ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΙΕΚ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ


Ειδικότητες Web designer, Λογισμικού, Δικτύων, Τεχνικών υπολογιστών

Σπούδασε ειδικότητες Πληροφορικής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ ξεκινά η επιτυχία σου!
Σπούδασε με τους καλύτερους. Γίνε ο καλύτερος!

Let’s connect!
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου ή κάλεσε μας στο 210 8225983

Ειδικότητες του ΙΕΚ Πληροφορικής

Σπούδασε στη Σχολή Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ επιλέγοντας μια από τις ειδικότητες: Web Designer – Developer, Τεχνικός Λογισμικού, Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών και ακολούθησε ένα επάγγελμα αιχμής με ευρύ πεδίο σταδιοδρομίας!

ΙΕΚ Πληροφορικής

Γιατί το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποτελεί την κορυφαία επιλογή!

50 Χρόνια Εμπειρίας
Εκπαιδευτική Εμπειρία
Ισχυρή Διασύνδεση
Απόφοιτοι / Καριέρα

Commitment to excellence!

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, ώστε οι απόφοιτοι να μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε απαίτηση της αγοράς. Είναι πιστοποιημένο για την εφαρμογή ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001:2015) και για τη διασφάλιση ποιότητας (Quality Endorsement) από την Gatehouse Awards. Αποτελεί το μοναδικό ΙΙΕΚ βραβευμένο από την Ε.Ε. για την ποιότητα εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης, ενώ είναι μέλος των Ευρωπαϊκών Κέντρων Εκπαιδευτικής Αριστείας (Centres Of Vocational Excellence – COVE).

Be a professional from day one!

Την εκπαίδευση και καθοδήγηση των σπουδαστών αναλαμβάνουν έμπειροι εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε λειτουργικά συστήματα (Windows Server, Linux), σύγχρονα λογισμικά (3d’s Max, Adobe Suite όπως Photoshop κ.α ), συστήματα διαχείρισης περιεχομένου cms (wordpress, joomla, κα), βάσεις δεδομένων (SQL, MySQL, MariaDB, SQL Server κ.α),  γλώσσες περιγραφής ιστοσελίδων (html, css),  γλώσσες προγραμματισμού (C, C++, Java, Python, C#, Javascript,  JQuery, PHP), προγραμματισμό μικροεπεξεργαστών (Arduino, Assembly 8086, Assembly 8085), τεχνολογία λογισμικού, δικτύωση και ασφάλεια συστημάτων, ψηφιακή σχεδίαση κυκλωμάτων, τεχνικές δομημένης καλωδίωσης, καθώς και επισκευή συσκευών στα εργαστήρια iRepair του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Βάσει του job simulation program, που εφαρμόζει αποκλειστικά το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, οι σπουδαστές έχουν στη διάθεσή τους υπερσύγχρονα ιδιόκτητα εργαστήρια, καθώς και ανανεωμένο  εξοπλισμό, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών (I.C.T.). Υλοποιούν προσομοιωμένα projects (on-the-job training), αποκτώντας από την πρώτη στιγμή portfolio με προσωπικά ολοκληρωμένα projects τους, ώστε να παρουσιάσουν δείγματα της δουλειάς τους σε κορυφαίες επιχειρήσεις του χώρου.

Your network is your net worth!

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στηρίζει την επαγγελματική εξέλιξη και σταδιοδρομία των σπουδαστών του με ποικίλες δράσεις και ενέργειες. Για το σκοπό αυτό, έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με τον κορυφαίο όμιλο EPSILON NET, που δραστηριοποιείται στους τομείς πληροφορικής και δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου στο διαδίκτυο. Η συνεργασία αυτή παρέχει στους σπουδαστές τα πλέον σύγχρονα προγράμματα, εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και δυνατότητα συνέχισης σπουδών (επιπέδου 6), με ειδικές προνομιακές τιμές και μειωμένο χρόνο φοίτησης. Η Σχολή Πληροφορικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συνεργάζεται με εταιρείες του χώρου (Forthnet, iRepair, ΕΡΤ, Apple κ.α.), παρέχοντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικών πιστοποιήσεων κατά τη διάρκεια φοίτησής τους. Παράλληλα, το πρότυπο Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρέχει στους σπουδαστές ελεύθερη πρόσβαση σε διετές επιμορφωτικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα (σεμινάρια, ημερίδες, διαδραστικά εργαστήρια) για την ενίσχυση των προσωπικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων τους. Επίσης, υποστηρίζει έμπρακτα τους σπουδαστές με σκοπό την άμεση απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας, μέσω πρακτικής άσκησης σε δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Welcome to the real world!

Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχοντας αποκτήσει ισχυρό γνωστικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο και συλλέξει πλούσια βιωματική εμπειρία, διεκδικούν με επιτυχία τις πλέον εξέχουσες θέσεις στην αγορά εργασίας. Είναι γεγονός, ότι οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διακρίνονται για τον επαγγελματισμό και την άριστη κατάρτισή τους, επιτυγχάνοντας 100% επαγγελματική αποκατάσταση. Οι απόφοιτοι  ανήκουν στη μεγάλη εκπαιδευτική και επαγγελματική οικογένεια της ΔΕΛΤΑ και ως μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια και ευκαιρίες. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στέκεται πάντοτε αρωγός στην επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων του για την ηθική, επαγγελματική και υλική ενίσχυσή τους, καθώς και την προώθηση των ενδιαφερόντων και κοινών συμφερόντων τους.

Δωρεάν Παροχές

Πρόσθετες Παροχές & Εφόδια ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρέχει επιπρόσθετα επιχειρηματικά εφόδια σε όλους  τους σπουδαστές, ανεξαρτήτως ειδικότητας, όπως εκμάθηση ξενων γλωσσών, ανάπτυξη soft skills, καθώς και εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops για την πληρέστερη κατάρτισή τους.

Ξένες Γλώσσες: Παρέχεται σε όλους τους σπουδαστές και αποφοίτους του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ελεύθερη πρόσβαση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών της επιλογής τους (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά).

Προσωπικές/Επιχειρηματικές Δεξιότητες: Για την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρηματικών και προσωπικών/επικοινωνιακών δεξιοτήτων των σπουδαστών, παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στο διετές επιμορφωτικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, προσφέροντας διδακτικές μονάδες, ώστε να ενισχυθεί η απασχολησιμότητά τους στην σύγχρονη αγορά εργασίας.

Εξειδικευμένα Σεμινάρια/Διαλέξεις/Workshops: Τέλος, η εκπαιδευτική ύλη εμπλουτίζεται με πληθώρα εξειδικευμένων σεμιναρίων, διάλεξεων και workshops με στόχο την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών που θα εξασφαλίσει την επαγγελματική τους επιτυχία.

Gatehouse Awards Iek-Delta

Αναγνωρισμένο Κρατικό Πτυχίο με Διεθνή Πιστοποίηση ειδικότητας Gatehouse Awards

Οι σπουδές στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ οδηγούν σε Αναγνωρισμένο Κρατικό Δίπλωμα Επιπέδου 5, με δυνατότητα Διεθνούς Πιστοποίησης Ειδικότητας.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συνεργάζεται αποκλειστικά με τον Βρετανικό Οργανισμό Πιστοποιήσεων, GATEHOUSE AWARDS, παρέχοντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση Ειδικότητας και το πτυχίο τους να έχει διεθνή ισχύ με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μεγιστοποιούν την αξία των σπουδών τους, ώστε να ανταποκριθούν σε περιζήτητες εξειδικευμένες θέσεις του επαγγέλματός τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Καθηγητές

Μάθε από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες, με πολυετή εμπειρία στον χώρο της Πληροφορικής, ώστε να αποκτήσεις τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες και να γίνεις καταξιωμένος επαγγελματίας στο χώρο της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών!

