ΙΕΚ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΙΕΚ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ


Ειδικότητες Μηχανικών Μηχανοτρονικής, Τεχνικών Αυτοματισμών, Ψυκτικών, Θερμουδραυλικών, Ηλεκτρολόγων, Εκπαιδευτών Οδηγών

Σπούδασε Μηχανολογία στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ ξεκινά η επιτυχία σου!
Σπούδασε με τους καλύτερους. Γίνε ο καλύτερος!

Let’s connect!
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου ή κάλεσε μας στο 210 8225983

Ειδικότητες του ΙΕΚ Μηχανολογίας

Σπούδασε στο ΙΕΚ Μηχανολογίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ επιλέγοντας μία από τις ειδικότητες: Μηχανικός Μηχανοτρονικής, Τεχνικός Αυτοματισμών, Ψυκτικός, Θερμουδραυλικός, Ηλεκτρολόγος, Εκπαιδευτής Οδηγών και ακολούθησε ένα επάγγελμα αιχμής με ευρύ πεδίο σταδιοδρομίας!

Μηχανολογία 50 χρόνια

Γιατί το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποτελεί την κορυφαία επιλογή!

50 Χρόνια Εμπειρίας
Εκπαιδευτική Αριστεία
Ισχυρή Διασύνδεση
Απόφοιτοι / Καριέρα

Μηχανολογία = ΔΕΛΤΑ

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι πρωτοπόρο στον τομέα μηχανολογικών επαγγελμάτων, ιδρύοντας το 1971 την πρώτη σχολή Μηχανολογίας στην Ελλάδα. Είναι πιστοποιημένο για την εφαρμογή ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001:2015) και για τη διασφάλιση ποιότητας (Quality Endorsement) από την Gatehouse Awards. Αποτελεί το μοναδικό ΙΙΕΚ βραβευμένο από την Ε.Ε. για την ποιότητα εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης, ενώ είναι μέλος των Ευρωπαϊκών Κέντρων Εκπαιδευτικής Αριστείας (Centres Of Vocational Excellence – COVE). Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ λειτουργεί το μεγαλύτερο και πλέον εξειδικευμένο Ινστιτούτο στη Μηχανολογία, Ηλεκτρολογία και Ηλεκτρονική Τεχνολογία, εισάγοντας νέες ειδικότητες που τροφοδοτούν την αγορά με τους αυριανούς επαγγελματίες των τεχνικών επαγγελμάτων Μηχανολογίας.

Be a professional from day one!

Την εκπαίδευση και καθοδήγηση των σπουδαστών αναλαμβάνουν καθηγητές, έμπειροι επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς. Το ΙΕΚ Μηχανολογίας διαθέτει τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις με συνεργείο αυτοκινήτων εντός της σχολής και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, πιστής προσομοίωσης επαγγελματικών χώρων (συνεργεία οχημάτων, δικύκλων, μηχανών θαλάσσης και σκαφών, πραγματική ψυκτική μονάδα, αυτόνομα εργαστήρια με εγκατεστημένα δίκτυα και συσκευές θέρμανσης, ύδρευσης, αποχέτευσης, κ.α.), προσφέροντας την απαιτούμενη επαγγελματική εξοικείωση. Οι σπουδαστές καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη (on-the-job training), όσα μαθαίνουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Για την πληρέστερη κατάρτισή τους πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε συνεργαζόμενες εταιρείες, σε κατασκευαστικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη εν ώρα εργασίας κ.α.

Your network is your net worth!

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στηρίζει την επαγγελματική εξέλιξη και σταδιοδρομία των σπουδαστών με ποικίλες δράσεις και ενέργειες. Η Σχολή Μηχανολογίας συμμετέχει σε ένα ισχυρό επαγγελματικό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών του κλάδου (Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε, TOYOTA HELLAS S.A, ELECTRA HELLAS S.A., Σύλλογος Μηχανικών Αυτοματισμού, DIAQ κα.), παρέχοντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα συμμετοχής σε εξειδικευμένα σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις και δραστηριότητες. Παράλληλα, το πρότυπο Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρέχει στους σπουδαστές ελεύθερη πρόσβαση σε διετές επιμορφωτικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα (σεμινάρια, ημερίδες, διαδραστικά εργαστήρια) για την ενίσχυση των προσωπικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων τους. Υποστηρίζει έμπρακτα τους σπουδαστές μέσω πρακτικής άσκησης και συμβάλλει με απόλυτη επιτυχία στην επαγγελματική αποκατάστασή τους σε κορυφαίες εταιρίες του χώρου.

Welcome to the real world!

Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχοντας αποκτήσει ισχυρό γνωστικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο και συλλέξει πλούσια βιωματική εμπειρία, διεκδικούν με επιτυχία τις πλέον εξέχουσες θέσεις στην αγορά εργασίας. Είναι γεγονός, ότι οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διακρίνονται για τον επαγγελματισμό και την άριστη κατάρτισή τους, επιτυγχάνοντας 100% επαγγελματική αποκατάσταση. Οι απόφοιτοι  ανήκουν στη μεγάλη εκπαιδευτική και επαγγελματική οικογένεια της ΔΕΛΤΑ και ως μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια και ευκαιρίες. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στέκεται πάντοτε αρωγός στην επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων του για την ηθική, επαγγελματική και υλική ενίσχυσή τους, καθώς και την προώθηση των ενδιαφερόντων και κοινών συμφερόντων τους.

Δωρεάν Παροχές

Πρόσθετες Παροχές & Εφόδια ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρέχει επιπρόσθετα επιχειρηματικά εφόδια σε όλους  τους σπουδαστές, ανεξαρτήτως ειδικότητας, όπως εκμάθηση ξενων γλωσσών, ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και soft skills, καθώς και εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops για την πληρέστερη κατάρτισή τους.

Ξένες Γλώσσες: Παρέχεται σε όλους τους σπουδαστές και αποφοίτους του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ελεύθερη πρόσβαση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών της επιλογής τους (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά).

Ψηφιακές Δεξιότητες: Παρέχεται επίσης, ελεύθερη πρόσβαση στα μαθήματα Ψηφιακών Δεξιοτήτων για την Πιστοποίηση Γνώσεων Πληροφορικής και Χρήσης Η/Υ, συνολικής διάρκειας 44 ωρών. Οι διδακτικές ενότητες καλύπτουν πλήρως την προετοιμασία των σπουδαστών, για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις της επίσημης πιστοποίηση GLOBALCERT, για όσους το επιθυμούν. Η Πιστοποίηση αναγνωρίζεται και μοριοδοτείται από τον δημόσιο τομέα, ενώ κρίνεται πολλές φορές απαραίτητη και απαιτητή από τον ιδιωτικό τομέα.

Προσωπικές/Επιχειρηματικές Δεξιότητες: Για την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρηματικών και προσωπικών/επικοινωνιακών δεξιοτήτων των σπουδαστών, παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στο διετές επιμορφωτικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, προσφέροντας διδακτικές μονάδες, ώστε να ενισχυθεί η απασχολησιμότητά τους στην σύγχρονη αγορά εργασίας.

Εξειδικευμένα Σεμινάρια/Διαλέξεις/Workshops: Τέλος, η εκπαιδευτική ύλη εμπλουτίζεται με πληθώρα εξειδικευμένων σεμιναρίων, διάλεξεων και workshops με στόχο την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών που θα εξασφαλίσει την επαγγελματική τους επιτυχία.

Gatehouse Awards Iek-Delta

Αναγνωρισμένο Κρατικό Πτυχίο με Διεθνή Πιστοποίηση ειδικότητας Gatehouse Awards

Οι σπουδές στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ οδηγούν σε Αναγνωρισμένο Κρατικό Δίπλωμα Επιπέδου 5, με δυνατότητα Διεθνούς Πιστοποίησης Ειδικότητας.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συνεργάζεται αποκλειστικά με τον Βρετανικό Οργανισμό Πιστοποιήσεων, GATEHOUSE AWARDS, παρέχοντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση Ειδικότητας και το πτυχίο τους να έχει διεθνή ισχύ με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μεγιστοποιούν την αξία των σπουδών τους, ώστε να ανταποκριθούν σε περιζήτητες εξειδικευμένες θέσεις του επαγγέλματός τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Καθηγητές

Μάθε από τους καλύτερους καθηγητές, επαγγελματίες, με εμπειρία στον χώρο της μηχανολογίας, της τεχνικής εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας, ώστε να αποκτήσεις τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες και τρόπο σκέψης και να γίνεις εσύ ο επαγγελματίας του αύριο.

Νικόλαος Μπαϊκούσης

Νικόλαος Μπαϊκούσης

Instructor in Engineering

Ο Νικόλαος Μπαϊκούσης είναι Τεχνολόγος οχημάτων, ειδικός στις διαγνώσεις βλαβών και σε ηλεκτρονικά συστήματα, με μετεκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες οχημάτων στο εξωτερικό. Είναι ειδικός σε ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου, καθώς και για υποστήριξη συνεργείων. Διαθέτει πολυετή εμπειρία ως μηχανικός ηλεκτρονικός σε PEUGEOT, TOYOTA. Παράλληλα, είναι μηχανικός σε αγώνες αυτοκινήτων, καθώς και συνοδηγός σε Ιστορικά ράλυ. Εργάζεται στην εκπαίδευση τα 17 τελευταία χρόνια και από το 2013 έως και σήμερα, ως εκπαιδευτικός στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην ειδικότητα της Μηχανοτρονικής και συμμετέχει ως εισηγητής στα σεμινάρια του κλάδου.

Αθηνά Λιόση

Αθηνά Λιόση

Instructor in Electronics Engineering

Η Αθηνά Λιόση είναι Τεχνολόγος Μηχανικός Οχημάτων απόφοιτος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΠΑΤΕΣ - ΑΣΠΑΙΤΕ. Έχει πολυετή εμπειρία τόσο στην εκπαίδευση του Μηχανολογικό Τομέα όσο και στον κλάδο του αυτοκινήτου στο After Sales Μεγάλων Εισαγωγικών Εταιρειών. Ασχολείται με τα ηλεκτρονικά οχημάτων και την  διάγνωση και αποκατάσταση βλαβών. Επίσης κατέχει την θέση της ΒΜW Digital Dashboard Manager στην ΒΜW Σφακιανάκης. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την κολύμβηση.

Αλεξόπουλος Γεώργιος

Αλεξόπουλος Γεώργιος

Instructor in Thermal Hydraulics Engineering

Ο Αλεξόπουλος Γεώργιος είναι Μηχανικός Περιβάλλοντος και Μηχανικός Αντιρρύπανσης ΤΕ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών στον τομέα της ενέργειας στο πρώην ΤΕΙ Πειραιά σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Heriott Watt του Εδιμβούργου.  Διδάσκει κυρίως μαθήματα σχετικά με τις εφαρμογές ψύξης αερισμού και κλιματισμού. Στο παρελθόν έχει διδάξει τεχνολογία καυσίμων στον τομέα της ναυτιλίας. Εργάζεται επίσης στον οικονομικό έλεγχο και ως υπεύθυνος προμηθειών στην αλυσίδα στεγνοκαθαριστηρίων Drops Retail IKE. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και ψυκτικών μηχανών.

Σεραφείμ Κουρλός

Σεραφείμ Κουρλός

Instructor in Electronics Engineering

Ο Σεραφείμ Κουρλός είναι Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός ΑΤΕΙ και Τεχνικός Ασφάλειας και κάτοχος της παιδαγωγικής επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ. Είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Χαλκίδας και εργάζεται σε μεγάλη τεχνική εταιρεία. Επιπλέον είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και ενεργό μέλος στις εξετάσεις που διοργανώνει. Διδάσκει και σε Δημόσιο αλλά και σε Ιδιωτικό ΙΕΚ τα τελευταία 19 χρόνια. Έχει πολυετή εμπειρία σε Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις τόσο σε κτίρια όσο και σε βιομηχανία όσο αφορά την συντήρηση τους. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με projects αυτοματισμού και κατασκευής αυτών και ειδικότερα PLC αλλά και κλασσικό αυτοματισμό.

Νικόλαος Χασαλεύρης

Νικόλαος Χασαλεύρης

Instructor in Engineering

Ο Νικόλαος Χασαλεύρης είναι Τεχνολόγος Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος της ΑΣΕΤΕΜ – ΣΕΛΕΤΕ. Έχει πολυετή εμπειρία στην επαγγελματική εκπαίδευση στον τομέα της Μηχανολογίας, στις ειδικότητες Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων & Κατασκευών, Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών  Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού και Τεχνικός Οχημάτων.

Αντώνιος Δεδεγκίκας

Αντώνιος Δεδεγκίκας

Instructor in Engineering

Ο Αντώνης Δεδεγκίκας είναι ψυκτικός, ελεύθερος επαγγελματίας (εταιρία DI.A.Q.) από το 1994 στη ψύξη και τον κλιματισμό. Είναι στην εκπαίδευση σαν εργαστηριακός καθηγητής από το 2003. Επίσης ασχολείται και με τον καθαρισμό και την απολύμανση αεραγωγών κλιματισμού και αερισμού. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το ψάρεμα.

Γιώργος Παγώνης Εβρενέζογλου

Γιώργος Παγώνης Εβρενέζογλου

Instructor in Engineering

Ο Γιώργος Παγώνης Εβρενέζογλου είναι εκπαιδευτικός Ηλεκτρονικός Μηχανικός & Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΤΕ, απόφοιτος της ΑΣΠΑΙΤΕ. Ασχολείται τόσο με αναλογικά όσο και ψηφιακά ηλεκτρονικά, με μεγάλη του αγάπη να αποτελεί ο αυτοματισμός, η ρομποτική και οι εφαρμογές μέσω Arduino. Τον τελευταίο καιρό, δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό τον καιρό πραγματοποιεί και τις μεταπτυχιακές σπουδές του. Στον ελεύθερο χρόνο του, ασχολείται με διάφορα ηλεκτρονικά projects, παίζει ποδόσφαιρο ερασιτεχνικά και ακούει μουσική.

Συνεργασίες

Yamaha-Motodynamiki-iek-delta
Toyota-iek-delta
Electra-Hellas-iek-delta
ios-Facility-Management-iek-delta
σύλλογος-μηχανικών-αυτοματισμού-ιεκ-δελτα
Dedegikas-indoor-air-quality-iek-delta
παπαγιαννίδης-σχολή-οδηγών-ιεκ-δελτα
ΛΙΝΑΡΔΟΣ Μ.ΙΚΕ
Syngelidis Group