ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΩΝ

ΙΕΚ ΤΕΧΝΩΝ


Ειδικότητες Φωτογραφίας, Ηχοληψίας, Μουσικής Τεχνολογίας, Διακόσμησης, Γραφιστικής, 3D Animation

Ανάδειξε το ταλέντο σου στη Σχολή Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.
Σπούδασε με τους καλύτερους. Γίνε ο καλύτερος!

Let’s connect!
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου ή κάλεσε μας στο 210 8225983

Ειδικότητες του ΙΕΚ Τεχνών

Σπούδασε στη Σχολή Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ επιλέγοντας μία από τις ειδικότητες: Μουσική Τεχνολογία – Ηχοληψία – Φωτογραφία – Διακόσμηση – Γραφιστική – 3D Animation – Σεναριογραφία και ανάδειξε το μοναδικό ταλέντο σου!

Συμμετοχή σε Δράσεις, Εκθέσεις, Events

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ επενδύουμε στην υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης, την οποία ενισχύουμε με ποικίλες δράσεις εξωστρέφειας και με αναγνωρισμένου κύρους συνεργασίες και πιστοποιήσεις.

Athens art festival
ΙΕΚ Τεχνών
ΙΕΚ Φωτογραφίας
Φωτογραφία σπουδές
Μουσική ΙΕΚ
ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Σπουδές
Σπουδές γραφιστικής
σπουδες ιεκ γραφιστικη
ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ταξίδια

Γιατί το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποτελεί την κορυφαία επιλογή!

50 Χρόνια Εμπειρίας
Εκπαιδευτική Αριστεία
Ισχυρή Διασύνδεση
Απόφοιτοι / Καριέρα
Δωρεάν Παροχές

Πρόσθετες Παροχές & Εφόδια ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρέχει επιπρόσθετα επιχειρηματικά εφόδια σε όλους  τους σπουδαστές, ανεξαρτήτως ειδικότητας, όπως εκμάθηση ξενων γλωσσών, ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και soft skills, καθώς και εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops για την πληρέστερη κατάρτισή τους.

Ξένες Γλώσσες: Παρέχεται σε όλους τους σπουδαστές και αποφοίτους του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ελεύθερη πρόσβαση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών της επιλογής τους (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά).

Ψηφιακές Δεξιότητες: Παρέχεται επίσης, ελεύθερη πρόσβαση στα μαθήματα Ψηφιακών Δεξιοτήτων για την Πιστοποίηση Γνώσεων Πληροφορικής και Χρήσης Η/Υ, συνολικής διάρκειας 44 ωρών. Οι διδακτικές ενότητες καλύπτουν πλήρως την προετοιμασία των σπουδαστών, για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις της επίσημης πιστοποίηση GLOBALCERT, για όσους το επιθυμούν. Η Πιστοποίηση αναγνωρίζεται και μοριοδοτείται από τον δημόσιο τομέα, ενώ κρίνεται πολλές φορές απαραίτητη και απαιτητή από τον ιδιωτικό τομέα.

Προσωπικές/Επιχειρηματικές Δεξιότητες: Για την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρηματικών και προσωπικών/επικοινωνιακών δεξιοτήτων των σπουδαστών, παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στο διετές επιμορφωτικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, προσφέροντας διδακτικές μονάδες, ώστε να ενισχυθεί η απασχολησιμότητά τους στην σύγχρονη αγορά εργασίας.

Εξειδικευμένα Σεμινάρια/Διαλέξεις/Workshops: Τέλος, η εκπαιδευτική ύλη εμπλουτίζεται με πληθώρα εξειδικευμένων σεμιναρίων, διάλεξεων και workshops με στόχο την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών που θα εξασφαλίσει την επαγγελματική τους επιτυχία.

