Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ υποδέχτηκε τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής στις εγκαταστάσεις της Αθήνας, την Πέμπτη 15/12/2022.

Ο καθηγητής της Σχολής Μηχανολογίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, κ. Παπαδόπουλος Δημήτρης, υποδέχθηκε τους μαθητές τους από το ΕΠΑΛ της Αγίας Παρασκευής και τους ξενάγησε στα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια μηχανολογίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μαζί με τον Διευθυντή της Σχολής Μηχανολογίας, κ. Αλέξανδρο Καλτσά, πραγματοποίησαν ένα micro σεμινάριο για τις Μηχανές Θαλάσσης και τους Εξωλέμβιους Κινητήρες.

 

 

Αρχικά, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τα βασικά τμήματα και έννοιες ενός σκάφους, δηλαδή την πρύμνη, την πλώρη, το transom, την γάστρα, τον ίσαλο και την γραμμή.

Έπειτα, ασχολήθηκαν με τα βασικά τμήματα ενός εξωλέμβιου κινητήρα, δηλαδή την μονάδα ισχύος, το μπρακέτο, τον κορμό και το πόδι.

Στην συνέχεια, έγινε ανάλυση του τρόπου τοποθέτησης ενός εξωλέμβιου κινητήρα σε ένα τυπικό σκάφος, καθώς και των επιμέρους συστημάτων του.

Στο τέλος του σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκε ένα τυπικό service σε έναν εξωλέμβιο κινητήρα, καθώς και πλήρη λύση-αρμολόγηση ενός ποδιού.

Σε όλη την διάρκεια του σεναρίου απαντήθηκαν πληθώρα ερωτήσεων των μαθητών ενώ τη φωτογραφική κάλυψη ανέλαβε ο φωτογράφος του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Πέτρος Ανδρεάδης.

Σπούδασε Τεχνικός Μηχανοτρονικής στην 1η Σχολή Μηχανολογίας στην Ελλάδα!

Ακολούθησε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε FacebookInstagramTikTok και LinkedIn και μείνε ενημερωμένος/η για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!