To ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος E.A.R.T.H., οργάνωσε την κινητικότητα 4 σπουδαστών του τμήματος μαγειρικής, διάρκειας δύο εβδομάδων, στην Ιταλία.
Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε συνάντηση ανταλλαγής απόψεων των εταίρων του προγράμματος σχετικά με τη διαδικασία πρακτικής/επαγγελματικής αποκατάστασης.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν:
•H Διευθύντρια και η εκπρόσωπος-καθηγήτρια μαγειρικής από την σχολή επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα της μαγειρικής, εστίασης και φιλοξενίας από τη Λιθουανία (Kauno maisto pramones ir prekybos mokymo centras www.mpcentras.lt)
•Ο Chef Gianlucca Pardini, διευθυντής της σχολής μαγειρικής από την Ιταλία (Italian Cuisine di Pardini Gianluca www.italiancuisine.it)
•Η εκπρόσωπος της σχολής επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα της μαγειρικής, εστίασης και φιλοξενίας από την Ισπανία (Centro Superior de Hostelería del Mediterraneo, S.L. www.cshm.es).
•Η κ.Λίλα Ανθοπούλου από την IDEC (www.idec.gr)
•Ο Δρ. Κωνσταντίνος N. Κιούσης, Director ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
•Ο κ. Λάμπρος Φαρμάκης, Deputy Director ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
•Η κ. Σοφία Νεφέλη Σπηλιώτη, Marketing Director ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
•Η κ. Μαντώ Ντέρου, School of Tourism & Culinary Arts-Director ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
•Ο κ. Γεώργιος Καζαντζής, Head of Culinary Arts Department ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
Ο Δρ. Κωνσταντίνος N. Κιούσης, Διευθυντής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή τη δράση! Ο κύριος στόχος του προγράμματος E.A.R.T.H. είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλάδου των υπηρεσιών εστίασης με μια σειρά καινοτόμων εξειδικευμένων μαθημάτων συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης («Third Millennium Cook»). Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε επάξια από 4 Μάγειρες, πρωτοετείς σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ οι οποίοι έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης και πιστοποιητικό κινητικότητας Europass, ενώ επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη συμμετοχή τους.»