ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

 • Από το 1971 μέχρι και σήμερα, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ λειτουργεί αδιάκοπα στο χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, προσφέροντας σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιπέδου 5.

  Ο συνδυασμός του σχεδόν μισού αιώνα εμπειρίας και της συνεχούς εξέλιξης και επαφής με τις νέες τάσεις και τεχνολογίες, καθώς και το εξειδικευμένο και δεσμευμένο προσωπικό, καθιστούν το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ το ιδανικό σημείο εκκίνησης όχι μόνο των σπουδών σου, αλλά και της πραγματοποίησης των στόχων σου. Όλα αυτά που φαντάζεσαι, γίνονται πράξη!

  timeline

  50 Χρόνια Εκπαιδευτικής Αριστείας

  Σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, εξελίσσεται, επαναδιαμορφώνεται, επιλέγουμε να μη μείνουμε στάσιμοι. Βασιζόμενοι στην Ιστορία και τις Αξίες μας, έχοντας στο DNA μας την καινοτομία, αξιοποιώντας την εμπειρία μας και αναπροσαρμόζοντας διαρκώς τις εκπαιδευτικές μας μεθόδους, δίνοντας χώρο για έμπνευση και εξέλιξη, επαναπροσδιορίζουμε τη θέση μας στη Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα μας.

  Το μυστικό της επιτυχίας; Δεν επαναπαυόμαστε ποτέ! Πιστοί στις αξίες που καθορίζουν τα βήματα μας, όπως η Διαφάνεια, η Ηθική, η Υπευθυνότητα και η Αξιοπιστία, ενισχύουμε συνεχώς την Ειλικρινή σχέση μαζί σου.

  Έχοντας ως μέγιστο κριτήριο την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, στόχος μας είναι να είμαστε ο πιο σύγχρονος και καινοτόμος όμιλος εκπαιδευτηρίων στην Αττική, που προετοιμάζει τους επαγγελματίες του μέλλοντος και συμβάλλει στην κοινωνική αλλαγή μέσω του επαναπροσδιορισμού της εκπαίδευσης.

   

  Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ποιότητα Σπουδών και Πρακτικής Άσκησης των σπουδαστών. Διάβασε περισσότερα…

   

  Επενδύοντας σταθερά σε υποδομές και εξοπλισμό, αλλά και συνεργαζόμενοι με κορυφαίους καθηγητές και εταιρείες με ηγετική θέση, δε συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την παροχή της πιο ολοκληρωμένης σπουδαστικής εμπειρίας!

  Πάρε θέση στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και γίνε ο σύγχρονος επιτυχημένος επαγγελματίας που ονειρεύεσαι.

 • Δείτε εδώ τη φωτογραφία σε μεγάλη ανάλυση.

  Οι άνθρωποι που απαρτίζουν την ομάδα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μοιράζονται το ίδιο πάθος για την εκπαίδευση, την ίδια δέσμευση στις αξίες που πρεσβεύει ο Όμιλος, αλλά και το ίδιο όραμα, να δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό για να δημιουργήσουμε μαζί την καλύτερη εκδοχή του δικού σου.

  Γνώρισέ τους:

   

