Ενημερώνουμε τους σπουδαστές ότι, κατόπιν Υπουργικής Απόφασης η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Λειτουργία Σχολής

Φάση Α: 4 έως 15 Μαΐου
Το τηλεφωνικό κέντρο της Σχολής θα λειτουργεί από τη Δευτέρα 4 Μαΐου και ώρες 09:00 – 17:00.

Φάση Β: 18 Μαΐου – Έναρξη Μαθημάτων
Όλα τα μαθήματα ξεκινούν και το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με βάση νέες Οδηγίες που θα λάβετε εγκαίρως.
Σχετικά με την έναρξη των πρακτικών ασκήσεων, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο και αναμένουμε διευκρινίσεις. Όλοι οι σπουδαστές που βρίσκονται σε πρακτική άσκηση, θα ενημερωθούν με νέα ανάρτηση.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχει ήδη αρχίσει να θέτει σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις αίθουσες και όλους τους χώρους της Σχολής που θα πρέπει να τηρούνται με απόλυτη αυστηρότητα. Κύριο μέλημά μας παραμένει ο περιορισμός του COVID-19 κατά την έναρξη των μαθημάτων και η ασφάλεια Σπουδαστών, Καθηγητών και Διοικητικού Προσωπικού. Οδηγίες για τα μέτρα θα λάβετε άμεσα στο σπουδαστικό σας email.

#ΜένουμεΑσφαλείς

Συχνές Ερωτήσεις FAQs

Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα είναι το ίδιο ή θα αλλάξει;

Πρόκειται να θέσουμε σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε όλες τις αίθουσες, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις αλλά και ο μέγιστος αριθμός σπουδαστών ανά αίθουσα. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα των τμημάτων θα αλλάξει και θα διαμορφωθεί με βάση νέες οδηγίες που θα λάβεις εγκαίρως. Τα Μαθήματα Ξένων Γλωσσών και Η/Υ διακόπτονται μέχρι νεωτέρας και θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησής τους το επόμενο εξάμηνο. Σχετικά με τα Σεμινάρια μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιηθούν βάσει νέου προγράμματος.

Η Πρακτική μου Άσκηση θα ξεκινήσει και αυτή στις 18 Μαΐου;

Σύμφωνα με Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας οι Πρακτικές Ασκήσεις σπουδαστών ΙΕΚ μπορούν να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Η πρακτική θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τους περιορισμούς και τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας που ορίζονται για την εκάστοτε επιχείρηση από τον ΕΟΔΥ. Αναλυτικές πληροφορίες έχουν σταλεί από το Γραφείο Σταδιοδρομίας στο σπουδαστικό σου email.

Θα υπάρχει η δυνατότητα εξ’ αποστάσεως φοίτησης;

Ναι, τα Delta e-Classrooms θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέσω Σύγχρονης ή Ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους σπουδαστές. Θα ακολουθήσουν περεταίρω διευκρινίσεις για όλα τα Θεωρητικά και τα Εργαστηριακά μαθήματα.

Ανήκω σε ευπαθή ομάδα και προτιμώ να μην μετακινηθώ προς τον χώρο της Σχολής. Τι ισχύει για τις απουσίες μου;

Για το ζήτημα των απουσιών, θα υπάρξει μέριμνα για όλους τους σπουδαστές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά και για όσους συγκατοικούν με ευάλωτα άτομα. Ως εκ τούτου, οι απουσίες δεν θα προσμετρηθούν. Η ενημέρωση για την απουσία, θα πρέπει να γίνει με μία αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση. Προς την διευκόλυνση όλων των σπουδαστών, τα Delta e-Classrooms θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέσω Σύγχρονης ή Ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης και η απαραίτητη εκπαιδευτική υπηρεσία θα μπορέσει να καλυφθεί.

Μένω σε νομό εκτός Αττικής, μπορώ να μεταβώ στην Αθήνα για την παρακολούθηση των μαθημάτων στις 18 Μαΐου;

Μπορούμε να σου εκδώσουμε βεβαίωση φοίτησης εφόσον μας το ζητήσεις με ένα email στο info@iekdelta.gr, ωστόσο, σχετικά με τις εκτός νομού μετακινήσεις, αναμένουμε επίσημη απάντηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σε περίπτωση καθυστέρησής σου στην επάνοδό σου στα μαθήματα λόγω δυσκολίας μετακίνησης, οι απουσίες σου θα δικαιολογηθούν. Τα Delta e-Classrooms θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέσω Σύγχρονης ή Ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης και η απαραίτητη εκπαιδευτική υπηρεσία θα μπορέσει να καλυφθεί.

Μπορεί να γίνει κάποια διευκόλυνση ως προς τα δίδακτρά μου;

Αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες της εποχής και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετές οικογένειες, προβλέπεται έκπτωση 10% για τις πληρωμές διδάκτρων που θα πραγματοποιηθούν έως και 30 Ιουνίου και έκπτωση 20% για ολική αποπληρωμή του συμβολαίου ή προεξόφληση του επόμενου έτους φοίτησης. Με κατανόηση στις διαδικασίες προσαρμογής στην κανονικότητα, μπορείς να μας καλέσεις στο 2108225983 Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 με 17:00, ή να μας στείλεις email στο info@iekdelta.gr.

 

Εάν δεν έχουμε απαντήσει στο ερώτημά σου, μπορείς να μας το στείλεις στο info@iekdelta.gr

Μείνε συντονισμένος στο σπουδαστικό σου email διότι άμεσα θα λάβεις οδηγίες για όλα τα μέτρα ασφαλείας που θα τηρηθούν στις αίθουσες και σε όλους τους χώρους της Σχολής.