Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχει θέσει σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις αίθουσες και σε όλους τους χώρους της Σχολής, που θα πρέπει να τηρούνται με απόλυτη αυστηρότητα. Κύριο μέλημά μας παραμένει ο περιορισμός του COVID-19  και η ασφάλεια Σπουδαστών, Καθηγητών και Διοικητικού Προσωπικού.

 

Νέα μέτρα ασφαλείας

1.Χρήση Μάσκας

Η χρήση μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Σχολής και κατά τη διάρκεια του διαλείμματός μας.

2.Αποφεύγουμε τον Συνωστισμό – Τηρούμε τις αποστάσεις Ασφαλείας

Τηρούμε την απόσταση των 2 μέτρων μεταξύ μας και αποφεύγουμε τον συνωστισμό στην είσοδο της Σχολής, στις σκάλες και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Όλοι οι όροφοι θα έχουν επιτήρηση ώστε να εφαρμόζονται οι αποστάσεις ασφαλείας. Παρακαλούμε για την προσοχή σας!

3.Χρήση Ανελκυστήρα

Η χρήση του ανελκυστήρα της Σχολής απαγορεύεται και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με τη χρήση μάσκας. Για να πάμε στις τάξεις μας, χρησιμοποιούμε τις σκάλες, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

4.Ατομική Ευθύνη και Υγιεινή σε όλους τους χώρους της Σχολής

Φροντίζουμε να πλένουμε συχνά τα χέρια μας με νερό και σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα με συγκέντρωση αλκοόλης τουλάχιστον 60%. Σε όλες τις τουαλέτες της Σχολής, έχει τοποθετηθεί οδηγός για τη σωστή εφαρμογή της Υγιεινής των Χεριών με πλύσιμο με νερό και σαπούνι, ενώ διαθέσιμα αντισηπτικά διαλύματα θα υπάρχουν σε κάθε αίθουσα, στα εργαστήρια, την υποδοχή και τους κοινόχρηστους χώρους.
Όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή με χαρτομάντηλο το οποίο στη συνέχεια πετάμε στα σκουπίδια. Δεν ακουμπάμε με τα χέρια μας το πρόσωπό μας και δεν ανταλάσσουμε αντικείμενα με τους συμμαθητές μας. Πριν ξεκινήσουμε το πρωί από το σπίτι μας, πρέπει να έχουμε φροντίσει να έχουμε μαζί μας όλα αυτά που χρειαζόμαστε στην τάξη αλλά και χαρτομάντηλα.
Είναι σημαντικό, πριν μπούμε στην τάξη, να έχουμε απολυμάνει τα χέρια μας. Φροντίζουμε το θρανίο μας να είναι καθαρό και εάν χρειαστεί, το καθαρίζουμε με το αντισηπτικό μας μαντηλάκι.
Η Διοίκηση του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχει μεριμνήσει ώστε να απολυμαίνεται διαρκώς η Σχολή με χλωριούχα καθαριστικά και ειδικά συνεργεία. Τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής, προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας!

5.Χρήση κλιματιστικών

Η χρήση των κλιματιστικών μέσα στις αίθουσες δε συτήνεται. Τα παράθυρα θα παραμένουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος και όλοι οι χώροι της Σχολής θα αερίζονται συνεχώς με φυσικό τρόπο.

6.Διαλείμματα

Βγαίνουμε στο διάλειμμά μας, τηρώντας αυστηρά τις υποδείξεις του καθηγητή μας. Τα διαλείμματα έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνονται ταυτόχρονα για όλους τους σπουδαστές. Βγαίνουμε από την τάξη με σειρά, χωρίς να στριμωχνόμαστε. Χρησιμοποιούμε αυστηρά και μόνο τον χώρο που θα μας υποδείξει ο καθηγητής μας για το διάλειμμά μας, χωρίς να συνωστιζόμαστε.

7.Υποδοχή και χώρος Διοίκησης

Τόσο στην υποδοχή, όσο και στον χώρο Διοίκησης, τηρούμε πάντα την απόσταση των 2 μέτρων από τον συμμαθητή μας ή το Διοικητικό Προσωπικό όσο αναμένουμε να εξυπηρετηθούμε. Εάν θέλουμε να συνομιλήσουμε με το Διοικητικό Προσωπικό, μπορούμε, κατόπιν ραντεβού, με αίτημά μας που μπορεί να γίνει μέσω email:

Σχετικά με τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών, ανατρέχουμε στον Οδηγό Επιβίωσης Σπουδαστή, που μας έχει σταλεί στο σπουδαστικό μας email.

8.Τι κάνουμε εάν αισθανθούμε αδιαθεσία

Δεν ερχόμαστε στη Σχολή εάν αισθανόμαστε άρρωστοι. Μένουμε υποχρεωτικά σπίτι, επικοινωνούμε με τον Γιατρό μας και τον Διευθυντή του τομέα μας για τα συμπτώματά μας. Εάν αισθανθούμε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του μαθήματός μας, ενημερώνουμε αμέσως τον καθηγητή μας.

9. Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να παραμείνουμε σπίτι μας

Εάν έχουμε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ή με άτομο που έχει συμπτώματα και αναμένει αποτελέσματα ή εάν εμείς εμφανίσουμε κάποιο σύμπτωμα, παραμένουμε σπίτι μας και ενημερώνουμε τη Σχολή. Σε περίπτωση επαφής μας με κρούσμα ή άτομο με συμπτώματα, κάνουμε τεστ και παραμένουμε σπίτι μας. Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, αφού περάσουν 24 ώρες χωρίς να παρουσιαστούν συμπτώματα, μπορούμε να επιστρέψουμε κανονικά στα μαθήματά μας.

10.Τι κάνουμε εάν διαγνωσθούμε θετικοί

Σε περίπτωση θετικού μας τεστ, μένουμε σπίτι μας, ενημερώνουμε τον Διευθυντή του τομέα μας και ακολουθούμε τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. Αφού περάσουν 14 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων και 24 ώρες από τη στιγμή που δεν εμφανίζονται καθόλου συμπτώματα, μπορούμε να επιστρέψουμε στα μαθήματά μας.

#WeStaySafe