  Δρ. Κωνσταντίνος Ν. Κιούσης

  Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ν. Κιούσης ορκίστηκε Μηχανολόγος Μηχανικός το 2005, ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με Διάκριση το 2010 και στις Παιδαγωγικές Επιστήμες το 2012. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Heriot Watt, UK, βραβευμένος για την ερευνητική του δραστηριότητα το 2015. Είναι κάτοχος Βρετανικής Πιστοποίησης Επιπέδου 5 στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από τον Ofqual, UK, ενώ είναι τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Διεθνών Επιχειρήσεων του MIU, USA.
  Έχει δημοσιεύσει πλήθος ερευνητικών εργασιών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (IEEE, ACTA, IOP, Springer) και συνέδρια (IASTED, WSEAS) ενώ η Διδακτορική του διατριβή εκδόθηκε σε Βιβλίο (LAP). Η αναγνώριση στο ερευνητικό του πεδίο, τον ενέταξε στο Μητρώο του Παγκόσμιου Οργανισμού Μηχανολόγων Μηχανικών (MIMechE).
  Έχει πάνω από δέκα χρόνια επαγγελματικής και διδακτικής προϋπηρεσίας έχοντας εργασθεί ως Ελεύθερος Επαγγελματίας και ως Επιβλέπων Μηχανικός σε Η/Μ Μελέτες και Εγκαταστάσεις και έχοντας διδάξει σε Επαγγελματικά Λύκεια και ΙΕΚ, ενώ έχει συνεπιβλέψει αρκετές Πτυχιακές και Μεταπτυχιακές Εργασίες. Είναι ενεργό μέλος του Εργαστηρίου Ενεργειακών Εφαρμογών και Συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Πιστοποιημένος Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Marconi International University (USA).
  Είναι κάτοχος Εκπαιδευτικής Επάρκειας (ΑΣΠΑΙΤΕ) και Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ). Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Συντονιστής στο έργο Διαμόρφωσης Προγραμμάτων Σπουδών και Τράπεζας Θεμάτων όπως επίσης και Ειδικός Επιστήμονας, Εξεταστής και Διορθωτής του ΕΟΠΠΕΠ για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ.
  Από το 2012 είναι μέλος της οικογένειας του Ομίλου ΔΕΛΤΑ ως Kαθηγητής και Υπεύθυνος του Τομέα Μηχανολογίας, ενώ από το 2013 είναι Διευθυντής του ΙΕΚ, του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και του Κέντρου Ξένων Γλωσσών. Παράλληλα, μέσω της ΔΕΛΤΑ, συμμετέχει από το 2015 μέχρι και σήμερα ως Διαχειριστής και Συντονιστής Προγραμμάτων ERASMUS+ με συνεργάτες Φορείς και Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αγαπημένο motto: It’s never too late to be who you might have been”

  Αλέξανδρος Καλτσάς

  Ο Αλέξανδρος Καλτσάς είναι Τεχνολόγος Εκπαιδευτικός Ηλεκτρονικός Μηχανικός, απόφοιτος της ΑΣΕΤΕΜ – ΣΕΛΕΤΕ και είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση και σε τομείς της Ηλεκτρονικής, της Πληροφορικής και στην εγκατάσταση και ρύθμιση των Ηλεκτρονικών Συστημάτων εξωλέμβιων κινητήρων. Ασχολείται με τα ηλεκτρονικά οχημάτων και με embeded προγραμματισμό.
  Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με projects Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα.
  Αγαπημένο του motto: “Γίνε ρεαλιστής, μείνε ονειροπόλος!”

  Γιώργος Καζαντζής

  O Chef Γιώργος Καζαντζής είναι Head of Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Είναι γεννημένος στο Τορόντο του Καναδά και έχει σπουδάσει Μαγειρική στο Georgian College of Canada. Ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα σε ένα από τα καλύτερα Fine Dining εστιατόρια του Τορόντο, The Ossawippi Express. Έχει διατελέσει επιλεγμένος των Junior Chefs στο Chef Club του Καναδά.
  Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια Οινολογίας, Bartending, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων Ι HACCP, Εφαρμοσμένο HACCP Επιπέδου 2, ISO 22000 & HACCP, ISO 14001 & ISO 9001, Διεθνή Κουζίνα, Tεχνικές Sous Vide (Μαγειρεύοντας σε κενό αέρος) κ.α.
  Είναι εισηγητής σε πολλά σεμινάρια Μαγειρικής και έχει εξειδίκευση στις Τεχνικές Φιλεταρίσματος Ψαριών και στη Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα.
  Στην Ελλάδα, έχει εργαστεί ως Chef de Partie στα Εστιατόρια Διόνυσος και Casa di Pasta, Sous Chef στο εστιατόριο Silver Star, Chef στα εστιατόρια La Pasteria, Head Chef στο τμήμα δεξιώσεων του Διόνυσος.
  Αγαπημένο του motto: “If it smells good, eat it!”