Gatehouse Awards Iek-Delta

Αναγνωρισμένο Κρατικό Πτυχίο με Διεθνή Πιστοποίηση ειδικότητας Gatehouse Awards

Οι σπουδές στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ οδηγούν σε Αναγνωρισμένο Κρατικό Δίπλωμα Επιπέδου 5, με δυνατότητα Διεθνούς Πιστοποίησης Ειδικότητας.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συνεργάζεται αποκλειστικά με τον Βρετανικό Οργανισμό Πιστοποιήσεων, GATEHOUSE AWARDS, παρέχοντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση Ειδικότητας και το πτυχίο τους να έχει διεθνή ισχύ με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μεγιστοποιούν την αξία των σπουδών τους, ώστε να ανταποκριθούν σε περιζήτητες εξειδικευμένες θέσεις του επαγγέλματός τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Καθηγητές

Μάθε από καταξιωμένους, εν ενεργεία επαγγελματίες, με πολυετή εμπειρία στον χώρο των Visual & Performing Arts, ώστε να αποκτήσεις τις γνώσεις και δεξιότητες που θα σε αναδείξουν σε κορυφαίο επαγγελματία!

Ιωάννης Βαρούτης

Ιωάννης Βαρούτης

Director of School of Arts

O Ιωάννης Βαρούτης, είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από τα πρώτα χρόνια των σπουδών του εργάζεται πάνω στις οπτικοακουστικές τέχνες όπως η φωτογραφία, το βίντεο και η γραφιστική, οι οποίες αποτελούν και μοναδική πηγή έμπνευσης και έκφρασης για τον ίδιο. Έχει πλούσια κοινωνική δράση με εργασία και εθελοντική προσφορά σε πολλά ανθρωπιστικά προγράμματα. Από το 2007 που εισέρχεται ενεργά στον καλλιτεχνικό χώρο, έχει σταθερή παρουσία με ατοµικές και οµαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Διδάσκει τις τέχνες της εικόνας σε εκπαιδευτικά ιδρύματα από το 2012. Είναι ιδιοκτήτης και ιδρυτής του δημιουργικού γραφείου OneWayArt στο κέντρο της Αθήνας.
Αγαπημένο του motto: “Develop from Negatives and live in Color”

Δημήτρης Δερμάνης

Δημήτρης Δερμάνης

Head Instructor of Performing Arts

Ο Δημήτρης Δερμάνης είναι υπεύθυνος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας & Ηχοληψίας και συνεργάζεται με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ως εκπαδευτής από το 2006. Ασχολείται με τη μουσική εκπαίδευση και την τεχνική κατάρτιση σε θέματα Ηχοληψίας & Μουσικής τεχνολογίας από το 2000. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά και Πιάνο στο Αττικό και στο Εθνικό Ωδείο και έχει Μεταπτυχιακό στις Μουσικές Σπουδές στο ΕΚΠΑ. Επίσης είναι ACT (Apple Certified Trainer) στις επαγγελματικές εφαρμογές ήχου. Υπήρξε συνεργάτης του συνθέτη Νίκου Μαμαγκάκη και έχει δουλέψει με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Χαρούλης, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, κ.ά. Γράφει μουσική και κάνει σχεδιασμό ήχου για θέατρο, ραδιόφωνο και διαφημίσεις. Πρόσφατα συνεργάστηκε με την εταιρία Arturia (σε μορφή endorsement) και ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube video/showcase για τα μοντέλα Drumbrute και Minibrute 2. Δραστηριοποιείται ως παραγωγός στο χώρο της ηλεκτρονικής synthwave-outrun σκηνής και ως session keyboardist με τον Έλληνα παραγωγό RSN.
Αγαπημένο του motto: “Peace, Love & Synths”

