ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΚΑΦΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ

Η συγκεκριμένη ειδικότητα έχει ενταχθεί στην ειδικότητα Τεχνικός Μηχανοτρονικής.

Ο κλάδος των κινητήρων θαλάσσης έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια,κυρίως λόγω της αύξησης ζήτησης στην αγορά των σκαφών αναψυχής για προσωπικούς ή τουριστικούς σκοπούς. Συνεπώς, οι ειδικοί τεχνικοί σκαφών έγιναν με τη σειρά τους περιζήτητοι επαγγελματίες.

Ο Μηχανολογικός Τομέας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ δημιούργησε πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Τεχνικός Μηχανών Θαλάσσης & Σκαφών Αναψυχής από το 2002. Η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν προσφέρεται σε κανένα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα ανώτερης βαθμίδας.

Η τεχνολογία των μηχανών θαλάσσης αναπτύχθηκε για να δώσει στο κοινό μεγαλύτερες δυνατότητες, ενώ οι παράπλευρες υπηρεσίες του κλάδου marine αναβαθμίστηκαν και εξαπλώθηκαν. Το πρόγραμμα σπουδών προετοιμάζει τον επαγγελματία που ασχολείται με τον έλεγχο, τη συντήρηση και την επισκευή μηχανών θαλάσσης, εσωλέμβιων, εξωλέμβιων, μηχανών έσω – έξω, wave runners και όλου του παρελκόμενου ναυπηγικού, ναυτιλιακού, ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

 • Διδάσκεσαι Μηχανοτρονική στις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις, με συνεργείο αυτοκινήτων εντός της σχολής, στη 1η Σχολή Μηχανολογίας στην Ελλάδα!
 • Η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν προσφέρεται σε κανένα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα ανώτερης βαθμίδας.
 • Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι το μεγαλύτερο και πλέον εξειδικευμένο Ινστιτούτο στη Μηχανολογία, Ηλεκτρολογία και Ηλεκτρονική Τεχνολογία.
 • Σπουδάζεις ένα επάγγελμα με μεγάλο εύρος αντικειμένων απασχόλησης, καθώς η συγκεκριμένη ειδικότητα στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, καλύπτει όλο το φάσμα των εφαρμογών μηχανολογίας.
 • Μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, θα αποκτήσεις διασυνδέσεις με κορυφαίες εταιρείες του Κλάδου.
 • Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συμπληρώνει το τυπικό πρόγραμμα σπουδών με πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων.
 • Παράλληλα με τις σπουδές σου, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τη Διεθνή Πιστοποίηση Gatehouse Awards, που μεγιστοποιεί την αξία των σπουδών σου και σου δίνει τα εφόδια να ανταποκριθείς σε ανώτερες και ανώτατες θέσεις του επαγγέλματος σου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
 • Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & σπουδαστών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.

Η ειδικότητα Τεχνικός Μηχανών Θαλάσσης & Σκαφών Αναψυχής διοχετεύθηκε στην αγορά τα τελευταία χρόνια και η ζήτηση σε θέσεις του κλάδου απέδειξε την αναγκαιότητά της.

Ως απόφοιτος μπορείς να απασχοληθείς είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας, είτε ως τεχνικός σε δημόσια ή σε ιδιωτική επιχείρηση.

Μερικοί από τους χώρους επαγγελματικής αποκατάστασης είναι οι εξής:

 • Συνεργεία επισκευής και συντήρησης μηχανών θαλάσσης
 • Βιομηχανίες – βιοτεχνίες ναυπηγικών υλικών, μηχανημάτων εξοπλισμού μηχανολογικού εξοπλισμού σκαφών αναψυχής
 • Ναυπηγεία – μαρίνες σκαφών αναψυχής
 • Ναυτιλιακές εταιρείες

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα γίνεται με την υποστήριξη του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο σου προτείνει θέσεις πρακτικής εξάσκησης στις συνεργαζόμενες εταιρείες και σε βοηθάει στο χτίσιμο του επαγγελματικού σου προφίλ.

Στο πρόγραμμα σπουδών συμπεριλαμβάνεται η απαραίτητη θεωρητική ανάλυση, που υποστηρίζει τα τεχνικά θέματα. Η πρακτική εξάσκηση στα εργαστήρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών ωρών.