  Σοφία Μελαμπιανάκη

  Η Σοφία E. Μελαμπιανάκη γεννήθηκε στη Νότιο Αμερική και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στη χημεία, και τη σταδιοδρομία της σε χημικά εργαστήρια ως στέλεχος Rnd Laboratory Assistant χημικής βιομηχανίας. Το 1996 αποφασίζει να συνεχίσει τις σπουδές της στο Libs College N.Y.C με πτυχίο στη Κοσμετολογία και την Εφαρμοσμένη Αισθητική, ενώ συνεχίζει την εκπαίδευσή της στη Βαρκελώνη ως Permanent Make-up Artist & Artificial Nail Technician. Έχει εργαστεί ως Manager & Beauty Expert σε γνωστά ινστιτούτα αισθητικής, εταιρείες παραγωγής βίντεο και φωτογραφίας και έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Lcn, η Peggy Sage κ.ά. Το 2000 δημιούργει το δικό της κέντρο αισθητικής στην Αθήνα ενώ παράλληλα ασχολείται με τη διδασκαλία και το χώρο της εκπαίδευσης. Είναι ενεργό μέλος της Cidesco Hellas.
  Αγαπημένο της motto: “A goal should scare you a little and excite you a lot!”

  Δημήτρης Δερμάνης

  Ο Δημήτρης Δερμάνης είναι υπεύθυνος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας & Ηχοληψίας και συνεργάζεται με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ως εκπαδευτής από το 2006. Ασχολείται με τη μουσική εκπαίδευση και την τεχνική κατάρτιση σε θέματα Ηχοληψίας & Μουσικής τεχνολογίας από το 2000. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά και Πιάνο στο Αττικό και στο Εθνικό Ωδείο και έχει Μεταπτυχιακό στις Μουσικές Σπουδές στο ΕΚΠΑ. Επίσης είναι ACT (Apple Certified Trainer) στις επαγγελματικές εφαρμογές ήχου. Υπήρξε συνεργάτης του συνθέτη Νίκου Μαμαγκάκη και έχει δουλέψει με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Χαρούλης, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, κ.ά. Γράφει μουσική και κάνει σχεδιασμό ήχου για θέατρο, ραδιόφωνο και διαφημίσεις. Πρόσφατα συνεργάστηκε με την εταιρία Arturia (σε μορφή endorsement) και ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube video/showcase για τα μοντέλα Drumbrute και Minibrute 2. Δραστηριοποιείται ως παραγωγός στο χώρο της ηλεκτρονικής synthwave-outrun σκηνής και ως session keyboardist με τον Έλληνα παραγωγό RSN.
  Αγαπημένο του motto: “Peace, Love & Synths”

  Ιωάννης Βαρούτης

  O Ιωάννης Βαρούτης, είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από τα πρώτα χρόνια των σπουδών του εργάζεται πάνω στις οπτικοακουστικές τέχνες όπως η φωτογραφία, το βίντεο και η γραφιστική, οι οποίες αποτελούν και μοναδική πηγή έμπνευσης και έκφρασης για τον ίδιο. Έχει πλούσια κοινωνική δράση με εργασία και εθελοντική προσφορά σε πολλά ανθρωπιστικά προγράμματα. Από το 2007 που εισέρχεται ενεργά στον καλλιτεχνικό χώρο, έχει σταθερή παρουσία με ατοµικές και οµαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Διδάσκει τις τέχνες της εικόνας σε εκπαιδευτικά ιδρύματα από το 2012. Είναι ιδιοκτήτης και ιδρυτής του δημιουργικού γραφείου OneWayArt στο κέντρο της Αθήνας.
  Αγαπημένο του motto: “Develop from Negatives and live in Color”

  Σπύρος Τρουμπέτας

  O Σπύρος Τρουμπέτας είναι Οικονομολόγος και Director του School of Business & Communication του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Χρηματοοικονομική και Τραπεζική με υποτροφία αριστείας, ενώ το 2020 ανακηρύχθηκε υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων με 17ετή εμπειρία στην τριτοβάθμια και επαγγελματική εκπαίδευση. Έχει διδάξει οικονομικά μαθήματα επί 13 συναπτά έτη στα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ψηφιακών Μέσων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (νυν Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής του Πανεπιστημίου Πατρών, συμμετέχοντας παράλληλα σε πλήθος Ευρωπαϊκών και ερευνητικών προγραμμάτων (ΕΠΕΑΕΚ, ΕΣΠΑ, Open Courses, Jean Monnet, ENIRISST+, Erasmus+) ως μέλος και συντονιστής ομάδων έργου. Έχει εργαστεί ως διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων, οικονομικός αναλυτής και σύμβουλος δημόσιων οργανισμών. Τέλος, έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών σε διεθνή συνέδρια στο επιστημονικό πεδίο της χρηματοοικονομικής διοίκησης, ανάλυσης και αξιολόγησης επενδύσεων.

 • Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ δραστηριοποιείται στον χώρο της Ιδιωτικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το 1971, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας, του αρμόδιου φορέα Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με άδεια ίδρυσης ΦΕΚ 3716/Β΄/30-08-2018.

  Οι σπουδές στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ οδηγούν σε Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) επίσημα υπογεγραμμένη από το Υπουργείο Παιδείας. Μετά τη λήψη της ΒΕΚ, μπορείς να συμμετάσχεις στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, προκειμένου να αποκτήσεις το Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5.

  Το Δίπλωμα Επιπέδου 5 αναγνωρίζεται ισότιμα σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα επαγγελματικά δικαιώματα σε χώρες εκτός της Ελλάδας καθορίζονται κάθε φορά από την εθνική νομοθεσία κάθε χώρας.

  Επιπλέον, σε διαγωνισμούς του δημόσιου τομέα, οι κάτοχοι του Διπλώματος Πιστοποίησης πριμοδοτούνται με 150 επιπλέον μόρια.

   

  Eπαγγελματικά δικαιώματα

  Στην Ελλάδα, τα επαγγελματικά δικαιώματα καθορίζονται από τον ΕΟΠΠΕΠ. Η τελευταία επίσημη έκδοση οδηγού επαγγελματικών δικαιωμάτων από τον ΕΟΠΠΕΠ είναι το 2014. Τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι διαθέσιμα στο site του ΕΟΠΠΕΠ και συγκεκριμένα εδώ, όπου επιλέγουμε την κατηγορία ΙΕΚ.

   

  Διάρκεια Σπουδών

  Η διάρκεια σπουδών κυμαίνεται από 2 έως 4 εξάμηνα με ένα (1) επιπλέον εξάμηνο υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης. Η πρακτική άσκηση μπορεί να ξεκινήσει μετά το τέλος του Β’ εξαμήνου.

   

  Ωράρια Τμημάτων

  Αναγνωρίζοντας τις διαφορετικές ανάγκες και δίνοντάς σου ευελιξία στο να διαμορφώσεις το πρόγραμμα σου όπως εσύ επιθυμείς, λειτουργούμε πρωινά, μεσημεριανά και απογευματινά τμήματα σπουδών.

   

  Δίδακτρα

  Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συμπληρώνοντας 51 χρόνια επιτυχημένης πορείας, επιβραβεύει την επιλογή σπουδών με επιδότηση των διδάκτρων έως και 40%, για προεγγραφές, ανάλογα με την περίοδο εγγραφών και τον αριθμό διαθέσιμων θέσεων. Ισχύει για όλους τους σπουδαστές που θα πραγματοποιήσουν την αίτηση εγγραφής τους σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο σε όλα τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην Αττική.

  Εάν θέλεις να εξασφαλίσεις επιδοτούμενα δίδακτρα ΣΗΜΕΡΑ, συμπλήρωσε τη φόρμα διδάκτρων και θα ενημερωθείς άμεσα για την συνολική αξία των διδάκτρων και τα Μοναδικά Προνόμια Σπουδών σου!

