Η Σχολή Υγείας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ επενδύει στην βιωματική μάθηση των καταρτιζόμενων, επιδιώκοντας συνεχώς την υλοποίηση δράσεων εντός και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας.

Οι σπουδαστές του τμήματος Διαιτολογίας, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, κα. Γεωργία Ιωάννου, επισκέφτηκαν το επιστημονικό κέντρο ομιλιών «Επαμεινώνδας Μεγαπάνος» του νοσοκομείου «ΛΗΤΩ» στις 20 Δεκεμβρίου 2022.

Σκοπός αυτής της επιμορφωτικής επίσκεψης ήταν η παρακολούθηση της επιστημονικής ομιλίας με τίτλο «Δυσθρεψία στην Κύηση: Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία στην Περιγεννητική περίοδο».

 

 

Η δυσθρεψία στην κύηση είναι η κατάσταση κατά την οποία παρατηρείται έλλειψη ή περίσσεια διαφόρων θρεπτικών συστατικών και βιταμινών στη διατροφή, με συνέπειες οι οποίες φαίνονται στην κατάσταση των ιστών ή του συνόλου του οργανισμού μίας εγκυμονούσας και κατά συνέπεια του εμβρύου. Περιλαμβάνει τόσο τον υποσιτισμό όσο και τον υπερσιτισμό και μπορεί να εκδηλωθεί με μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων, κατά τη διάρκεια της κύησης.

Η εισηγήτρια της ομιλίας, Επίκουρη Καθηγήτρια Μαιευτικής Γυναικολογίας Εμβρυομητρικής και Περιγεννητικής Ιατρικής, κα. Μαριάννα Θεοδώρα, παρουσίασε και ανέλυσε τους κινδύνους που μπορούν να εμφανιστούν εξαιτίας της έλλειψης βιταμινών και ιχνοστοιχείων κατά την διάρκεια της κύησης, αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορούν να αποφευχθούν.

Σπούδασε Διαιτολογία & Διατροφή στην κορυφαία Σχολή Υγείας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ!

Ακολούθησε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε FacebookInstagramTikTok και LinkedIn και μείνε ενημερωμένος/η για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!