρες, μετά την πάροδο των οποίων διαγράφονται αυτόματα. Σε περίπτωση που στο διάστημα αυτό διαπιστώσουμε κάποιο περιστατικό, απομονώνουμε τμήμα του βίντεο και το τηρούμε έως και έναν (1) μήνα ακόμα, με σκοπό τη διερεύνηση του περιστατικού και την έναρξη νομικών διαδικασιών για την υπεράσπιση των εννόμων συμφερόντων μας, ενώ αν το περιστατικό αφορά τρίτον θα τηρήσουμε το βίντεο έως και τρεις (3) μήνες ακόμα.

  1. Δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων

Τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν τα εξής δικαιώματα:

  • Δικαίωμα πρόσβασης: έχετε δικαίωμα να μάθετε αν επεξεργαζόμαστε την εικόνα σας και, εφόσον αυτό ισχύει, να λάβετε αντίγραφο αυτής.
  • Δικαίωμα περιορισμού: έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία, όπως για παράδειγμα να μη διαγράψουμε δεδομένα τα οποία θεωρείτε απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  • Δικαίωμα εναντίωσης: έχετε δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία.
  • Δικαίωμα διαγραφής: έχετε δικαίωμα να ζητήσετε να διαγράψουμε δεδομένα σας.

Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση dataprotection@iekdelta.gr ή επιστολή στην ταχυδρομική μας διεύθυνση ή καταθέτοντάς μας οι ίδιοι το αίτημα αυτοπροσώπως, στη διεύθυνση του καταστήματος. Για να εξετάσουμε ένα αίτημα που σχετίζεται με την εικόνα σας, θα πρέπει να μας προσδιορίσετε πότε περίπου βρεθήκατε στην εμβέλεια των καμερών και να μας δώσετε μια εικόνα σας, ώστε να μας διευκολύνει στον εντοπισμό των δικών σας δεδομένων και στην απόκρυψη των δεδομένων τρίτων εικονιζόμενων προσώπων. Εναλλακτικά, σας δίνουμε τη δυνατότητα να προσέλθετε στις εγκαταστάσεις μας για να σας επιδείξουμε τις εικόνες στις οποίες εμφανίζεστε. Επισημαίνουμε επίσης ότι η άσκηση δικαιώματος εναντίωσης ή διαγραφής δεν συνεπάγεται την άμεση διαγραφή δεδομένων ή την τροποποίηση της επεξεργασίας. Σε κάθε περίπτωση θα σας απαντήσουμε αναλυτικά το συντομότερο δυνατόν, εντός των προθεσμιών που ορίζει ο ΓΚΠΔ.

  1. Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν παραβαίνει τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία σε εποπτική αρχή.

Αρμόδια εποπτική αρχή για την Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, Κηφισίας 1-3, 115 23, Αθήνα, https://www.dpa.gr/, τηλ. 2106475600.