  Επιπλέον, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, λειτουργεί τα ακόλουθα προγράμματα προσβασιμότητας ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στην εκπαίδευση και στην εργασία:

  • Πρόγραμμα Υποτροφιών «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – Education 4 All»: Υποτροφίες σπουδών 1 έτους
  • Πρόγραμμα Υποτροφιών «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΕΛΤΑ –  Support»: Επιδοτούμενα δίδακτρα σπουδών 2 χρόνων

  * Τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων για ένταξη στα παραπάνω προγράμματα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, είναι κοινωνικά και οικονομικά και προϋποθέτουν ολοκληρωμένη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

  Επικοινωνία/Αίτηση

   

  Παροχές

  Με την ολοκλήρωση της εγγραφής, κάθε σπουδαστής/σπουδάστρια απολαμβάνει τις ακόλουθες παροχές:

  • Δυνατότητα αναβολής στράτευσης για σπουδές μέχρι το 24ο έτος της ηλικίας
  • Δικαίωμα συμμετοχής στον ασφαλιστικό φορέα των γονέων.
  • Έκδοση βεβαιώσεων σπουδών για κάθε νόμιμη χρήση.
 • Ο Κανονισμός Λειτουργίας των ΙΕΚ, Δημοσίων και Ιδιωτικών, καταρτίζεται από την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και οι καταρτιζόμενοι, κατά την αρχική εγγραφή τους στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, λαμβάνουν γνώση αυτού, και υπογράφουν δήλωση αποδοχής.

  Δείτε τον κανονισμό λειτουργίας ΙΕΚ 

  Το ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ εφαρμόζει τον κανονισμό λειτουργίας με στόχο την επαγγελματική καταξίωση του σπουδαστή.

  Δείτε χρήσιμες πληροφορίες και τρόπους επικοινωνίας με τη Σχολή: ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

   

  Η Αποστολή μας

  Σε ένα κόσμο δραστικών αλλαγών και νέων τεχνολογιών, δημιουργούμε την νέα γενιά επαγγελματιών με όραμα και πλάνο για το μέλλον.

  Επιπροσθέτως, το ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ υιοθετεί και εφαρμόζει Πολιτική Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων.

  Το ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στηρίζει έμπρακτα την εκπαίδευση ως θεσμό και αναφαίρετο δικαίωμα, με όραμα την παροχή ποιοτικής εκπαιδευτικής εμπειρίας. Προάγει την ισότητα στην εκπαίδευση και στην απασχόληση, δίχως διακρίσεις και στερεοτυπικές αντιλήψεις, και υπενθυμίζει την σημασία του σεβασμού των δικαιωμάτων του κάθε ανθρώπου.

 • Ως απόφοιτος του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχεις τη δυνατότητα να διευρύνεις περαιτέρω το πεδίο εκπαίδευσής σου, επιλέγοντας να συνεχίσεις τις σπουδές σου.

  • Έχεις την δυνατότητα να διευρύνεις το πεδίο μάθησης και εκπαίδευσής σου, επιλέγοντας να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε παρεμφερή ειδικότητα του Τομέα σου ή να παρακολουθήσεις πλήθος σεμιναρίων εξειδίκευσης και δια βίου μάθησης (upskilling, reskilling).

  Δες όλες τις σύγχρονες ειδικότητες που σου προσφέρει το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και πάρε θέση στην αγορά εργασίας!

  • Μπορείς να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε Σχολές Α.Ε.Ι. συναφούς ειδικότητας μετά από κατατακτήριες εξετάσεις.

  Δες αναλυτικά τη διαδικασία κατάταξης σε Τμήματα ΑΕΙ και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

  • Σου δίνεται η δυνατότητα συνέχισης σπουδών (Bachelor και Master) σε συνεργαζόμενα Κολλέγια, με ένταξη και απαλλαγή μαθημάτων, καθώς και αποκλειστικά χαμηλότερα δίδακτρα.

  Δες όλα τα Προγράμματα των κορυφαίων συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων

 • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ δραστηριοποιείται στο χώρο της Ιδιωτικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το 1971, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας και του αρμόδιου φορέα Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με άδεια ίδρυσης ΦΕΚ 3716/Β΄/30-08-2018.

  Παρακολουθώντας συνεχώς τις διεθνείς εξελίξεις, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι μέλος των Ευρωπαϊκών Κέντρων Εκπαιδευτικής Αριστείας (Centres Of Vocational Excellence – COVE).

