ΙΕΚ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΙΕΚ Οικονομίας και Διοίκησης


Ειδικότητες Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Σπούδασε Διοίκηση και Οικονομία στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ ξεκινά η επιτυχία σου!
Σπούδασε με τους καλύτερους. Γίνε ο καλύτερος!

Let’s connect!
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου ή κάλεσε μας στο 210 8225983

Ειδικότητες ΙΕΚ Οικονομίας και Διοίκησης

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, θεωρητική και πρακτική, στις εγκαταστάσεις του σε Αθήνα, Περιστέρι και Αγία Παρασκευή. Σπούδασε στις ειδικότητες Διοίκησης και Οικονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και απόκτησε εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Μάρκετινγκ, στη Λογιστική, στα Ναυτιλιακά και στα Logistics.

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ επενδύουμε στην υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης, την οποία ενισχύουμε με υψηλού επιπέδου δράσεις και με αναγνωρισμένου κύρους συνεργασίες και πιστοποιήσεις.

Γιατί το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποτελεί την κορυφαία επιλογή!

50 Χρόνια Εμπειρίας
Εκπαιδευτική Αριστεία
Ισχυρή Διασύνδεση
Απόφοιτοι / Καριέρα

Commitment to Excellence!

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης, ώστε οι απόφοιτοι να μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε απαίτηση της αγοράς. Είναι πιστοποιημένο για την εφαρμογή ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001:2015) και για τη διασφάλιση ποιότητας (Quality Endorsement) από την Gatehouse Awards. Αποτελεί το μοναδικό ΙΙΕΚ βραβευμένο από την Ε.Ε. για την ποιότητα εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης, ενώ είναι μέλος των Ευρωπαϊκών Κέντρων Εκπαιδευτικής Αριστείας (Centres Of Vocational Excellence – COVE).

Be a professional from day one!

Την εκπαίδευση και καθοδήγηση των σπουδαστών αναλαμβάνουν εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές και πολυετή επαγγελματική εμπειρία. Οι σπουδαστές καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, καταρτίζοντας ολοκληρωμένα Επιχειρηματικά σχέδια για υπαρκτές ή υπό ίδρυση επιχειρήσεις, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους. Διεξάγουν Έρευνες Αγοράς και ανταγωνισμού, υλοποιούν χρηματοοικονομικές αναλύσεις, κοστολόγηση και πρόβλεψεις ροών, ενώ σχεδιάζουν στρατηγικές προώθησης και προβολής, αναπτύσσοντας τη συνεργασία και την ομαδικότητα (soft skills). Για την πληρέστερη κατάρτισή τους συμμετέχουν σε συνέδρια που διοργανώνει το ΙΕΚ Οικονομίας και Διοίκησης (Επιστημονικό Συνέδριο Οικονομικής Παιδείας κ.α.), σε επιστημονικές ημερίδες, διαλέξεις, επιμορφωτικά σεμινάρια και ένθετες ομιλίες από καθηγητές και προσκεκλημένους του Τομέα.

Your network is your net worth!

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο Epsilon Net, που δραστηριοποιείται στους τομείς πληροφορικής, ανάπτυξης ψηφιακού περιεχομένου και εκπαίδευσης, παρέχοντας στους σπουδαστές τα πλέον σύγχρονα λογιστικά προγράμματα, εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και δυνατότητα συνέχισης σπουδών (επιπέδου 6) στο Epsilon College, με ειδικές προνομιακές τιμές και μειωμένο χρόνο φοίτησης. Η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συμμετέχει σε ισχυρό δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων (Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, Isalos.net, GRBossible, Carreer4Sea κ.α.), παρέχοντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα συμμετοχής σε εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις. Παράλληλα, το πρότυπο Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρέχει στους σπουδαστές ελεύθερη πρόσβαση σε διετές επιμορφωτικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα (σεμινάρια, ημερίδες, διαδραστικά εργαστήρια) για την ενίσχυση των προσωπικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων τους. Επίσης, υποστηρίζει έμπρακτα τους σπουδαστές με σκοπό την άμεση απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας, μέσω πρακτικής άσκησης σε δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Welcome to the real world!

Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχοντας αποκτήσει ισχυρό γνωστικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο και συλλέξει πλούσια βιωματική εμπειρία, διεκδικούν με επιτυχία τις πλέον εξέχουσες θέσεις στην αγορά εργασίας. Είναι γεγονός, ότι οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διακρίνονται για τον επαγγελματισμό και την άριστη κατάρτισή τους, επιτυγχάνοντας 100% επαγγελματική αποκατάσταση. Οι απόφοιτοι  ανήκουν στη μεγάλη εκπαιδευτική και επαγγελματική οικογένεια της ΔΕΛΤΑ και ως μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια και ευκαιρίες. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στέκεται πάντοτε αρωγός στην επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων του για την ηθική, επαγγελματική και υλική ενίσχυσή τους, καθώς και την προώθηση των ενδιαφερόντων και κοινών συμφερόντων τους.

