ΙΕΚ Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων

ΙΕΚ Οικονομίας και Διοίκησης


Ειδικότητες Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Σπούδασε Διοίκηση και Οικονομία στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ ξεκινάει η ανεξαρτησία σου!
Don’t just study Business, Do it!

Let’s connect!
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου ή κάλεσε μας στο 210 8225983

Ειδικότητες ΙΕΚ Οικονομίας και Διοίκησης

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, θεωρητική και πρακτική, στις εγκαταστάσεις του σε Αθήνα, Περιστέρι και Αγία Παρασκευή. Σπούδασε στις ειδικότητες Διοίκησης και Οικονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και απέκτησε εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Μάρκετινγκ, στη Λογιστική, στα Ναυτιλιακά και στα Logistics.

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ επενδύουμε στην υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης, την οποία ενισχύουμε με υψηλού επιπέδου δράσεις και με αναγνωρισμένου κύρους συνεργασίες και πιστοποιήσεις.

Συνεργασίες & Δικτύωση
Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Επιχειρηματική Μάθηση
Εξέλιξη / Σταδιοδρομία

Be the Business Best!

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο Epsilon Net, εισηγμένο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που δραστηριοποιείται στους τομείς πληροφορικής, ανάπτυξης ψηφιακού περιεχομένου και εκπαίδευσης. Η συνεργασία αυτή παρέχει στους σπουδαστές τα πλέον σύγχρονα λογιστικά προγράμματα, εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και δυνατότητα συνέχισης σπουδών (επιπέδου 6) στο Epsilon College, με ειδικές προνομιακές τιμές και μειωμένο χρόνο φοίτησης.

New day, new challenge!

Δυνατότητα συμμετοχής των σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, όπως το  ERASMUS+. Τα αποτελέσματα των δράσεων παρουσιάζονται σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο (Βρυξέλλες), όπου συμμετέχουν ΜΚΟ και Επιστημονικά Επιτελεία (Think Tanks), με βράβευση των σπουδαστών για τη συμμετοχή τους. Πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν, το επιτυχημένο πρόγραμμα EU Youth for Health που παρείχε εκπαίδευση των σπουδαστών στο Digital Marketing στον Τομέα της Υγείας και το πρόγραμμα Value & Future που αφορά την ηθική επιχειρηματικότητα.

Experience is the best teacher!

Οι σπουδαστές καλούνται να εφαρμόσουν πρακτικά (on-the-job training) όσα έμαθαν στη διάρκεια των σπουδών τους, καταρτίζοντας ολοκληρωμένα Επιχειρηματικά σχέδια για υπαρκτές ή υπό ίδρυση επιχειρήσεις, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους. Διεξάγουν Έρευνες Αγοράς και ανταγωνισμού, υλοποιούν χρηματοοικονομικές αναλύσεις, κοστολόγηση και προβλέψεις ροών, ενώ σχεδιάζουν στρατηγικές προώθησης και προβολής, αναπτύσσοντας την συνεργασία και την ομαδικότητα (soft skills).

Welcome to the real world!

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ επενδύουμε στην επαγγελματική εξέλιξη και σταδιοδρομία των σπουδαστών με ποικίλες δράσεις και ενέργειες.

 • Εμπλουτισμός βιογραφικού: Δυνατότητα συμμετοχής σε συνέδρια που διοργανώνει το ΙΕΚ Οικονομίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Επικοινωνίας, όπως το πρόσφατο συνέδριο οικονομικής παιδείας 2021, επιστημονικές ημερίδες, διαλέξεις, σεμινάρια και ένθετες ομιλίες από καθηγητές και προσκεκλημένους του Τομέα.
 • Δικτύωση σπουδαστών: Συμμετοχή σε ημερίδες συνεργαζόμενων φορέων (Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, Isalos.net, GRBossible, Carreer4Sea).
 • Εξέλιξη: Δυνατότητα συνέχισης σπουδών (επιπέδου 6) σε συνεργαζόμενα κολέγια (IST College, Epsilon College), με προνομιακές τιμές και μειωμένο χρόνο φοίτησης, καθώς και συμμετοχή σε κατατακτήριες Δημόσιων Πανεπιστημίων.
 • Σταδιοδρομία: Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ υποστηρίζει έμπρακτα τους σπουδαστές με σκοπό την άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας, μέσω πρακτικής άσκησης σε δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων (πχ. MSC – ναυτιλιακή, Blue Star Ferries) και διοργανώνοντας Ημέρες Καριέρας.
Gatehouse Awards Iek-Delta

Διεθνής Πιστοποίηση Ειδικότητας – Gatehouse

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συνεργάζεται αποκλειστικά με τον Βρετανικό Οργανισμό Πιστοποιήσεων GATEHOUSE AWARDS.

Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τις δεξιότητες και γνώσεις τους, παρακολουθώντας 7 θεματικές ενότητες Management, Marketing, Πωλήσεις, Στρατηγικό σχεδιασμό επιχείρησης, Επιχειρησιακό πλάνο, Διοίκηση και διαχείριση ανθρώπων, ώστε να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση Ειδικότητας και το πτυχίο τους να έχει διεθνή ισχύ.

Δωρεάν Παροχές

Δωρέαν Παροχές & Εφόδια

Παρακολουθώντας τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρέχει σε όλους τους Σπουδαστές του επιπρόσθετα επιχειρηματικά εφόδια.

Διοργανώνονται εξειδικευμένα θεματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια από ακαδημαϊκού κύρους καθηγητές του ΙΕΚ Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, καθώς και από καταξιωμένα στελέχη της αγοράς, marketeers, κ.α. Επίσης, για όλους τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρέχονται Δωρεάν πρόσθετα επιχειρηματικά εφόδια, όπως εκμάθηση αγγλικής γλώσσας και πιστοποίηση γνώσης/χρήσης Η/Υ (Globalcert), ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις δεξιότητές τους.

Καθηγητές

Μάθε από ταλαντούχος καθηγητές, κατόχους διδακτορικού τίτλου, με εμπειρία στον χώρο των επιχειρήσεων, ώστε να αποκτήσεις τις κατάλληλες γνώσεις και τρόπο σκέψης και να γίνεις εσύ ο επαγγελματίας που κάθε εργοδότης θέλει στην επιχείρησή του.

Σπύρος Τρουμπέτας
Σπύρος Τρουμπέτας

Director, School of Business & Communication

O Σπύρος Τρουμπέτας είναι Οικονομολόγος και Director του School of Business & Communication του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Χρηματοοικονομική και Τραπεζική με υποτροφία αριστείας, ενώ το 2020 ανακηρύχθηκε υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων με 17ετή εμπειρία στην τριτοβάθμια και επαγγελματική εκπαίδευση. Έχει διδάξει οικονομικά μαθήματα επί 13 συναπτά έτη στα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ψηφιακών Μέσων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (νυν Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής του Πανεπιστημίου Πατρών, συμμετέχοντας παράλληλα σε πλήθος Ευρωπαϊκών και ερευνητικών προγραμμάτων (ΕΠΕΑΕΚ, ΕΣΠΑ, Open Courses, Jean Monnet, ENIRISST+, Erasmus+) ως μέλος και συντονιστής ομάδων έργου.

Έχει εργαστεί ως διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων, οικονομικός αναλυτής και σύμβουλος δημόσιων οργανισμών. Τέλος, έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών σε διεθνή συνέδρια στο επιστημονικό πεδίο της χρηματοοικονομικής διοίκησης, ανάλυσης και αξιολόγησης επενδύσεων.

Ματίνα Πέππα
Δρ. Ματίνα Πέππα

Instructor in Marketing

Η Δρ. Ματίνα Πέππα είναι διδάκτορας Επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών, με ειδίκευση στον τομέα των νέων, ψηφιακών μέσων επικοινωνίας. Είναι επίσης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MA) στις Επιστήμες Πληροφόρησης και Επικοινωνίας με ειδίκευση στην επιχειρησιακή επικοινωνία και τα ψηφιακά μέσα, από το Πανεπιστήμιο Tilburg της Ολλανδίας και απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει συμμετοχές ως εισηγήτρια σε διεθνή και τοπικά συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, ενώ έχει εργασθεί ως μέλος οργανωτικής επιτροπής για τη διοργάνωση διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.  Από τον Ιούλιο του 2018 είναι επίτιμο μέλος της Ακαδημίας για την Παγκόσμια Επιχειρησιακή, Εμπορική και Διοικητική Ανάπτυξη (S.M.A.W.B).

