Το πρώτο εξειδικευμένο σεμινάριο BLS-I (Basic Life Support Instructor), πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Ιπποκράτους 22, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, σε συνεργασία με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α). Στο σεμινάριο εκπαιδευτών CPR/AED περάτωσαν την εκπαίδευση οι νέοι εκπαιδευτές ομάδων των Επίλεκτων από όλη την Ελλάδα σε ένα πρόγραμμα διάρκειας οκτώ (8) ωρών. Ο φιλόξενος και ειδικά διαμορφωμένος χώρος του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο κέντρο της Αθήνας, βοήθησε στην ομαλή διαδικασία της εκπαίδευσης. Στο σεμινάριο Basic Life Support Instructor εκτός των εθελοντών των Επίλεκτων, συμμετείχε και περάτωσε επιτυχώς την εκπαίδευση και ο Δρ. Κωσταντίνος Ν. Κιούσης, Γενικός Διευθυντής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Δες το Διοικητικό Προσωπικό του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ εδώ

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτές και τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου και κυρίως τον κύριο Γιώργο Ρουμελιώτη, Πρόεδρο των Επίλεκτων Αιγάλεω, Εκπαιδευτή Π.Α / Κ.ΟΜ.Α.Κ. Π.Σ.Ε.Α. / Επιλέκτων για τη διάθεσή του για κοινωνική προσφορά. Η συνεργασία μεταξύ του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών συνεχίζεται!

Η βασική υποστήριξη ζωής (BLS – Basic Life Support) και, εφόσον είναι δυνατό, η χρήση ενός αυτοματοποιημένου εξωτερικού απινιδωτή (AED – Automated External Defribillation) είναι το πρώτο επίπεδο φροντίδας για ένα άτομο σε καρδιακή ανακοπή. Η εκμάθηση της βασικής υποστήριξης της ζωής (BLS) και η χρήση ενός αυτοματοποιημένου εξωτερικού απινιδωτή (AED) είναι μια διαδραστική διαδικασία που απαιτεί τόσο γνώσεις όσο και δεξιότητες. Προκειμένου όμως να εκπαιδεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους παρόχους BLS σε ολόκληρη την Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανάνηψης (ERC – European Research Council) ανέπτυξε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης επάνω στη διδασκαλία των τεχνικών της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ – CPR) το BLS-I (Basic Life Support Instructor).

Παρακολούθησε το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών BLS με Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση από την ERC.

Το σεμινάριο είναι κατάλληλα σχεδιασμένο έτσι ώστε στο τέλος, ο καθένας να είναι σε θέση να διαπιστώσει την απώλεια αναπνοής σε θύμα και να ανταποκριθεί έγκαιρα εφαρμόζοντας την τεχνική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης ταυτόχρονα με τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Ιατρούς (όλων των ειδικοτήτων), Νοσηλευτές, Φοιτητές Επαγγελμάτων Υγείας, Σπουδαστές ΙΕΚ, Εθελοντές Διασώστες, Εκπαιδευτικούς, Σώματα Ασφαλείας, Δημοσίους Υπαλλήλους και γενικά σε όλο τον πληθυσμό που επιθυμεί να εκπαιδευτεί στις Πρώτες Βοήθειες.