ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

 • Από το 1971 μέχρι και σήμερα, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ λειτουργεί αδιάκοπα στο χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, προσφέροντας σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιπέδου 5.

  Ο συνδυασμός του σχεδόν μισού αιώνα εμπειρίας και της συνεχούς εξέλιξης και επαφής με τις νέες τάσεις και τεχνολογίες, καθώς και το εξειδικευμένο και δεσμευμένο προσωπικό, καθιστούν το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ το ιδανικό σημείο εκκίνησης όχι μόνο των σπουδών σου, αλλά και της πραγματοποίησης των στόχων σου. Όλα αυτά που φαντάζεσαι, γίνονται πράξη!

  timeline

  50 Χρόνια Εκπαιδευτικής Αριστείας

  Σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, εξελίσσεται, επαναδιαμορφώνεται, επιλέγουμε να μη μείνουμε στάσιμοι. Βασιζόμενοι στην Ιστορία και τις Αξίες μας, έχοντας στο DNA μας την καινοτομία, αξιοποιώντας την εμπειρία μας και αναπροσαρμόζοντας διαρκώς τις εκπαιδευτικές μας μεθόδους, δίνοντας χώρο για έμπνευση και εξέλιξη, επαναπροσδιορίζουμε τη θέση μας στη Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα μας.

  Το μυστικό της επιτυχίας; Δεν επαναπαυόμαστε ποτέ! Πιστοί στις αξίες που καθορίζουν τα βήματα μας, όπως η Διαφάνεια, η Ηθική, η Υπευθυνότητα και η Αξιοπιστία, ενισχύουμε συνεχώς την Ειλικρινή σχέση μαζί σου.

  Έχοντας ως μέγιστο κριτήριο την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, στόχος μας είναι να είμαστε ο πιο σύγχρονος και καινοτόμος όμιλος εκπαιδευτηρίων στην Αττική, που προετοιμάζει τους επαγγελματίες του μέλλοντος και συμβάλλει στην κοινωνική αλλαγή μέσω του επαναπροσδιορισμού της εκπαίδευσης.

   

  Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ποιότητα Σπουδών και Πρακτικής Άσκησης των σπουδαστών. Διάβασε περισσότερα…

   

  Επενδύοντας σταθερά σε υποδομές και εξοπλισμό, αλλά και συνεργαζόμενοι με κορυφαίους καθηγητές και εταιρείες με ηγετική θέση, δε συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την παροχή της πιο ολοκληρωμένης σπουδαστικής εμπειρίας!

  Πάρε θέση στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και γίνε ο σύγχρονος επιτυχημένος επαγγελματίας που ονειρεύεσαι.

 • Δείτε εδώ τη φωτογραφία σε μεγάλη ανάλυση.

  Οι άνθρωποι που απαρτίζουν την ομάδα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μοιράζονται το ίδιο πάθος για την εκπαίδευση, την ίδια δέσμευση στις αξίες που πρεσβεύει ο Όμιλος, αλλά και το ίδιο όραμα, να δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό για να δημιουργήσουμε μαζί την καλύτερη εκδοχή του δικού σου.

  Γνώρισέ τους:

   

  Δρ. Κωνσταντίνος Ν. Κιούσης

  Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ν. Κιούσης ορκίστηκε Μηχανολόγος Μηχανικός το 2005, ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με Διάκριση το 2010 και στις Παιδαγωγικές Επιστήμες το 2012. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Heriot Watt, UK, βραβευμένος για την ερευνητική του δραστηριότητα το 2015. Είναι κάτοχος Βρετανικής Πιστοποίησης Επιπέδου 5 στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από τον Ofqual, UK, ενώ είναι τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Διεθνών Επιχειρήσεων του MIU, USA.
  Έχει δημοσιεύσει πλήθος ερευνητικών εργασιών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (IEEE, ACTA, IOP, Springer) και συνέδρια (IASTED, WSEAS) ενώ η Διδακτορική του διατριβή εκδόθηκε σε Βιβλίο (LAP). Η αναγνώριση στο ερευνητικό του πεδίο, τον ενέταξε στο Μητρώο του Παγκόσμιου Οργανισμού Μηχανολόγων Μηχανικών (MIMechE).
  Έχει πάνω από δέκα χρόνια επαγγελματικής και διδακτικής προϋπηρεσίας έχοντας εργασθεί ως Ελεύθερος Επαγγελματίας και ως Επιβλέπων Μηχανικός σε Η/Μ Μελέτες και Εγκαταστάσεις και έχοντας διδάξει σε Επαγγελματικά Λύκεια και ΙΕΚ, ενώ έχει συνεπιβλέψει αρκετές Πτυχιακές και Μεταπτυχιακές Εργασίες. Είναι ενεργό μέλος του Εργαστηρίου Ενεργειακών Εφαρμογών και Συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Πιστοποιημένος Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Marconi International University (USA).
  Είναι κάτοχος Εκπαιδευτικής Επάρκειας (ΑΣΠΑΙΤΕ) και Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ). Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Συντονιστής στο έργο Διαμόρφωσης Προγραμμάτων Σπουδών και Τράπεζας Θεμάτων όπως επίσης και Ειδικός Επιστήμονας, Εξεταστής και Διορθωτής του ΕΟΠΠΕΠ για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ.
  Από το 2012 είναι μέλος της οικογένειας του Ομίλου ΔΕΛΤΑ ως Kαθηγητής και Υπεύθυνος του Τομέα Μηχανολογίας, ενώ από το 2013 είναι Διευθυντής του ΙΕΚ, του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και του Κέντρου Ξένων Γλωσσών. Παράλληλα, μέσω της ΔΕΛΤΑ, συμμετέχει από το 2015 μέχρι και σήμερα ως Διαχειριστής και Συντονιστής Προγραμμάτων ERASMUS+ με συνεργάτες Φορείς και Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αγαπημένο motto: It’s never too late to be who you might have been”