Σε συνδυασμό με τα μαθήματα του δεύτερου έτους σπουδών της ειδικότητας της Μηχανοτρονικής, οι σπουδαστές παρακολουθούν μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης ΔΕΛΤΑ εξειδικευμένα μαθήματα και αποκτούν την απαραίτητη τεχνογνωσία σε εξωλέμβιους, έσω-έξω και εσωλέμβιους κινητήρες σκαφών.

Παράλληλα με τα μαθήματά σου, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις δωρεάν σεμινάρια εξειδίκευσης και κατάρτισης τα οποία και θα σε βοηθήσουν να διευρύνεις ακόμα περισσότερο τις γνώσεις σου στο αντικείμενό σου!

Ενδεικτικά, κάποια από τα δωρεάν σεμινάρια που θα παρακολουθήσεις:

 • Φίλτρα οχημάτων
 • Αποσβεστήρες ταλαντώσεων (αμορτισέρ, ανάρτηση) σε συνεργασία με την Electra Hellas
 • Σύστημα Common Rail για Diesel κινητήρες

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του:

 • Υπερσύγχρονα ιδιόκτητα εργαστήρια βάσει του Job Simulation Program που εφαρμόζεται αποκλειστικά στο IEK ΔΕΛΤΑ.
 • Μηχανουργείο, εφαρμοστήριο και εργαστήριο συγκολλήσεων, όπου διεξάγονται μηχανουργικές κατασκευές, μετρήσεις και εργασίες εφαρμογής.
 • Εργαστήριο λυσιαρμολόγησης κινητήρων.
 • Εργαστήριο σύγχρονης τεχνολογίας, με διαγνωστικά μηχανήματα συμβατικής τεχνολογίας και τεχνολογίας Bluetooth.
 • Εξομοιωτές (Simulators).
 • Εκπαιδευτικές ηλεκτρονικές και ηλεκτρολογικές πινακίδες.
 • Ασκήσεις διάγνωσης και επισκευής.

We are .

  ×

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


  Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!
  Συμπλήρωσε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει.

  Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαθέτει  50 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης προσφέροντας σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου 5.

  Έχοντας πάντα ως μέγιστο κριτήριο την ασφάλεια των σπουδαστών, την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, δημιουργήσαμε τον πιο σύγχρονο όμιλο εκπαιδευτηρίων στην Αττική.

  Η ναυαρχίδα του ομίλου μας με υποδομές 4500m2 που εκτείνονται σε έξι ορόφους και πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για παροχή σπουδών υψηλού επιπέδου βρίσκεται επί των οδών Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, στο κέντρο της Αθήνας.

  Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, αναπτύσσουμε ένα μοναδικό περιβάλλον εκπαίδευσης στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας. Οι εγκαταστάσεις μας απέχουν μόλις 5 λεπτά από τη στάση Μετρό Πανεπιστήμιο και από το τέρμα των Λεωφορείων της οδού Ακαδημίας.

  Από τον Ιούνιο του 2018, μπορείτε να μας βρείτε και με υπερσύγχρονο campus στη Δυτική Αττική, επί της Λεωφόρου Θηβών 197 στο Περιστέρι, μόλις 2 λεπτά από τη στάση Μετρό Ανθούπολη, ενώ από τον Ιούλιο του 2020 εξυπηρετούμε και τα Βόρεια & Ανατολικά προάστια της Αττικής με ολοκαίνουργιο campus επί της Μεσογείων 465, στην Αγία Παρασκευή, έναντι των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.

  Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, δεν επαναπαυόμαστε ποτέ! Πιστοί πάντα στο όραμά μας και ακολουθώντας τις αξίες που καθορίζουν τα βήματα μας όπως η Διαφάνεια, η Ηθική, η Υπευθυνότητα και η Αξιοπιστία, ενισχύουμε συνεχώς την Ειλικρινή σχέση μαζί σας. Αυτά που ο καθένας φαντάζεται να μπορούσε, τώρα γίνονται πράξη…

  Κοιτάμε το μέλλον με όραμα και θέτουμε συνεχώς υψηλότερους στόχους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την παροχή της πιο ολοκληρωμένης σπουδαστικής εμπειρίας!

  Go to Top