  Με γνώμονα την παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ κατέχει τα ακόλουθες πιστοποιήσεις:

  • Πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ: Οι σπουδές στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ οδηγούν σε απόκτηση Κρατικού Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ και αναγνωρίζεται ισότιμα σε όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.
  • Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι πιστοποιημένο για την εφαρμογή ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001:2015) για την πιστοποίηση της εφαρμογής ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας.
  • Πιστοποίηση Quality Endorsement για τη διασφάλιση ποιότητας από την Gatehouse Awards σε συνεργασία με την Bequal Experts.

   

  ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

  Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με δέσμευση στην επαγγελματική επιτυχία των σπουδαστών του, προσφέρει σε όλους ανεξαιρέτως τους σπουδαστές τη Διεθνή Πιστοποίηση Ειδικότητας – Gatehouse Awards.

  Συνεργαζόμενο αποκλειστικά με τον Βρετανικό Οργανισμό Πιστοποιήσεων, GATEHOUSE AWARDS, παρέχει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση Ειδικότητας, ώστε το πτυχίο τους να έχει διεθνή ισχύ με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Κατ’ αυτό τον τρόπο, μεγιστοποιείται η αξία των σπουδών τους, ώστε να ανταποκριθούν σε περιζήτητες εξειδικευμένες θέσεις του επαγγέλματός τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τα δίδακτρα και τις δυνατότητες που προσφέρει η Διεθνής Πιστοποίηση Gatehouse Awards, επικοινωνήστε με έναν Σύμβουλο Εκπαίδευσης καλώντας στο  210 700 2514 ή στείλτε μας το ενδιαφέρον σας στο sales@iekdelta.gr.

  Δείτε περισσότερα για τη Διεθνή Ακαδημαϊκή Αναγνώριση Gatehouse Awards της ΔΕΛΤΑ.

   

  ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

  Για την υψηλή ποιότητα σπουδών και την άριστη κατάρτιση των σπουδαστών του, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχει βραβευθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τα ακόλουθα βραβεία:

  • Eπιβράβευση Ποιότητας Σπουδών για την εφαρμογή διαδικασιών Διασφάλισης Ποιότητας στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Επιβράβευση ποιότητας σπουδών Bequal: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του έργου Bequal.app ”Benchmarking for Quality Assurance in Apprenticeships and Work Based Learning” αναγνωρίζει και βραβεύει τις Σχολές ΔΕΛΤΑ για την εφαρμογή διαδικασιών Διασφάλισης Ποιότητας της Πρακτικής Άσκησης και μάθησης στο χώρο εργασίας (work based learning) των σπουδαστών τους στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Για το εξαιρετικό έργο και τις λαμπρές επιδόσεις των σπουδαστών του, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις:

  • Βραβείο Αριστείας (Excellence Award): η Σχολή Τουρισμού & Επισιτισμού έχει τιμηθεί με το Βραβείο Αριστείας (Excellence Award) για την συνολική παρουσία και συμβολή της στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (AITExpo).
  • Βραβείο δημιουργικότητας (Creativity Award):  για την υψηλή παρεχόμενη ποιότητα και δημιουργικότητα, η Σχολή Αισθητικής έχει τιμηθεί με το βραβείο δημιουργικότητας (Creativity Award) από την εταιρεία KRYOLAN.
  • Τιμητικός έπαινος από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων: η Σχολή Αισθητικής έχει τιμηθεί με έπαινο από την UNESCO για τη συνολική συμβολή και παρουσία της.
 • Περίοδος Εγγραφών – Εξάμηνα

  Κατά την διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς, η έναρξη του χειμερινού εξαμήνου πραγματοποιείται τον Οκτώβριο, ενώ του θερινού εξαμήνου τον Φεβρουάριο.

  Η προθεσμία εγγραφών για το χειμερινό εξάμηνο ορίζεται μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου και για το εαρινό εξάμηνο μέχρι μέσα Φεβρουαρίου. Με σχετική  ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας οι προθεσμίες εγγραφών μπορεί να παραταθούν.

