E.A.R.T.H.
food Education for globAl flavouRs producTs and disHes

Τέσσερις σπουδαστές του ΙIΕΚ ΔΕΛΤΑ συμμετείχαν σε μία κατάρτιση 14 ημερών (27/05/2018 – 9/06/2018), στη Lucca της Ιταλίας, την οποία διοργάνωσε η Διεθνής Ακαδημία Ιταλικής Κουζίνας (http://www.italiancuisine.it) για εκπαιδευόμενους του κλάδου των τροφίμων και των υπηρεσιών εστίασης. Στην κατάρτιση συμμετείχαν συνολικά 12 εκπαιδευόμενοι, 4 από την Ελλάδα, 4 από τη Λιθουανία και 4 από την Ισπανία, με εκπαιδευτή τον Master Chef Gianluca Pardini.
Ο τίτλος της εκπαίδευσης ήταν «Third Millennium Cook» και εστίασε στη σύνδεση της παραδοσιακής μαγειρικής, που βασίζεται στην παρασκευή παραδοσιακών πιάτων και τη χρήση τοπικών προϊόντων, με τις νέες διατροφικές ανάγκες που επιβάλλονται από θρησκευτικές πεποιθήσεις, ηθικές απόψεις ή υγιεινές επιλογές.
Η κατάρτιση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ E.A.R.T.H. (food Education for globAl flavouRs, producTs and disHes), το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη του κλάδου των τροφίμων και των υπηρεσιών εστίασης με μια σειρά καινοτόμων μαθημάτων συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης για μάγειρες, υπεύθυνους τροφοδοσίας και εκπαιδευτές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Τα μαθήματα στοχεύουν στο να αναπτύξουν ένα σύνολο δεξιοτήτων για να ικανοποιήσουν τις ποικίλες διατροφικές απαιτήσεις και τις νέες τάσεις στη μαγειρική.
Ο συντονιστής εταίρος του έργου Erasmus+ E.A.R.T.H. στην Ελλάδα IDEC AE (www.idec.gr), είναι εταιρεία συμβούλων & εκπαίδευσης με πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη και υλοποίηση ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Παραδοσιακή-μαγειρική-Κατάρτιση