Engineering & Information Technology


Τεχνικά Επαγγέλματα – Πληροφορική

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΚΑΦΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

WEB DESIGNER – DEVELOPER

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ

ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΨΥΞΗ & ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΚΤΙΚΟΣ

ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΟΔΗΓΩΝ

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Αλέξανδρος Καλτσάς

Director, School of Engineering & Information Technology

Ο Αλέξανδρος Καλτσάς είναι Τεχνολόγος Εκπαιδευτικός Ηλεκτρονικός Μηχανικός, απόφοιτος της ΑΣΕΤΕΜ – ΣΕΛΕΤΕ και είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση και σε τομείς της Ηλεκτρονικής, της Πληροφορικής και στην εγκατάσταση και ρύθμιση των Ηλεκτρονικών Συστημάτων εξωλέμβιων κινητήρων. Ασχολείται με τα ηλεκτρονικά οχημάτων και με embeded προγραμματισμό.
Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με projects Ελεύθερου Λογισμικού – Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα.
Αγαπημένο του motto: “Γίνε ρεαλιστής, μείνε ονειροπόλος!”

Δημήτριος Αθανασόπουλος

Instructor in Internal Electrical Installations & Automation Technology

Ο Δημήτριος Αθανασόπουλος είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ Ε.Μ.Π με Μεταπτυχιακά στους Αυτοματισμούς και Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΤΕΙ Πειραιά. Από το 2010 έως σήμερα διδάσκει στο School of Engineering & Information Technology του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, στις ειδικότητες Τεχνικός Αυτοματισμών και Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων. Έχει συγγράψει το νέο οδηγό Σπουδών για την Ειδικότητα Τεχνικός Αυτοματισμών. Είναι Έκτακτος Καθηγητής Εφαρμογών στην Ασπαίτε, Τμήμα Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών και πρόσφατα ανέλαβε θέση στη Διεύθυνση Δικτύου του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), με αντικείμενο την αναβάθμιση περιφερειακού εξοπλισμού τηλεχειρισμών στα δίκτυα της ΔΕΗ (Στρατηγικό έργο Νο4) και τα Κέντρα Ελέγχου Δικτύων Διανομής.
Είναι μέλος της επιτροπής θεωρητικών θεμάτων και βαθμολογητής των γραπτών δοκιμίων στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ. Από το 2008 έως το 2016 έχει διδάξει σε δημόσια ΙΕΚ της Αττικής και ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Διοργανώνει σεμινάρια με το ΚΔΒΜ2 του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε Αυτοματισμούς – PLC και Συστήματα Ασφαλείας.

Ηλίας Πυκνής

Instructor in Information Technology

Ο Ηλίας Πυκνής είναι Instructor Πληροφορικής στο School of Engineering & Information Technology του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.
Η εργασιακή του εμπειρία  βασίζεται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, ειδικότερα στο σταθερό δίκτυο και το διαδίκτυο. Παράλληλα με τα διδακτικά καθήκοντα, καλύπτει θέση τεχνικού δικτύου σε γνωστή εταιρεία σταθερού δικτύου τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας. Έχει σπουδές στον τομέα εκπαιδευτικών ηλεκτρονικής και ολοκληρώνει μεταπτυχιακές σπουδές στο τραπεζικό σύστημα.

Μιχάλης Σταματόπουλος

Instructor in Information Technology

Ο Μιχάλης Σταματόπουλος είναι Instructor στο School of Engineering & Information Technology του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο τμήμα Πληροφορικής. Είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και τη διδασκαλία των μαθημάτων: Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Αλγοριθμική & Δομές Δεδομένων, Επικοινωνίες Δεδομένων, Βάσεις Δεδομένων, Τεχνολογία Λογισμικού και Ασφάλεια Συστημάτων. Είναι διπλωματούχος Πληροφορικός ΠΕ19/ΠΕ86 της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ε.Α.Π., Πάτρας και έχει συμπληρωματική εκπαίδευση σαν Εκπαιδευτής Ενηλίκων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είναι εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης  -ερευνητής- στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τ.Π.Τ.Ε.) και έχει 6 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνούς φήμης επιστημονικά συνέδρια.
Έχει διακριθεί για ερευνητική εργασία από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ενώσεων Μετρολογίας (International Measurement Confederation, ΙΜΕΚΟ). Ως ερευνητής του Τ.Π.Τ.Ε., έλαβε πρόσφατα το πρώτο βραβείο καλύτερης επιστημονικής εργασίας, για ερευνητικό έργο, με αντικείμενο την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς (EuroMed 2018), από το δημόσιο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την μια και μοναδική έδρα της UNESCO στον τομέα της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO Chair on Digital Cultural Heritage) και την επίσης μοναδική στην Ε.Ε. Έδρα Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά (EU ERA Chair on Digital Cultural Heritage). Έχει επίσης βραβευθεί, με το πρώτο βραβείο καλύτερης επιστημονικής δημοσίευσης (EuroMed 2018) από την Springer Nature, τον μεγαλύτερο επιστημονικό εκδοτικό οίκο στον κόσμο. Εργάζεται παράλληλα, στον τομέα της Πληροφορικής για περισσότερα από 25 έτη και υπήρξε εκπρόσωπος στην Ελλάδα, κορυφαίων διεθνώς εταιρειών τεχνολογίας (FARO Technologies, CADZone, Trancite, A-T Solution, VCRASH) για το ελληνικό Law Enforcement Industry.

