Τη δεύτερη Ημερίδα Ψυχικής Υγείας διοργανώνει το School of Arts & Education του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ την Πέμπτη 30/05/2019.
Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο βρίσκεται το Διαδίκτυο και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τη λανθασμένη ή υπέρμετρη χρήση του.
Πώς επιδρά η καταιγιστική δύναμη του Διαδικτύου στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και πώς επηρεάζει την υγεία των νέων; Η διαδικτυακή τρομοκρατία ζωντανεύει μέσα από αληθινά περιστατικά και αστυνομικές υποθέσεις.
Οι ομιλίες είναι ανοιχτές και δωρεάν για όλους τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

The Cyber Terror: Παγίδες, Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις & Εγκληματικότητα στους Νέους

Α’ Μέρος:

11:00
“Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο”
Ομιλητές: 
Γεώργιος Νάκος, Αστυνόμος Β’ Ειδικών Καθηκόντων, Ψυχολόγος
Κωνσταντίνος Μύθυμης, Αστυφύλακας
 

Β’ Μέρος: 

“Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Η Σημασία της Πρόληψης. Το Παράδειγμα από το Χαμόγελο του Παιδιού”
Ομιλητής: 
Στέφανος Αλεβίζος, Ψυχολόγος (M.Ed), Συντονιστής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Υποψήφιος Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου

Γ’ Μέρος: 

“Ο σχολικός εκφοβισμός στο διαδίκτυο”
Ομιλήτρια: 
Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και Σύμβουλος Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Θεμάτων
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ομιλητές για τη συμμετοχή τους στην Ημερίδα Ψυχικής Υγείας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Σπούδασε Παιδαγωγικά στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και απόκτησε άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας. Εδώ θα εκπαιδευτείς από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με διακεκριμένη επαγγελματική καριέρα στα Παιδαγωγικά, την Ιατρική, την Ψυχολογία και την Ειδική Αγωγή, οι οποίοι θα σου παρέχουν πολύτιμη καθοδήγηση (mentoring) καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών σου. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ θα γνωρίσεις όλα τα σύγχρονα, διαφορετικά παιδαγωγικά συστήματα και ρεύματα (Open System Schools, Μοντεσσοριανά, Σχολεία της Φύσης, Ελεύθερα Σχολεία με την μέθοδο Waldorf-Steiner, Φινλανδικό Σύστημα Εκπαίδευσης, κ.α.) για να αποκτήσεις μια ολοκληρωμένη εικόνα της Σύγχρονης Παιδαγωγικής Επιστήμης. Τέλος, από την έναρξη της φοίτησης σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και μέχρι το τέλος, θα έχεις τη δυνατότητα να παρευρίσκεσαι εβδομαδιαίως σε πραγματικούς παιδικούς σταθμούς, με στόχο να αποκομίσεις από το 1ο μόλις εξάμηνο την πολύτιμη εμπειρία της Πρακτικής Άσκησης.