Μια παιδική χαρά για όλους!

Το παιδαγωγικό τμήμα στα πλαίσια των μαθημάτων της Ειδικής Αγωγής, επισκέφτηκε τη παιδική χαρά Ριζαρείου στο Παλαιό Φάληρο. Στόχος της παρούσας δράσης ήταν να καταγράψουν οι σπουδάστριες κατά πόσο η διαδρομή από το κέντρο της Αθήνας προς την παιδική χαρά ήταν προσβάσιμη σε άτομα τόσο με κινητικές όσο και άλλες αναπηρίες (ΑμεΑ) καθώς επίσης και τη γενική προσβασιμότητα του συγκεκριμένου χώρου.

Τοποθεσία: “Παιδική Χαρά Ριζαρείου” Πρότυπος παιδότοπος Α.Μ.Ε.Α. & Ποδηλατόδρομος, άθλημα BOCCE
Δράση : Ευαισθητοποίηση/προσβασιμότητα ΑμεΑ/ επαφή με το παρολυμπιακό άθλημα BOCCE/ γνωριμία με παρολυμπιακά αθλήματα
Εκπαιδεύτρια – Συνοδός δράσης: Τόνια Πανταζή

ΑμεΑ


Γράφει η Τόνια Πανταζή, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής

  Με την άφιξή μας στο χώρο χωριστήκαμε σε ομάδες και η κάθε μία ανακάλυπτε ένα στοιχείο προσβασιμότητας. Μετρήσαμε τις αποστάσεις στους διαδρόμους ελεύθερης κίνησης, το ύψος και το πλάτος της πόρτας, το κατά πόσο τα πόμολα των πορτών είναι σε κατάλληλο ύψος χρήσης και τέλος αν τα προς χρήση παιχνίδια ήταν όντως κατάλληλα για ΑμεΑ.

Στη συνέχεια εμπιστευτήκαμε τον οδηγό μας. Σε δυάδες οι σπουδάστριες έκλεισαν τα μάτια και αφέθηκαν σε μια διαδρομή μέσα στο χώρο. Η διαδρομή κατέληγε στο ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο bocce που βρίσκεται και αυτό μέσα στην παιδική χαρά.

Εκεί είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε την εμπειρία του bocce, ενός μοναδικού αθλήματος που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στα ΑμεΑ καθώς είναι επίσημο παραολυμπιακό άθλημα.

Η δράση μας έκλεισε με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι σχετικά με τους παραολυμπιακούς αγώνες και τα αθλήματά του. Οι σπουδάστριες διεκδίκησαν τη νίκη με όπλο την γνώση για την Ειδική Αγωγή!

ΑμεΑ

 

Ακολούθησέ μας στο Instagram και δες όλες τις Δράσεις της Σχολής

Σπούδασε Παιδαγωγικά στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