Δημήτρης Δερμάνης

Δημήτρης Δερμάνης

School of Information Technology

Ο Δημήτρης Δερμάνης είναι υπεύθυνος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας & Ηχοληψίας και συνεργάζεται με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ως εκπαδευτής από το 2006. Ασχολείται με τη μουσική εκπαίδευση και την τεχνική κατάρτιση σε θέματα Ηχοληψίας & Μουσικής τεχνολογίας από το 2000. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά και Πιάνο στο Αττικό και στο Εθνικό Ωδείο και έχει Μεταπτυχιακό στις Μουσικές Σπουδές στο ΕΚΠΑ. Επίσης είναι ACT (Apple Certified Trainer) στις επαγγελματικές εφαρμογές ήχου. Υπήρξε συνεργάτης του συνθέτη Νίκου Μαμαγκάκη και έχει δουλέψει με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Χαρούλης, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, κ.ά. Γράφει μουσική και κάνει σχεδιασμό ήχου για θέατρο, ραδιόφωνο και διαφημίσεις. Πρόσφατα συνεργάστηκε με την εταιρία Arturia (σε μορφή endorsement) και ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube video/showcase για τα μοντέλα Drumbrute και Minibrute 2. Δραστηριοποιείται ως παραγωγός στο χώρο της ηλεκτρονικής synthwave-outrun σκηνής και ως session keyboardist με τον Έλληνα παραγωγό RSN.
Αγαπημένο του motto: “Peace, Love & Synths”

Μιχάλης Σταματόπουλος

Μιχάλης Σταματόπουλος

Instructor in Information Technology

Ο Μιχάλης Σταματόπουλος είναι Instructor στο School of Engineering & Information Technology του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο τμήμα Πληροφορικής. Είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και τη διδασκαλία των μαθημάτων: Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Αλγοριθμική & Δομές Δεδομένων, Επικοινωνίες Δεδομένων, Βάσεις Δεδομένων, Τεχνολογία Λογισμικού και Ασφάλεια Συστημάτων.
Είναι πτυχιούχος Πληροφορικός (ΠΕ19/ΠΕ86), του Τμήματος Πληροφορικής, της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ε.Α.Π., Πατρών. Κατέχει παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια στην εκπαίδευση της Πληροφορικής και έχει μεταπτυχιακή επιμόρφωση, ως Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής όπως επίσης και ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).
Είναι επιστημονικός συνεργάτης – ερευνητής, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Τ.Ε.), της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχει 9 επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε αναγνωρισμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνούς φήμης επιστημονικά συνέδρια.
Έχει διακριθεί για ερευνητική εργασία από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ενώσεων Μετρολογίας (International Measurement Confederation, ΙΜΕΚΟ). Ως ερευνητής του Τ.Π.Τ.Ε., έλαβε το 2018, το πρώτο βραβείο καλύτερης επιστημονικής εργασίας, για ερευνητικό έργο, με αντικείμενο την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς (EuroMed 2018), από το δημόσιο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ.) και την μια και μοναδική έδρα της UNESCO στον τομέα της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO Chair on Digital Cultural Heritage) και την επίσης μοναδική στην Ε.Ε. Έδρα Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά (EU ERA Chair on Digital Cultural Heritage). Έχει επίσης βραβευθεί, με το πρώτο βραβείο καλύτερης επιστημονικής δημοσίευσης (EuroMed 2018) από την Springer Nature, τον μεγαλύτερο επιστημονικό εκδοτικό οίκο στον κόσμο.
Εργάζεται παράλληλα, στον τομέα της Πληροφορικής για περισσότερα από 25 έτη και υπήρξε εκπρόσωπος στην Ελλάδα, κορυφαίων διεθνώς εταιρειών τεχνολογίας (FARO Technologies, CADZone, Trancite, A-T Solution, VCRASH) για το ελληνικό Law Enforcement Industry.

Απόστολος Καραδημήτρης

Απόστολος Καραδημήτρης

Instructor in Electronics Engineering

Ο Απόστολος Καραδημήτρης είναι πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Αθήνα. Παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Έξυπνες Πόλεις, Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙοΤ) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει εργαστεί ως Ηλεκτρονικός Μηχανικός, Μηχανικός Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Τα ενδιαφέροντά του είναι Ηλεκτρονικές κατασκευές - Ρομποτική.

Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης

Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης

Instructor in Electronics Engineering

Ο Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης είναι καθηγητής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Διδάσκει μαθήματα πληροφορικής και επικοινωνιών δεδομένων. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων στην Πληροφορική. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία 22 ετών σε εταιρείες του χρηματοοικονομικού τομέα ως προϊστάμενος πληροφορικής. Έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Συνεργασίες

ERT-IEK-DELTA
Forthnet-iek-delta
iRepair-iek-delta
Globalnet-iek-delta
UNICERT-IEK-DELTA
Unified-Communications-IEK-DELTA