Δωρεάν Παροχές

Πρόσθετες Παροχές & Εφόδια ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρέχει επιπρόσθετα επιχειρηματικά εφόδια σε όλους  τους σπουδαστές, ανεξαρτήτως ειδικότητας, όπως εκμάθηση ξενων γλωσσών, ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και soft skills, καθώς και εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops για την πληρέστερη κατάρτισή τους.

Ξένες Γλώσσες: Παρέχεται σε όλους τους σπουδαστές και αποφοίτους του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ελεύθερη πρόσβαση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών της επιλογής τους (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά).

Ψηφιακές Δεξιότητες: Παρέχεται επίσης, ελεύθερη πρόσβαση στα μαθήματα Ψηφιακών Δεξιοτήτων για την Πιστοποίηση Γνώσεων Πληροφορικής και Χρήσης Η/Υ, συνολικής διάρκειας 44 ωρών. Οι διδακτικές ενότητες καλύπτουν πλήρως την προετοιμασία των σπουδαστών, για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις της επίσημης πιστοποίηση GLOBALCERT, για όσους το επιθυμούν. Η Πιστοποίηση αναγνωρίζεται και μοριοδοτείται από τον δημόσιο τομέα, ενώ κρίνεται πολλές φορές απαραίτητη και απαιτητή από τον ιδιωτικό τομέα.

Προσωπικές/Επιχειρηματικές Δεξιότητες: Για την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρηματικών και προσωπικών/επικοινωνιακών δεξιοτήτων των σπουδαστών, παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στο διετές επιμορφωτικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, προσφέροντας διδακτικές μονάδες, ώστε να ενισχυθεί η απασχολησιμότητά τους στην σύγχρονη αγορά εργασίας.

Εξειδικευμένα Σεμινάρια/Διαλέξεις/Workshops: Τέλος, η εκπαιδευτική ύλη εμπλουτίζεται με πληθώρα εξειδικευμένων σεμιναρίων, διάλεξεων και workshops με στόχο την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών που θα εξασφαλίσει την επαγγελματική τους επιτυχία.

Gatehouse Awards Iek-Delta

Αναγνωρισμένο Κρατικό Πτυχίο με Διεθνή Πιστοποίηση ειδικότητας Gatehouse Awards

Οι σπουδές στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ οδηγούν σε Αναγνωρισμένο Κρατικό Δίπλωμα Επιπέδου 5, με δυνατότητα Διεθνούς Πιστοποίησης Ειδικότητας.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συνεργάζεται αποκλειστικά με τον Βρετανικό Οργανισμό Πιστοποιήσεων, GATEHOUSE AWARDS, παρέχοντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση Ειδικότητας και το πτυχίο τους να έχει διεθνή ισχύ με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μεγιστοποιούν την αξία των σπουδών τους, ώστε να ανταποκριθούν σε περιζήτητες εξειδικευμένες θέσεις του επαγγέλματός τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επιστημονικά Συνέδρια Οικονομικής Παιδείας

Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας διοργανώνει ετησίως το Συνέδριο Οικονομικής Παιδείας, στοχεύοντας στην επαφή και δικτύωση των σπουδαστών με διακεκριμένους ομιλητές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

3ο Επιστημονικό Συνέδριο

3ο Επιστημονικό Συνέδριο

«Η συμβολή της Οικονομικής Παιδείας στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Οικονομίας, της Ναυτιλίας και του Τουρισμού» Μάϊος-2023. Αναζήτηση προτάσεων προς την αξιοποίηση της πραγματικής δυναμικής της βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας, ως κρίσιμου καταλύτη για την ευημερία της κοινωνίας και την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

2ο Επιστημονικό Συνέδριο

2ο Επιστημονικό Συνέδριο

«Η Οικονομική Παιδεία ως Παράγοντας Ανάπτυξης Ανθρώπινου Κεφαλαίου» Ιούνιος 2022. Αναζήτηση προτάσεων προς όφελος της περαιτέρω ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου, μέσω των εργαλείων και των διαδικασιών της εκπαίδευσης, κατάρτισης και έρευνας.

