Οι Σχολές ΔΕΛΤΑ συνεχίζουν να επενδύουν στα Προγράμματα Εξωστρέφειας και Διαπολιτισμικής Αλληλεπίδρασης

Στα πλαίσια του Προγράμματος Εξωστρέφειας και Διαπολιτισμικής Αλληλεπίδρασης στον Τομέα της Γαστρονομίας, οι συνέργειες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με την Πρεσβεία του Μπανγκλαντές συνεχίζονται με την επιτυχή ολοκλήρωση της  εκπαίδευσης του 2ου γκρουπ σπουδαστών από το Μπανγκλαντές.

Οι σπουδαστές συμμετείχαν στο πρόγραμμα σπουδών “Basic Training in Culinary Arts” υπό την καθοδήγηση του αναγνωρισμένου Chef Γιώργου Καζαντζή, Διευθυντή του Τομέα Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

 

 

Την Δευτέρα 29.11.2021, στο Campus του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας, παρουσία του Πρέσβη Μπανγκλαντές και του Υπουργού Παιδείας Μπανγκλαντές, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης του προγράμματος Μαγειρικής (Certificate Awarding Ceremony of second batch of Basic Training Program in Culinary Arts).

 

Στιγμιότυπα από την Τελετή Αποφοίτησης του προγράμματος “Basic Training in Culinary Arts”, στο Campus της Αθήνας

 

Υπεύθυνοι για τον συντονισμό της εκδήλωσης αποφοίτησης εκ μέρους της Πρεσβείας Μπανγκλαντές ήταν ο  κ. Md Khaled, Counsellor & HOC,  ο κ. Bishwagith Kumer Paul, First Secretary Labor και η κ. Μπούσουλα Ελεωνόρα, Welfare Officer.

Ακολούθησαν ομιλίες από τους επίσημους προσκεκλημένους,  κ. Ashud AhmedΠρέσβη Μπανγκλαντές, κ. Imran Ahmad, M.P, Υπουργό Πρόνοιας & Εργασίας Αποδήμων Μπανγκλαντές  και τον Dr. Ahmed Munirus Saleheen, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Πρόνοιας & Εργασίας Αποδήμων Μπανγκλαντές. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ εκπροσώπησε ο Δρ. Κωνσταντίνος Ν. Κιούσης, Διευθυντής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, υπεύθυνος των Προγραμμάτων Εξωστρέφειας και Διαπολιτισμικής Αλληλεπίδρασης.

 

Ομιλία από τον αξιότιμο Υπουργό Πρόνοιας & Εργασίας Αποδήμων Μπανγκλαντές, κ. Imran Ahmad, M.P.

 

Οι συμμετέχοντες σπουδαστές του προγράμματος Basic Training in Culinary Arts έλαβαν ονομαστικά βεβαιώσεις συμμετοχής από τον αξιότιμο Υπουργό Πρόνοιας & Εργασίας Αποδήμων Μπανγκλαντές, κ. Imran Ahmad, M.P.

Στα πλαίσια του προγράμματος “Basic Training in Culinary Arts” το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ θέτει όλο και υψηλότερους στόχους, πρεσβεύοντας το motto “Education Redefined” και στηρίζοντας έμπρακτα το όραμα  για μια κοινωνία, όπου κάθε ενήλικας θα μπορεί να έχει τις ίδιες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Μέσα από τις δράσεις αυτές, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ υποστηρίζει το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στο όνειρο και συμβάλλει στην επαγγελματική αποκατάσταση κάθε ενεργού μέλους της ελληνικής κοινωνίας.

 

Στιγμιότυπα από το Basic Training in Culinary Arts. με τον Chef Γιώργο Καζαντζή, Διευθυντή του Τομέα Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

 

 

Με αφορμή τη γνωριμία νέων πολιτισμών, την εξοικείωση σε νέες κουζίνες, αλλά και τη διεύρυνση των τομέων απασχόλησης, η Σχολή Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε συνεργασία με Πρεσβείες από όλο τον κόσμο, έχει σαν όραμά της να δημιουργεί Chefs, οι οποίοι να είναι εξοικειωμένοι και ικανοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις  της εγχώριας και παγκόσμιας  αγοράς εργασίας.

Η εξειδίκευση στα Προγράμματα Εξωστρέφειας συμβάλλει στην πραγματοποίηση ενός  σημαντικού βήματος για τον Τομέα Γαστρονομίας, που αφορά την εκπαίδευση και προετοιμασία αλλοδαπών σπουδαστών, με σκοπό την ένταξή τους στην εγχώρια αγορά εργασίας.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εξωστρέφειας στη γαστρονομία, έχει επίσης συνάψει συνεργασίες με τις Πρεσβείες του Περού και του Μεξικού.

 

Δες όλες τα δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Ακολούθησέ μας στο LinkedIn και μείνε συντονισμένος για όλα τα προγράμματα εξωστρέφειας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

 

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!