Ξενοφών Αναστόπουλος

Instructor in Automotive Engineering

Ο Ξενοφών Αναστόπουλος είναι Instructor στο School of Engineering & Information Technology του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και έχει αναλάβει τα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα του τομέα της Μηχανοτεχνικής. Είναι μηχανολόγος βιομηχανικής παραγωγής και εγκαταστάσεων και μηχανικός αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, με άδεια άσκησης επαγγέλματος. Έχει πολυετή εμπειρία στη συντήρηση και επιδιόρθωση οχημάτων σε μεγάλες αντιπροσωπείες και οδικές βοήθειες, αναλαμβάνοντας θέσεις μηχανικού οχημάτων και εργοδηγού. Η αγάπη του για τον τομέα των μηχανών τον οδήγησε στον τομέα της εκπαίδευσης νέων μηχανικών. Επιμορφώθηκε στην εκπαίδευση ενηλίκων και στην αξιολόγηση – ανάπτυξη σχολικού περιβάλλοντος από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σταύρος Βενιός

Instructor in Automotive Engineering

Ο Σταύρος Βενιός είναι Instructor Μηχανοτρονικής στο School of Engineering & Information Technology του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ από το 2016. Η πολυσχιδής επαγγελματική του κατάρτιση προέρχεται από την εκπαίδευσή του στα Canterbury Christ Church University (UK), F.I.T. Aviation (USA), Omega Institute of Technology (GR), Kawasaki Industries (USA) & Triumph Industries (UK). Διαθέτει πολυετή πείρα στον τομέα της τεχνικής εκπαίδευσης ως πιστοποιημένος εισηγητής, επόπτης και αξιολογητής και έχει διδάξει σε τμήματα εγκεκριμένων πιστοποιήσεων από το Βρετανικό Ινστιτούτο Βιομηχανίας Οχημάτων (IMI Awards), τον Οργανισμό Πιστοποίησης Τεχνικών Αυτοκινήτων (ATA) και τον Κρατικό Φορέα Πιστοποίησης City & Guilds. Είναι εγκεκριμένος τεχνικός των κατασκευαστών Kawasaki, Triumph, Johnson/ Evinrude και έχει συνεργαστεί με τις εταιρείες Yamaha, Ducati, Honda, Suzuki και Mercury.
Έχει εργαστεί στον τομέα της μηχανολογίας για περισσότερα από 25 χρόνια ως τεχνικός και εκπαιδευτικός τμημάτων συντήρησης, έλεγχου και βελτιώσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Μ. Βρετανία. Έχει διδάξει στα αναγνωρισμένα βρετανικά τεχνολογικά ιδρύματα Merton College, South Thames College και Lambeth College και διαθέτει βαθιά κατανόηση των σύγχρονων απαιτήσεων της δια βίου μάθησης και τεχνικής εκπαίδευσης. Παράλληλα, ασχολείται επαγγελματικά με τα συστήματα και τις τοπολογίες υπολογιστών και δικτύων και τη μουσική παραγωγή και σύνθεση.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαθέτει  47 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης προσφέροντας σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου 5.

Έχοντας πάντα ως μέγιστο κριτήριο την ασφάλεια των σπουδαστών, την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, δημιουργήσαμε τον πιο σύγχρονο όμιλο εκπαιδευτηρίων στην Αττική.

Η ναυαρχίδα του ομίλου μας με υποδομές 4500m2 που εκτείνονται σε έξι ορόφους και πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για παροχή σπουδών υψηλού επιπέδου βρίσκεται επί των οδών Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, στο κέντρο της Αθήνας.

Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, αναπτύσσουμε ένα μοναδικό περιβάλλον εκπαίδευσης στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας. Οι εγκαταστάσεις μας απέχουν μόλις 5 λεπτά από τη στάση Μετρό Πανεπιστήμιο και από το τέρμα των Λεωφορείων της οδού Ακαδημίας.

Από τον Ιούνιο του 2018, μπορείτε να μας βρείτε και στο νέο campus στη Δυτική Αττική, επί της Λεωφόρου Θηβών 197 στο Περιστέρι, μόλις 2 λεπτά από τη στάση Μετρό Ανθούπολη.

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, δεν επαναπαυόμαστε ποτέ! Πιστοί πάντα στο όραμά μας και ακολουθώντας τις αξίες που καθορίζουν τα βήματα μας όπως η Διαφάνεια, η Ηθική, η Υπευθυνότητα και η Αξιοπιστία, ενισχύουμε συνεχώς την Ειλικρινή σχέση μαζί σας. Αυτά που ο καθένας φαντάζεται να μπορούσε, τώρα γίνονται πράξη…

Κοιτάμε το μέλλον με όραμα και θέτουμε συνεχώς υψηλότερους στόχους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την παροχή της πιο ολοκληρωμένης σπουδαστικής εμπειρίας!