ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΟΔΗΓΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ & ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Ο Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών, Αυτοκινήτων & Μοτοσικλετών, είναι ένα επάγγελμα με σταθερή ζήτηση, υψηλές απολαβές και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, αφού προετοιμάζει το κάθε άτομο που θα κυκλοφορήσει ένα όχημα.

Μόνο το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ λειτούργησε την ειδικότητα από το 1997. Από τότε έχει εκπαιδεύσει με επιτυχία μεγάλο αριθμό υποψηφίων δασκάλων, οι οποίοι τελικά εκτίμησαν θετικά το πρόγραμμα, γιατί αποκόμισαν γνώσεις που δεν υποψιάζονταν, καθώς και αυτοπεποίθηση για την επαγγελματική εξέλιξη.

 • Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, θα εκπαιδευτείς σε πλήθος δεξιοτήτων (μηχανολογία οχημάτων, τεχνικές διδασκαλίας κλπ.), με στόχο την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κατάρτισή σου.
 • Μόνο το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ λειτούργησε την ειδικότητα από το 1997.
 • Το πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζεται με πλήθος σεμιναρίων τα οποία πραγματοποιούνται  από επαγγελματίες του χώρου.
 • Με τις σπουδές στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, γίνεσαι δάσκαλος δίπλα στους καλύτερους καθηγητές. Πολλοί από αυτούς είναι ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, με πολλά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.
 • Με την υποστήριξη του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, θα έρθεις σε επαφή με κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου σου, με σκοπό να πραγματοποιήσεις την πρακτική σου άσκηση και να διεκδικήσεις μελλοντικά μία θέση μόνιμης απασχόλησης.
 • Εκτός από τεχνική κατάρτιση, θα λάβεις εφόδια, τα οποία θα σε βοηθήσουν να γίνεις ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας, όπως επικοινωνιακές, διοικητικές & πωλησιακές δεξιότητες με στόχο να προβάλεις τη μελλοντική σου επιχείρηση.
 • Παράλληλα με τις σπουδές σου, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τη Διεθνή Πιστοποίηση Gatehouse Awards, που μεγιστοποιεί την αξία των σπουδών σου και σου δίνει τα εφόδια να ανταποκριθείς σε ανώτερες και ανώτατες θέσεις του επαγγέλματος σου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
 • Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & σπουδαστών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.

Ο Εκπαιδευτής Οδηγών θεωρείται από τα πιο αποδοτικά επαγγέλματα. Η ανάγκη χρήσης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για προσωπική και επαγγελματική χρήση είναι φανερή, ενώ βλέπουμε όλο και περισσότερα νεαρά άτομα. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκει ο υποψήφιος οδηγός, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει απαραιτήτως να παρακολουθήσει μαθήματα σε σχολή οδηγών.

Ως επαγγελματίας Εκπαιδευτής Οδηγών μπορείς να εργαστείς ως:

 • Ελεύθερος επαγγελματίας, δημιουργώντας τη δική σου Σχολή Οδηγών
 • Επαγγελματίας οδηγός στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
 • Εκπαιδευτής σε Σχολές Οδηγών
 • Εκπαιδευτής Κυκλοφοριακής Αγωγής
 • Εκπαιδευτής σε Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα γίνεται με την υποστήριξη του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο σου προτείνει θέσεις πρακτικής εξάσκησης στις συνεργαζόμενες εταιρείες και σε βοηθάει στο χτίσιμο του επαγγελματικού σου προφίλ.

Κορυφαίοι καθηγητές με επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο μεταδίδουν τις απαραίτητες γνώσεις, ενώ παράλληλα καλλιεργούν τον επαγγελματικό χαρακτήρα των σπουδαστών. Η διδακτική ύλη καλύπτεται από βιβλιογραφία, την οποία έχουν επιμεληθεί ειδικά οι καθηγητές και έχει εκδώσει το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Η πρακτική εξάσκηση στα εργαστήρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών ωρών.

Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

 • Νομοθεσία Οδικής Κυκλοφορίας
 • Μηχανική & Τεχνική Οχημάτων
 • Τεχνική Οδήγησης
 • Τεχνική Διδασκαλίας
 • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
 • Μηχανολογικό Σχέδιο
 • Συστήματα και Μέθοδοι Ενεργητικής & Παθητικής Ασφάλειας
 • Α’ Βοήθειες & Παθήσεις στην Οδήγηση
 • Προστασία Περιβάλλοντος & Εξοικονόμηση Ενέργειας
 • Κυκλοφοριακή Αγωγή
 • Εναλλακτικές & Νέες Τεχνολογίες Οχημάτων

Επαγγελματίες εκπαιδευτές, μηχανολόγοι, νομικοί, γιατροί μεταδίδουν αναλυτικές γνώσεις σε κάθε θέμα.

Στα σύγχρονα εργαστήρια τεχνολογίας αυτοκινήτου, οι μηχανολόγοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ εκπαιδεύουν πρακτικά στα τεχνικά μέρη και στα συστήματα λειτουργίας των  οχημάτων. Μεγάλη σημασία δίνεται στην καλλιέργεια των εκπαιδευομένων στην οδική συμπεριφορά, ώστε να μάθει ο μελλοντικός οδηγός να αποφεύγει εντάσεις στην οδήγηση,  κυκλοφοριακή ακαταστασία και κυρίως ζημιές και ατυχήματα. Έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη της διδακτικής ικανότητας των εκπαιδευομένων δασκάλων, με ειδικές μεθόδους και δημιουργία σχεδίου μαθήματος. Τέλος, διδάσκεται πρακτική στις Πρώτες Βοήθειες.

  ×

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


  Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!
  Συμπλήρωσε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει.

  Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαθέτει  50 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης προσφέροντας σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου 5.

  Έχοντας πάντα ως μέγιστο κριτήριο την ασφάλεια των σπουδαστών, την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, δημιουργήσαμε τον πιο σύγχρονο όμιλο εκπαιδευτηρίων στην Αττική.

  Η ναυαρχίδα του ομίλου μας με υποδομές 4500m2 που εκτείνονται σε έξι ορόφους και πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για παροχή σπουδών υψηλού επιπέδου βρίσκεται επί των οδών Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, στο κέντρο της Αθήνας.

  Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, αναπτύσσουμε ένα μοναδικό περιβάλλον εκπαίδευσης στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας. Οι εγκαταστάσεις μας απέχουν μόλις 5 λεπτά από τη στάση Μετρό Πανεπιστήμιο και από το τέρμα των Λεωφορείων της οδού Ακαδημίας.

  Από τον Ιούνιο του 2018, μπορείτε να μας βρείτε και με υπερσύγχρονο campus στη Δυτική Αττική, επί της Λεωφόρου Θηβών 197 στο Περιστέρι, μόλις 2 λεπτά από τη στάση Μετρό Ανθούπολη, ενώ από τον Ιούλιο του 2020 εξυπηρετούμε και τα Βόρεια & Ανατολικά προάστια της Αττικής με ολοκαίνουργιο campus επί της Μεσογείων 465, στην Αγία Παρασκευή, έναντι των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.

  Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, δεν επαναπαυόμαστε ποτέ! Πιστοί πάντα στο όραμά μας και ακολουθώντας τις αξίες που καθορίζουν τα βήματα μας όπως η Διαφάνεια, η Ηθική, η Υπευθυνότητα και η Αξιοπιστία, ενισχύουμε συνεχώς την Ειλικρινή σχέση μαζί σας. Αυτά που ο καθένας φαντάζεται να μπορούσε, τώρα γίνονται πράξη…

  Κοιτάμε το μέλλον με όραμα και θέτουμε συνεχώς υψηλότερους στόχους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την παροχή της πιο ολοκληρωμένης σπουδαστικής εμπειρίας!

  Go to Top