delta-life-blog

Δημιουργία online περιεχομένου – Αρθρογράφηση

Αρθρογράφηση σε online Blog

Φροντίζω να υπάρχει μία ποικιλία θεμάτων έτσι ώστε να προσελκύσω περισσότερους αναγνώστες. Προσέχω πάντα το συντακτικό, φροντίζω να μην κάνω ορθογραφικά λάθη και αναφέρω πάντα την πηγή αν έχω πάρει πληροφορίες από κάποια άλλη σελίδα.

H Ρούλα Κουτρομάνου, σπουδάστρια του  Τομέα Δημοσιογραφίας, Συντακτών & Ρεπόρτερ της ΔΕΛΤΑ, μας γράφει για την αρθρογράφηση στο blog της JOIN.gr και JOINSLIST.com κατά τη διάρκεια της πρακτικής της άσκησης σε αυτήν.

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Ζήτης – Informatics Professor, M.Sc. Computer Science

“Σκοπός ενός blog είναι να έχει ενδιαφέρον περιεχόμενο έτσι ώστε να προσελκύει αναγνώστες. Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα blogs για να αυξάνουν την επισκεψιμότητα στη σελίδα τους. 

Τα θέματα που επέλεξα και επιλέγω να αναπτύξω στο blog της ιστοσελίδας της επιχείρησης JOIN και στο blog της πλατφόρμας e-shop JOINSLIST αφορούν την πλειοψηφία του κόσμου και πολλές φορές σχετίζονται με την επικαιρότητα και το σπίτι.

Φροντίζω να υπάρχει μία ποικιλία θεμάτων έτσι ώστε να προσελκύσω περισσότερους αναγνώστες. Προσέχω πάντα το συντακτικό, φροντίζω να μην κάνω ορθογραφικά λάθη και αναφέρω πάντα την πηγή αν έχω πάρει πληροφορίες από κάποια άλλη σελίδα.

Τα blogs τα οποία δημιούργησα περιέχουν θέματα από τους παρακάτω τομείς:

  • Πολιτικά θέματα
  • Κοινωνικά θέματα
  • Θέματα υγείας 
  • Μουσικά θέματα
  • Αθλητικά θέματα 
  • Θέματα τεχνολογίας 
  • Θέματα τεχνών 

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου στη JOIN ασχολήθηκα και με την επικοινωνία της επιχείρηση με διάφορες εταιρείες του εξωτερικού και για διάφορους σκοπούς και λόγους. Παράλληλα φρόντισα να αναρτώ τα άρθρα αυτά στους online ιστοχώρους της επιχείρησης με κατάλληλες λέξεις κλειδιά που εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός βέλτιστου μηχανισμού αναζήτησης για Google και Bing”.

Λίγα λόγια για τα blogs γενικότερα: 

To ιστολόγιο, γνωστό συχνά με την άκλιτη ονομασία μπλογκ, είναι μορφή ιστοχώρου. Προήλθε από τη σύμπτυξη των λέξεων web log. Είναι λίστα καταχωρήσεων από την πιο πρόσφατη καταχώρηση στην παλαιότερη. Περιέχει σχόλια, περιγραφές από προσωπικές εμπειρίες και γεγονότα.

Αρθρογράφηση

Ένα blog μπορεί να περιέχει κείμενο, φωτογραφίες ακόμα και βίντεο σχετικά με το θέμα που αναφέρουν.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να βρει ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ένα blog είναι το Search Engine Optimization (SEO).

Τι είναι το SEO:

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης ή SEO είναι οι διαδικασίες που γίνονται στη δομή, στο περιεχόμενο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός ιστότοπου, ώστε να είναι φιλικός προς τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου.

Δυο παραδείγματα από τα 20 των άρθρων μου στο site της επιχείρησης JOIN είναι:

Ανοιξιάτικη διακόσμηση στο σπίτι

Πώς να διατηρήσεις το σπίτι σου καθαρό

 

Δες  περισσότερα Projects Σπουδαστών της ΔΕΛΤΑ στο Delta Life Blog.

Ακολούθησε το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Instagram και δες όλες τις δράσεις της Σχολής.

Σπούδασε Δημοσιογραφία στη ΔΕΛΤΑ και πάρε θέση στη Αγορά Εργασίας. Το μέλλον το καθορίζεις με τις επιλογές σου!

 

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διαθέτει  50 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης προσφέροντας σπουδές Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου 5.

Έχοντας πάντα ως μέγιστο κριτήριο την ασφάλεια των σπουδαστών, την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, δημιουργήσαμε τον πιο σύγχρονο όμιλο εκπαιδευτηρίων στην Αττική.

Η ναυαρχίδα του ομίλου μας με υποδομές 4500m2 που εκτείνονται σε έξι ορόφους και πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για παροχή σπουδών υψηλού επιπέδου βρίσκεται επί των οδών Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, στο κέντρο της Αθήνας.

Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λειτουργική σχεδίαση και θεματικές αίθουσες διδασκαλίας, αναπτύσσουμε ένα μοναδικό περιβάλλον εκπαίδευσης στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας. Οι εγκαταστάσεις μας απέχουν μόλις 5 λεπτά από τη στάση Μετρό Πανεπιστήμιο και από το τέρμα των Λεωφορείων της οδού Ακαδημίας.

Από τον Ιούνιο του 2018, μπορείτε να μας βρείτε και με υπερσύγχρονο campus στη Δυτική Αττική, επί της Λεωφόρου Θηβών 197 στο Περιστέρι, μόλις 2 λεπτά από τη στάση Μετρό Ανθούπολη, ενώ από τον Ιούλιο του 2020 εξυπηρετούμε και τα Βόρεια & Ανατολικά προάστια της Αττικής με ολοκαίνουργιο campus επί της Μεσογείων 465, στην Αγία Παρασκευή, έναντι των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, δεν επαναπαυόμαστε ποτέ! Πιστοί πάντα στο όραμά μας και ακολουθώντας τις αξίες που καθορίζουν τα βήματα μας όπως η Διαφάνεια, η Ηθική, η Υπευθυνότητα και η Αξιοπιστία, ενισχύουμε συνεχώς την Ειλικρινή σχέση μαζί σας. Αυτά που ο καθένας φαντάζεται να μπορούσε, τώρα γίνονται πράξη…

Κοιτάμε το μέλλον με όραμα και θέτουμε συνεχώς υψηλότερους στόχους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την παροχή της πιο ολοκληρωμένης σπουδαστικής εμπειρίας!

Go to Top