ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

 • Όλα ξεκινούν από ένα όνειρο. Ένα όνειρο που τροφοδοτείται από το πάθος, το πείσμα και το όραμα, μέχρι να γίνει πράξη.

  Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ξεκίνησε ως το όνειρο τεσσάρων φίλων που γνωρίστηκαν στη Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας. Ανάμεσά τους και ο Κωνσταντίνος Καρανταλής. Η παρέα των φιλόδοξων νέων διέκρινε την ανάγκη για μια Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών, σε μια χρονική περίοδο που δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα στον τομέα της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Η τεχνογνωσία και η επαγγελματική εμπειρία τους ως Υπεύθυνοι Τεχνικής Εκπαίδευσης Μηχανικών Αεροσκαφών στο Τατόι, καθώς και η πολύτιμη βοήθεια του καθηγητή και μέντορά τους, συνετέλεσαν στη γέννηση του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

  Ξεκινώντας το 1971 με μια μόνο ειδικότητα, διδάσκοντας οι ίδιοι και επιδιώκοντας συνεχώς την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για τους σπουδαστές, έθεσαν τα θεμέλια της επιτυχίας που διαρκεί μέχρι και σήμερα. Η επαγγελματική κατάρτιση και η έμφαση στην πρακτική ενασχόληση με ένα αντικείμενο σπουδών ξεκίνησε χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους, που όντας οι ίδιοι καταξιωμένοι επαγγελματίες, θέλησαν να δημιουργήσουν ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο κάθε νέος θα έχει την ευκαιρία να εκπαιδευτεί πρακτικά και θεωρητικά σε αυτό που αγαπά και να ενσωματωθεί στην αγορά εργασίας. Περνώντας τα χρόνια, προσέθεσαν πάνω από 50 ειδικότητες, ενώ εισήγαγαν πολλές από αυτές για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας ουσιαστικά τον κλάδο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

  Από το 1971 μέχρι και σήμερα, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ λειτουργεί αδιάκοπα στο χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, προσφέροντας σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιπέδου 5.

  Ο συνδυασμός του σχεδόν μισού αιώνα εμπειρίας και της συνεχούς εξέλιξης και επαφής με τις νέες τάσεις και τεχνολογίες, καθώς και το εξειδικευμένο και δεσμευμένο προσωπικό, καθιστούν το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ το ιδανικό σημείο εκκίνησης όχι μόνο των σπουδών σου, αλλά και της πραγματοποίησης των στόχων σου. Όλα αυτά που φαντάζεσαι, γίνονται πράξη!

  iek-delta-history

  Education Redefined

  Σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, εξελίσσεται, επαναδιαμορφώνεται, επιλέγουμε να μη μείνουμε στάσιμοι. Βασιζόμενοι στην Ιστορία και τις Αξίες μας, έχοντας στο DNA μας την καινοτομία, αξιοποιώντας την εμπειρία μας και αναπροσαρμόζοντας διαρκώς τις εκπαιδευτικές μας μεθόδους, δίνοντας χώρο για έμπνευση και εξέλιξη, επαναπροσδιορίζουμε τη θέση μας στη Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα μας.

  Το μυστικό της επιτυχίας; Δεν επαναπαυόμαστε ποτέ! Πιστοί στις αξίες που καθορίζουν τα βήματα μας, όπως η Διαφάνεια, η Ηθική, η Υπευθυνότητα και η Αξιοπιστία, ενισχύουμε συνεχώς την Ειλικρινή σχέση μαζί σου.

  Έχοντας ως μέγιστο κριτήριο την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, όραμά μας είναι να είμαστε ο πιο σύγχρονος και καινοτόμος όμιλος εκπαιδευτηρίων στην Αττική, που προετοιμάζει τους επαγγελματίες του μέλλοντος και συμβάλλει στην κοινωνική αλλαγή μέσω του επαναπροσδιορισμού της εκπαίδευσης.

  Επενδύοντας σταθερά σε υποδομές και εξοπλισμό, αλλά και συνεργαζόμενοι με κορυφαίους καθηγητές και εταιρείες με ηγετική θέση, δε συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την παροχή της πιο ολοκληρωμένης σπουδαστικής εμπειρίας!

  Πάρε θέση στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και γίνε ο σύγχρονος επιτυχημένος επαγγελματίας που ονειρεύεσαι.

 • Οι άνθρωποι που απαρτίζουν την ομάδα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μοιράζονται το ίδιο πάθος για την εκπαίδευση, την ίδια δέσμευση στις αξίες που πρεσβεύει ο Όμιλος, αλλά και το ίδιο όραμα, να δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό για να δημιουργήσουμε μαζί την καλύτερη εκδοχή του δικού σου.