  Αλέξανδρος Καλτσάς

  Ο Αλέξανδρος Καλτσάς είναι Τεχνολόγος Εκπαιδευτικός Ηλεκτρονικός Μηχανικός, απόφοιτος της ΑΣΕΤΕΜ – ΣΕΛΕΤΕ και είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση και σε τομείς της Ηλεκτρονικής, της Πληροφορικής και στην εγκατάσταση και ρύθμιση των Ηλεκτρονικών Συστημάτων εξωλέμβιων κινητήρων. Ασχολείται με τα ηλεκτρονικά οχημάτων και με embeded προγραμματισμό.
  Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με projects Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα.
  Αγαπημένο του motto: “Γίνε ρεαλιστής, μείνε ονειροπόλος!”

  Μαντώ Ντέρου

  Η Μαντώ Ντέρου, είναι Διευθύντρια του School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας από το 2011 και μέλος του Γραφείου Σταδιοδρομίας, στοχεύοντας στην άρτια εκπαίδευση και προετοιμασία νέων επαγγελματιών στον ανταγωνιστικό και απαιτητικό χώρο της τουριστικής βιομηχανίας.
  Είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και κάτοχος του IATA Diploma. Απέκτησε εξειδίκευση στον τομέα του F&B Management μέσω διαφορετικών  προγραμμάτων εκπαίδευσης όπως Sommelier Training (Ελλάδα & Αλσατία), Bartending Training Courses, Food Tasting & Product Knowledge (Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία & Γαλλία), Υγιεινή και Ασφάλεια (ΕΦΕΤ, ΕΣΥΤ), Effective Cost Management (ΕΕΔΕ) Rev!Max, Complaint Handling, Negotiating Skills & Crisis Management (Hilton e-university) κ.ά.
  Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία σε ξενοδοχειακές μονάδες  5* στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε χώρους υψηλής γαστρονομίας. Μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με το Elounda Beach, το Chandris Hotel, το Grand Resort Lagonissi, το Freiburg Colombi Hotel, το President Hotel και την Hilton International, σε θέσεις Maitre, Restaurant Manager, HOD & Duty Manager. Έχει αναλάβει την επίβλεψη πολυτελών χώρων εστίασης και διοργάνωσης εκδηλώσεων όπως Alfa Catering, Vive Mar και Hytra Athens. Έχει συνεργαστεί με την Global Management & Services ως HR Manager, ενώ παράλληλα ασκεί την εκπαιδευτική της ιδιότητα από το 2006, διδάσκοντας σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, αλλά και μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης & κατάρτισης ενηλίκων.
  Αγαπημένο της motto: “Dream Big, Work Hard, Stay Humble!”

  Γιώργος Καζαντζής

  O Chef Γιώργος Καζαντζής είναι Head of Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Είναι γεννημένος στο Τορόντο του Καναδά και έχει σπουδάσει Μαγειρική στο Georgian College of Canada. Ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα σε ένα από τα καλύτερα Fine Dining εστιατόρια του Τορόντο, The Ossawippi Express. Έχει διατελέσει επιλεγμένος των Junior Chefs στο Chef Club του Καναδά.
  Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια Οινολογίας, Bartending, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων Ι HACCP, Εφαρμοσμένο HACCP Επιπέδου 2, ISO 22000 & HACCP, ISO 14001 & ISO 9001, Διεθνή Κουζίνα, Tεχνικές Sous Vide (Μαγειρεύοντας σε κενό αέρος) κ.α.
  Είναι εισηγητής σε πολλά σεμινάρια Μαγειρικής και έχει εξειδίκευση στις Τεχνικές Φιλεταρίσματος Ψαριών και στη Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα.
  Στην Ελλάδα, έχει εργαστεί ως Chef de Partie στα Εστιατόρια Διόνυσος και Casa di Pasta, Sous Chef στο εστιατόριο Silver Star, Chef στα εστιατόρια La Pasteria, Head Chef στο τμήμα δεξιώσεων του Διόνυσος.
  Αγαπημένο του motto: “If it smells good, eat it!”

