ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (CHEF)

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Σπούδασε Μαγειρική. Γίνε Chef στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ!

Ο Chef χρησιμοποιεί εξειδικευμένες γνώσεις, φαντασία και διάθεση συνδυάζοντας τεχνικές και πρώτες ύλες και δημιουργώντας πρωτότυπες γευστικές εμπειρίες!

Οι σπουδές στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ εξασφαλίζουν τη δημιουργία άρτια προετοιμασμένων επαγγελματιών, με προσόντα που θα τους επιτρέψουν να ξεχωρίσουν και να διεκδικήσουν διεθνείς διακρίσεις.

Φοιτώντας στη Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια και ευκαιρίες:

  • Εισέρχεσαι στην αγορά εργασίας κατέχοντας πτυχίο από τη Σχολή που καθιέρωσε την ειδικότητα το 1998 στο Υπουργείο Παιδείας.
  • Διδάσκεσαι Μαγειρική στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.
  • Μαθαίνεις τη συναρπαστική τέχνη της Μαγειρικής από τους πλέον καταξιωμένους Chef του χώρου.
  • Συμμετέχεις ενεργά σε διεθνείς εκθέσεις του τομέα Τουρισμού (ετήσια Διεθνής Έκθεση Τουρισμού – AITExpo) και επισκέπτεσαι πληθώρα επαγγελματικών χώρων.
  • Μηνιαίο Cooking Masterclass από τον Αρχιμάγειρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Βασίλη Μπέκα.
  • Από τον 1ο κιόλας χρόνο των σπουδών σου, έχεις τη δυνατότητα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης μέσω των Career Days που διεξάγονται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.
  • Αποκτάς το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Μαγειρικής στην Ελλάδα, που σε οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς και σου επιτρέπει να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση.
  • Αποκτάς διασυνδέσεις με τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αλλά και χώρους γαστρονομικού ενδιαφέροντος όπως εστιατόρια, catering και χώρους παραγωγής προιόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Αποκτάς όλα τα εφόδια για να γίνεις ένας επιτυχημένος Chef ή ιδιοκτήτης του δικού σου χώρου εστίασης.
  • Έχεις τη δυνατότητα φοίτησης και σε τρίτο έτος εξειδίκευσης (Σύγχρονες Γαστρονομικές Εφαρμογές, Συνταγολόγιο Διεθνούς Γαστρονομίας, Γαστρονομική εξέλιξη & Νέες Τάσεις, Food Styling, Food & Wine Pairing κ.α.).
  • Παράλληλα με τις σπουδές σου, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τη Διεθνή Πιστοποίηση Gatehouse Awards, που μεγιστοποιεί την αξία των σπουδών σου και σου δίνει τα εφόδια να ανταποκριθείς σε υψηλόβαθμες θέσεις του επαγγέλματος σου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  • Ξεκινάς μια επιτυχημένη καριέρα με την υποστήριξη του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο σου εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και σε βοηθά να χτίσεις το επαγγελματικό σου προφίλ.
  • Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες σπουδαστών και γονέων.

Οι επαγγελματίες – απόφοιτοι Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε διακεκριμένες κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων αλλά και ως επιχειρηματίες στο δικό τους χώρο εστίασης.

Σήμερα ο Chef αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα και μπορεί να έχει μια καριέρα με υψηλές απολαβές και μεγάλη αναγνωρισιμότητα!

Επιπλέον, το Κρατικό Δίπλωμα δίνει δικαίωμα μοριοδότησης στις προκηρύξεις του Δημοσίου, μέσω ΑΣΕΠ.

Ως Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης μπορείς να εργαστείς σε:

  • Επισιτιστικά τμήματα ξενοδοχειακών μονάδων (City Hotels και Resorts)
  • Εστιατόρια ελληνικής & διεθνούς κουζίνας (κάθε είδους)
  • Επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (Catering)
  • Κρουαζιερόπλοια – Yachts
  • Επιχειρήσεις εστιατορίων γρήγορης εστίασης (fast food)
  • Βιομηχανίες παρασκευής τροφίμων και πρώτων υλών
  • Επισιτιστικά τμήματα οργανισμών του δημόσιου τομέα, όπως νοσοκομεία, παιδικοί σταθμοί, κατασκηνώσεις, φοιτητικές λέσχες, κ.ά.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα γίνεται με την υποστήριξη του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο σου προτείνει θέσεις πρακτικής εξάσκησης στις συνεργαζόμενες εταιρείες και σε βοηθάει στο χτίσιμο του επαγγελματικού σου προφίλ.

