{"@context": "http://schema.org", "@type": "Organization", "name": "ΣΑΕΚ ΔΕΛΤΑ 360", "alternateName": "SAEK DELTA 360", "url":"https://iekdelta.gr", "logo":"https://iekdelta.gr/wp-content/uploads/2018/06/iekdelta-logo-1.png", "sameAs":["https://twitter.com/IekDeltaAthens", "https://plus.google.com/+ΙΕΚΔΕΛΤΑΑΘΗΝΑΣΑθήνα", "https://gr.pinterest.com/iekdeltaAthens/", "https://www.facebook.com/IEKdeltaAthens/", "https://www.instagram.com/iekdeltaathens/", "https://www.youtube.com/channel/UCGVGFbnbiDf8Ecxhb_Fm0gA", "https://www.linkedin.com/company/iek-delta-athina-peristeri/" ], "address": {"@type": "PostalAddress", "streetAddress": "Ιπποκράτους 22", "addressRegion": "Αθήνα", "postalCode": "10680", "addressCountry": "GR", "telephone":"+302108225983", "availableLanguage":["Greek","English"] } }

Σπουδές Τεχνολογίας & Ελέγχου Τροφίμων

Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Σπούδασε Τεχνολόγος Τροφίμων και Ποτών στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ!

O Τεχνολόγος Τροφίμων και Ποτών δραστηριοποιείται στο δυναμικό κλάδο των τροφίμων που ειδικά στην Ελλάδα διακρίνεται για την αλματώδη ανάπτυξή του και τα εντυπωσιακά ποσοστά εξαγωγών.

Είναι ο επαγγελματίας που εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της διαδικασίας από την παραγωγή του προϊόντος μέχρι τη διάθεσή του στον τελικό καταναλωτή. Οι αρμοδιότητες του μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

  • Την έρευνα και το σχεδιασμό νέων προϊόντων
  • Την επιλογή των κατάλληλων πρώτων υλών και του κατάλληλου μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή
  • Την παραγωγή του προϊόντος σύμφωνα με τις προδιαγραφές που επιβάλλουν η κείμενη νομοθεσία και τα διεθνή στάνταρ
  • Την επεξεργασία και τη συντήρηση του προϊόντος σύμφωνα με τα δεδομένα της επιστήμης της διατροφής
  • Τον ποιοτικό έλεγχο του προϊόντος σε όλα τα στάδια, από τις πρώτες ύλες μέχρι το τελικό προϊόν
  • Τη μεταβολή των οργανοληπτικών ιδιοτήτων των τροφίμων και ποτών
  • Τη συσκευασία, τη διακίνηση και τη διάθεση του προϊόντος με γνώμονα τις ορθές γεωργικές και βιομηχανικές πρακτικές.

Οι Σπουδές Τεχνολογίας & Ελέγχου Τροφίμων στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ οδηγούν στη δημιουργία εξειδικευμένων επαγγελματιών με προσόντα που θα τους εξασφαλίσουν μια προσοδοφόρα καριέρα.

Η χώρα μας λόγω του εύκρατου μεσογειακού κλίματος παράγει ποικίλα αγροδιατροφικά προϊόντα, καθιστώντας την εξειδίκευση του Τεχνολόγου Τροφίμων ιδιαίτερα σημαντική για πλήθος επιχειρήσεων του ευρύτερου χώρου της εστίασης.

Οι λόγοι για να επιλέξετε σπουδές Τεχνολογίας Τροφίμων & Ποτών στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ:

  1. Ο κλάδος Τροφίμων και Ποτών είναι ο πλέον εξωστρεφής κλάδος της ελληνικής οικονομίας, άντεξε στην κρίση και αποτελεί το βασικότερο κινητήριο μοχλό της ελληνικής μεταποίησης, προσφέροντας πλήθος θέσεων εργασίας.
  2. Η βιομηχανία τροφίμων είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα στον κόσμο σε όρους κύκλου εργασιών, απασχόλησης, αριθμού εργαζομένων και προστιθέμενης αξίας.
  3. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο τομέας των τροφίμων είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του μεταποιητικού χώρου ξεπερνώντας την Αυτοκινητοβιομηχανία, τα Χημικά και τα Μεταλλεύματα, απασχολώντας περίπου 5 εκατομμύρια εργαζόμενους που αντιστοιχούν στο 18% του συνόλου των εργαζομένων στην ευρωπαϊκή βιομηχανία (Πηγή: Μηχανισμός Διάγνωσης των Αναγκών των Επιχειρήσεων σε Επαγγέλματα και Δεξιότητες)
  4. Μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ θα αποκτήσετε πολύτιμες διασυνδέσεις με κορυφαίες επιχειρήσεις της αγοράς, τόσο για την εξασφάλιση πρακτικής άσκησης, όσο και για την εύρεση εργασίας μεταγενέστερα.
  5. Σπουδάζετε την ειδικότητα σε σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις, που έχουν στηθεί στα πλέον πρόσφατα πρότυπα της αγοράς.
  6. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ υποστηρίζει τις βασικές σπουδές με πλήθος ΔΩΡΕΑΝ εξειδικευμένων σεμιναρίων, πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων σε βιομηχανίες τροφίμων, καθώς και συμμετοχή στα μεγαλύτερα επιστημονικά συνέδρια και εκθέσεις του κλάδου.
  7. Αποκτάτε την διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση TQ UK που αποτελεί επιπρόσθετο επαγγελματικό εφόδιο στον ιδιωτικό τομέα.
  8. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονέων και παιδιών και τηρεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλό επίπεδο σπουδών.

Οι επαγγελματίες – απόφοιτοι του κλάδου Τεχνολογίας Τροφίμων έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε πλήθος επιχειρήσεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας, του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο προτείνει θέσεις πρακτικής άσκησης στις συνεργαζόμενες εταιρείες για όλους τους σπουδαστές.

Ο απόφοιτος Τεχνολόγος Τροφίμων & Ποτών στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μπορεί να απασχοληθεί σε:

  • Σε Βιομηχανίες Τροφίμων και Ποτών
  • Σε Εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου τροφίμων ως βοηθός αναλυτής
  • Σε εξειδικευμένες θέσεις πωλητή χονδρικής πώλησης τροφίμων
  • Σε εξειδικευμένες θέσεις χειριστή πωλήσεων τροφίμων
  • Σε εξειδικευμένες θέσεις αποθηκάριου τροφίμων
  • Σε εργαστήρια παρασκευής τροφίμων φυτικής ή ζωικής προέλευσης
  • Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Στο Γενικό Χημείο του Κράτους
  • Σε μονάδες μαζικής σίτισης, σε φοιτητικές και μαθητικές εστίες
  • Σε ξενοδοχεία και εταιρείες Catering

Τα μαθήματα που διδάσκονται στην ειδικότητα “Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών” στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι:

  • Αρχές Διατροφής
  • Εισαγωγή στην Τεχνολογία και Έλεγχο Τροφίμων και Ποτών
  • Έλεγχος και Καταλληλότητα Τροφίμων
  • Χημεία Τροφίμων
  • Διατροφή και Θρεπτική Αξία
  • Τεχνικές Παρασκευής Διατροφής
  • Βιοτεχνολογία
  • Αναλυτική Χημεία
  • Μοριακή Βιολογία και Γενετική
  • Ειδικά Θέματα Φυσικής
  • Μηχανική Τροφίμων
  • Νομοθεσία και Δεοντολογία
  • Γενική Χημεία
  • Βιοστατιστική
  • Μικροβιολογία
  • Ασφάλεια και Υγιεινή στην Εργασία
  • Βιοχημεία
  • Προώθηση και Διαφήμιση Τροφίμων
  • Επεξεργασία Τροφίμων και Ποτών
  • Συσκευασία Τροφίμων και Ποτών
  • Ανάλυση Τροφίμων
  • Τεχνολογία και Έλεγχος Προϊόντων Ζύμης
  • Τεχνολογία και Έλεγχος Προϊόντων Μαναβικής
  • Τεχνολογία και Έλεγχος Προϊόντων Μπακαλικής
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαθέτει ιδιόκτητα, ειδικά διαμορφωμένα χημικά και μικροβιολογικά εργαστήρια με σύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος ανανεώνεται διαρκώς και μεταξύ άλλων περιλμβάνει:

  • pHμετρα
  • ζυγοί
  • φυγόκεντροι
  • δοχεία ζέσεως και ψυκτήρες
  • ογκομετρικά όργανα
  • κλίβανοι
  • οπτικά μικροσκόπια
  • συστήματα θέρμανσης
  • μηχανήματα τεμαχισμού
  • μηχανήματα άλεσης
  • ψυγεία
  • καταψύκτες
  • θάλαμοι ωρίμανσης
  • στεγανά ερμάρια για αποθήκευση πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας
  • όργανα οργανοληπτικού ελέγχου τροφίμων

    ×

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


    Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!
    Συμπλήρωσε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει.

    Go to Top