Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την λήξη της τρέχουσας εκπαιδευτικής χρονιάς. Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις προόδου και απομένουν πέντε (5) εκπαιδευτικές εβδομάδες πριν τις τελικές εξετάσεις, με εξαίρεση τον Τομέα Τουρισμού & Επισιτισμού όπου απομένουν δύο (2) εκπαιδευτικές εβδομάδες.

Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου και παράλληλα με τα εργαστηριακά και θεωρητικά μαθήματα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων (soft skills) και στην εξωστρέφεια και βιωματική μάθηση, που ενδυναμώνουν και χτίζουν το ανταγωνιστικό επαγγελματικό προφίλ των σπουδαστών μας.

Συγχρόνως, επιδιώκουμε να τους φέρουμε σε επαφή με εξέχουσες εταιρείες και εργοδότες, ώστε να διερευνήσουν περαιτέρω προοπτικές για το μέλλον τους μέσα από την επαγγελματική δικτύωση.

Παρακαλούμε πολύ να τους ενθαρρύνετε κι εσείς να έχουν συμμετοχή στις δράσεις και υπηρεσίες που τους προσφέρει η σχολή, επενδύοντας στο μέλλον και την επιτυχία τους.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να είστε σε επαφή και να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις, τις δράσεις μας και τα έργα των σπουδαστών μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Για συνεχή επαφή με τις δράσεις και τα έργα των σπουδαστών μας, σας προσκαλούμε να ακολουθήσετε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε FacebookInstagramTikTokLinkedIn.

Σας ενημερώνουμε για τις άμεσες σημαντικές διοργανώσεις που προσφέρονται τις επόμενες ημέρες:

1η Γιορτή Ψωμιού Σαλαμίνας | Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Οι σπουδαστές της Σχολής Επισιτισμού θα συμμετάσχουν στην 1η Γιορτή Ψωμιού που θα διεξαχθεί στη πλατεία Ηρώων στη Σαλαμίνα. Ώρα έναρξης: 16:00

Συμμετοχή στην Έκθεση BEAUTY GREECE 2023 | Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Η Σχολή Αισθητικής & Ομορφιάς του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συμμετέχει και σας προσκαλεί όλους στην έκθεση BEAUTY GREECE 2023, όπου θα παρουσιάσει επί σκηνής το φαντασμαγορικό “INTERGALLACTIC SPRING” performance, αναδεικνύοντας το ταλέντο και το επίπεδο των σπουδαστών μπροστά στο σύνολο του επαγγελματικού κόσμου της ομορφιάς.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Τουρισμού | Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Οι σπουδαστές της ειδικότητας Ξενοδοχειακών, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Λένα Μουράτογλου, θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Τουρισμού.

Ημερίδα για τις Ευφυείς Μεταφορές | Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Συμμετοχή των σπουδαστών της ειδικότητας Ναυτιλιακών στην Ημερίδα με θέμα «Καινοτομία στη Ναυτιλία, στις Μεταφορές και στην Εφοδιαστική Αλυσίδα: Προκλήσεις Έρευνας» που θα πραγματοποιηθεί στο ίδρυμα Ευγενίδου. Διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου “Ευφυής ερευνητική υποδομή για τη ναυτιλία, τις μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα – ENIRISST+” και στοχεύει να παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες καινοτομίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η έρευνα σε αυτούς τους τομείς. Ώρα διεξαγωγής: 08:30

Σεμινάριο Προπονητικής: Nutrition & Supplementation in sports | Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Εξειδικευμένο Σεμινάριο Προπονητικής, με θέμα: “Διατροφή & Συμπληρώματα στον αθλητισμό” και εισηγητές τους κ. Μπαλή Νίκο & Πάνο Τοντισάκη, που θα διεξαχθεί στο Campus Αθήνας, Ιπποκράτους 22.

Συνέδριο «BlueGeneration: Ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους και τις νέες στη Γαλάζια Οικονομία» | Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ καλεί τους σπουδαστές και αποφοίτους του στο Συνέδριο «BlueGeneration: Ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους και τις νέες στη Γαλάζια Οικονομία», την Πέμπτη 11 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου και ώρα 09:30 – 14:00.

Διοργανωτές του συνεδρίου: η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος “HELMEPA” και η συμβουλευτική εταιρεία “Militos Consulting S.A” | Υποστηρικτής: ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Εξέχοντες ομιλητές και μέντορες στην διάθεση των σπουδαστών Διοίκησης & Οικονομίας, Τουρισμού & Επισιτισμού, Πληροφορικής, Μηχανολογίας και Παιδαγωγικών, παρουσιάζουν ευκαιρίες απασχόλησης και καριέρας στην Γαλάζια Οικονομία.

Όφελος για τον σπουδαστή αποτελεί η πιστοποίηση συμμετοχής σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, η δικτύωση με σημαντικούς παράγοντες της οικονομίας, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβαλλοντικά, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βιώσιμης ανάπτυξης κτλ.

  • Δωρεάν εκπαίδευση και mentoring από διακεκριμένους εκπροσώπους του χώρου.
  • Ενημέρωση σχετικά με τις επαγγελματικές διαδρομές και τις ανοιχτές θέσεις εργασίας.
  • Άμεση επαφή και διασύνδεση με υψηλού κύρους εταιρείες.

Θα δοθεί ονομαστική βεβαίωση παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Εταιρική παρουσίαση από την Bepanthol | 11 – 24 Μαΐου 2023

Η BAYER HELLAS γνωρίζει και εκπαιδεύει τους σπουδαστές Υγείας και Ομορφιάς, πραγματοποιώντας εταιρικές παρουσιάσεις της μάρκας Bepanthol και στα 3 Campus του IEK ΔΕΛΤΑ σε Αθήνα, Περιστέρι και Αγία Παρασκευή. Η μάρκα Bepanthol δημιουργήθηκε το 1944 κι ηγείται από την Bayer από το 2005 έως και σήμερα, αναπτύσσοντας ένα ευρύ φάσμα πρωτοποριακών και αποτελεσματικών προϊόντων για την περιποίηση της επιδερμίδας.

Masterclass Διαιτολογίας & Ζαχαροπλαστικής | Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Κοινή δράση των σπουδαστών Διαιτολογίας και Ζαχαροπλαστικής για την δημιουργία γλυκών που απευθύνονται σε ειδικές ομάδες όπως ασθενείς με κοιλιοκάκη και ασθενείς με διαβήτη, με εισηγητές την κα. Ιωάννου Γεωργία και τον Chef Σωτήρχο Στέφανο.

Εκπαιδευτική δραστηριότητα “Αθλητικό παιχνίδι & αποθεραπεία” |  Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Εκπαιδευτική δραστηριότητα για τους σπουδαστές των ειδικοτήτων Προπονητικής, Εργοθεραπείας και Φυσικοθεραπείας που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ώρες διεξαγωγής: 10:30 – 13:00

Ημέρα Καριέρας | Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και το πρότυπο Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας, στηρίζοντας τις προσπάθειες των σπουδαστών για εύρεση πρακτικής ή εργασίας διοργανώνει Ημέρα Καριέρας, την Τετάρτη 24 Μάϊου 2023, 11:00-17:00, στο campus Αθήνας (Ιπποκράτους 22) για τους τομείς της Οικονομίας & Διοίκησης, Πληροφορικής και Μηχανολογίας.

Δήλωση συμμετοχής μέσω της φόρμας: https://bit.ly/3nnfl2x

Για την καλύτερη προετοιμασία τους για την Ημέρα Καριέρας, οι σπουδαστές μπορούν να συνδεθούν με το σπουδαστικό τους email στο deltajobs.gr, όπου θα βρουν:

  • Πληροφορίες για την Ημέρα Καριέρας
  • Πρόγραμμα και Συμβουλές για το πώς να ετοιμάσεις βιογραφικό
  • Πληροφορίες για τις συμμετέχουσες εταιρίες

Συνεντεύξεις και γνωριμία (networking) με επιλεγμένες εταιρείες που αναζητούν ανθρώπινο δυναμικό.

Τέλος, θέλουμε να γνωρίζετε ότι το πρότυπο Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας προσφέρει εξατομικευμένη συμβουλευτική, κατόπιν ραντεβού, σε όλους τους σπουδαστές (οδηγίες σύνταξης βιογραφικού, στρατηγική καριέρας, διαπραγμάτευση με εργοδότες κ.α.)

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην ΕΛΤΡΑΚ | Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Εκπαιδευτική Επίσκεψη σπουδαστών Μηχανοτρονικής στην ΕΛΤΡΑΚ, επίσημος αντιπρόσωπος μεγάλων διεθνών οίκων, όπως η Caterpillar, ο Όμιλος Bridgestone, η Palfinger, η JLG, η MB και πολλών ακόμη, καθιστώντας την ηγέτη στην κατηγορία της.

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια από τη YELLOW ROSE | 23 – 31 Μαΐου 2023

Η εταιρία Yellow Rose εκπαιδεύει τους σπουδαστές Αισθητικής & Ομορφιάς υλοποιώντας τα εξειδεικευμένα σεμινάρια: Body Herbal Spa και Luminance – Αντιγήρανση και στα 3 Campus του IEK ΔΕΛΤΑ σε Αθήνα, Περιστέρι και Αγία Παρασκευή.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμματεία της Σχολής καθημερινά 08:00 – 21:00 στο 210 8225983.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, κατόπιν συνεννοήσεως, είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης.

Με εκτίμηση,

Η Διεύθυνση Σπουδών

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!