   

  Δικαιολογητικά Εγγραφών

  Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής είναι τα εξής:

  • Αίτηση εγγραφής, η οποία παρέχεται από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
  • Απολυτήριο Λυκείου γενικού/επαγγελματικού ή ισότιμου Ελληνικού τίτλου σπουδών (φωτοαντίγραφο)
  • Αστυνομική ταυτότητα (φωτοαντίγραφο των 2 όψεων)
  • Αριθμός ΑΜΚΑ ΑΦΜ & ΔΟΥ σπουδαστή, σε έντυπη μορφή
  • ΑΦΜ & ΔΟΥ του οικονομικά υπόχρεου

  Δικαιολογητικά εγγραφής pdf

  Για αλλοδαπούς, επιπλέον των ανωτέρω, απαιτούνται:

  • Ισοτιμία – Αντιστοιχία του Τίτλου Σπουδών
  • Άδεια παραμονής
  • Διαβατήριο (αντί Ταυτότητας)

  Δικαιολογητικά εγγραφής pdf

  Μπορείτε να αποστείλετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση admin@iekdelta.gr 

   

  Ηλεκτρονική Πληρωμή (Κατάθεση διδάκτρων)

  Οποιαδήποτε πληρωμή προς τη Σχολή μπορεί να καταβληθεί σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, αναφέροντας απαραιτήτως το Ονοματεπώνυμο του σπουδαστή.

  Αιτιολογία: ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΟΥ/ΤΗΣ (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ)

  Το ΙΕΚ εκδίδει αυθημερόν απόδειξη.

  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:
  080/471128 94
  Swift Code: ETHN GRAA
  IBAN: GR 5001100800000008047112894

  EUROBANK:
  00260052210200520470
  EFG EUROBANK ERGASIAS
  IBAN: GR 3602600520000210200520470

  ΠΕΙΡΑΙΩΣ:
  6884-124659-709
  IBAN: GR 80 0171 8840 0068 8412 4659 709

  Αιτιολογία:
  δίδακτρα του/της (ονοματεπώνυμο)

  Δικαιούχος:
  ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΛΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.
  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ιπποκράτους 22 Αθήνα
  Τ.Κ. 106 80
  Τηλ. 210 8225983

 • Στόχος μας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι να δημιουργούμε κάτι παραπάνω από καλούς επαγγελματίες. Καλλιεργώντας μια κουλτούρα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας, με ευαισθησία και συνείδηση, στηρίζουμε έμπρακτα το όραμα μας για μια κοινωνία όπου κάθε ενήλικας θα μπορεί να έχει τις ίδιες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αποτελεί για όλους εμάς διαχρονική και αναλλοίωτη αξία. Μέσα από τις δράσεις μας στηρίζουμε το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στο όνειρο και συμβάλλουμε με το δικό μας τρόπο στην επαγγελματική αποκατάσταση κάθε ενεργού μέλους της ελληνικής κοινωνίας.

  Στο πλαίσιο δράσης για την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ:

