Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε συνεργασία με την IDEC S.A., φιλοξένησε από τις 24 έως τις 29 Οκτωβρίου, 14 εκπαιδευτικούς από το Τεχνικό Κολέγιο “Lațcu Vodă” της πόλης Siret της Ρουμανίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτούμενου Προγράμματος με τίτλο “Good practices for optimizing the integration stages of car mechanics on the labor market” ήτοι, “Καλές πρακτικές για τη βελτιστοποίηση των σταδίων ένταξης των μηχανικών αυτοκινήτων στην αγορά εργασίας”.

Σκοπός της δράσης ήταν η γνωριμία των συναδέλφων εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος, η ξενάγηση τους σε εργαστηριακούς χώρους ενός σύγχρονου ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης, η εκπαίδευσή τους με εκπαιδευτικές μεθόδους που αξιοποιούνται στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και η ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και καλών εκπαιδευτικών πρακτικών.

Στις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επαγγελματική κατάρτιση που λαμβάνουν οι σπουδαστές του κλάδου της Μηχανολογίας, ενός τομέα με αξιοσημείωτη πορεία και εξέλιξη στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, με γνώμονα την κατανόηση της σχέσης που υπάρχει ανάμεσα στην εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και την αγορά εργασίας.

 

Στιγμιότυπα από την ξενάγηση και ενημέρωση των συμμετεχόντων στις εγκαταστάσεις και τα συνεργεία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ από τον κ. Νικόλαο Αρκουλή

 

Με τη βοήθεια των καθηγητών της Σχολής Μηχανολογίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, κου Αλέξανδρου Καλτσά, Τεχνολόγου Εκπαιδευτικού Ηλεκτρονικού Μηχανικού, πιστοποιημένου Εκπαιδευτή Ενηλίκων και Διευθυντή της Σχολής Μηχανολογίας, και κου Νικολάου Αρκουλή, Πτυχιούχου Τεχνολόγου Οχημάτων, πιστοποιημένου Εκπαιδευτή Ενηλίκων, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες του προγράμματος να παρακολουθήσουν εντατικό μάθημα για υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις και τα συνεργεία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην Αθήνα, στο Περιστέρι και την Αγ. Παρασκευή, να ξεναγηθούν στο ΚΤΕΟ του Χολαργού, στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής, καθώς και σε διάφορα συνεργαζόμενα συνεργεία.

 

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης για τα υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα από τον Διευθυντή της Σχολής Μηχανολογίας, κ. Αλέξανδρου Καλτσά

 

Με το πέρας του προγράμματος, οι συμμετέχοντες απέκτησαν μια σφαιρική αντίληψη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, από τα πρώτα βήματα ενός υποψήφιου σπουδαστή Μηχανολογίας μέχρι την πρακτική του εκπαίδευση και την προετοιμασία του για την ομαλή ένταξή του στην αγορά εργασίας.

 

Κατά την απονομή των πιστοποιητικών συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς του Τεχνικού Κολλεγίου “Lațcu Vodă” από τον Διευθυντή του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων,  Δρ. Κωνσταντίνο Κιούση

 

Την όλη διαδικασία συντόνισε η κα Κατιάννα Πικέα εκ μέρους του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, σε συνεργασία με τις κυρίες Βασιλική Βεντουρή και Χρυσή Ειρήνη Αγγελάκη, οι οποίες παρουσίασαν το σημαντικό έργο του πρότυπου Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

 

Δες όλα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία συμμετέχουν ενεργά οι Σχολές ΔΕΛΤΑ

Ακολούθησε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε FacebookInstagramTikTok και LinkedIn και μείνε ενημερωμένος/η για όλες τις δράσεις μας!

 

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!