ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
Γίνε Pastry Chef στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ!
Ο αρτοζαχαροπλάστης έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, που χαρακτηρίζεται από φαντασία, ακρίβεια και διάθεση για πειραματισμό. Μια μικρή παραλλαγή σε μια κλασική συνταγή είναι αρκετή για να τη μεταμορφώσει.
Οι πρωτότυπες ιδέες των νέων αρτοζαχαροπλαστών έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ποικιλία προτάσεων για κάθε γούστο. Οι σύγχρονες τεχνικές, η διεύρυνση των Α’ υλών και το food styling έχουν αναγάγει την ζαχαροπλαστική σε μορφή τέχνης!
ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
Σπουδάζοντας Τεχνικός Αρτοποιΐας Ζαχαροπλαστικής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια και ευκαιρίες:
- Εισέρχεσαι στην αγορά εργασίας κατέχοντας πτυχίο από τη Σχολή που καθιέρωσε τα επαγγέλματα Γαστρονομίας το 1998 στο Υπουργείο Παιδείας.
- Διδάσκεσαι Αρτοζαχαροπλαστική στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.
- Μαθαίνεις τη συναρπαστική τέχνη της Ζαχαροπλαστικής από τους πλέον καταξιωμένους Pastry Chef του χώρου.
- Συμμετέχεις ενεργά σε διεθνείς εκθέσεις του τομέα Τουρισμού (ετήσια Διεθνής Έκθεση Τουρισμού – AITExpo) και επισκέπτεσαι πληθώρα επαγγελματικών χώρων.
- Από τον 1ο κιόλας χρόνο των σπουδών σου, έχεις τη δυνατότητα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης μέσω των Career Days που διεξάγονται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.
- Αποκτάς το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Αρτοζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, που σε οδηγεί σε ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας και σου επιτρέπει να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση.
- Αποκτάς διασυνδέσεις με τις γνωστότερες επιχειρήσεις του χώρου και τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελλάδας.
- Αποκτάς όλα τα εφόδια για να γίνεις ένας επιτυχημένος Pastry Chef ή ιδιοκτήτης της δικής σου επιχείρησης.
- Έχεις τη δυνατότητα φοίτησης και σε τρίτο έτος εξειδίκευσης (Σύγχρονες Γαστρονομικές Εφαρμογές, Νέες Τάσεις στη Ζαχαροπλαστική, Γλυπτική Σοκολάτας, Food Styling, Baking Masterclasses).
- Παράλληλα με τις σπουδές σου, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τη Διεθνή Πιστοποίηση Gatehouse Awards, που μεγιστοποιεί την αξία των σπουδών σου και σου δίνει τα εφόδια να ανταποκριθείς σε υψηλόβαθμες θέσεις του επαγγέλματος σου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
- Ξεκινάς μια επιτυχημένη καριέρα με την υποστήριξη του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο σου εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και σε βοηθά να χτίσεις το επαγγελματικό σου προφίλ.
- Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες σπουδαστών και γονέων.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Οι απόφοιτοι της ειδικότητας Τεχνικός Αρτοποιΐας Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους επιχείρηση ή να εργαστούν στις κουζίνες μεγάλων αρτοζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων και να ακολουθήσουν μια καριέρα που οδηγεί σε ιδιαίτερα υψηλές απολαβές! Η ανοδική τάση του κλάδου της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής έχει δημιουργήσει την ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες.
Ως Τεχνικός Αρτοποιΐας Ζαχαροπλαστικής μπορείς να εργαστείς σε:
- Αρτοποιεία, Ζαχαροπλαστεία και Αρτοζαχαροπλαστεία
- Εργαστήρια αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής
- Επισιτιστικά τμήματα ξενοδοχειακών μονάδων, City Hotels και Resorts
- Επιχειρήσεις επισιτισμού – catering
- Βιομηχανίες και Βιοτεχνίες παρασκευής πρώτων υλών αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής
Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα γίνεται με την υποστήριξη του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο σου προτείνει θέσεις πρακτικής εξάσκησης στις συνεργαζόμενες εταιρείες και σε βοηθάει στο χτίσιμο του επαγγελματικού σου προφίλ.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Ζαχαροπλαστικής & Αρτοποιΐας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ προετοιμάζει άρτια τον μελλοντικό Pastry Chef όχι μόνο στην παρασκευή και εκτέλεση συνταγών κάθε τύπου, αλλά και στην οργάνωση του χώρου της κουζίνας – ζαχαροπλαστείου, καθώς και στη διοίκηση του προσωπικού της.
Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι θα σου μεταδώσουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και την αγάπη τους για το επάγγελμα. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:
- Αρτοποιητική Τέχνη
- Ζαχαροπλαστική Τέχνη
- Αρχές Οικονομικής
- Γαλλικά
- Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
- Έλεγχος Εμπορευμάτων
- Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
- Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
- Υγιεινή & Ασφάλεια
- Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας – HACCP
- Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
- Διαιτητική
- Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων – Επαγγέλματος
- Αγγλικά
- Πρακτική Άσκηση
Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σου παρέχει online υποστήριξη της εκπαίδευσης. Για το σκοπό αυτό, όλη η επικοινωνία και η εκπαιδευτική ύλη είναι οργανωμένα online, μέσω της πλατφόρμας της Google (Google Class), ώστε ανά πάσα στιγμή να είσαι σε επαφή και επικοινωνία με τους καθηγητές σου και να έχεις πρόσβαση στην διδακτική ύλη. Μέσα από την πλατφόρμα είναι δυνατή η εξ αποστάσεως εκπαίδευση οποιαδήποτε στιγμή παραστεί ανάγκη.
Επιπλέον, για την υποστήριξη σου στις Εξετάσεις Πιστοποίησης, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχει δημιουργήσει Βιβλία Πιστοποίησης για όλες τις ειδικότητες. Τα Βιβλία Πιστοποίησης διατίθενται αποκλειστικά σε σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και περιέχουν όλες τις πιθανές ερωτήσεις / απαντήσεις των εξετάσεων με εύκολο και κατανοητό τρόπο, για σίγουρη επιτυχία.
Παράλληλα με τα μαθήματά σου, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις σεμινάρια εξειδίκευσης και κατάρτισης τα οποία και θα σε βοηθήσουν να διευρύνεις ακόμα περισσότερο τις γνώσεις σου στο αντικείμενό σου!
Ενδεικτικά, κάποια από τα σεμινάρια που θα παρακολουθήσεις:
- Τεχνικές παγωτού, gelato & sorbet σε συνεργασία με την ΑΚΤΙΝΑ Α.Ε. | Διάρκεια: 5 ώρες
- Οινογνωσία / Γευσιγνωσία διαφορετικών τύπων κρασιών & Οργάνωση κάβας | Διάρκεια: 4 ώρες
- Wine & Food Pairing | Διάρκεια: 4 ώρες
- VIP Service Protocol – Τεχνικές Σερβιρίσματος | Διάρκεια: 4 ώρες
- Customer Service & Complaint Handling | Διάρκεια: 2 ώρες
- Guest Typology / Εθνικότητα (Πολιτισμικές καταβολές) | Διάρκεια: 4 ώρες
- F & B Effective Cost Management | Διάρκεια: 2 ώρες
- 5 Stars Operational Standards | Διάρκεια: 2 ώρες
- Sommelier Course | Διάρκεια: 90 ώρες
- Bartending Job Ready | Διάρκεια: 40 ώρες
- Cooking Course | Διάρκεια: 120 ώρες
- Baking Course | Διάρκεια: 120 ώρες
* Τα σεμινάρια ανανεώνονται, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις τάσεις της αγοράς.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Η Σχολή Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιΐας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, με εξοπλισμό πέρα των τυπικών απαιτήσεων.
Στα σύγχρονα εργαστήρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, εκτελώντας ο καθένας τη δική του συνταγή υπό την εποπτεία των καθηγητών.
- Κουζίνες – Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με σύγχρονο εξοπλισμό όπως ξηρός φούρνος, pizza stove και επαγωγικές εστίες.
- Σύγχρονες εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου με σύγχρονα ζυμωτήρια και μίξερ
- Κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιρειών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian.
- Αίθουσα προσομοίωσης εστιατορίου.
- Αποθήκες υλικών με ψυγεία, καταψύκτες και χώρους ταξινόμησης βάσει προδιαγραφών HACCP.
- Σύγχρονες συσκευές για τη διατήρηση των πρώτων υλών σε κενό αέρος Vacuum και Roner.
- Εργαστήρια Η/Υ με PC και Mac, με σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού.