Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας διενέργειας για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης των Αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ, ύστερα από τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ. 26760/Y1 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, με θέμα: «Τροποποίηση διατάξεων της απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, αριθμ. 2944/2014 κοινής υπουργικής απόφασης «Σύστημα Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης των Αποφοίτων των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και των σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.)», ως ισχύει.» (Φ.Ε.Κ. Β’ 590/24.02.2020).
(Βρείτε την Απόφαση εδώ)

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στις Εξετάσεις Πιστοποίησης θα εκκινήσει την Τετάρτη 11/03/2020 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 27/03/2020, σύμφωνα με αναλυτικές οδηγίες που θα ανακοινωθούν.


Σχετικά με το Δίπλωμα Επιπέδου 5:

Το Δίπλωμα Επιπέδου 5 αναγνωρίζεται ισότιμα σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα επαγγελματικά δικαιώματα σε χώρες εκτός της Ελλάδας καθορίζονται κάθε φορά από την εθνική νομοθεσία κάθε χώρας. Επιπλέον, σε διαγωνισμούς του δημόσιου τομέα, οι κάτοχοι του Διπλώματος Πιστοποίησης πριμοδοτούνται με 150 επιπλέον μόρια.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ πραγματοποιεί Ταχύρυθμο Πρόγραμμα 20 ωρών, εντατικής προετοιμασίας για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης. Για περισσότερες πληροφορίες κάλεσε στο 2108225983.

Η Γραμματεία Σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ βρίσκεται πάντοτε στη διάθεσή σου για να σου παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία ή έγγραφο χρειάζεσαι.