Το Σεμινάριο Χειριστής Drone πλησιάζει! Ο Βασίλης Σκληρός είναι διπλωματούχος Χειριστής, Εκπαιδευτής και Εξεταστής Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ) από την ΥΠΑ. Είναι πιστοποιημένος Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας και Εκπαιδευτής ΣμηΕΑ. Με αφορμή το νέο τμήμα του Σεμιναρίου Χειριστής Drone που διοργανώνει το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε συνεργασία με τη Hellenic Drones, μας λύνει όλες τις απορίες!

Πες μας λίγα πράγματα για εσένα.

Πάντα με συνέπαιρνε ο χώρος της αεροπορίας, επειδή είναι  ένας τομέας που συνδυάζει πολλές επιστήμες. Είναι παραδοσιακά από τους πιο τεχνολογικά αναπτυγμένους τομείς  και βεβαίως σου δίνει την δυνατότητα να μεταφερθείς σε μέρη που αλλιώς δεν θα μπορούσες να επισκεφτείς! Εμβαθύνοντας στον συγκεκριμένο χώρο, σου δίνεται η δυνατότητα να έχεις την μεγάλη εικόνα από ψηλά και κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά.

Πες μας περισσότερα για τη Hellenic Drones.

Η “Hellenic Drones” από τον Ιούλιο του 2017, αποτελεί μια σύγχρονη ακαδημία μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Η αναγνώριση των κινδύνων στον αέρα και ο σεβασμός τους, καθιστούν την απόκτηση αεροπορικής παιδείας και την γνώση σωστού χειρισμού των drones απαραίτητη. Όραμα μας, είναι η παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου χειριστών και εκπαιδευτών ΣμηΕΑ (Drones) από υψηλά καταρτισμένους εκπαιδευτές ΣμηΕΑ, πάντα με γνώμονα τον επαγγελματισμό και την αεροπορική παιδεία. Σκοπός του εκπαιδευτικού μας κέντρου είναι αφενός μεν, να μυήσει στον αεροπορικό χώρο τους ανθρώπους που δεν προέρχονται από αυτόν, αφετέρου δε, να υπενθυμίσει στους ανθρώπους του χώρου να μην υποτιμούν τον χώρο των μη επανδρωμένων και να διατηρήσουν την αεροπορική παιδεία, που κατέχουν ήδη στην επανδρωμένη αεροπορία. Τα θέματα δεοντολογίας, ηθικής χρήσης, προσωπικών δεδομένων, νομιμότητας και ασφάλειας που υπεισέρχονται, η Hellenic Drones, τα αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα και ευαισθησία, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις.

Πολλοί νομίζουν ότι μπορεί να πετάξει ο καθένας Drone. Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία; Τι χρειάζεται για να μπορείς να πετάξεις ένα Drone;

Ο καθένας μπορεί να πετάξει Drone και είναι επίσης μια δραστηριότητα που μπορούν να την κάνουν και άτομα με κινητικές δυσκολίες.  Στην Ελλάδα υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που πρέπει να γνωρίζει κανείς είτε επιλέξει να πετάξει ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά. Σε αρκετές περιπτώσεις απαιτείται και αδειοδότηση του χειριστή από την ΥΠΑ μέσω πιστοποιημένου εκπαιδευτικού κέντρου όπως η Hellenic Drones.

Ποιες είναι οι επαγγελματικές προεκτάσεις του Χειριστή Drone; Ποια επαγγέλματα μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την άδεια;

Από την απόκτηση της  συγκεκριμένης άδειας μπορούν να επωφεληθούν πληθώρα ήδη υπάρχοντων επαγγελμάτων (όπως φωτογράφοι , υπηρεσίες ασφαλείας , γεωπόνοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί). Το ενδιαφέρον είναι ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία νέων επαγγελμάτων στο άμεσο μέλλον.

Τι θα μάθει κάποιος στο Σεμινάριο Χειριστής Drone;

Παρακολουθώντας κάποιος το σεμινάριο θα μάθει όλη τη Νομοθεσία περί των μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, τη δομή του εναέριου χώρου, βασικά στοιχεία μετεωρολογίας, αεροναυτιλίας, αεροδυναμικής και επικοινωνιών. Τέλος, θα μάθει πώς να χειρίζεται ασφαλώς ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία κατά το Χειρισμό;

Δεν υπάρχει κάποια δυσκολία στον χειρισμό, καθώς η εκπαίδευση γίνεται σταδιακά και μεθοδικά. Το μόνο που αρκεί είναι καλή διάθεση για μάθηση!

Ο εξοπλισμός τι ρόλο παίζει στο τελικό αποτέλεσμα; Υπάρχουν συγκεκριμένα μοντέλα αναλόγως τη χρήση;

Υπάρχουν πολλά είδη μη επανδρωμένων αεροσκαφών ανάλογα του τύπου εργασίας, από μικρά πολυκόπτερα μέχρι μεγάλα ΣμηΕΑ σταθερών πτερύγων.

 

Κάνε Εγγραφή στο Σεμινάριο Χειριστή Drone

Μάθε Περισσότερα για την Hellenic Drones

Δες όλα τα σεμινάρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