{"@context": "http://schema.org", "@type": "Organization", "name": "ΣΑΕΚ ΔΕΛΤΑ 360", "alternateName": "SAEK DELTA 360", "url":"https://iekdelta.gr", "logo":"https://iekdelta.gr/wp-content/uploads/2018/06/iekdelta-logo-1.png", "sameAs":["https://twitter.com/IekDeltaAthens", "https://plus.google.com/+ΙΕΚΔΕΛΤΑΑΘΗΝΑΣΑθήνα", "https://gr.pinterest.com/iekdeltaAthens/", "https://www.facebook.com/IEKdeltaAthens/", "https://www.instagram.com/iekdeltaathens/", "https://www.youtube.com/channel/UCGVGFbnbiDf8Ecxhb_Fm0gA", "https://www.linkedin.com/company/iek-delta-athina-peristeri/" ], "address": {"@type": "PostalAddress", "streetAddress": "Ιπποκράτους 22", "addressRegion": "Αθήνα", "postalCode": "10680", "addressCountry": "GR", "telephone":"+302108225983", "availableLanguage":["Greek","English"] } }

Τεχνικές καλλιέργειας κηπευτικών στο θερμοκήπιο

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Ημ/νία

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

ΩΡΕΣ

50 ΩΡΕΣ

certificate

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

  • Το ταχύρρυθμο σεμινάριο “Τεχνικές καλλιέργειας κηπευτικών στο θερμοκήπιο” βασικό στόχο έχει την κατάρτιση των συμμετεχόντων στην καλλιέργεια φυτών σε θερμοκήπια, τόσο με τον κλασσικό τρόπο παραγωγής σε έδαφος, όσο και με τη χρήση τεχνιτών υποστρωμάτων καλλιέργειας (Υδροπονία).

    Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν νέες και σύγχρονες τεχνικές στην καλλιέργεια λαχανικών στο θερμοκήπιο, μαθαίνοντας τα διάφορα λαχανικά και τον τρόπο διαχείριση της παραγωγής τους.

    Η καλλιέργεια των φυτών περιλαμβάνει δύο τρόπους: α) τον συμβατικό τρόπο παραγωγής, β) τον βιολογικό τρόπο παραγωγής, με παράλληλο στόχο τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της γεωργίας στο περιβάλλον, όπως επιτάσσουν τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα καλλιέργειας.

    Επιπλέον, μέσα στον πρότυπο θερμοκήπιο που διαθέτει το ιδιόκτητο Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τα διάφορα συστήματα που χρησιμοποιούνται σε αυτό, καθώς και να αναλάβουν με την καθοδήγηση ειδικού γεωπόνου, την εγκατάσταση και διαχείριση ενός πρότυπου συστήματος σύγχρονης υδροπονικής καλλιέργειας λαχανικών.

    Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να διαχειρίζονται και να επιλύουν ζητήματα σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας μέσα σε ένα θερμοκήπιο και ειδικότερα να είναι από τους λίγους καταρτισμένους στην υδροπονική καλλιέργεια στη χώρα μας.

    ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

    Το ταχύρρυθμο σεμινάριο “Τεχνικές καλλιέργειας κηπευτικών στο θερμοκήπιο” απευθύνεται σε:

    • Αγρότες
    • Απόφοιτοι γεωπονικών σχολών
    • Εργαζόμενους σε θερμοκήπια – φυτώρια
    • Απασχολούμενους σε εταιρίες γεωργικών κατασκευών
    • Απασχολούμενους σε εταιρίες γεωπόνων – συμβούλων
    • Πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
    • Ερασιτέχνες παραγωγούς
  • Οι Διδακτικές Ενότητες του Σεμιναρίου είναι οι εξής:

    • Κατασκευή, εξοπλισμός και συντήρηση θερμοκηπίου
    • Εγκατάσταση και διαχείριση συστήματος υδροπονίας
    • Κατάλληλη προετοιμασία του θερμοκηπίου και εγκατάσταση καλλιέργειας
    • Βασικές λαχανοκομικές καλλιέργειες θερμοκηπίου και γνώση της διαχείρισής τους
    • Συστήματα καλλιέργειας (Συμβατική γεωργία, Βιολογική γεωργία και Ολοκληρωμένη διαχείριση)
    • Χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού σύμφωνα με τις προδιαγραφές λειτουργίας
    • Σύγχρονες τεχνικές και τάσσεις στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
    • Συγκομιδή και διαχείριση τελικών προϊόντων
  • Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΔΕΛΤΑ 360.

    Οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση από τον φορέα Global Awardingκάνοντας level up στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  • Σεμινάριο “Τεχνικές καλλιέργειες κηπευτικών στο θερμοκήπιο

    Ημέρες και Ώρες Διεξαγωγής:

    • Διάρκεια: 50 ακαδημαϊκές ώρες
    • Έναρξη: Θεσσαλονίκη – Μάρτιος ’23.
      Τα μαθήματα διεξάγονται 1 φορά την εβδομάδα, Σάββατο πρωί

    ×

    ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ


    Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον!
    Συμπλήρωσε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει.

    Go to Top