Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διεθνής Τουριστική Έκθεση Athens International Tourism Expo 2019, η οποία διεξήχθη στο Metropolitan Expo, από 6 έως 8 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή για 2η συνεχή χρονιά, του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ως αποκλειστικό εκπαιδευτικό χορηγό.

Το School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στήριξε έμπρακτα τον Τουρισμό και φέτος, σε μια από τις κορυφαίες εκθέσεις στον κλάδο του τουρισμού, με περισσότερους από 350 εκθέτες και 150 κορυφαίους διεθνείς Hosted Buyers από 50 και πλέον χώρες. Οι ταλαντούχοι σπουδαστές των ειδικοτήτων του Τομέα Τουρισμού & Επισιτισμού έδωσαν δυναμικό παρών, στελεχώνοντας με τον καλύτερο τρόπο και προσφέροντας τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, δίνοντας το δικό τους στίγμα μέσα από την άρτια εξυπηρέτηση.

Οι καταρτισμένοι και φιλόδοξοι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συμμετείχαν στη διοργάνωση της έκθεσης, επανδρώνοντας όλα τα λειτουργικά τμήματά της όπως Υποδοχή και Κέντρο Εγγραφών, B2B και Συνέδρια και όλα τα τμήματα εξυπηρέτησης των επισκεπτών. Επιπλέον, οι σπουδαστές γαστρονομίας επιμελήθηκαν το μπουφέ όλων των Hosted Buyers με μενού εμπνευσμένο από την Ελληνική κουζίνα.

Excellence Award Tομέας Τουρισμού

 

Open Kitchen Live Cooking

Φέτος, όλα τα «φώτα του τουρισμού» στράφηκαν στην Ελληνική κουζίνα και τα αναρίθμητα ελληνικά προϊόντα Π.Ο.Π., τα οποία αποτέλεσαν και τους κεντρικούς άξονες πάνω στους οποίους βασίστηκαν οι Καθηγητές και Σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν ένα Special Ελληνικό Brunch με κορυφαία πιάτα και ευφάνταστες δημιουργίες που απογειώνουν την Ελληνική γαστρονομία.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανά τη δημιουργική διαδικασία της παρασκευής των γευμάτων και να γευτούν τις μοναδικές γεύσεις.

Μεταξύ άλλων δοκιμάσαμε μοναδικές συνταγές όπως τραγανή φέτα σε χωριάτικο φύλλο με γλυκό του κουταλιού ντοματάκι, Ρυζόγαλο από μαύρο ρύζι carnaroli με κρέμα αρωματισμένο με πορτοκάλι, αυγά  στραπατσάδα με κρέμα γάλακτος και αυγοτάραχο, αυγά σταπατσάδα με σουτζούκι και παστουρμά και ζυμαρικό τρομπέτα με φρέσκο παντζάρι κρέμα και αυγοτάραχο.

Το Open Kitchen Live Cooking συνόδευσε και το Open Bar του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με τον Άρη Χατζηαντωνίου, στη διάθεση όλων, με ευφάνταστες προτάσεις από ελληνικά premium αλκοολούχα προϊόντα. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρασκευές όπως λικέρ φράουλας από τσίπουρο  σε μορφή πέρλας με την βοήθεια της μοριακής, Eggnog, ποτό με βάση τα αυγά, τα γλυκά μπαχαρικά και το METAXA. Τέλος, με την βοήθεια του ξηρού πάγου απολαύσαμε αρώματα απά τα διάφορα ποτά που παρουσιάστηκαν.

Excellence Award για τον τομέα Τουρισμού

Excellence Award για τον τομέα Τουρισμού και το School of Tourism & Culinary Arts.

Στα Εγκαίνια της Έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν στον Εκθεσιακό χώρο  την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, έγινε απονομή Excellence Award προς το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και προς όλους τους σπουδαστές του School Of Tourism & Culinary Arts για την ενεργή συμμετοχή τους στη διοργάνωση της έκθεσης, τον επαγγελματισμό τους και τη συνολική παρουσία τους,  από την Πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου.

Η κυρία Μαντώ Ντέρου, Διευθύντρια του School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, δήλωσε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερη στιγμή για όλους εμάς γιατί αυτή η βράβευση αποτελεί το επισφράγισμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά διοργανώνοντας την 5η AITexpo 2018. Σκοπός μας ήταν πάντα να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους σπουδαστές των ειδικοτήτων Τουρισμού ως άρτιους επαγγελματίες ενός ανταγωνιστικού τομέα με υψηλές απαιτήσεις, πλαισιώνοντας έτσι το ακαδημαϊκό μας έργο. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα αυτά τα παιδιά που εργάστηκαν με όρεξη, επαγγελματισμό και αφοσίωση, ανοίγοντας το δρόμο για τους επόμενους μας στόχους!».

Excellence Award για τον τομέα Τουρισμού

Σπούδασε στον Τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
Δες όλες τις φωτογραφίες από την AITexpo στη σελίδα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο facebook.

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Education Redefined.