  • Προσφέρουμε κάθε χρόνο πλήρεις υποτροφίες σπουδών στην Equal Society για την ειδικότητα της επιλογής των δικαιούχων.
  • Συνεργαζόμαστε με το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στην εκπλήρωση Ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες.
  • Διαθέτουμε τα αποθέματα της αποθήκης τροφίμων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στη μη κερδοσκοπική οργάνωση «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».
  • Προσφέρουμε υπηρεσίες ομορφιάς στις μητέρες των παιδιών που νοσηλεύονται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα – Μαριάννα Βαρδινογιάννη».
  • Παρέχουμε δωρεάν εκαπιδευτικά σεμινάρια στις οφελούμενες μητέρες του Φιλανθρωπικού Συλλόγου “Η αγκαλιά”
  • Διανέμουμε ρούχα και τρόφιμα που συλλέγουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο χρόνο, σε φορείς και οργανώσεις.
  • Οργανώνουμε εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια κλπ) για παιδιά που φιλοξενούνται σε σχετικούς φορείς και ιδρύματα.
  • Πραγματοποιούμε μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής στα παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.
  • Παρέχουμε υπηρεσίες περιποίησης (αισθητική, κομμωτική, ονυχοπλαστική) σε τροφίμους Οίκων Ευγηρίας της Αθήνας.
  • Συνεργαζόμαστε με το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους», για την παραγωγή audio books για συνανθρώπους μας που αδυνατούν να διαβάσουν μόνοι τους.
  • Οργανώνουμε εθελοντική αιμοδοσία και διατηρούμε τράπεζα αίματος.
  • Υποστηρίζουμε με τη συμμετοχή σπουδαστών και προσωπικού ασκήσεις ετοιμότητας εθελοντικών ομάδων διάσωσης.
  • Οργανώνουμε Φιλανθρωπικό Bazaar, τα έσοδα του οποίου διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
  • Έχουμε υποστηρίξει την Κιβωτό του Κόσμου προσφέροντας πλήρεις υποτροφίες σπουδών, υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό για τις καλλιτεχνικές δράσεις που διοργανώνουν παιδιά και εθελοντές, καθώς και βοηθώντας στην οργάνωση και έκδοση έντυπης και ηλεκτρονικής εφημερίδας, σε συνεργασία με τους σπουδαστές και τους καθηγητές της ειδικότητας Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.
 • Πιστοί στο όνειρο μας για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης σπουδαστικής εμπειρίας και έχοντας ως μέγιστο κριτήριο την ασφάλεια και την ποιότητα, δημιουργήσαμε τον πιο σύγχρονο όμιλο εκπαιδευτηρίων στην Αττική. Τα campus μας αποτελούν κάτι περισσότερο από αίθουσες διδασκαλίας. Είναι το φυτώριο μέσα στο οποίο θα πάρουν μορφή τα όνειρά σου. Ξεκινάμε;

   

  Αθήνα – Κεντρικός Τομέας Αττικής

  Η ναυαρχίδα του Ομίλου, με υποδομές 4500m2 που εκτείνονται σε έξι ορόφους και πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για παροχή σπουδών υψηλού επιπέδου, βρίσκεται  στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Ιπποκράτους 22. Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, έχουμε δημιουργήσει για σένα μια εκπαιδευτική όαση στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας. Οι εγκαταστάσεις μας απέχουν μόλις 5 λεπτά από τη στάση Μετρό Πανεπιστήμιο και από το τέρμα των Λεωφορείων της οδού Ακαδημίας, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση από όποιο σημείο της πόλης κι αν έρχεσαι.

  Περιστέρι – Δυτικά Προάστια Αττικής

  Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Περιστέρι βρίσκεται επί της Λεωφόρου Θηβών 197, μόλις 2 λεπτά από τη στάση Μετρό Ανθούπολη. Μια εξειδικευμένη εκπαιδευτική μονάδα, με θεματικά εργαστήρια και αίθουσες, για εσένα που θέλεις να κερδίζεις χρόνο μέσα στην ημέρα σου ή να αποφύγεις τους έντονους ρυθμούς στο κέντρο της πόλης και εξυπηρετεί όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής.

   

  Αγία Παρασκευή – Βόρεια & Βορειοανατολικά Προάστια Αττικής

  Από τον Ιούλιο του 2020, θα μας βρεις και στο νέο campus που δημιουργήσαμε στην Αγία Παρασκευή, εξυπηρετώντας και τα Βόρεια & Ανατολικά προάστια της Αττικής. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην Αγία Παρασκευή βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μεσογείων 465, μόλις 10 λεπτά από τη στάση Μετρό Αγίας Παρασκευής, ακριβώς απέναντι από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Στο campus της Αγίας Παρασκευής, θα βρεις θεματικά εργαστήρια και αίθουσες όλων των ειδικοτήτων & πρότυπες υποδομές μηχανολογίας, σε μία ακόμα εξειδικευμένη εκπαιδευτική μονάδα 800m2 που εκτείνονται σε 3 ορόφους. Οι νέες εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν με σκοπό να εξυπηρετήσουν τις περιοχές της ΒΑ Αττικής που έχουν δυσκολότερη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας. Στο νέο campus παρέχεται και parking επισκεπτών.

  Και τα τρία campus του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ πληρούν όλες τις προδιαγραφές προσβασιμότητας και λειτουργικότητας για ΑμΕΑ, ενώ λειτουργούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, σχεδιασμένα για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

  Πάρε μια γεύση από τα campus μας:

Go to Top