  Γνώρισέ τους:

   

  Δρ. Κωνσταντίνος Ν. Κιούσης

  Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ν. Κιούσης ορκίστηκε Μηχανολόγος Μηχανικός το 2005, ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με Διάκριση το 2010 και στις Παιδαγωγικές Επιστήμες το 2012. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Heriot Watt, UK, βραβευμένος για την ερευνητική του δραστηριότητα το 2015. Είναι κάτοχος Βρετανικής Πιστοποίησης Επιπέδου 5 στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από τον Ofqual, UK, ενώ είναι τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Διεθνών Επιχειρήσεων του MIU, USA.
  Έχει δημοσιεύσει πλήθος ερευνητικών εργασιών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (IEEE, ACTA, IOP, Springer) και συνέδρια (IASTED, WSEAS) ενώ η Διδακτορική του διατριβή εκδόθηκε σε Βιβλίο (LAP). Η αναγνώριση στο ερευνητικό του πεδίο, τον ενέταξε στο Μητρώο του Παγκόσμιου Οργανισμού Μηχανολόγων Μηχανικών (MIMechE).
  Έχει πάνω από δέκα χρόνια επαγγελματικής και διδακτικής προϋπηρεσίας έχοντας εργασθεί ως Ελεύθερος Επαγγελματίας και ως Επιβλέπων Μηχανικός σε Η/Μ Μελέτες και Εγκαταστάσεις και έχοντας διδάξει σε Επαγγελματικά Λύκεια και ΙΕΚ, ενώ έχει συνεπιβλέψει αρκετές Πτυχιακές και Μεταπτυχιακές Εργασίες. Είναι ενεργό μέλος του Εργαστηρίου Ενεργειακών Εφαρμογών και Συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Πιστοποιημένος Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Marconi International University (USA).
  Είναι κάτοχος Εκπαιδευτικής Επάρκειας (ΑΣΠΑΙΤΕ) και Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ). Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Συντονιστής στο έργο Διαμόρφωσης Προγραμμάτων Σπουδών και Τράπεζας Θεμάτων όπως επίσης και Ειδικός Επιστήμονας, Εξεταστής και Διορθωτής του ΕΟΠΠΕΠ για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ.
  Από το 2012 είναι μέλος της οικογένειας του Ομίλου ΔΕΛΤΑ ως Kαθηγητής και Υπεύθυνος του Τομέα Μηχανολογίας, ενώ από το 2013 είναι Διευθυντής του ΙΕΚ, του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και του Κέντρου Ξένων Γλωσσών. Παράλληλα, μέσω της ΔΕΛΤΑ, συμμετέχει από το 2015 μέχρι και σήμερα ως Διαχειριστής και Συντονιστής Προγραμμάτων ERASMUS+ με συνεργάτες Φορείς και Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αγαπημένο motto: It’s never too late to be who you might have been”

  Δρ. Λάμπρος Β. Φαρμάκης

  Ο Δρ. Λάμπρος Β. Φαρμάκης είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και αναγορεύτηκε Διδάκτορας από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι ενεργεία μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πρόγραμμα Master of Science in International Business Administration, Marconi International University, Miami, USA.
  Έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, όπου έχει επιβλέψει δεκάδες πτυχιακές εργασίες σπουδαστών. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων και ως εισηγητής σε δεκάδες διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Έχει δημοσιεύσει πλήθος πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους.
  Έχει εξειδικευθεί σε αναλυτικές τεχνικές στο Department of Technical Analytical Chemistry, University of Lund, Sweden, στον ποιοτικό έλεγχο ελαίων στην Εταιρεία Costa D’Oro S.P.A., Spoleto, Italy και στην Ειδική Αγωγή από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  Έχει υπάρξει μέλος σε Επιστημονικές και Οργανωτικές Επιτροπές Διεθνών Συνεδρίων, στην επιτροπή εξωτερικής αξιολόγησης της ΑΔΙΠ από την European Association for Quality Assurance in Higher Education (ΕΝQA) μετά από πρόσκληση, στην Ελληνογερμανική Συνέλευση για τη Διαχείριση Αποβλήτων. Έχει συγγράψει διδακτικό υλικό για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πελοποννήσου και έχει εκπονήσει μελέτες για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κ.α.
  Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και συμμετέχει ως εξεταστής και διορθωτής στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ.

  Δρ. Νίκος Στασινόπουλος

  Ο Δρ Νίκος Στασινόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Αθηνών, αριστούχος διδάκτορας του Τμήματος Επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με μετεκπαίδευση στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Friedrich Alexander στη Νυρεμβέργη. Έχει, επίσης, μετεκπαιδευθεί σε σχεδιασμό μαθησιακών αντικειμένων (scorms) μεικτής μάθησης και τηλεκπαίδευσης και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος e-Learning and Blended Learning από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Επίσης, περάτωσε σεμιναριακές εκπαιδεύσεις σε Train the Trainers (Human Asset, Κ.Ε.Θ.Ι.), Workshop on Autonomous Learning Techniques (Grundtvig:Pilgrimage-Project.eu), διεθνείς σχέσεις και διαπραγματεύσεις (Διεθνή Σεμινάρια Χάλκης από το Ελληνικό Ίδρυμα Αμυντικής και Εξωτερικής Πολιτικής) [ΕΛ.Ι. ΑΜ.Ε.Π], διδακτορικό σεμινάριο Ψυχανάλυσης και Κοινωνικής Επιστήμης, τεχνικές πωλήσεων, διαφημιστικής κειμενογραφίας.

  Με το πέρας του διδακτορικού του δίδαξε, από το 2002, στην ανώτατη εκπαίδευση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, στη μεταδευτεροβάθμια κατάρτιση, αλλά και στη μη τυπική εκπαίδευση ενηλίκων σε Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε τέσσερις μεταδιδακτορικές έρευνες (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια και έχει εκδώσει βιβλίο, κεφάλαια σε βιβλία και επιστημονικά συγγράμματα, επιστημονικά άρθρα σε περιοδικά με −και χωρίς− κριτές. Από το 2007 εργάζεται στη διοικητική εκπαίδευσης, ως Διευθυντής ΙΕΚ, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Τομέων, ΚεΔιΒιΜ, Γραφείου Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας. Έχει επίσης εργαστεί ως αναλυτής έρευνας αγοράς, Διευθυντής Γραφείου Εύρεσης Εργασίας, στη διοργάνωση παγκόσμιων ιατρικών συνεδρίων, ως διαφημιστικός κειμενογράφος, δημοσιογράφος, μεταφραστής και επιμελητής εκδοτικού οίκου. Έχει υπάρξει επιστημονικός υπεύθυνος (και συγγραφέας προτάσεων) συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), και μέλος των Μητρώων Αξιολογητών ΕΟΠΠΕΠ, Μητρώου εκπαιδευτών ΛΑΕΚ και του Μητρώου Κέντρου Έρευνας Ισότητας των Φύλων (Κ.Ε.Θ.Ι.).Μέλος της επιστημονικής εταιρίας European Philosophical Society for the Study of Emotions. Γλώσσες εργασίας: γερμανικά, αγγλικά.
  Motto: «Η εκπαίδευση είναι μία ιδιαίτερη οντότητα, με βασική της ιδιότητα το ότι μας έρχεται από το μέλλον. Μας θυμίζει ότι ο κόσμος δεν μας ανήκει. Τον έχουμε δανεισθεί από την επόμενη γενιά».

  Αλέξανδρος Καλτσάς

  Ο Αλέξανδρος Καλτσάς είναι Τεχνολόγος Εκπαιδευτικός Ηλεκτρονικός Μηχανικός, απόφοιτος της ΑΣΕΤΕΜ – ΣΕΛΕΤΕ και είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση και σε τομείς της Ηλεκτρονικής, της Πληροφορικής και στην εγκατάσταση και ρύθμιση των Ηλεκτρονικών Συστημάτων εξωλέμβιων κινητήρων. Ασχολείται με τα ηλεκτρονικά οχημάτων και με embeded προγραμματισμό.
  Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με projects Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα.
  Αγαπημένο του motto: “Γίνε ρεαλιστής, μείνε ονειροπόλος!”

  Μαντώ Ντέρου

  Η Μαντώ Ντέρου, είναι Διευθύντρια του School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας από το 2011 και μέλος του Γραφείου Σταδιοδρομίας, στοχεύοντας στην άρτια εκπαίδευση και προετοιμασία νέων επαγγελματιών στον ανταγωνιστικό και απαιτητικό χώρο της τουριστικής βιομηχανίας.
  Είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και κάτοχος του IATA Diploma. Απέκτησε εξειδίκευση στον τομέα του F&B Management μέσω διαφορετικών  προγραμμάτων εκπαίδευσης όπως Sommelier Training (Ελλάδα & Αλσατία), Bartending Training Courses, Food Tasting & Product Knowledge (Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία & Γαλλία), Υγιεινή και Ασφάλεια (ΕΦΕΤ, ΕΣΥΤ), Effective Cost Management (ΕΕΔΕ) Rev!Max, Complaint Handling, Negotiating Skills & Crisis Management (Hilton e-university) κ.ά.
  Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία σε ξενοδοχειακές μονάδες  5* στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε χώρους υψηλής γαστρονομίας. Μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με το Elounda Beach, το Chandris Hotel, το Grand Resort Lagonissi, το Freiburg Colombi Hotel, το President Hotel και την Hilton International, σε θέσεις Maitre, Restaurant Manager, HOD & Duty Manager. Έχει αναλάβει την επίβλεψη πολυτελών χώρων εστίασης και διοργάνωσης εκδηλώσεων όπως Alfa Catering, Vive Mar και Hytra Athens. Έχει συνεργαστεί με την Global Management & Services ως HR Manager, ενώ παράλληλα ασκεί την εκπαιδευτική της ιδιότητα από το 2006, διδάσκοντας σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, αλλά και μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης & κατάρτισης ενηλίκων.
  Αγαπημένο της motto: “Dream Big, Work Hard, Stay Humble!”

  Γιώργος Καζαντζής

  O Chef Γιώργος Καζαντζής είναι Head of Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Είναι γεννημένος στο Τορόντο του Καναδά και έχει σπουδάσει Μαγειρική στο Georgian College of Canada. Ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα σε ένα από τα καλύτερα Fine Dining εστιατόρια του Τορόντο, The Ossawippi Express. Έχει διατελέσει επιλεγμένος των Junior Chefs στο Chef Club του Καναδά.
  Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια Οινολογίας, Bartending, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων Ι HACCP, Εφαρμοσμένο HACCP Επιπέδου 2, ISO 22000 & HACCP, ISO 14001 & ISO 9001, Διεθνή Κουζίνα, Tεχνικές Sous Vide (Μαγειρεύοντας σε κενό αέρος) κ.α.
  Είναι εισηγητής σε πολλά σεμινάρια Μαγειρικής και έχει εξειδίκευση στις Τεχνικές Φιλεταρίσματος Ψαριών και στη Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα.
  Στην Ελλάδα, έχει εργαστεί ως Chef de Partie στα Εστιατόρια Διόνυσος και Casa di Pasta, Sous Chef στο εστιατόριο Silver Star, Chef στα εστιατόρια La Pasteria, Head Chef στο τμήμα δεξιώσεων του Διόνυσος.
  Αγαπημένο του motto: “If it smells good, eat it!”

  Δρ. Εμμανουήλ Μαθιουλάκης

  Ο Δρ. Εμμανουήλ Μαθιουλάκης ολοκλήρωσε το πρώτο του πτυχίο στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθησαν οι μεταπτυχιακές του σπουδές στο UCLA, στο Τμήμα Ιατρικής, όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (PgD) στη Φυσιολογία της Άσκησης με κατεύθυνση τη Καρδιαγγειακή Παθοφυσιολογία. Έχει δίπλωμα από το University of York στην προληπτική καρδιολογία και δεύτερο Μεταπτυχιακό (MSc) στη Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία, Ιατρικής Ε.Κ.Π.Α. Είναι εξειδικευμένος στη Κλινική Εργοσπιρομετρία και Καρδιοπνευμονική Αποκατάσταση, από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος ειδικότητας Αθλητιάτρου από το ACSM των ΗΠΑ. Έχει λάβει δίπλωμα συνεχιζόμενης ιατρικής εξειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard στην ηλεκτροφυσιολογία μυοκαρδίου. Έχει διδάξει ανατομία του ανθρώπου, φυσιολογία του ανθρώπου & νευρολογία στο Oxford College στην Αγγλία και έχει υπάρξει συνεργάτης του Μ.Κ.Ο. «Γιατροί του Κόσμου» στην Αθήνα, στο Κλινικό Τμήμα Αποκατάστασης/ Φυσικοθεραπείας. Έχει εργαστεί επίσης στο τμημα κλινικής εργοσπιρομετρίας και προληπτικής καρδιολογίας στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο.
  Αγαπημένο του motto: «Ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι!»

  Σοφία Μελαμπιανάκη

  Η Σοφία E. Μελαμπιανάκη γεννήθηκε στη Νότιο Αμερική και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στη χημεία, και τη σταδιοδρομία της σε χημικά εργαστήρια ως στέλεχος Rnd Laboratory Assistant χημικής βιομηχανίας. Το 1996 αποφασίζει να συνεχίσει τις σπουδές της στο Libs College N.Y.C με πτυχίο στη Κοσμετολογία και την Εφαρμοσμένη Αισθητική, ενώ συνεχίζει την εκπαίδευσή της στη Βαρκελώνη ως Permanent Make-up Artist & Artificial Nail Technician. Έχει εργαστεί ως Manager & Beauty Expert σε γνωστά ινστιτούτα αισθητικής, εταιρείες παραγωγής βίντεο και φωτογραφίας και έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Lcn, η Peggy Sage κ.ά. Το 2000 δημιούργει το δικό της κέντρο αισθητικής στην Αθήνα ενώ παράλληλα ασχολείται με τη διδασκαλία και το χώρο της εκπαίδευσης. Είναι ενεργό μέλος της Cidesco Hellas.
  Αγαπημένο της motto: “A goal should scare you a little and excite you a lot!”