Λήψη Πρακτικών

1ο Επιστημονικό Συνέδριο

1ο Επιστημονικό Συνέδριο

«Οι Προκλήσεις της Σύγχρονης Οικονομικής Παιδείας» Μάϊος 2021. Αναζήτηση προτάσεων προς όφελος της επιχειρηματικής, αλλά και κοινωνικής ανάπτυξης, δύο μεταβλητών που κρίνονται αλληλένδετες.

Λήψη Πρακτικών

Καθηγητές

Μάθε από ταλαντούχος καθηγητές, κατόχους διδακτορικού τίτλου, με εμπειρία στον χώρο των επιχειρήσεων, ώστε να αποκτήσεις τις κατάλληλες γνώσεις και τρόπο σκέψης και να γίνεις εσύ ο επαγγελματίας που κάθε εργοδότης θέλει στην επιχείρησή του.

Σπύρος Τρουμπέτας

Σπύρος Τρουμπέτας

Director, School of Business & Communication

O Σπύρος Τρουμπέτας είναι Οικονομολόγος και Director του School of Business & Communication του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Χρηματοοικονομική και Τραπεζική με υποτροφία αριστείας, ενώ το 2020 ανακηρύχθηκε υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων με 17ετή εμπειρία στην τριτοβάθμια και επαγγελματική εκπαίδευση. Έχει διδάξει οικονομικά μαθήματα επί 13 συναπτά έτη στα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ψηφιακών Μέσων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (νυν Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής του Πανεπιστημίου Πατρών, συμμετέχοντας παράλληλα σε πλήθος Ευρωπαϊκών και ερευνητικών προγραμμάτων (ΕΠΕΑΕΚ, ΕΣΠΑ, Open Courses, Jean Monnet, ENIRISST+, Erasmus+) ως μέλος και συντονιστής ομάδων έργου.

Έχει εργαστεί ως διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων, οικονομικός αναλυτής και σύμβουλος δημόσιων οργανισμών. Τέλος, έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών σε διεθνή συνέδρια στο επιστημονικό πεδίο της χρηματοοικονομικής διοίκησης, ανάλυσης και αξιολόγησης επενδύσεων.

Ματίνα Πέππα

Δρ. Ματίνα Πέππα

Instructor in Marketing

Η Δρ. Ματίνα Πέππα είναι διδάκτορας Επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών, με ειδίκευση στον τομέα των νέων, ψηφιακών μέσων επικοινωνίας. Είναι επίσης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MA) στις Επιστήμες Πληροφόρησης και Επικοινωνίας με ειδίκευση στην επιχειρησιακή επικοινωνία και τα ψηφιακά μέσα, από το Πανεπιστήμιο Tilburg της Ολλανδίας και απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει συμμετοχές ως εισηγήτρια σε διεθνή και τοπικά συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, ενώ έχει εργασθεί ως μέλος οργανωτικής επιτροπής για τη διοργάνωση διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.  Από τον Ιούλιο του 2018 είναι επίτιμο μέλος της Ακαδημίας για την Παγκόσμια Επιχειρησιακή, Εμπορική και Διοικητική Ανάπτυξη (S.M.A.W.B).

Από τον Σεπτέμβριο του 2016 είναι συνεργάτης στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, διδάσκοντας στο μάθημα «Εισαγωγή στις Σπουδές των Μέσων». Διδάσκει μαθήματα Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάλυση διαφόρων μορφών διαμεσολαβημένης επικοινωνίας.

Νικολέτα Κρουσουλούδη

Νικολέτα Κρουσουλούδη

Instructor in Shipping

Η Νικολέτα Κρουσουλούδη είναι περιβαλλοντολόγος και συγκοινωνιολόγος και ανήκει στην ομάδα της ΔΕΛΤΑ από το 2020. Είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανικού Περιβάλλοντος (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 2010) και μεταπτυχιακού στη Ναυτιλία, το Εμπόριο και τις Μεταφορές (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2012). Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Ναυτιλίας, Εμπορίου και Μεταφορών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η έρευνά της επικεντρώνεται στις βιώσιμες μεταφορές, στις νέες τεχνολογίες, στην επιλογή μέσου μεταφοράς, στην οδική ασφάλεια και στην κλιματική αλλαγή. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Μεταφορών και Λήψης Αποφάσεων (TRANSDEM) του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχει εργαστεί σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων την τελευταία δεκαετία ως ερευνήτρια.

Έχει διδακτική εμπειρία από το 2009, και έχει διδάξει σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, από παιδιά δημοτικού μέχρι και φοιτητές μεταπτυχιακού επιπέδου. Συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις σχετικές με το περιβάλλον, την ισότητα στις μεταφορές και την οδική ασφάλεια.