  Δρ. Εμμανουήλ Μαθιουλάκης

  Ο Δρ. Εμμανουήλ Μαθιουλάκης ολοκλήρωσε το πρώτο του πτυχίο στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθησαν οι μεταπτυχιακές του σπουδές στο UCLA, στο Τμήμα Ιατρικής, όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (PgD) στη Φυσιολογία της Άσκησης με κατεύθυνση τη Καρδιαγγειακή Παθοφυσιολογία. Έχει δίπλωμα από το University of York στην προληπτική καρδιολογία και δεύτερο Μεταπτυχιακό (MSc) στη Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία, Ιατρικής Ε.Κ.Π.Α. Είναι εξειδικευμένος στη Κλινική Εργοσπιρομετρία και Καρδιοπνευμονική Αποκατάσταση, από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος ειδικότητας Αθλητιάτρου από το ACSM των ΗΠΑ. Έχει λάβει δίπλωμα συνεχιζόμενης ιατρικής εξειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard στην ηλεκτροφυσιολογία μυοκαρδίου. Έχει διδάξει ανατομία του ανθρώπου, φυσιολογία του ανθρώπου & νευρολογία στο Oxford College στην Αγγλία και έχει υπάρξει συνεργάτης του Μ.Κ.Ο. «Γιατροί του Κόσμου» στην Αθήνα, στο Κλινικό Τμήμα Αποκατάστασης/ Φυσικοθεραπείας. Έχει εργαστεί επίσης στο τμημα κλινικής εργοσπιρομετρίας και προληπτικής καρδιολογίας στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο.
  Αγαπημένο του motto: «Ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι!»

  Σοφία Μελαμπιανάκη

  Η Σοφία E. Μελαμπιανάκη γεννήθηκε στη Νότιο Αμερική και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στη χημεία, και τη σταδιοδρομία της σε χημικά εργαστήρια ως στέλεχος Rnd Laboratory Assistant χημικής βιομηχανίας. Το 1996 αποφασίζει να συνεχίσει τις σπουδές της στο Libs College N.Y.C με πτυχίο στη Κοσμετολογία και την Εφαρμοσμένη Αισθητική, ενώ συνεχίζει την εκπαίδευσή της στη Βαρκελώνη ως Permanent Make-up Artist & Artificial Nail Technician. Έχει εργαστεί ως Manager & Beauty Expert σε γνωστά ινστιτούτα αισθητικής, εταιρείες παραγωγής βίντεο και φωτογραφίας και έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Lcn, η Peggy Sage κ.ά. Το 2000 δημιούργει το δικό της κέντρο αισθητικής στην Αθήνα ενώ παράλληλα ασχολείται με τη διδασκαλία και το χώρο της εκπαίδευσης. Είναι ενεργό μέλος της Cidesco Hellas.
  Αγαπημένο της motto: “A goal should scare you a little and excite you a lot!”

  Δημήτρης Δερμάνης

  Ο Δημήτρης Δερμάνης είναι υπεύθυνος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας & Ηχοληψίας και συνεργάζεται με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ως εκπαδευτής από το 2006. Ασχολείται με τη μουσική εκπαίδευση και την τεχνική κατάρτιση σε θέματα Ηχοληψίας & Μουσικής τεχνολογίας από το 2000. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά και Πιάνο στο Αττικό και στο Εθνικό Ωδείο και έχει Μεταπτυχιακό στις Μουσικές Σπουδές στο ΕΚΠΑ. Επίσης είναι ACT (Apple Certified Trainer) στις επαγγελματικές εφαρμογές ήχου. Υπήρξε συνεργάτης του συνθέτη Νίκου Μαμαγκάκη και έχει δουλέψει με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Χαρούλης, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, κ.ά. Γράφει μουσική και κάνει σχεδιασμό ήχου για θέατρο, ραδιόφωνο και διαφημίσεις. Πρόσφατα συνεργάστηκε με την εταιρία Arturia (σε μορφή endorsement) και ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube video/showcase για τα μοντέλα Drumbrute και Minibrute 2. Δραστηριοποιείται ως παραγωγός στο χώρο της ηλεκτρονικής synthwave-outrun σκηνής και ως session keyboardist με τον Έλληνα παραγωγό RSN.
  Αγαπημένο του motto: “Peace, Love & Synths”

  Ιωάννης Βαρούτης

  O Ιωάννης Βαρούτης, είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από τα πρώτα χρόνια των σπουδών του εργάζεται πάνω στις οπτικοακουστικές τέχνες όπως η φωτογραφία, το βίντεο και η γραφιστική, οι οποίες αποτελούν και μοναδική πηγή έμπνευσης και έκφρασης για τον ίδιο. Έχει πλούσια κοινωνική δράση με εργασία και εθελοντική προσφορά σε πολλά ανθρωπιστικά προγράμματα. Από το 2007 που εισέρχεται ενεργά στον καλλιτεχνικό χώρο, έχει σταθερή παρουσία με ατοµικές και οµαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Διδάσκει τις τέχνες της εικόνας σε εκπαιδευτικά ιδρύματα από το 2012. Είναι ιδιοκτήτης και ιδρυτής του δημιουργικού γραφείου OneWayArt στο κέντρο της Αθήνας.
  Αγαπημένο του motto: “Develop from Negatives and live in Color”

