Επιστρέφουμε στα θρανία στις 18 Μαΐου! Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχει θέσει σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις αίθουσες και σε όλους τους χώρους της Σχολής, που θα πρέπει να τηρούνται με απόλυτη αυστηρότητα. Κύριο μέλημά μας παραμένει ο περιορισμός του COVID-19 κατά την έναρξη των μαθημάτων στις 18 Μαΐου και η ασφάλεια Σπουδαστών, Καθηγητών και Διοικητικού Προσωπικού.

Εσωτερικοί Κανόνες Λειτουργίας

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

 

1.Αποφεύγουμε τον Συνωστισμό – Τηρούμε τις αποστάσεις Ασφαλείας

Για την έναρξη μαθημάτων, οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί ώστε να υπάρχει απόσταση 1,5 μέτρου ανάμεσα στα θρανία. Όλοι οι σπουδαστές πρέπει να τηρούν αυτή την απόσταση και να αποφεύγουν τον συνωστισμό στην είσοδο της Σχολής, στις σκάλες και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Όλοι οι όροφοι θα έχουν επιτήρηση ώστε να εφαρμόζονται οι αποστάσεις ασφαλείας. Παρακαλούμε για την προσοχή σας!

2.Χρήση Ανελκυστήρα

Η χρήση του ανελκυστήρα της Σχολής απαγορεύεται και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και υποχρεωτικά με τη χρήση μάσκας. Για να πάμε στις τάξεις μας, χρησιμοποιούμε τις σκάλες, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

3.Χρήση Μάσκας

Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική σε όλους τους χώρους της Σχολής. Σε κάποιες ειδικότητες που υπάρχει επαφή λόγω αντικειμένου (π.χ αισθητική) η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Όσοι σπουδαστές ανήκουν σε ειδικότητες που η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, θα ενημερωθούν άμεσα από τον Υπεύθυνο του τμήματός τους.

4.Ατομική Ευθύνη και Υγιεινή σε όλους τους χώρους της Σχολής

Φροντίζουμε να πλένουμε συχνά τα χέρια μας με νερό και σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα με συγκέντρωση αλκοόλης τουλάχιστον 60%. Σε όλες τις τουαλέτες της Σχολής, έχει τοποθετηθεί οδηγός για τη σωστή εφαρμογή της Υγιεινής των Χεριών με πλύσιμο με νερό και σαπούνι, ενώ διαθέσιμα αντισηπτικά διαλύματα θα υπάρχουν σε κάθε αίθουσα, στα εργαστήρια, την υποδοχή και τους κοινόχρηστους χώρους.
Όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή με χαρτομάντηλο το οποίο στη συνέχεια πετάμε στα σκουπίδια. Δεν ακουμπάμε με τα χέρια μας το πρόσωπό μας και δεν ανταλάσσουμε αντικείμενα με τους συμμαθητές μας. Πριν ξεκινήσουμε το πρωί από το σπίτι μας, πρέπει να έχουμε φροντίσει να έχουμε μαζί μας όλα αυτά που χρειαζόμαστε στην τάξη αλλά και χαρτομάντηλα.
Είναι σημαντικό, πριν μπούμε στην τάξη, να έχουμε απολυμάνει τα χέρια μας. Φροντίζουμε το θρανίο μας να είναι καθαρό και εάν χρειαστεί, το καθαρίζουμε με το αντισηπτικό μας μαντηλάκι.
Για την έναρξη μαθημάτων, η Διοίκηση του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχει μεριμνήσει ώστε να απολυμαίνεται διαρκώς η Σχολή με χλωριούχα καθαριστικά και ειδικά συνεργεία. Τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής, προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας!

5.Χρήση κλιματιστικών

Η χρήση των κλιματιστικών μέσα στις αίθουσες απαγορεύεται. Τα παράθυρα θα παραμένουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος και όλοι οι χώροι της Σχολής θα αερίζονται συνεχώς με φυσικό τρόπο.

6.Διαλείμματα

Βγαίνουμε στο διάλειμμά μας, τηρώντας αυστηρά τις υποδείξεις του καθηγητή μας. Τα διαλείμματα έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνονται ταυτόχρονα για όλους τους σπουδαστές. Βγαίνουμε από την τάξη με σειρά, χωρίς να στριμωχνόμαστε. Χρησιμοποιούμε αυστηρά και μόνο τον χώρο που θα μας υποδείξει ο καθηγητής μας για το διάλειμμά μας, χωρίς να συνωστιζόμαστε.

7.Υποδοχή και 6ος όροφος Διοίκησης

Τόσο στην υποδοχή, όσο και στον χώρο Διοίκησης, τηρούμε πάντα την απόσταση των 2 μέτρων από τον συμμαθητή μας ή το Διοικητικό Προσωπικό όσο αναμένουμε να εξυπηρετηθούμε. Εάν θέλουμε να συνομιλήσουμε με το Διοικητικό Προσωπικό, προτιμούμε το τηλέφωνο και το email.

8.Τι κάνουμε εάν αισθανθούμε αδιαθεσία

Δεν ερχόμαστε στη Σχολή εάν αισθανόμαστε άρρωστοι. Μένουμε υποχρεωτικά σπίτι, επικοινωνούμε με τον Γιατρό μας και τον Υπεύθυνο του Τμήματός μας για τα συμπτώματά μας. Εάν αισθανθούμε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του μαθήματός μας, ενημερώνουμε αμέσως τον καθηγητή μας.

#StaySafe

Για επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με εκπαιδευτικά ζητήματα δες τις Συχνές Ερωτήσεις FAQs