  Δημήτρης Δερμάνης

  Ο Δημήτρης Δερμάνης είναι υπεύθυνος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας & Ηχοληψίας και συνεργάζεται με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ως εκπαδευτής από το 2006. Ασχολείται με τη μουσική εκπαίδευση και την τεχνική κατάρτιση σε θέματα Ηχοληψίας & Μουσικής τεχνολογίας από το 2000. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά και Πιάνο στο Αττικό και στο Εθνικό Ωδείο και έχει Μεταπτυχιακό στις Μουσικές Σπουδές στο ΕΚΠΑ. Επίσης είναι ACT (Apple Certified Trainer) στις επαγγελματικές εφαρμογές ήχου. Υπήρξε συνεργάτης του συνθέτη Νίκου Μαμαγκάκη και έχει δουλέψει με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Χαρούλης, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, κ.ά. Γράφει μουσική και κάνει σχεδιασμό ήχου για θέατρο, ραδιόφωνο και διαφημίσεις. Πρόσφατα συνεργάστηκε με την εταιρία Arturia (σε μορφή endorsement) και ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube video/showcase για τα μοντέλα Drumbrute και Minibrute 2. Δραστηριοποιείται ως παραγωγός στο χώρο της ηλεκτρονικής synthwave-outrun σκηνής και ως session keyboardist με τον Έλληνα παραγωγό RSN.
  Αγαπημένο του motto: “Peace, Love & Synths”

  Ιωάννης Βαρούτης

  O Ιωάννης Βαρούτης, είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από τα πρώτα χρόνια των σπουδών του εργάζεται πάνω στις οπτικοακουστικές τέχνες όπως η φωτογραφία, το βίντεο και η γραφιστική, οι οποίες αποτελούν και μοναδική πηγή έμπνευσης και έκφρασης για τον ίδιο. Έχει πλούσια κοινωνική δράση με εργασία και εθελοντική προσφορά σε πολλά ανθρωπιστικά προγράμματα. Από το 2007 που εισέρχεται ενεργά στον καλλιτεχνικό χώρο, έχει σταθερή παρουσία με ατοµικές και οµαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Διδάσκει τις τέχνες της εικόνας σε εκπαιδευτικά ιδρύματα από το 2012. Είναι ιδιοκτήτης και ιδρυτής του δημιουργικού γραφείου OneWayArt στο κέντρο της Αθήνας.
  Αγαπημένο του motto: “Develop from Negatives and live in Color”

  Αλέξιος Ματάρ

  Ο Αλέξιος Ματάρ είναι Director του School of Business & Communication στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, τα τελευταία 4 χρόνια. Είναι απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι Πειραιά και από το 2005 εργάζεται και ως Λογιστής – Φοροτεχνικός σε μεγάλο λογιστικό γραφείο της Αθήνας, προσφέροντας λογιστικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε διάφορες εταιρείες. Παράλληλα με τα καθήκοντά του, τον προσέλκυσε η Εκπαίδευση και η Δια Βίου Μάθηση Λογιστικής και άλλων Οικονομικών επιστημών έχοντας σαν εφόδιο τα χρόνια προϋπηρεσίας του στον επαγγελματικό χώρο.
  Την περίοδο αυτή είναι στο στάδιο ολοκλήρωσης των μεταπτυχιακών του σπουδών MSc. Management Τουριστικών Επιχειρήσεων.
  Αγαπημένο του motto: “If you believe, you can achieve”

 • Εκεί για σένα

  Η Γραμματεία Σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ βρίσκεται πάντοτε στη διάθεσή σου για να σου παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία ή έγγραφο χρειάζεσαι. Για ακόμα πιο άμεση και εύκολη εξυπηρέτηση, έχεις τη δυνατότητα να υποβάλεις online αίτηση για οποιοδήποτε έγγραφο χρειάζεσαι από τη Γραμματεία (Βεβαίωση Σπουδών, Βεβαίωση Στρατολογίας, κ.ά.)

  Συμπληρώνεις τα στοιχεία σου στη φόρμα, πατάς «Αποστολή» και το έχεις.  Απλά, εύκολα και γρήγορα!

   

  Οδηγίες Συμπλήρωσης Αίτησης

  • Η φόρμα αίτησης απευθύνεται τόσο στους σπουδαστές όσο και στους αποφοίτους του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.
  • Η σωστή συμπλήρωση των στοιχείων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση των Βεβαιώσεων/Πιστοποιητικών.
  • Όλα τα πεδία με την ένδειξη * είναι υποχρεωτικά.
  • Στο έτος σπουδών συμπληρώνεις το τελευταίο ημερολογιακό έτος που σπούδασες ή σπουδάζεις στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

   

  Ωράρια Τμημάτων

  Αναγνωρίζοντας τις διαφορετικές ανάγκες και δίνοντάς σου ευελιξία στο να διαμορφώσεις το πρόγραμμα σου όπως εσύ επιθυμείς, λειτουργούμε πρωινά, μεσημεριανά και απογευματινά τμήματα σπουδών.

 • Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ δραστηριοποιείται στον χώρο της Ιδιωτικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το 1971, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας, του αρμόδιου φορέα Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με άδεια ίδρυσης ΦΕΚ 3716/Β΄/30-08-2018.

  Οι σπουδές στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ οδηγούν σε Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) επίσημα υπογεγραμμένη από το Υπουργείο Παιδείας. Μετά τη λήψη της ΒΕΚ, μπορείς να συμμετάσχεις στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, προκειμένου να αποκτήσεις το Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5.

  Το Δίπλωμα Επιπέδου 5 αναγνωρίζεται ισότιμα σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα επαγγελματικά δικαιώματα σε χώρες εκτός της Ελλάδας καθορίζονται κάθε φορά από την εθνική νομοθεσία κάθε χώρας.

  Επιπλέον, σε διαγωνισμούς του δημόσιου τομέα, οι κάτοχοι του Διπλώματος Πιστοποίησης πριμοδοτούνται με 150 επιπλέον μόρια.

   

  Eπαγγελματικά δικαιώματα

  Στην Ελλάδα, τα επαγγελματικά δικαιώματα καθορίζονται από τον ΕΟΠΠΕΠ. Η τελευταία επίσημη έκδοση οδηγού επαγγελματικών δικαιωμάτων από τον ΕΟΠΠΕΠ είναι το 2014. Τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι διαθέσιμα στο site του ΕΟΠΠΕΠ και συγκεκριμένα εδώ, όπου επιλέγουμε την κατηγορία ΙΕΚ.

   

  Δικαιολογητικά Εγγραφής

   

  • Αίτηση εγγραφής σε έντυπο που παρέχεται από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

   

  • Φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου/πτυχίο λυκείου ή ισότιμο Ελληνικό τίτλο σπουδών

   

  • Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της ταυτότητας

   

  • Βεβαίωση ΑΜΚΑ σπουδαστή (από ΚΕΠ)

   

  • 4 έγχρωμες φωτογραφίες

   

  Για αλλοδαπούς, επιπλέον των ανωτέρω, απαιτούνται:

  • Ισοτιμία – Αντιστοιχία του Τίτλου Σπουδών
  • Άδεια παραμονής
  • Διαβατήριο (αντί Ταυτότητας)
 • Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποτελεί σημείο αναφοράς για την επαγγελματική κατάρτιση στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων που αγγίζουν όλους τους παραγωγικούς τομείς της αγοράς εργασίας (π.χ. Υγεία, Μηχανολογία, Τουριστικά, Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, Πληροφορική, Διοίκηση,  Marketing, Ομορφιά, Μόδα, Τέχνες κλπ).

  Για τους ανθρώπους του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, στόχος είναι να δημιουργήσουμε κάτι παραπάνω από άριστους επαγγελματίες. Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών μας και του οράματος μας για μια κοινωνία ολοκληρωμένων ανθρώπων με μοχλό αλλαγής την εκπαίδευση, παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους σπουδαστές:

  • Εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις
  • Μαθήματα Πιστοποίησης στη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ECDL, GLOBALCERT κλπ)
  • Μαθήματα ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Ρώσικα) για αρχαρίους και προχωρημένους
  • Συμμετοχή σε επιστημονικές ημερίδες, εθνικά και διεθνή συνέδρια
  • Παρακολούθηση των εργασιών σε επιστημονικά Forums
  • Συμμετοχή στις μεγαλύτερες επαγγελματικές εκθέσεις (ΑΡΤΟΖΑ, HORECA, ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, XENIA, ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, BEAUTY, GAMEATHLON, AITExpo κ.ά.)
  • Δυνατότητα χρήσης αιθουσών και εγκαταστάσεων εκτός ωραρίου μαθημάτων
  • Δωρεάν χρήση από τους σπουδαστές του studio ηχογράφησης και studio φωτογραφίας με πρόγραμμα κράτησης (booking) για πρόβες με τα δικά τους group
  • Παροχή Βεβαιώσεων Παρακολούθησης για δράσεις εκτός μαθημάτων
  • Μαθήματα ένταξης για όσους σπουδαστές το επιθυμούν
  • Εξασφάλιση πρακτικής άσκησης σε όλους τους σπουδαστές
  • Συμμετοχή σε networking events μεγάλων εταιρειών
 • Με κινητήριο δύναμη την παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης και με δέσμευση στην επαγγελματική επιτυχία των σπουδαστών μας, προσφέρουμε σε όλους τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ τη Διεθνή Πιστοποίηση LRN (Learning Resource Network).

  Τι σημαίνει αυτό για σένα; Μέσα από έναν κύκλο διαλέξεων παράλληλα με τις σπουδές σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις και ένα δεύτερο πτυχίο, αναγνωρισμένο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση!

  10 λόγοι για να επιλέξεις τη Διεθνή Πιστοποίηση LRN:

  • Σε 2 χρόνια αποκτάς 2 ισχυρά διπλώματα στην ειδικότητά σου, ένα κρατικό Ελληνικό και ένα Βρετανικό, τα οποία κάνουν τη διαφορά στο βιογραφικό σου.
  • Συμπληρώνεις τις τεχνικές δεξιότητες που αποκτάς στα 2 χρόνια σπουδών, με πολύτιμες γνώσεις που αφορούν στο Management, Marketing, HR και Business Strategy της ειδικότητας σου κι έτσι μπορείς να διεκδικήσεις και να ανταποκριθείς σε διοικητικές θέσεις με την ανάλογη μισθολογική αναβάθμιση.
  • Το δίπλωμα LRN λόγω της διαβάθμισής του (Level 5 ή και 6 με τη δημιουργία του δικού σου project) είναι Higher Diploma που αντιστοιχεί στα 2/3 ενός Bachelor και ανοίγει το δρόμο τόσο για εργασία όσο και για συνέχιση των σπουδών σε όλο τον κόσμο.
  • Ξεπερνάς τα όρια της ελληνικής αγοράς εργασίας, αφού το βιογραφικό σου απευθύνεται πλέον σε μια αγορά που αριθμεί πάνω από 27εκ. εταιρείες και 700εκ .ανθρώπους, μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Όλο και περισσότερες ελληνικές εταιρείες απευθύνονται για τις προσλήψεις του προσωπικού τους σε ιδιωτικούς οργανισμούς (Job Recruiters), που θέτουν ως προϋπόθεση την ύπαρξη ενός διεθνώς αναγνωρισμένου τίτλου στο βιογραφικό.
  • Δεν απαιτεί επιπλέον μαθήματα ή εξετάσεις, παρά μόνο την παρακολούθηση 6 θεματικών διαλέξεων και την εκπόνηση 1 εργασίας ανά έτος (ατομική ή ομαδική). Συνεπώς, η απόκτησή του είναι εύκολη και χωρίς επιπρόσθετο φόρτο εργασίας.
  • Μπορείς να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας ή σε παραρτήματα τους στην Ελλάδα.
  • Έχεις τη δυνατότητα σε 1 – 2 επιπλέον έτη να αποκτήσεις Bachelor στην ειδικότητά σου.
  • Είναι value for money καθώς με ένα ελάχιστο κόστος (τα fees του οργανισμού), μεγιστοποιείς την αξία των σπουδών σου.
  • Όλες οι διαλέξεις και εργασίες πραγματοποιούνται στα Ελληνικά και με την εγγύηση του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

  Πάρε μια συνοπτική εικόνα του LRN στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ:

 • Στόχος μας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι να δημιουργούμε κάτι παραπάνω από καλούς επαγγελματίες. Καλλιεργώντας μια κουλτούρα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας, με ευαισθησία και συνείδηση, στηρίζουμε έμπρακτα το όραμα μας για μια κοινωνία όπου κάθε ενήλικας θα μπορεί να έχει τις ίδιες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αποτελεί για όλους εμάς διαχρονική και αναλλοίωτη αξία. Μέσα από τις δράσεις μας στηρίζουμε το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στο όνειρο και συμβάλλουμε με το δικό μας τρόπο στην επαγγελματική αποκατάσταση κάθε ενεργού μέλους της ελληνικής κοινωνίας.

  Στο πλαίσιο δράσης για την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ:

  • Υποστηρίζουμε σταθερά την Κιβωτό του Κόσμου προσφέροντας πλήρεις υποτροφίες σπουδών, υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό για τις καλλιτεχνικές δράσεις που διοργανώνουν παιδιά και εθελοντές, καθώς και βοηθώντας στην οργάνωση και έκδοση έντυπης και ηλεκτρονικής εφημερίδας, σε συνεργασία με τους σπουδαστές και τους καθηγητές της ειδικότητας Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.
  • Προσφέρουμε κάθε χρόνο πλήρεις υποτροφίες σπουδών στην Equal Society για την ειδικότητα της επιλογής των δικαιούχων.
  • Διαθέτουμε τα αποθέματα της αποθήκης τροφίμων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στη μη κερδοσκοπική οργάνωση «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».
  • Προσφέρουμε υπηρεσίες ομορφιάς στις μητέρες των παιδιών που νοσηλεύονται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα – Μαριάννα Βαρδινογιάννη».
  • Διανέμουμε ρούχα και τρόφιμα που συλλέγουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο χρόνο, σε φορείς και οργανώσεις.
  • Οργανώνουμε εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια κλπ) για παιδιά που φιλοξενούνται σε σχετικούς φορείς και ιδρύματα.
  • Πραγματοποιούμε μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής στα παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.
  • Παρέχουμε υπηρεσίες περιποίησης (αισθητική, κομμωτική, ονυχοπλαστική) σε τροφίμους Οίκων Ευγηρίας της Αθήνας.
  • Συνεργαζόμαστε με το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους», για την παραγωγή audio books για συνανθρώπους μας που αδυνατούν να διαβάσουν μόνοι τους.
  • Οργανώνουμε εθελοντική αιμοδοσία και διατηρούμε τράπεζα αίματος.
  • Υποστηρίζουμε με τη συμμετοχή σπουδαστών και προσωπικού ασκήσεις ετοιμότητας εθελοντικών ομάδων διάσωσης.
  • Οργανώνουμε Φιλανθρωπικό Bazaar, τα έσοδα του οποίου διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
 • Πιστοί στο όνειρο μας για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης σπουδαστικής εμπειρίας και έχοντας ως μέγιστο κριτήριο την ασφάλεια και την ποιότητα, δημιουργήσαμε τον πιο σύγχρονο όμιλο εκπαιδευτηρίων στην Αττική. Τα campus μας αποτελούν κάτι περισσότερο από αίθουσες διδασκαλίας. Είναι το φυτώριο μέσα στο οποίο θα πάρουν μορφή τα όνειρά σου. Ξεκινάμε;

  Αθήνα

  Η ναυαρχίδα του Ομίλου, με υποδομές 4500m2 που εκτείνονται σε έξι ορόφους και πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για παροχή σπουδών υψηλού επιπέδου, βρίσκεται  στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Ιπποκράτους 22. Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, έχουμε δημιουργήσει για σένα μια εκπαιδευτική όαση στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας. Οι εγκαταστάσεις μας απέχουν μόλις 5 λεπτά από τη στάση Μετρό Πανεπιστήμιο και από το τέρμα των Λεωφορείων της οδού Ακαδημίας, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση από όποιο σημείο της πόλης κι αν έρχεσαι.

  Περιστέρι

  Από τον Ιούνιο του 2018, μπορείς να μας βρεις και στο νέο campus που δημιουργήσαμε στη Δυτική Αττική. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Περιστέρι βρίσκεται επί της Λεωφόρου Θηβών 197, μόλις 2 λεπτά από τη στάση Μετρό Ανθούπολη. Μια εξειδικευμένη εκπαιδευτική μονάδα, με θεματικά εργαστήρια και αίθουσες, για εσένα που θέλεις να κερδίζεις χρόνο μέσα στην ημέρα σου ή να αποφύγεις τους έντονους ρυθμούς στο κέντρο της πόλης.

  Και τα δύο campus του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ πληρούν όλες τις προδιαγραφές προσβασιμότητας και λειτουργικότητας για ΑμΕΑ, ενώ λειτουργούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, σχεδιασμένα για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

  Πάρε μια γεύση από τα campus μας:

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαθέτει  47 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης προσφέροντας σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου 5.

Έχοντας πάντα ως μέγιστο κριτήριο την ασφάλεια των σπουδαστών, την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, δημιουργήσαμε τον πιο σύγχρονο όμιλο εκπαιδευτηρίων στην Αττική.

Η ναυαρχίδα του ομίλου μας με υποδομές 4500m2 που εκτείνονται σε έξι ορόφους και πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για παροχή σπουδών υψηλού επιπέδου βρίσκεται επί των οδών Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, στο κέντρο της Αθήνας.

Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, αναπτύσσουμε ένα μοναδικό περιβάλλον εκπαίδευσης στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας. Οι εγκαταστάσεις μας απέχουν μόλις 5 λεπτά από τη στάση Μετρό Πανεπιστήμιο και από το τέρμα των Λεωφορείων της οδού Ακαδημίας.

Από τον Ιούνιο του 2018, μπορείτε να μας βρείτε και στο νέο campus στη Δυτική Αττική, επί της Λεωφόρου Θηβών 197 στο Περιστέρι, μόλις 2 λεπτά από τη στάση Μετρό Ανθούπολη.

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, δεν επαναπαυόμαστε ποτέ! Πιστοί πάντα στο όραμά μας και ακολουθώντας τις αξίες που καθορίζουν τα βήματα μας όπως η Διαφάνεια, η Ηθική, η Υπευθυνότητα και η Αξιοπιστία, ενισχύουμε συνεχώς την Ειλικρινή σχέση μαζί σας. Αυτά που ο καθένας φαντάζεται να μπορούσε, τώρα γίνονται πράξη…

Κοιτάμε το μέλλον με όραμα και θέτουμε συνεχώς υψηλότερους στόχους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την παροχή της πιο ολοκληρωμένης σπουδαστικής εμπειρίας!