  Σπύρος Τρουμπέτας

  O Σπύρος Τρουμπέτας είναι Οικονομολόγος και Director του School of Business & Communication του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Χρηματοοικονομική και Τραπεζική με υποτροφία αριστείας, ενώ το 2020 ανακηρύχθηκε υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων με 17ετή εμπειρία στην τριτοβάθμια και επαγγελματική εκπαίδευση. Έχει διδάξει οικονομικά μαθήματα επί 13 συναπτά έτη στα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ψηφιακών Μέσων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (νυν Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής του Πανεπιστημίου Πατρών, συμμετέχοντας παράλληλα σε πλήθος Ευρωπαϊκών και ερευνητικών προγραμμάτων (ΕΠΕΑΕΚ, ΕΣΠΑ, Open Courses, Jean Monnet, ENIRISST+, Erasmus+) ως μέλος και συντονιστής ομάδων έργου. Έχει εργαστεί ως διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων, οικονομικός αναλυτής και σύμβουλος δημόσιων οργανισμών. Τέλος, έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών σε διεθνή συνέδρια στο επιστημονικό πεδίο της χρηματοοικονομικής διοίκησης, ανάλυσης και αξιολόγησης επενδύσεων.

 • Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ δραστηριοποιείται στον χώρο της Ιδιωτικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το 1971, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας, του αρμόδιου φορέα Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με άδεια ίδρυσης ΦΕΚ 3716/Β΄/30-08-2018.

  Οι σπουδές στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ οδηγούν σε Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) επίσημα υπογεγραμμένη από το Υπουργείο Παιδείας. Μετά τη λήψη της ΒΕΚ, μπορείς να συμμετάσχεις στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ, προκειμένου να αποκτήσεις το Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5.

  Το Δίπλωμα Επιπέδου 5 αναγνωρίζεται ισότιμα σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα επαγγελματικά δικαιώματα σε χώρες εκτός της Ελλάδας καθορίζονται κάθε φορά από την εθνική νομοθεσία κάθε χώρας.

  Επιπλέον, σε διαγωνισμούς του δημόσιου τομέα, οι κάτοχοι του Διπλώματος Πιστοποίησης πριμοδοτούνται με 150 επιπλέον μόρια.

  Eπαγγελματικά δικαιώματα

  Στην Ελλάδα, τα επαγγελματικά δικαιώματα καθορίζονται από τον ΕΟΠΠΕΠ. Η τελευταία επίσημη έκδοση οδηγού επαγγελματικών δικαιωμάτων από τον ΕΟΠΠΕΠ είναι το 2014. Τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι διαθέσιμα στο site του ΕΟΠΠΕΠ και συγκεκριμένα εδώ, όπου επιλέγουμε την κατηγορία ΙΕΚ.

  Ωράρια Τμημάτων

  Αναγνωρίζοντας τις διαφορετικές ανάγκες και δίνοντάς σου ευελιξία στο να διαμορφώσεις το πρόγραμμα σου όπως εσύ επιθυμείς, λειτουργούμε πρωινά, μεσημεριανά και απογευματινά τμήματα σπουδών.

 • Kατάταξη αποφοίτων Ι.Ε.Κ. σε Τμήματα Α.Ε.Ι.

  Βάσει υπουργικής απόφασης, οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ που έχουν ολοκληρώσει την πρακτική άσκηση και κατέχουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου πέντε (5) μπορούν να καταταχθούν σε τμήματα και σχολές ΑΕΙ σε ΣΥΝΑΦΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, με κατατακτήριες εξετάσεις.

  Ο ανώτατος αριθμός αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Μετα- λυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας, που μπορούν να καταταχθούν ανά πρόγραμμα σπουδών α’ κύκλου των Τμημάτων/Μονοτμηματικών Σχολών υποδοχής των Α.Ε.Ι., ορίζεται σε ποσοστό επί του ετήσιου αριθμού των εισακτέων κάθε ακαδημαϊκού έτους σε κάθε Τμήμα Α.Ε.Ι., και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5%.

  Η επιλογή των υποψήφιων για κατάταξη γίνεται αποκλειστικά με κατατακτήριες εξετάσεις, που διενεργούνται με την επιμέλεια του Α.Ε.Ι. και αφορούν εξέταση με θέματα ανάπτυξης σε τρία (3) μαθήματα του προγράμματος σπουδών του Τμήματος υποδοχής.

