Εύρεση Εργασίας εν μέσω Covid-19: Χρήσιμες Συμβουλές από το Γραφείο Σταδιοδρομίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, για τον μήνα Μάιο του 2020, υπήρξε κατακόρυφη αύξηση εγγεγραμμένων ανέργων κατά 233.559 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του προηγούμενου έτους. Σε αυτή την νέα, έντονη πραγματικότητα συνέβαλε το lock down, το κλείσιμο αρκετών επιχειρήσεων καθώς και το γενικότερο “πάγωμα” της αγοράς. Σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα επίσης, αρκετές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να αποφύγουν το ενδεχόμενο προσφοράς εργασίας και συρρίκνωσαν το εργατικό δυναμικό τους.

Η εύρεση εργασίας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη. Εξάλλου, είναι μια αρκετά αγχωτική διαδικασία ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι αρκετές εταιρείες ακυρώνουν ή μεταχρονολογούν τις προσλήψεις τους, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι ευκαιρίες απασχόλησης αυξάνονται.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σας προσφέρει κάποιες απλές αλλά πολύ σημαντικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν κατά την αναζήτηση εργασίας.

Προσαρμόστε κατάλληλα το βιογραφικό σας

Όταν κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει, είναι απαραίτητο να προσαρμόσετε και το βιογραφικό σας ανάλογα με τη θέση που υποβάλλετε την αίτηση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επισημάνετε τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που έχετε και οι οποίες σχετίζονται με τις αντίστοιχες ανάγκες του κάθε εργοδότη.

Αναπτύξτε νέες δεξιότητες

Αυτή η  περίοδος, είναι ιδανική για να αναπτύξετε ή να ενισχύσετε τις δεξιότητές σας. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο προσαρμόζετε το βιογραφικό σας στις νέες αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας, αλλά επίσης πολλαπλασιάζετε τις πιθανότητες πρόσληψης. Αν σκοπεύετε να υποβάλετε αίτηση για μια συγκεκριμένη θέση εργασίας, αναλύστε τις δεξιότητες που χρειάζονται για τη θέση αυτή και προσπαθήστε να τις αποκτήσετε μέσω κάποιου σεμιναρίου.

Δείτε όλα τα σεμινάρια του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης.

Εξετάστε εναλλακτικές λύσεις και δικτυωθείτε

Η αναζήτηση της ιδανικής θέσης εργασίας μπορεί να αποτελέσει μια μακροχρόνια και επίπονη διαδικασία, μπορείτε ωστόσο να εστιάσετε σε βραχυπρόθεσμες επιλογές οι οποίες μπορεί να μην καλύπτουν πλήρως τις φιλοδοξίες σας αλλά θα σας επιτρέψουν να εισέλθετε σε νέους κύκλους και να δικτυωθείτε καλύτερα. Τοποθετώντας τον εαυτό σας σε καταστάσεις δικτύωσης θα σας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσετε με νέους ανθρώπους και θα μπορέσετε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα σχετικά με τις τάσεις της αγοράς και τις προσλήψεις των εταιρειών. Η αναζήτηση εργασίας απαιτεί ένα προσαρμοσμένο πλάνο και ιδιαίτερα προσεκτική στρατηγική. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που μπορείς να αποκτήσεις για να είσαι ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, μπορείς να απευθυνθείς στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Κρατήστε επαφή με το Γραφείο Σταδιοδρομίας της Σχολής σας

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έχει το δικό του portal εύρεσης εργασίας, στo οποίo έχουν αποκλειστική και δωρεάν πρόσβαση όλοι οι σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, αλλά και μετέπειτα, κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Το Career Office ενημερώνει σε καθημερινή βάση την πλατφόρμα με όλες τις προσφερόμενες νέες θέσεις.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν το σπουδαστικό σας email, έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε άμεσα για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, να επιλέγετε αυτές που σας ταιριάζουν και να δηλώνετε το ενδιαφέρον σας.