Η Αθήνα του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου μπορεί να φανεί και να αναδειχθεί από την κάμερα του κινητού σου! Το Μουσείο Μπενάκη σε προκαλεί να στείλεις το «δικό σου» λεπτό από την Αθήνα : Ένα βίντεο που δεν θα ξεπερνά το ένα λεπτό σε διάρκεια, τραβηγμένο από οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο, χωρίς ήχο, σε κάθετο πλάνο. Το ζητούμενο είναι η άποψή σου για την Αθήνα σήμερα, και συγκεκριμένα η ματιά σου στην αρχιτεκτονική της υπόσταση μέσα από κινούμενες εικόνες που θα αναδείξουν λεπτομέρειες γύρω από ένα θέμα (κτίρια, πλατείες, μνημεία, εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους, το παραλιακό μέτωπο, το κέντρο κλπ) που σε αφορά και πιστεύεις πως αξίζει να εστιάσεις πάνω του, με όποιον τρόπο εσύ νομίζεις.

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος θα παρουσιάσει τον διαγωνισμό την Πέμπτη 25/10 και ώρα 16:30 στο Αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας στον 5ο όροφο.

 

Λίγα λόγια για τον Διαγωνισμό:

Κριτική επιτροπή:

Ρένα Σακελλαρίδου και Έλενα Ζερβουδάκη •Αρχιτέκτονες.
Αργύρης Παπαδημητρόπουλο και Σύλλα Τζουμέρκα • Σκηνοθέτες.
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος • Επιμελητή της εκδήλωσης, Κριτικός κινηματογράφου.

Στόχος:

Οι πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές θα επιλεγούν από πενταμελή επιτροπή και θα προβληθούν τον Δεκέμβριο του 2018 στο πλαίσιο ημερίδας και έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138.

Πως συμμετέχω;

Βγές έξω, περπάτησε, παρατήρησε το αρχιτεκτονικό τοπίο, τις αντιθέσεις του και αποτύπωσέ το σε ένα βίντεο αποτελούμενο από κινούμενες εικόνες με μέγιστη διάρκεια έως ένα λεπτό.

Έτοιμος;

Στείλε το αρχείο σου έως τις 15 Νοεμβρίου μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας μεταφοράς αρχείων (πχ. WeTransfer, google docs, FTP site κλπ) στη διεύθυνση enaleptoathina@benaki.gr.

Περισσότερα εδώ.
Δες το βίντεο του Διαγωνισμού εδώ

Ενημερώσου για την ειδικότητα φωτογραφίας στo ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