  Οι κατατασσόμενοι, ύστερα από αίτηση τους, μπορούν να απαλλαγούν της υποχρέωσης παρακολούθησης της διδασκαλίας των μαθημάτων του ΑΕΙ, το περιεχόμενο των οποίων είχαν διδαχθεί πλήρως ή επαρκώς στην ειδικότητα του Ι.Ε.Κ.

  Η αίτηση και τα δικαιολογητικά των αποφοίτων των Ι.Ε.Κ. που επιθυμούν να καταταγούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα υποβάλλονται στο Τμήμα υποδοχής από 1 έως 15 Νοεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους.

  Τα δικαιολογητικά αυτά είναι τα εξής:

  α) Αίτηση του ενδιαφερομένου.

  β) Αντίγραφο Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων ή ισότιμου τίτλου.

  Οι κατατακτήριες εξετάσεις διενεργούνται κατά το διάστημα από 1 έως 20 Δεκεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους. Το πρόγραμμα εξετάσεων ανακοινώνεται από τη Γραμματεία του Τμήματος υποδοχής του Α.Ε.Ι. τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη εξέτασης του πρώτου μαθήματος.

  Τα εξεταζόμενα μαθήματα και η ύλη τους ορίζονται με απόφαση της Συνέλευσης Τμήματος το αργότερο μέχρι 30 Απριλίου του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους και αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος.

  Τώρα, ως απόφοιτος του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, έχεις τη δυνατότητα αναβάθμισης του πτυχίου σου, συνεχίζοντας τις σπουδές σου σε Δημόσια Πανεπιστήμια, σε τμήματα συναφή με την ειδικότητα σου!

  Μπορείς να δεις αναλυτικά το ΦΕΚ με την Απόφαση εδώ: ΦΕΚ – Διαδικασία κατάταξης των αποφοίτων των Ι.Ε.Κ. καθώς και του Μεταλυκειακού έτους Τάξης Μαθητείας σε Τμήματα Α.Ε.Ι.

   

 • Διεθνής Πιστοποίηση Ειδικότητας.

  Με κινητήριο δύναμη την παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης και με δέσμευση στην επαγγελματική επιτυχία των σπουδαστών μας, προσφέρουμε σε όλους τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ τη Διεθνή Πιστοποίηση Ειδικότητας – Gatehouse Awards.

  Το Πρόγραμμα υλοποιείται online σε 7 τηλεδιαλέξεις των 3 ωρών

  Διεθνής Πιστοποίηση

  > Διεθνής Πιστοποίηση Ειδικότητας – Τι είναι.

  Είναι οι επιπρόσθετες γνώσεις και δεξιότητες που αποκτάς, παράλληλα με τον κύκλο μαθημάτων της ειδικότητάς σου, σε τομείς όπως το Μarketing management, οι Πωλήσεις, ο Στρατηγικός σχεδιασμός μιας επιχείρησης, το Επιχειρησιακό πλάνο, η Διοίκηση και διαχείριση ανθρώπων, που καταλήγουν στην Διεθνή Πιστοποίηση της ειδικότητάς σου, με ισχύ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  > Διεθνής Πιστοποίηση Ειδικότητας – Τι κερδίζεις.

  Σε 2 χρόνια αποκτάς 2 ισχυρά διπλώματα στην ειδικότητά σου, ένα κρατικό Ελληνικό και ένα Διεθνές τα οποία κάνουν τη διαφορά στο βιογραφικό σου!

  Παράλληλα:

  • Συμπληρώνεις τις τεχνικές δεξιότητες, που αποκτάς στα 2 χρόνια σπουδών, με πολύτιμες γνώσεις που αφορούν στο Management, Marketing, HR και Business Strategy της ειδικότητάς σου κι έτσι μπορείς να διεκδικήσεις και να ανταποκριθείς σε διοικητικές θέσεις με την ανάλογη μισθολογική αναβάθμιση.
  • Ενισχύεις το βιογραφικό σου πέρα από την ελληνική αγορά εργασίας με ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Επαγγελματικό Δίπλωμα.
  • Όλο και περισσότερες ελληνικές εταιρείες απευθύνονται για τις προσλήψεις του προσωπικού τους σε ιδιωτικούς οργανισμούς (Job Recruiters), που θέτουν ως προϋπόθεση την ύπαρξη ενός διεθνώς αναγνωρισμένου τίτλου στο βιογραφικό σου.
  • Αποτελεί την βάση σου για να μπορέσεις να ανταποκριθείς στη θεματολογία ενός πανεπιστημιακού τίτλου στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
  • Η πιστοποίηση της ειδικότητάς σου καταχωρείται στην βάση του Gatehouse Awards και μπορεί κάθε εργοδότης να εξακριβώσει online την εγκυρότητά του.

  > Διεθνής Πιστοποίηση Ειδικότητας – Πώς θα καταφέρεις να ανταποκριθείς παράλληλα με το πτυχίο ειδικότητάς σου.

