Οι Career Days 2019 του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έρχονται στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας, δίνοντας την ευκαιρία σε σπουδαστές και απόφοιτους όλων των ειδικοτήτων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ να προετοιμαστούν κατάληλλα και να διεκδικήσουν τη θέση των ονείρων τους. Μια εβδομάδα γεμάτη δωρεάν workshops, σεμινάρια, συμβουλευτική, networking και φυσικά συνεντεύξεις. Οι Ημέρες Καριέρας διοργανώνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και πραγματοποιούνται δυο φορές το χρόνο με μεγάλη επιτυχία. Το ποσοστό απορρόφησης των συμμετεχόντων σε θέσεις πρακτικής και μόνιμης εργασίας αγγίζει το 98%. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τη συνέντευξη και να προσεγγίσουν τις θέσεις και εταιρείες που επιθυμούν.

Στο πλαίσιο των Career Days 2019, το Career Office έχει εξασφαλίσει ένα αποκλειστικό σεμινάριο για  όσους σπουδαστές θέλουν να αναπτύξουν τα soft skills τους. Το σεμινάριο είναι δωρεάν και οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι αυτό η συμμετοχή γίνεται μόνο με προεγγραφή.

O ρόλος των soft skills στην έρευση εργασίας

Τα soft skills είναι χαρακτηριστικά και ιδιότητες που επιτρέπουν σε ένα άτομο να αλληλεπιδρά και να εργάζεται αποτελεσματικά με άλλους ανθρώπους σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Αυτές οι δεξιότητες φανερώνουν  τη συναισθηματική νοημοσύνη και δείχνουν εάν ένα άτομο είναι ικανό ή όχι να εργάζεται σε ένα επαγγελματικό χώρο εργασίας με άλλους επαγγελματίες. Ενώ τα hard skills είναι συγκεκριμένες και μοναδικές δεξιότητες που βοηθούν στο «ταίριασμα» των ατόμων με συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, δεν είναι αρκετά. Θα πρέπει το άτομο να διαθέτει και soft skills. Χαρακτηριστική είναι η φράση πολλών ειδικών, που συνοψίζει τη σημασία των δεξιοτήτων αυτών: «τα hard skills μπορούν να σου εξασφαλίσουν τη συνέντευξη, αλλά χρειάζεσαι τα soft skills για να κερδίσεις και να διατηρήσεις τη θέση εργασίας». Οι δεξιότητες αυτές μπορούν να σε κάνουν να ξεχωρίσεις μέσα από ένα πλήθος καλά καταρτισμένων επαγγελματιών και να αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα για την εύρεση εργασίας.

Σεμινάριο Soft Skills Development: Ο δρόμος προς την επαγγελματική επιτυχία

Ένα βιωματικό workshop από την εταιρεία One Coaching BRC που απευθύνεται στους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την καριέρα τους. Αξιοποιώντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία του Life & Business Coaching παγκοσμίως, αλλά και την προσωπική τους εμπειρία, οι εισηγήτριες θα σας δώσουν μέσα σε λίγες ώρες όλα τα εφόδια για να πετύχετε άμεσα τους επαγγελματικούς σας στόχους και να δείτε την καριέρα σας από άλλη σκοπιά.

Σε αυτό το σεμινάριο θα ανακαλύψετε:

  • Τι χρειάζεται για να πετύχετε επαγγελματικά
  • Ποιοι παράγοντες συνήθως αποτελούν τα βασικά εμπόδια για να βρείτε την εργασία που επιθυμείτε
  • Πώς να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας αποκτώντας δύναμη και αυτοπεποίθηση
  • Ποια είναι η έννοια της Ηγεσίας και πώς θα την υιοθετήσετε
  • Τα προσόντα/ soft skills* που χρειάζεστε το 2019 για να πετύχετε επαγγελματικά και με τα οποία επιλέγουν οι σύγχρονοι εργοδότες
  • Πώς να υιοθετήσετε αυτά τα soft skills από σήμερα και να τα καλλιεργήσετε

Τα soft skills στα οποία εστιάζει και ανταπτύσσει το σεμινάριο είναι:

Αυτοπεποίθηση

Θετική αντίληψη / προσέγγιση

Συνέπεια

Ομαδικότητα

Εμπιστοσύνη

Τιμιότητα

Ευελιξία

Αποτελεσματικότητα

Προθυμία

Εστίαση στην εύρεση λύσεων

 

Οι εισηγήτριες που θα μιλήσουν στο πλαίσιο των Career Days 2019

Μήνα Ταλιάκη

Μέσα από την επαγγελματική της πορεία σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες, βιώσε προσωπικά τις προκλήσεις ενός ανταγωνιστικού εργασιακού περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, ανακάλυψε τον πραγματικό σκοπό της ζωής της στο χώρο του Coaching. Σήμερα ασχολείται με την πρακτική του Life & Business Relationship Coaching, μέσα από one-to-one συνεδρίες και ομαδικά σεμινάρια. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 2500 ώρες συνεδριών και έχει επηρεάσει θετικά τις ζωές και τις καριέρες εκατοντάδων ανθρώπων. Αποφοιτώντας από το Κολλέγιο Αθηνών, οι πρώτες της σπουδές ήταν στο La Verne University, όπου απέκτησε Bachelor in Business Administration. Στη συνέχεια απέκτησε Master in Management & Internal Auditing από το Business School του City University στο Λονδίνο. Είναι  πιστοποιημένη ως Professional Certified Coach, από το International Coaching Federation. Επίσης, είναι πιστοποιημένη ως Energy Leadership Index Master Practitioner (Ειδική στην Ενδυνάμωση Ενέργειας και Ηγετικών Ικανοτήτων) από το Institute for Professional Excellence in Coaching στη Νέα Υόρκη.

Μάιρα Φώλια

Μετά απο δέκα χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε θέσεις ευθύνης και διαχείρισης ομάδων στους κλάδους του Τουρισμού, του Real Estate και της Συμβουλευτικής, αποφάσισε να κάνει νέο της επάγγελμα το έμφυτο χάρισμά της: την αγάπη της για την ανθρώπινη προσέγγιση για την επικοινωνία και την αποτελεσματική υποστήριξη στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των ανθρώπων. Εκτός από τις σπουδές της στο Management στο LCF του Λονδίνου και το MBA της στο IE Business School της Μαδρίτης, είναι διαπιστευμένη Life Coach από το IPEC Institute for Professional Excellence in Coaching της Νέα Υόρκης. Σήμερα, προσφέρει υπηρεσίες Life & Business Coaching και Consulting σε μεμονωμένα άτομα αλλά και σε στελέχη εταιριών που θέλουν να ενδυναμώσουν τις επαγγελματικές τους δυνατότητες, να εντοπίσουν τα δυνατά στοιχεία της προσωπικότητάς τους, να ενισχύσουν την έκφραση της αυθεντικότητάς τους και να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους.

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:05/06/2019 13:30-16:30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ΩΡΕΣ

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό η συμμετοχή γίνεται μόνο με προεγγραφή.

Δήλωσε συμμετοχή στο Βιωματικό Σεμινάριο εδώ

Μάθε περισσότερα για τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Career Days 2019 εδώ