Μαριάνα Καρβουτζή

Μαριάνα Καρβουτζή

Instructor in Shipping

Η Μαριάνα Καρβουτζή γεννήθηκε στην Κορινθία. Είναι νομικός,  απόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης στις διαπραγματεύσεις από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εργάζεται   ως δικηγόρος  και  παράλληλα διδάσκει  τομείς δικαίου  σε ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Διαπραγματευτών Ελλάδας. Εισηγείται σε επιχειρήσεις και φορείς  εκπαίδευσης  επί  θεματικής  διαπραγματεύσεων και διαχείρισης των συγκρούσεων, καθώς και συναφών αντικειμένων αποτελεσματικής επικοινωνίας και ατομικής  επιρροής.  Εφαρμόζει  με επιτυχία από ετών μεθόδους εναλλακτικής επίλυσης  διαφορών  κάνοντας χρήση διαπραγματευτικών δεξιοτήτων στα πλαίσια άσκησης  του δικηγορικού επαγγέλματος. Έχει συμμετάσχει σε  σεμινάρια, παρουσιάσεις  και εκδηλώσεις  με συναφές προς τα παραπάνω περιεχόμενο.

Παναγιώτης Λυκόγιαννης

Παναγιώτης Λυκόγιαννης

Instructor in Business & Communication

Ο Παναγιώτης Λυκόγιαννης είναι καθηγητής Διοίκησης & Τουρισμού στο School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Διδάσκει μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Τουρισμού σε διάφορες ειδικότητες. Έχει σπουδάσει Οικονομολόγος – Περιφερειολόγος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Ναυτιλία, Μεταφορές & Διεθνές Εμπόριο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συνεχίζει ως υποψήφιος διδάκτωρ στο γνωστικό αντικείμενο του Μάρκετινγκ στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, εργάζεται στην εταιρεία Galanis Sports Data στον τομέα της συλλογής και επεξεργασίας αθλητικών πληροφοριών. Κατά το παρελθόν, εργάστηκε ως βοηθός διδασκαλίας και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δημοσιεύοντας άρθρο με τίτλο «Customer Satisfaction in Greek Postal Services».

Πηνελόπη Τσουκαλά

Πηνελόπη Τσουκαλά

Instructor in Shipping

Η Πηνελόπη Τσουκαλά είναι Πτυχιούχος Ναυτιλιακών Επιστημών & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (2019), στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη και Διοίκηση Λιμένων».

Έχει εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα της ναυτιλίας, από πολυεθνική ναυτιλιακή εταιρεία, αλλά και από το ιδιωτικοποιημένο πλέον, Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ThPA S.A. – Port of Thessaloniki), όπου εργάστηκε για τη Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας. Η ερευνητική της δραστηριότητα περιλαμβάνει τη συμμετοχή της στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές (ICTR – Αθήνα 2019), με θέμα διατριβής: «Οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή του τουριστικού προορισμού στα ελληνικά νησιά, και οι συνθήκες ταξιδιού στη Χίο», ενώ έχει και δημοσίευση η οποία διακρίθηκε για να συμπεριληφθεί στο περιοδικό της Ένωσης Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, με θέμα: «Οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή προορισμού και την επιλογή μέσου μετακίνησης των τουριστών» / «Factors that affect tourists’ destination and mode choice».

Ιωάννης Φωτόπουλος

Ιωάννης Φωτόπουλος

Instructor in Law & Economics

Ο Ιωάννης Φωτόπουλος είναι πτυχιούχος Νομικής, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ελληνικού Πολιτισμού. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη των Υπολογιστών, καθώς και στο Ποινικό Δίκαιο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η μεταπτυχιακή του εργασία με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία κατά Ανηλίκων» αξιολογήθηκε με Άριστα. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (Association of European Journalists). Είναι
πιστοποιημένος Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Έχει πραγματοποιήσει ετήσια επιμορφωτικά σεμινάρια στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα, Ειδική Αγωγή, Σχολική Ψυχολογία, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Σεξουαλική Αγωγή, Επαγγελματική Εκπαίδευση - Κατάρτιση, Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός. Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Ενηλίκων. Έχει διδάξει σε ΙΕΚ, φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και σε προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων. Η ερευνητική του δραστηριότητα σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα έχει ως αποτέλεσμα τη δημοσίευση επιστημονικών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά. Επίσης, έχει εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού στο Υπουργείο Εμπορικής
Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στα Υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού και στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων σε
Εκπαιδευτικό Οργανισμό και σε Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού Ιδιωτικής Εταιρείας.

Συνεργασίες

Erasmus+
PCCI
IDEC
Epsilon-College
EPSILONNET