   • Η πιστοποίηση Gatehouse Awards αποτελείται από 7 θεματικές διαλέξεις και προαιρετικά την δυνατότητα συγγραφής διπλωματικής εργασίας, σε μορφή παρουσίασης (ατομική ή ομαδική). Δεν απαιτεί επιπλέον μαθήματα ή εξετάσεις, συνεπώς η απόκτησή της μπορεί να συνδυαστεί παράλληλα με το πτυχίο ειδικότητας, χωρίς επιπρόσθετο φόρτο εργασίας.
   • Είναι value for money καθώς με ένα λογικό κόστος (που είναι η αμοιβή του Gatehouse Awards για την πιστοποίηση του διπλώματος) μεγιστοποιείς την αξία των σπουδών σου. Ειδικά για αυτή την χρονιά, υπάρχει ειδική τιμή λόγω COVID-19.
   • Όλες οι διαλέξεις και εργασίες πραγματοποιούνται στα Ελληνικά με την εγγύηση του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Αυτή τη χρονιά, όλες οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως (online).

   Διάβασε εδώ τις Θεματικές ενότητες (σε pdf) των διαλέξεων του διπλώματος Gatehouse Awards.

   Συμπλήρωσε την φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σου.

   Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, τα δίδακτρα και τις δυνατότητες που σου δίνει η Διεθνής Πιστοποίηση Gatehouse Awards, μίλησε σήμερα με έναν Σύμβουλο Εκπαίδευσης ή στείλε μας το ενδιαφέρον σου στο info@iekdelta.gr.

 • Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποτελεί σημείο αναφοράς για την επαγγελματική κατάρτιση στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων που αγγίζουν όλους τους παραγωγικούς τομείς της αγοράς εργασίας (π.χ. Υγεία, Μηχανολογία, Τουριστικά, Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, Πληροφορική, Διοίκηση,  Marketing, Ομορφιά, Μόδα, Τέχνες κλπ).

  Για τους ανθρώπους του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, στόχος είναι να δημιουργήσουμε κάτι παραπάνω από άριστους επαγγελματίες. Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών μας και του οράματος μας για μια κοινωνία ολοκληρωμένων ανθρώπων με μοχλό αλλαγής την εκπαίδευση, παρέχουμε σε όλους τους σπουδαστές:

  • Εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις
  • Μαθήματα Πιστοποίησης στη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ECDL, GLOBALCERT κλπ)
  • Μαθήματα ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Ρώσικα) για αρχαρίους και προχωρημένους
  • Συμμετοχή σε επιστημονικές ημερίδες, εθνικά και διεθνή συνέδρια
  • Παρακολούθηση των εργασιών σε επιστημονικά Forums
  • Συμμετοχή στις μεγαλύτερες επαγγελματικές εκθέσεις (ΑΡΤΟΖΑ, HORECA, ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, XENIA, ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, BEAUTY, GAMEATHLON, AITExpo κ.ά.)
  • Δυνατότητα χρήσης αιθουσών και εγκαταστάσεων εκτός ωραρίου μαθημάτων
  • Xρήση από τους σπουδαστές του studio ηχογράφησης και studio φωτογραφίας με πρόγραμμα κράτησης (booking) για πρόβες με τα δικά τους group
  • Παροχή Βεβαιώσεων Παρακολούθησης για δράσεις εκτός μαθημάτων
  • Μαθήματα ένταξης για όσους σπουδαστές το επιθυμούν
  • Εξασφάλιση πρακτικής άσκησης σε όλους τους σπουδαστές
  • Συμμετοχή σε networking events μεγάλων εταιρειών
 • Διάρκεια Σπουδών

  Η διάρκεια σπουδών κυμαίνεται από 2 έως 4 εξάμηνα με ένα (1) επιπλέον εξάμηνο υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης. Η πρακτική άσκηση μπορεί να ξεκινήσει μετά το τέλος του Β’ εξαμήνου.

   

  Περίοδος Εγγραφών – Εξάμηνα

  Κατά την διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς, η έναρξη του χειμερινού εξαμήνου πραγματοποιείται τον Οκτώβριο, ενώ του θερινού εξαμήνου τον Φεβρουάριο.

  Η προθεσμία εγγραφών για το χειμερινό εξάμηνο ορίζεται μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου και για το εαρινό εξάμηνο μέχρι μέσα Φεβρουαρίου. Με σχετική  ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας οι προθεσμίες εγγραφών μπορεί να παραταθούν.