Το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ προετοιμάζει άρτια τον μελλοντικό Chef όχι μόνο στην παρασκευή και εκτέλεση συνταγών κάθε τύπου, αλλά και στην οργάνωση του χώρου της κουζίνας καθώς και στη διοίκηση του προσωπικού της.

Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις εμπειρίες και την αγάπη τους για το επάγγελμα. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

  • Τέχνη Μαγειρικής
  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
  • Αγγλικά
  • Γαλλικά
  • Αρχές Οικονομικής
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Οργάνωση – Λειτουργία Εστιατορίου
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Σύνθεση Μενού
  • Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
  • Τεμαχισμός Κρεάτων
  • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
  • Πρακτική Άσκηση

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σου παρέχει online υποστήριξη της εκπαίδευσης. Για το σκοπό αυτό, όλη η επικοινωνία και η εκπαιδευτική ύλη είναι οργανωμένα online, μέσω της πλατφόρμας της Google (Google Class), ώστε ανά πάσα στιγμή να είσαι σε επαφή και επικοινωνία με τους καθηγητές σου και να έχεις πρόσβαση στην διδακτική ύλη. Μέσα από την πλατφόρμα είναι δυνατή η εξ αποστάσεως εκπαίδευση οποιαδήποτε στιγμή παραστεί ανάγκη.

Επιπλέον, για την υποστήριξη σου στις Εξετάσεις Πιστοποίησης, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχει δημιουργήσει Βιβλία Πιστοποίησης για όλες τις ειδικότητες. Τα Βιβλία Πιστοποίησης διατίθενται αποκλειστικά σε σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και περιέχουν όλες τις πιθανές ερωτήσεις / απαντήσεις των εξετάσεων με εύκολο και κατανοητό τρόπο, για σίγουρη επιτυχία.

Παράλληλα με τα μαθήματά σου, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις σεμινάρια εξειδίκευσης και κατάρτισης τα οποία και θα σε βοηθήσουν να διευρύνεις ακόμα περισσότερο τις γνώσεις σου στο αντικείμενό σου!

Ενδεικτικά, κάποια από τα σεμινάρια που θα παρακολουθήσεις:

  • All about meat σε συνεργασία με την εταιρεία ΣΙΑΚΟΣ | Διάρκεια: 4 ώρες
  • Sushi Basics | Διάρκεια: 10 ώρες
  • Οινογνωσία / Γευσιγνωσία διαφορετικών τύπων κρασιών & Οργάνωση κάβας | Διάρκεια: 4 ώρες
  • Wine & Food Pairing | Διάρκεια: 4 ώρες
  • VIP Service Protocol – Τεχνικές Σερβιρίσματος | Διάρκεια: 4 ώρες
  • Customer Service & Complaint Handling | Διάρκεια: 2 ώρες
  • Guest Typology / Εθνικότητα (Πολιτισμικές καταβολές) | Διάρκεια: 4 ώρες
  • Θεματικά Σεμινάρια Διεθνούς Γαστρονομίας | Διάρκεια: 4 ώρες
  • F & B Effective Cost Management | Διάρκεια: 2 ώρες
  • 5 Stars Operational Standards | Διάρκεια: 2 ώρες
  • Sommelier Course | Διάρκεια: 90 ώρες
  • Bartending Job Ready | Διάρκεια: 40 ώρες
  • Cooking Course | Διάρκεια: 120 ώρες
  • Baking Course | Διάρκεια: 120 ώρες

* Τα σεμινάρια ανανεώνονται, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις τάσεις της αγοράς.

Η Σχολή Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, με εξοπλισμό πέρα των τυπικών απαιτήσεων:

  • Κουζίνες – Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με σύγχρονο εξοπλισμό όπως ξηρός φούρνος, steamer, roaster και επαγωγικές εστίες.
  • Σύγχρονες εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου.
  • Κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιρειών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian.
  • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων.
  • Αίθουσα προσομοίωσης εστιατορίου.
  • Εργαστήριο bar.
  • Αποθήκες υλικών με ψυγεία, καταψύκτες και χώρους ταξινόμησης βάσει προδιαγραφών HACCP.
  • Σύγχρονες συσκευές για τη διατήρηση των πρώτων υλών σε κενό αέρος Vacuum και Roner.
  • Εργαστήρια Η/Υ με PC και Mac, με σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού.

We are

    ×

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


    Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!
    Συμπλήρωσε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει.

    Go to Top