Αλέξανδρος Μιλκίδης

Αλέξανδρος Μιλκίδης

Instructor in Fine Arts

Ο Αλέξανδρος Μιλκίδης είναι έμπειρος επαγγελματίας των τεχνών, του κινηματογράφου και της εκπαίδευσης, με πολυετή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία στην εικονοληψία, το μοντάζ, τα motion graphics, το animation, το βιβλίο, τη φωτογραφία, το σενάριο, τη σκηνοθεσία καθώς και τη διδασκαλία τους. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου έλαβε τον πρώτο τίτλο σπουδών του (Bachelor). Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές (Master) σπουδές σε Ελλάδα και Γαλλία στα πλαίσια του κοινού Ελληνογαλλικού προγράμματος «Τέχνη, Εικονική Πραγματικότητα και Πολυχρηστικά Συστήματα Καλλιτεχνικής Έκφρασης / Arts et Technologies de l’ Image Virtuelle» τις οποίες και ολοκλήρωσε με επιτυχία στα ιδρύματα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών/ΑΣΚΤ (Αθήνα) και Université Paris 8 Vincennes-Saint-Denis (Παρίσι).  Αυτήν τη στιγμή, εκτός από τη διδασκαλία, εργάζεται στη δημιουργία της πρώτης, μεγάλου μήκους, animation ταινίας του και ασκεί τη Διδακτορική του Έρευνα συγγράφοντας τη Διατριβή του (PhD) ως Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας της Σχολής Πολιτισμού και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Μαριάννα Μάκαρη

Μαριάννα Μάκαρη

Instructor in Graphic Design

Η Μαριάννα Μάκαρη είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει 12ετή εργασιακή εμπειρία. Διδάσκει στο School of Arts & Education του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ από το 2013, στην ειδικότητα των Σχεδιαστών Δομικών Έργων & Γεωπληροφορικής και στην ειδικότητα της Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων. Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Νίκος Χρονόπουλος

Νίκος Χρονόπουλος

Instructor in Music Technology & Audio Engineering

Ο Νίκος Χρονόπουλος είναι Sound Engineer και έχει σπουδάσει Ηχητικές Μετρήσεις – SIM SYSTEM II, στο Berkley University με τον Bob McCarthy. Διδάσκει στο School of Arts & Education του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ από το 2014.
Ξεκίνησε την καριέρα τους ως μουσικός (drummer) το 1980 και ως βοηθός ηχολήπτη το 1981. Το 1991 ξεκίνησε τη δική του εταιρεία με ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό για κάλυψη εκδηλώσεων και για τα επόμενα 7 χρόνια ανέλαβε τη θέση του Τεχνικού Υπεύθυνου Εγκαταστάσεων στην εταιρεία Όμικρον ΑΕ. Συνεργάστηκε με την εταιρεία Νέο Ρεύμα ΕΠΕ ως Υπεύθυνος Παράγωγης Εκδηλώσεων και με την εταιρεία Ακουστική ΕΠΕ ως Τεχνικός Υπεύθυνος. Για 26 χρόνια εργάζεται ως ηχολήπτης σε κέντρα διασκέδασης και σε συναυλίες με κορυφαίους έλληνες καλλιτέχνες. Tο 2010 δημιούργησε το Tesserakto, ένα στούντιο ηχογραφήσεων υψηλών προδιαγραφών και παροχών το οποίο και λειτουργεί έως σήμερα. Είναι μέλος της AES και της Musik Messe.

Κωνσταντίνα Δημητράντζου

Κωνσταντίνα Δημητράντζου

Instructor in Graphic Design

Η Κωνσταντίνα Δημητράντζου είναι απόφοιτος του Τμήματος Γραφιστικής του Α.ΤΕΙ Αθηνών και έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Msc) “Ευφυής Συσκευασία: Νέες Τεχνολογίες και Marketing” του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με ειδίκευση σε UI και τεχνολογίες RFID / NFC. Έχει εργαστεί από το 2008 ως Graphic Designer σε εταιρείες διαφημιστικών εκτυπώσεων και απο το 2015 ως Υπεύθυνη Δημιουργικού Τμήματος – Art Director σε όμιλο εταιριών. Ασχολείται κυρίως με τη δημιουργία visual identity και την έντυπη διαφήμιση. Είναι κάτοχος άδειας διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας και παράλληλα εργάζεται ως δασκάλα σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Έχει δημοσιευμένο paper µε τίτλο “Intelligent Ticket with Augmented Reality Applications for Archaeological Sites” στο βιβλίο “Strategic Innovative Marketing and Tourism, 8th ICSIMAT, Northern Aegean, Greece, 2019”, της Springer.
Αγαπημένο της motto: “A man never stands as tall as when he kneels to help a child”.

Συνεργασίες

technes-ert
gameathlon
Ianos
Icon-Music
One Way Studio
Olympus
Tesserakto
technes Sigma