   

  Δικαιολογητικά Εγγραφών

  Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής είναι τα εξής:

  • Αίτηση εγγραφής, η οποία παρέχεται από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
  • Απολυτήριο Λυκείου γενικού/επαγγελματικού ή ισότιμου Ελληνικού τίτλου σπουδών (φωτοαντίγραφο)
  • Αστυνομική ταυτότητα (φωτοαντίγραφο των 2 όψεων)
  • Αριθμός ΑΜΚΑ σπουδαστή

  Για αλλοδαπούς, επιπλέον των ανωτέρω, απαιτούνται:

  • Ισοτιμία – Αντιστοιχία του Τίτλου Σπουδών
  • Άδεια παραμονής
  • Διαβατήριο (αντί Ταυτότητας)

   

  Δίδακτρα

  Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συμπληρώνοντας 51 χρόνια επιτυχημένης πορείας, επιβραβεύει την επιλογή σπουδών με επιδότηση των διδάκτρων έως και 40%, για προεγγραφές, ανάλογα με την περίοδο εγγραφών και τον αριθμό διαθέσιμων θέσεων. Ισχύει για όλους τους σπουδαστές που θα πραγματοποιήσουν την αίτηση εγγραφής τους σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο σε όλα τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην Αττική.

  Εάν θέλεις να εξασφαλίσεις επιδοτούμενα δίδακτρα ΣΗΜΕΡΑ, συμπλήρωσε τη φόρμα διδάκτρων και θα ενημερωθείς άμεσα για την συνολική αξία των διδάκτρων και τα Μοναδικά Προνόμια Σπουδών σου!

  Επιπλέον, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, λειτουργεί τα ακόλουθα προγράμματα προσβασιμότητας ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στην εκπαίδευση και στην εργασία:

  • Πρόγραμμα Υποτροφιών «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – Education 4 All»: Υποτροφίες σπουδών 1 έτους
  • Πρόγραμμα Υποτροφιών «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΕΛΤΑ –  Support»: Επιδοτούμενα δίδακτρα σπουδών 2 χρόνων

  * Τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων για ένταξη στα παραπάνω προγράμματα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, είναι κοινωνικά και οικονομικά και προϋποθέτουν ολοκληρωμένη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

  Επικοινωνία/Αίτηση

   

  Εγγραφή

  Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την καταβολή του τέλους εγγραφής του διετούς διακανονισμού διδάκτρων και καταβάλλεται ολόκληρο ή σε δόσεις στο ταμείο του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ή με τραπεζική κατάθεση/έμβασμα σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς με αιτιολογία: ΤΕΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ / ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΟΥ/ΤΗΣ (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ)

  Λογαριασμοί Τραπεζών

   

  Παροχές

  Με την ολοκλήρωση της εγγραφής, κάθε σπουδαστής/σπουδάστρια απολαμβάνει τις ακόλουθες παροχές:

  • Δυνατότητα αναβολής στράτευσης για σπουδές μέχρι το 24ο έτος της ηλικίας
  • Δικαίωμα συμμετοχής στον ασφαλιστικό φορέα των γονέων.
  • Έκδοση βεβαιώσεων σπουδών για κάθε νόμιμη χρήση.
 • Οι πληρωμές προς τη Σχολή καταβάλλονται στο ταμείο του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ή με τραπεζική κατάθεση/έμβασμα σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς.

  Αιτιολογία: ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΟΥ/ΤΗΣ (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ)

  Το ΙΕΚ εκδίδει αυθημερόν απόδειξη.

  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:
  080/471128 94
  Swift Code: ETHN GRAA
  IBAN: GR 5001100800000008047112894

  EUROBANK:
  00260052210200520470
  EFG EUROBANK ERGASIAS
  IBAN: GR 3602600520000210200520470

  ΠΕΙΡΑΙΩΣ:
  6884-124659-709
  IBAN: GR 80 0171 8840 0068 8412 4659 709

  Αιτιολογία:
  δίδακτρα του/της (ονοματεπώνυμο)

  Δικαιούχος:
  ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΛΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.
  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ιπποκράτους 22 Αθήνα
  Τ.Κ. 106 80
  Τηλ. 210 8225983

   

 • Στόχος μας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι να δημιουργούμε κάτι παραπάνω από καλούς επαγγελματίες. Καλλιεργώντας μια κουλτούρα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας, με ευαισθησία και συνείδηση, στηρίζουμε έμπρακτα το όραμα μας για μια κοινωνία όπου κάθε ενήλικας θα μπορεί να έχει τις ίδιες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αποτελεί για όλους εμάς διαχρονική και αναλλοίωτη αξία. Μέσα από τις δράσεις μας στηρίζουμε το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στο όνειρο και συμβάλλουμε με το δικό μας τρόπο στην επαγγελματική αποκατάσταση κάθε ενεργού μέλους της ελληνικής κοινωνίας.

  Στο πλαίσιο δράσης για την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ:

  • Υποστηρίζουμε σταθερά την Κιβωτό του Κόσμου προσφέροντας πλήρεις υποτροφίες σπουδών, υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό για τις καλλιτεχνικές δράσεις που διοργανώνουν παιδιά και εθελοντές, καθώς και βοηθώντας στην οργάνωση και έκδοση έντυπης και ηλεκτρονικής εφημερίδας, σε συνεργασία με τους σπουδαστές και τους καθηγητές της ειδικότητας Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.
  • Προσφέρουμε κάθε χρόνο πλήρεις υποτροφίες σπουδών στην Equal Society για την ειδικότητα της επιλογής των δικαιούχων.
  • Συνεργαζόμαστε με το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στην εκπλήρωση Ευχών παιδιών με σοβαρές ασθένειες.
  • Διαθέτουμε τα αποθέματα της αποθήκης τροφίμων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στη μη κερδοσκοπική οργάνωση «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».
  • Προσφέρουμε υπηρεσίες ομορφιάς στις μητέρες των παιδιών που νοσηλεύονται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα – Μαριάννα Βαρδινογιάννη».
  • Διανέμουμε ρούχα και τρόφιμα που συλλέγουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο χρόνο, σε φορείς και οργανώσεις.
  • Οργανώνουμε εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια κλπ) για παιδιά που φιλοξενούνται σε σχετικούς φορείς και ιδρύματα.
  • Πραγματοποιούμε μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής στα παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.
  • Παρέχουμε υπηρεσίες περιποίησης (αισθητική, κομμωτική, ονυχοπλαστική) σε τροφίμους Οίκων Ευγηρίας της Αθήνας.
  • Συνεργαζόμαστε με το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους», για την παραγωγή audio books για συνανθρώπους μας που αδυνατούν να διαβάσουν μόνοι τους.
  • Οργανώνουμε εθελοντική αιμοδοσία και διατηρούμε τράπεζα αίματος.
  • Υποστηρίζουμε με τη συμμετοχή σπουδαστών και προσωπικού ασκήσεις ετοιμότητας εθελοντικών ομάδων διάσωσης.
  • Οργανώνουμε Φιλανθρωπικό Bazaar, τα έσοδα του οποίου διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
 • Πιστοί στο όνειρο μας για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης σπουδαστικής εμπειρίας και έχοντας ως μέγιστο κριτήριο την ασφάλεια και την ποιότητα, δημιουργήσαμε τον πιο σύγχρονο όμιλο εκπαιδευτηρίων στην Αττική. Τα campus μας αποτελούν κάτι περισσότερο από αίθουσες διδασκαλίας. Είναι το φυτώριο μέσα στο οποίο θα πάρουν μορφή τα όνειρά σου. Ξεκινάμε;

   

  Αθήνα – Κεντρικός Τομέας Αττικής

  Η ναυαρχίδα του Ομίλου, με υποδομές 4500m2 που εκτείνονται σε έξι ορόφους και πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για παροχή σπουδών υψηλού επιπέδου, βρίσκεται  στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Ιπποκράτους 22. Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, έχουμε δημιουργήσει για σένα μια εκπαιδευτική όαση στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας. Οι εγκαταστάσεις μας απέχουν μόλις 5 λεπτά από τη στάση Μετρό Πανεπιστήμιο και από το τέρμα των Λεωφορείων της οδού Ακαδημίας, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση από όποιο σημείο της πόλης κι αν έρχεσαι.

  Περιστέρι – Δυτικά Προάστια Αττικής

  Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Περιστέρι βρίσκεται επί της Λεωφόρου Θηβών 197, μόλις 2 λεπτά από τη στάση Μετρό Ανθούπολη. Μια εξειδικευμένη εκπαιδευτική μονάδα, με θεματικά εργαστήρια και αίθουσες, για εσένα που θέλεις να κερδίζεις χρόνο μέσα στην ημέρα σου ή να αποφύγεις τους έντονους ρυθμούς στο κέντρο της πόλης και εξυπηρετεί όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής.

   

  Αγία Παρασκευή – Βόρεια & Βορειοανατολικά Προάστια Αττικής

  Από τον Ιούλιο του 2020, θα μας βρεις και στο νέο campus που δημιουργήσαμε στην Αγία Παρασκευή, εξυπηρετώντας και τα Βόρεια & Ανατολικά προάστια της Αττικής. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην Αγία Παρασκευή βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μεσογείων 465, μόλις 10 λεπτά από τη στάση Μετρό Αγίας Παρασκευής, ακριβώς απέναντι από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Στο campus της Αγίας Παρασκευής, θα βρεις θεματικά εργαστήρια και αίθουσες όλων των ειδικοτήτων & πρότυπες υποδομές μηχανολογίας, σε μία ακόμα εξειδικευμένη εκπαιδευτική μονάδα 800m2 που εκτείνονται σε 3 ορόφους. Οι νέες εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν με σκοπό να εξυπηρετήσουν τις περιοχές της ΒΑ Αττικής που έχουν δυσκολότερη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας. Στο νέο campus παρέχεται και parking επισκεπτών.

  Και τα τρία campus του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ πληρούν όλες τις προδιαγραφές προσβασιμότητας και λειτουργικότητας για ΑμΕΑ, ενώ λειτουργούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, σχεδιασμένα για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

  Πάρε μια γεύση από τα campus μας:

Go to Top