Το εξειδικευμένο σεμινάριο BLS (Basic Life Support), πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Ιπποκράτους 22, την Τετάρτη 27/5, σε συνεργασία με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α). Στο σεμινάριο BLS Πρώτες Βοήθειες,  συμμετείχαν και περάτωσαν επιτυχώς την εκπαίδευση και οι κυρίες Γεωργία και Όλγα Φαρμάκη.

Πρώτες-Βοήθειες

Δες όλα τα στιγμιότυπα.

Η βασική υποστήριξη ζωής (BLS – Basic Life Support) και, εφόσον είναι δυνατό, η χρήση ενός αυτοματοποιημένου εξωτερικού απινιδωτή (AED – Automated External Defribillation) είναι το πρώτο επίπεδο φροντίδας για ένα άτομο σε καρδιακή ανακοπή. Η εκμάθηση της βασικής υποστήριξης της ζωής (BLS) και η χρήση ενός αυτοματοποιημένου εξωτερικού απινιδωτή (AED) είναι μια διαδραστική διαδικασία που απαιτεί τόσο γνώσεις όσο και δεξιότητες. Προκειμένου όμως να εκπαιδεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους παρόχους BLS σε ολόκληρη την Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανάνηψης (ERC – European Research Council) ανέπτυξε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης επάνω στη διδασκαλία των τεχνικών της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ – CPR) το BLS (Basic Life Support).

Πρώτες-Βοήθειες (2)

Θέλεις και εσύ να μάθεις Πρώτες Βοήθειες; Παρακολούθησε το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών BLS με Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση από την ERC.

Το σεμινάριο είναι κατάλληλα σχεδιασμένο έτσι ώστε στο τέλος, ο καθένας να είναι σε θέση να διαπιστώσει την απώλεια αναπνοής σε θύμα και να ανταποκριθεί έγκαιρα εφαρμόζοντας την τεχνική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης ταυτόχρονα με τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Ιατρούς (όλων των ειδικοτήτων), Νοσηλευτές, Φοιτητές Επαγγελμάτων Υγείας, Σπουδαστές ΙΕΚ, Εθελοντές Διασώστες, Εκπαιδευτικούς, Σώματα Ασφαλείας, Δημοσίους Υπαλλήλους και γενικά σε όλο τον πληθυσμό που επιθυμεί να εκπαιδευτεί στις Πρώτες Βοήθειες.