Από τον Σεπτέμβριο του 2016 είναι συνεργάτης στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, διδάσκοντας στο μάθημα «Εισαγωγή στις Σπουδές των Μέσων». Διδάσκει μαθήματα Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάλυση διαφόρων μορφών διαμεσολαβημένης επικοινωνίας.

Οδυσσέας Κοψιδάς
Δρ. Οδυσσέας Κοψιδάς

Instructor in Business Management & Statistics

Ο Δρ. Οδυσσέας Κοψιδάς είναι πτυχιούχος Οικονομικής Επιστήμης, Νομικής και Τεχνολόγος Μηχανικός Πολιτικών Έργων Υποδομής. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών που συνδιοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στη θεματική περιοχή της Τεχνοοικονομικής Ανάλυσης Συστημάτων στο Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Οι παιδαγωγικές του σπουδές πραγματοποιήθηκαν στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης και στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και εισηγητής στο Λ.Α.Ε.Κ. Έχει διδάξει σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, καθώς και σε προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων.

Ως Τεχνολόγος Μηχανικός Πολιτικών  Έργων Υποδομής συμμετείχε στις εργασίες αναστήλωσης του Καθεδρικού Ναού Αθηνών. Η ερευνητική του δραστηριότητα και η συμμετοχή του σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα έχει ως αποτέλεσμα τη δημοσίευση πολυάριθμων επιστημονικών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με το σύστημα των κριτών. Έχει διακριθεί με το τρίτο βραβείο καλύτερης ανακοίνωσης με τίτλο: “Contribution to Historic Monuments Preservation by Investigating the Willingness to Participate within a Target Population with Low Opportunity Cost”.

Νικολέτα Κρουσουλούδη
Νικολέτα Κρουσουλούδη

Instructor in Shipping

Η Νικολέτα Κρουσουλούδη είναι περιβαλλοντολόγος και συγκοινωνιολόγος και ανήκει στην ομάδα της ΔΕΛΤΑ από το 2020. Είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανικού Περιβάλλοντος (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 2010) και μεταπτυχιακού στη Ναυτιλία, το Εμπόριο και τις Μεταφορές (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2012). Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Ναυτιλίας, Εμπορίου και Μεταφορών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η έρευνά της επικεντρώνεται στις βιώσιμες μεταφορές, στις νέες τεχνολογίες, στην επιλογή μέσου μεταφοράς, στην οδική ασφάλεια και στην κλιματική αλλαγή. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Μεταφορών και Λήψης Αποφάσεων (TRANSDEM) του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχει εργαστεί σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων την τελευταία δεκαετία ως ερευνήτρια.

Έχει διδακτική εμπειρία από το 2009, και έχει διδάξει σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, από παιδιά δημοτικού μέχρι και φοιτητές μεταπτυχιακού επιπέδου. Συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις σχετικές με το περιβάλλον, την ισότητα στις μεταφορές και την οδική ασφάλεια.

Μαριάνα Καρβουτζή
Μαριάνα Καρβουτζή

Instructor in Shipping

Η Μαριάνα Καρβουτζή γεννήθηκε στην Κορινθία. Είναι νομικός,  απόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης στις διαπραγματεύσεις από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εργάζεται   ως δικηγόρος  και  παράλληλα διδάσκει  τομείς δικαίου  σε ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Διαπραγματευτών Ελλάδας. Εισηγείται σε επιχειρήσεις και φορείς  εκπαίδευσης  επί  θεματικής  διαπραγματεύσεων και διαχείρισης των συγκρούσεων, καθώς και συναφών αντικειμένων αποτελεσματικής επικοινωνίας και ατομικής  επιρροής.  Εφαρμόζει  με επιτυχία από ετών μεθόδους εναλλακτικής επίλυσης  διαφορών  κάνοντας χρήση διαπραγματευτικών δεξιοτήτων στα πλαίσια άσκησης  του δικηγορικού επαγγέλματος. Έχει συμμετάσχει σε  σεμινάρια, παρουσιάσεις  και εκδηλώσεις  με συναφές προς τα παραπάνω περιεχόμενο.

Συνεργασίες

Erasmus+
PCCI
IDEC
Epsilon-College
EPSILONNET

  ×

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


  Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!
  Συμπλήρωσε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει.